Prissättning och Pitching Sponsrade inlägg

En av strategierna för att tjäna pengar på din blogg som betalar bäst är att skapa sponsrade inlägg för varumärken du arbetar med. Medan många influencerföretag, som Clever Girls och MassiveSway, kopplar du dig till de möjligheter du kvalificerar dig för. Vad händer om du vill arbeta med ett företag som passar din nisch men inte erbjuder möjligheter genom dina befintliga partnerskap?


Den här veckan fick jag möjlighet att intervjua expertbloggaren Claudia Krusch från TrendyLatina.com om pitching-märken. Hon har arbetat som en innehållsskapare och influencer med många toppnamnmärken, till exempel Michael Kors och är chef för sociala mediehanteringsföretaget Social Coerce. Claudias filosofi? “Jag tror på ärligt och hårt arbete för att tjäna pengar.”

Pitching Brands-intervju med Claudia Krusch

Hej Claudia, tack för din tid idag. Vilka råd kan du ge till bloggare som vill släppa märken som de ännu inte har arbetat med?

Claudia:

Pitching, eller ännu bättre, tillsammans med andra bloggare, ett varumärke börjar långt innan du når ut till dem. Du måste göra din sociala mediaström önskvärd. Varumärken ser nu 2 till 3 månader tillbaka på din sociala mediaström. Åtminstone en månad innan du närmar dig ett märke måste du börja dela innehåll som är synkroniserat med deras varumärke och följa dem. Dela inte bara slumpmässigt. Ställ in en social media-strategi och fyll den sedan med organiskt innehåll som representerar dig.

Försök hitta varumärken som du ändå skulle spendera pengar på, inte något nytt, så att det är organiskt för din livsstil. När du har ställt in din strategi, nå ut till varumärkena på sociala medier. Jag föredrar framför privata meddelandemärken på Twitter. Sedan berättar jag för dem att jag skulle vilja skicka ett mediepaket och diskutera ett partnerskap. Om de inte följer dig, kommentera deras flöde. Jag har inte fått ett “nej” hittills i pitching!

Många bloggare är osäkra på hur man prissätter sig själva och arbetar i utbyte mot en billig produkt eller mycket låga kostnader. Vilka råd kan du ge dem?

Claudia:

Du måste värdera dig själv! Det här är arbete – du gör dem inte en tjänst. Du måste öka dina styrkor. Till exempel är jag väldigt bra på Instagram, så det mesta av mitt arbete nu är i det mediet. Jag får betalt samma takt som jag gjorde för sponsrat arbete, vilket tar mycket mer tid och ansträngning för mig än sociala medier, vilket är min styrka.

Dessutom, när du är redo att nå ut och skicka ditt mediakit kan du erbjuda dem 2 eller 3 andra potentiella bloggpartners och alternativ om vad du kommer att göra för dem. Jag arbetar mest med sociala medier men jag erbjuder alternativ för blogginlägg. Märken vill ha allt definierat för dem i förväg. Om du ställer in kampanjen gör det lättare för dem att acceptera din tonhöjd.

Ge dem också alternativ för vad du vill ha i gengäld. Säg till dem: “Det här är vad jag gör, kan vi arbeta tillsammans?” Om du har gjort grundarbetet ordentligt, är jag övertygad om att du får ett ja.

Finns det några potentiella problem som bloggare kan hantera som hjälper dem att se mer gynnsamma ut för varumärken?

Claudia

ja! Jag gav nyligen några råd till en ny bloggare som kämpade för att få varumärken att arbeta med henne. Jag tittade på hennes ström och det fanns ingen strategi för hennes sociala medier. Det fanns inget rim eller anledning till hennes inlägg.

Som jag sa till henne måste du definiera ditt varumärke. Det är utgångspunkten – utan att göra det kan du inte fastställa en strategi. Du måste vara synkroniserad med ditt varumärke och vara trogen mot det. Denna bloggare tog mitt råd och hade sedan modet att nå ut till varumärken. Hon landade sin första recension och går vidare.

För att lyckas behöver du alla dessa element knytas samman: ditt varumärke, din ström, du. Dina följare måste hitta dessa element i din vardag. Till exempel, mina följare vet vad jag gillar och som bär mitt liv och min ström. Det är inte falskt, det är vem jag är.

Eventuella misstag de bör undvika?

Claudia:

Många bloggare letar efter “grejer.” De vill få något eller bli kompenserade. Det borde inte vara ditt slutmål. Ersättningen kommer för att du gör något du verkligen är intresserad av.

Tänk djupare när du gör detta som ett företag. Varumärkesintresse kommer när du delar det du verkligen bryr dig om. Då måste du hitta det bästa sättet att blanda allt ihop.

Viktiga takeaways för Pitching-märken:

 1. Se till att du skapar ditt eget märke först.
 2. Utveckla en social media-strategi som är i linje med ditt eget varumärke och håll dig fast vid den i minst 2 månader innan du når ut till ett varumärke.
 3. Ställ in en komplett kampanj med alternativ för vad du kan göra för dem och vad du förväntar dig i gengäld. Rekrytera andra bloggare när det är möjligt.
 4. Kom ihåg att det här är arbete när du prissätter eller ber om produkt. Värdera dig själv!
 5. Gör det inte för “grejerna” eller för kompensation. Arbeta med saker du gillar och bryr dig om.

Vad att ta ut för ett sponsrat inlägg

Som Claudia sa, måste du värdesätta dig själv. Sue Ann Dunlevie från SuccessfulBlogging.com har en intressant artikel om vad man ska betala för bloggning. Även om dina sidvisningar är 5000 unika visningar per månad på Google Analytics kan du mycket troligt ta ut mellan $ 50-100 per post. Om inte, lära dig hur du får dina första 1000 sidvisningar. Dessutom visar Claudias råd vikten av att en stark social media följer. Lär dig hur du växer dina följare.

När du har ställt in en ränta för din blogg kan du debitera något mindre för att posta på någon annans blogg. Jag säger mindre för att när det är din blogg tar du ut arbete plus reklam. Kom ihåg att ett sponsrat inlägg är reklam som aldrig lämnar din blogg! Det är därför annonser inte kostar så mycket som sponsrade inlägg. Annonser är roterande avgifter som kan förnyas och löper ut och som sådan kommer att bli en mycket lägre avgift.

Glöm inte ditt mediasats

Som ni ser är det viktigt att ha ett mediesats för pitching. Designa en så snart som möjligt. Detta behöver inte vara ett smärtsamt förfarande! Du kan skapa det i ditt ordbehandlingsprogram. Du måste inkludera följande objekt:

 • Ditt foto (det du använder på din blogg och som en avatar, vilket bör vara konsekvent), bloggnamn och logotyp.
 • Din kontaktinformation, inklusive e-post och telefon.
 • Din bloggs uppdrag och målgrupp. Berätta vad ditt varumärke är.
 • Alla prestationer som hänför sig till vad du kommer att erbjuda varumärken. Det kan vara virala inlägg, utmärkelser, workshops, e-böcker som du har skrivit, påverkande prestationer osv.
 • Vad du kan erbjuda ett varumärke, till exempel: sponsrade inlägg, Twitter-partihantering, konferensrepresentant, etc. Se till att dina prestationer är i linje med detta.
 • Varumärken du har arbetat med tidigare.

Jag lämnar dig med min egen senaste historia. Jag har arbetat i det ekologiska livsmedlet / det naturliga hälsovården i över ett år. Under denna tid har min familj arbetat med en homeopat som också är butiksägare. Hon gav mig vänligt ett presentkort för en giveaway förra vintern. Efter det började vi diskutera hur jag kan skriva för henne. Vi talade den här veckan och hon är angelägen om att arbeta med mig i en ännu större kapacitet för nätverksinsatser och konferenser. Detta kommer att vara mitt största projekt hittills och allt uppstod organiskt.

Så brainstorma ditt varumärke, städa upp din mediaström, vara äkta, värdesätta dig själv och börja kreativt överväga vad du kan erbjuda ett varumärke. Du har inget att förlora.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me