10 essentiële regels voor effectieve Instagram-marketing

2020 is het jaar van Instagram. Het platform behoort volgens Statista tot de top 6 van toonaangevende sociale netwerken wereldwijd met 1 miljard maandelijkse actieve accounts. Bloggers in verschillende niches hebben het gebruikt om duizenden volgers te bereiken en interacties op zowel hun kanalen als blogs te stimuleren.


Of je nu besluit om Instagram een ​​van je belangrijkste marketingkanalen voor sociale media te maken of slechts een klein platform voor het genereren van verkeer, het leren om het te gebruiken werkt alleen in je voordeel.

Ik interviewde een paar bloggers die Instagram met succes gebruikten om hun publiek te laten groeien en vroeg hoe ze het deden. In dit bericht leer je over de manier waarop ze Instagram hebben laten werken voor hun marketinginspanningen.

1. Begin met de basis

Sheila Flores, Instagram power user @sheilaflores__ met meer dan 20.000 volgers, geeft je een paar brutaal eerlijke tips om aan de slag te gaan met een stoot:

Tips van de pro: Mark Verkhovski

Instagram is een uniek platform met een grote focus op het bieden van kansen aan bedrijven voor rijke, visuele verhalen. Veel webprofessionals realiseren zich niet dat Instagram niet alleen voor jongeren is, maar ook een geweldig marketingplatform dat gebruik maakt van visuals. Ze letten dus niet echt op dit sociale netwerk.

We gebruiken een strategie om ondernemende afbeeldingen te plaatsen met de naam en het logo van onze website. Dit past goed bij de jeugd, aangezien velen van hen website-eigenaren en webmasters zijn. Eén virale Instagram-afbeelding kan duizenden volgers en potentiële klanten opleveren.

Onze Instagram-strategie [omvat]:

1. Begrijpen wie onze doelgroep op Instagram is
2. Visuals ontwerpen op een manier die echt resoneert met ons publiek
3. Boost onze posts met een advertentie voor merkzichtbaarheid
4. Monitoring, meting en afstemming van onze sociale campagne
5. Onze lijst met volgers en e-mailabonnees uitbreiden.

Het begrijpen van uw publiek is essentieel voor uw campagnes en zichtbaarheid, en het is de enige manier om al uw werk van # 1 de moeite waard te maken.

Tanya de Kruijff, blogger en creatieve artiest bij TwinklyTanya.com en eigenaar van het Instagram-account @twinklytanya, benadrukt coherentie als een essentiële eigenschap van je feed:

Tips van de pro: Minuca Elena

Minuca ElenaMinuca Elena

Elk sociaal netwerk trekt een ander type publiek aan. Platforms zoals Instagram en Pinterest passen uitstekend bij bloggers die veel afhankelijk zijn van visuele inhoud. Sites uit niches zoals mode, reizen, woondecoratie, tuinieren, eten, fotografie trekken veel verkeer naar hun blog.

Besteed aandacht aan je bio op Instagram. Schrijf uw missie (uw niche waarin u blogt, welk type lezers u wilt helpen en waarom of hoe). Je kunt al deze in slechts een paar duidelijke zinnen passen. Vergeet ook niet om een ​​link naar uw blog in uw bio op te nemen.

U kunt enkele persoonlijke afbeeldingen toevoegen om een ​​band met uw lezers te krijgen (zoals foto’s waarin u bepaalde producten gebruikt die u promoot, afbeeldingen van blogconferenties vanuit uw niche of van tijd tot tijd vriendelijke selfies).

Wees voorzichtig en overdrijf het niet. Je hebt volgers nodig die worden aangetrokken door het onderwerp waarover je blogt.

Tanya de Kruijff geeft ook specifiek advies over hoe om te gaan met de live link terug naar je blog in de bio – en het te allen tijde hetzelfde houden is niet altijd de juiste weg:

Zorg ervoor dat dit geen algemene link is naar de startpagina van je blog. Ten eerste zou uw publiek geen reden hebben om op die link te klikken. Ten tweede zouden ze hun eigen weg moeten vinden zodra ze op je blog stonden. De aandachtsspanne van mensen op internet is niet groot, dus we moeten het ze zo gemakkelijk mogelijk maken.

Deel de link naar je laatste blogbericht. Met bit.ly kunt u deze URL korter maken en kunt u zien hoeveel mensen daadwerkelijk op uw link hebben geklikt. Zorg er vervolgens voor dat u meerdere calls-to-action heeft om op de link te klikken. De meest voor de hand liggende [plaats] is je profiel – zeg iets als: “klik hieronder om een ​​gratis afdrukbare planner te ontvangen” – maar vermeld ook je link in de foto’s die je deelt.

Als je bijvoorbeeld een foto hebt gedeeld van een prachtig uitziende pompoentaart, kun je schrijven: ‘Wil je een stukje van deze taart? Volg dan de link in mijn profiel. ‘

Met deze methode moet je de link in je bio veel veranderen, maar het is het zeker waard. Mensen zullen de link daadwerkelijk volgen [en zelfs] mensen die u al een tijdje volgen, zullen een reden hebben om op uw links te blijven klikken.

In 2016 heeft Instagram zijn algoritme geüpdatet om alleen de foto’s weer te geven die het interessanter vindt in de nieuwsfeed, in het algemeen degenen die het snelst de meeste betrokkenheid (likes, reacties, views) kregen, en in de niche of het genre waarmee gebruikers zich meestal bezighouden.

Dat opent interessante marketingstrategieën om op Instagram te proberen:

 • Maak gebruik van Boomerang-video’s (video’s die achteruit worden afgespeeld nadat ze een paar seconden normaal hebben gespeeld, een leuke Instagram-functie waar gebruikers dol op zijn)
 • Plan berichten om live te gaan op het moment van de dag dat je publiek het meest ontvankelijk is
 • Plaats nichecontent waarvan u weet dat ze hun aandacht trekken
 • Reageer snel op opmerkingen of ‘vind ze leuk’ met een ‘hart’

Schakel ook over naar een zakelijk account als je dat nog niet hebt gedaan, zodat je meer statistieken kunt bekijken en betere marketinggegevens bij de hand hebt.

Instagram Stories, de app waarmee gebruikers foto’s, video’s en livestreaming-evenementen kunnen plaatsen die na 24 uur verlopen, a la Snapchat, heeft het afgelopen jaar een duizelingwekkende groei doorgemaakt. Instagramverhalen verslaan Snapchat in 2017 met een opkomst van 300 miljoen dagelijks actieve gebruikers en de interactieve functies zoals een poll en een veegoptie om links te bezoeken (als je meer dan 10k volgers hebt) maken het gemakkelijk voor gebruikers om met merken te communiceren. Bovendien kunnen Instagram-gebruikers altijd reageren op Verhalen via Direct (Instagram’s eigen berichtensysteem).

De beste manier om Instagramverhalen voor uw merk te gebruiken, is door het te gebruiken voor snelle peilingen, tijdgevoelige aanbiedingen en nieuws dat u uw volgers binnen 24 uur wilt laten lezen, en livestreamsessies voor merkevenementen zoals Q&A, toespraken en meet-ups, en zelfs webinars houden met andere experts.

Verhalen zijn ook van vitaal belang voor de frequentie van uw updates in de nieuwsfeed van uw volgers: hoe meer gebruikers op uw verhalen reageren of reageren (bijvoorbeeld stemmen in de poll), hoe meer van uw berichten ze op hun feed zullen zien.

4. Bouw relaties op met andere Instagrammers

Andere Instagram-gebruikers zijn al dan niet je concurrentie, maar je kunt nooit fout gaan door relaties op te bouwen – of ze nu leiden tot nieuwe volgers (en bloglezers) of partnerschappen.

Sheila Flores raadt aan om accounts te vinden die dezelfde nichebelangen delen, en tijd te besteden aan het reageren op hun visuals:

Als je eenmaal tevreden bent met het uiterlijk van je profiel, is het tijd om [een publiek] te laten groeien. Mijn suggestie is om betrokken te zijn: vind accounts met [dezelfde] interesses als jij, zoals hun foto’s, reageer op zoveel foto’s als je kunt.

Kleinere accounts volgen u eerder als u interesse toont in hun berichten, maar het is ook belangrijk om op grotere accounts te reageren. Dat komt omdat deze profielen elke minuut veel weergaven hebben en als die mensen je reactie zien, krijg je waarschijnlijk ook bezoeken van hen.

Flores legt het belang van opmerkingen verder uit en waarom ze de beste keuze zijn voor het opbouwen van echte relaties en kwaliteitsverkeer:

Het liken van en reageren op berichten van anderen zijn de beste manier om contact te leggen en relaties op te bouwen. Toon echte interesse, niet alleen opmerkingen van één woord. Als ze echt geïnteresseerd zijn om met je in contact te komen, nemen ze contact met je op. Zorg ervoor dat u alle opmerkingen op uw foto’s beantwoordt. Laat zien dat je actief bent en geïnteresseerd in je volgers.

Een andere tip is om vragen te stellen in je bericht. Op die manier moedig je mensen aan om op je foto’s te reageren.

En nogmaals: blijf in uw niche. Het is belangrijk om in contact te komen met mensen die geïnteresseerd zijn in wat je plaatst. Dat zorgt ervoor dat je loyale volgers krijgt die het leuk vinden wat je doet. Als u uw sector definieert, wordt u ook [als] een aanbevolen gebruiker genoemd voor die instagrammers die een account starten in dezelfde niche als de uwe.

Tanya de Kruijff deelt de voorkeuren- en commentaarstrategie die het beste bij haar werkte, en de fouten die ze leerde. Ze zegt:

Reageer altijd op mensen die op je foto hebben gereageerd. Zoek actief mensen in uw niche door door relevante hashtags te bladeren en hun foto’s te liken en erop te reageren. [Dit is] Ik kwam erachter dat ik het beste werkte:

1. Houd niet van slechts één foto.

Bezoek hun profiel en vind minstens drie van hun foto’s leuk. Alleen dan val je op tussen alle andere mensen die hun nieuwste foto leuk vinden.

2. Reacties werken beter dan likes.

Ik probeer altijd commentaar te geven op ten minste één foto. Het kost niet veel tijd en de kans is groot dat je een antwoord krijgt.

3. Maak uw opmerkingen altijd persoonlijk.

Ik dacht dat ik het geweldig deed door dingen te zeggen als: “Oh, het is zo mooi!” Of: “Wauw, dat is schattig!” Ik wist niet dat mijn opmerkingen gemakkelijk voor bots konden worden aangezien. Helaas zit Instagram vol met bots. Dit zijn accounts die generieke opmerkingen gebruiken en deze naar elke foto sturen met een bepaalde hashtag.

Ze zeggen dingen als: ‘Mooi schot! / Koel! ? / Dat is geweldig!” of ze reageren gewoon met een smiley. Het punt is dat ik ook vaak met een smiley reageerde! Ik had geen idee dat mensen mijn opmerking zouden verwarren met een bot. Dus wat moet je dan zeggen? Alles wat gedetailleerd is, werkt meestal. Bijvoorbeeld: “Ik hou echt van de strepen op je rok!” Of: “Ik heb altijd al Praag willen bezoeken, ik hoop op een dag je voetsporen te volgen!”

4. Stel vragen.

Reageren is over het algemeen erg waardevol, maar als je echt contact wilt maken, stel dan een vraag voorafgegaan door een compliment, [indien mogelijk]. Mensen vinden het leuk als je interesse toont in hun werk, en de meesten van hen beantwoorden graag alle vragen over hun post. [Opmerkingen] zijn waardevolle gespreksaanzetten.

5. Gebruik Facebook-groepen om jezelf te promoten (op een echte manier).

Er zijn Facebook-groepen die bestaan ​​om uw blog / Instagram te promoten.

Zorg ervoor dat u niet alleen uw link laat vallen! Communiceer met de andere leden. Zorg er ook voor dat je actief bent in andere groepen in je niche. Ik plaats mijn Instagram-foto’s altijd in doodle- of planner-groepen. Als ik dat doe, zorg ik er altijd voor dat ik mijn Instagram-handvat in de hoek van de foto plaats. Dit voorkomt dat mensen mijn werk stelen, maar het drukt ook mijn handvat in de hoofden van mensen in mijn niche. Als ze van je foto houden, zullen ze je Instagram bezoeken voor meer.

Als je dit allemaal doet, zul je merken dat je een aantal zeer mooie en waardevolle relaties opbouwt met andere bloggers. Het lijkt misschien hard werken, maar het hoeft echt niet al te veel tijd in beslag te nemen, en uiteindelijk is het het allemaal waard.

Neem naast gelijkgestemde instagrammers in uw niche contact op met niche- of branche-influencers. Als je over dezelfde onderwerpen blogt en je waarde laat zien, willen ze je misschien steunen en bekendheid geven.

Houd er echter rekening mee dat influencers met duizenden volgers mogelijk helemaal geen interactie met u hebben, althans niet in het begin en niet als u zich niet in hetzelfde netwerk (en) bevindt. Mogelijk krijgt u in plaats daarvan inderdaad betere kansen met kleine accounts. In de woorden van Tanya de Kruijff:

Betrek met kleine accounts, of accounts met een gelijk aantal volgers / volgers. Instagrammers met 15.000 volgers reageren misschien op uw opmerking, maar het is niet waarschijnlijk dat ze uw account bezoeken, laat staan ​​u volgen.

Ze krijgen gewoon te veel aandacht om alles bij te kunnen houden. Kleinere accounts krijgen minder berichten, waardoor ze u eerder opmerken. Ze zullen je ook eerder als een voorbeeld zien [om te volgen] en zullen je daarom gaan volgen.

5. Geen live links betekent geen promotie

Aangezien Instagram geen links in berichten toestaat, is het essentieel om links en CTA’s toe te voegen aan afbeeldingen (infographicsstijl). Bijvoorbeeld:

Instagram-bericht van twittercounterBron: Twitter-tellerrtrentthompson's Instagram-berichtBron: rtrent Thompson

Sheila Flores suggereert, net als Tanya de Kruijff, dat je de live link in de bio gebruikt en je berichten ernaar leidt:

Ik denk dat [het toevoegen van live links] een geweldige upgrade zou zijn, maar aangezien dat momenteel niet mogelijk is, zou ik willen voorstellen om [je nieuwe blogpost] link in je bio te plaatsen.

Plaats vervolgens een foto en leg in het bijschrift uit wat [inhoud] mensen op uw blog kunnen vinden. Ik zou daarna “Link in Bio” en mijn gebruikersnaam plaatsen (bijvoorbeeld: @name). Het is een manier om het voor mensen gemakkelijker te maken om terug te gaan naar je biografie en op de link te klikken.

Profiteer ook van uw andere sociale kanalen om uw Instagram-afbeeldingen en -video’s te delen en opnieuw te plaatsen. Je kunt live links toevoegen aan je andere kanalen, waardoor je zichtbaarheid wordt vergroot en meer conversies voor je speciale inhoud worden gegenereerd.

6. Brand uw afbeeldingen en video’s

Omdat Instagram een ​​visueel georiënteerd platform is en je geen live links aan je bloginhoud kunt toevoegen, is het van vitaal belang dat de afbeeldingen die je aan je berichten toevoegt, zwaar gebrandmerkt zijn om effectief te zijn.

Zie dit voorbeeld van McDonald’s:

Instagram-post van het merk McDonald'sBron: McDonalds

Het gebruik van kleuren, lettertypen en presentatie is onmiskenbaar McDonald’s en gebruikers zullen deze video onthouden omdat ze over een McDonald’s-product gaan.

7. Gebruik Hashtags in uw voordeel

Het gebruik van hashtags in berichten op Instagram is de manier waarop je wordt gevonden en verbindingen maakt, maar het zal nog beter werken als je met andere instagrammers communiceert met dezelfde hashtag voordat je de jouwe plaatst.

U wilt echter overvolle hashtags vermijden, net zoals u zoekwoorden met een hoge concurrentie wilt vermijden bij het optimaliseren van uw blogposts voor zoekmachines.

Tanya de Kruijff deelt een strategie om de juiste hashtags voor je inhoud te kiezen:

Als je wilt dat mensen je op Instagram opmerken, kun je niet zonder [hashtags]. Maar u moet ze niet alleen gebruiken, u moet ze ook correct gebruiken. Alleen al het toevoegen van generieke hashtags zoals #travel, #food of #cats zal je niet helpen. Die hashtags worden zo vaak gebruikt dat je bericht binnen enkele seconden in de diepte van Instagram verdwijnt.

Je moet onderzoeken welke hashtags goed werken in jouw niche. Je kunt dit doen door simpelweg een hashtag in te voeren in de zoekbalk van Instagram.

Ik deel bijvoorbeeld veel van mijn doodles op mijn feed. Als ik #doodle typ in de zoekbalk, laat dit zien dat deze hashtag meer dan 13 miljoen berichten heeft. Compleet nutteloos.

Maar het toont ook een heleboel andere hashtags die beginnen met het woord doodle. #doodledrawing bijvoorbeeld, dat 9.457 berichten heeft. Dat is perfect! Als je begint met je account, zou ik adviseren dat ongeveer de helft van je hashtags tussen de 1.000 en 10.000 berichten heeft en de andere helft tussen de 10.000 en 100.000.

Alleen het juiste aantal posts in een hashtag vinden is echter niet genoeg. Je moet op de hashtag klikken om te zien wat voor soort foto’s mensen delen binnen deze hashtag. Past jouw stijl in deze hashtag? Sommige resultaten zullen u misschien verrassen. In mijn geval lijkt #doodlesofig met 43.643 berichten perfect.

Maar als ik erop klik, zie ik dat deze hashtag gevuld is met … honden! Labradoodles om precies te zijn. De mensen die door deze categorie bladeren, zouden er niets om geven dat mijn tekening tussen de harige pups is.

Zorg er dus voor dat uw hashtags tussen de 1.000 en 100.000 berichten bevatten en dat uw foto’s passen bij hun inhoud en stijl. Oh, en je mag maximaal 30 hashtags gebruiken. Gebruik ze allemaal!

Vanaf 2017 werken hashtags niet meer in reacties voor weergave in zoekresultaten. Ze moeten in het bijschrift van de post worden geplaatst om ze doorzoekbaar en volgbaar te maken (ja, nu kunnen gebruikers hashtags volgen zoals ze accounts doen!).

8. Maak het voor merken (en uzelf) gemakkelijk om op Instagram te adverteren

Misschien wil je geld verdienen met Instagram, merken laten adverteren op je kanaal en tegelijkertijd uitgaan en Instagram-accounts zoeken om op te adverteren om je verkeer te stimuleren en je merkinspanningen te vergroten.

Ivan Kostadinov, hoofd van betaald zoeken bij Local Fame, stelt voor dat je

Kostadinov legt uit:

Ons doel was om een ​​betere aanwezigheid op Instagram te creëren en we moesten een foodblogger vinden met een aanzienlijk aantal echt actieve volgers in dit sociale netwerk. Zoals je kunt zien heeft @poppy_loves_london 28k + volgers en duizenden mensen vinden haar berichten regelmatig leuk, ze is ook behoorlijk actief en haar volgers houden van haar berichten en keuren haar voedselvoorkeuren goed.

We waren ook behoorlijk overtuigend toen we contact met haar opnamen en eigenlijk hebben we geen contact opgenomen met andere bloggers omdat zij het was of niemand anders – haar Instagram-account is zo goed.

Dus ja, als je je Instagram-aanwezigheid wilt vergroten, ga dan voor influencer-marketing, maar doe goed onderzoek omdat je niet zomaar een blogger / influencer wilt, je hebt de juiste nodig.

Wees net als Kostadinov selectief in je zoektocht naar het juiste Instagram-account om op te adverteren, want hoe gerichter je outreach, hoe minder tijd, geld en middelen je verspilt aan promotiecampagnes die niet werken.

Als u niet handmatig gerichte outreach wilt doen, kunt u nog steeds adverteren op de nieuwsfeed van Instagram.

9. Word actief op Bloggers ‘Community’s

Zoals Tanya de Kruijff uitlegde in het interview voor Punt # 4, en zoals ik al zei in mijn gratis verkeersmethoden die ik hier bij WHSR post, zijn er Facebook-groepen die volledig zijn gewijd aan Instagram-promotie.

Een van de grootste en meest actieve groepen in deze zin is Instagram Posse, een community voor instagrammers om elkaar te helpen groeien in betrokkenheid en aantal volgers. Vanaf september 2016 telt de groep meer dan 9.000 leden in de niches Beauty, Travel en Parenting. Instagram Posse werkt in het voordeel van gebruikers met Comment Pods om betrokkenheid, 30-daagse uitdagingen en accountkritieken op te bouwen.

De groep heeft zijn eigen hashtags op Instagram om de betrokkenheid van de gemeenschap te vergroten. Inderdaad, hashtags zorgen ook voor on-platform communities en er zijn er genoeg voor bloggers: #bloggerslife, #problogging, #businessbloggers, #bloggingbootcamp enzovoort.

Wees voorzichtig met de vereisten en regels die elke community biedt. Instagram Posse heeft bijvoorbeeld regels tegen zelfpromotie, ‘volg mij’-verzoeken en zakelijke verzoeken. Andere communities staan ​​enige zelfpromotie toe, maar je moet nog steeds de regels van de host volgen.

Houd ook wedstrijden en koppelingen op Instagram in de gaten – het zijn goede kansen om te netwerken. Je kunt zelf groepen, wedstrijden en koppelingen maken.

10. Gebruik verstandig Instagram Search

Zoek naar hashtags, influencers (vaak hebben ze een geverifieerd pictogram naast hun naam, zoals @businessinsider) en kleine accounts in dezelfde niche of branche.

Het eerste resultaat bij het zoeken op Instagram levert altijd de meest actieve hashtag op, gevolgd door de meest actieve accounts. Het is een goed idee om te beginnen met deze topprofielen en vervolgens te beperken tot hashtags en accounts – meestal gekoppeld aan de berichten die u zult vinden – die op kleinere aantallen worden uitgevoerd.

Onnodig te zeggen dat je zoekopdracht op Instagram meer gericht moet zijn op hashtags dan op accounts, omdat hashtags het centrum zijn van de activiteit van Instagram en waar je mensen in je niche zult vinden.

Hoe u uw Instagram-volgersaantal kunt verhogen?

In juni 2016 publiceerde Neil Patel een interessante infographic over hoe hij zijn eerste 1.000 volgers verdiende.

De infographic rapporteert interessante statistieken, waaronder dat de betrokkenheid per volgeling op Instagram 4,21% is – een stuk hoger dan op Facebook en Twitter.

Naast het advies dat al is gegeven in de post die u leest, komt de kern van Neil’s gids neer op:

 • Zorg dat je minimaal 7 afbeeldingen hebt voordat je je Instagram-kanaal gaat promoten
 • Verbind je Instagram-account met Facebook voor een bredere dekking
 • Net als veel andere posts van instagrammers en schrijf @vermeldingen in reacties
 • Plaats een feed met Instagram-berichten (via hashtag) op uw site
 • Plaats op zondag voor meer betrokkenheid
 • Last but not least, uw inspanningen zullen beter betalen als u levensstijl en persoonlijke afbeeldingen publiceert (bedrijfs- en blogevenementen zullen uw brood en boter zijn op Instagram)

Inderdaad, de beste inhoud die u op Instagram kunt publiceren, heeft betrekking op sociale evenementen, lifestyle-foto’s en visuals met mensen en alledaagse voorwerpen.

Aaron Lee van PostPlanner plaatste ook een casestudy van hun groei van Instagram-volgers, en je zult merken dat het meeste gegeven advies de punten weerspiegelt die in dit bericht worden besproken.

Een opmerkelijke tip uit Lee’s post is:

Soms proberen bedrijven hun eigen hashtags te maken, wat meestal niet werkt. Als je bedrijf niet veel volgers heeft, gebruik dan populaire hashtags zoals #tbt, #photooftheday en #love om je berichten te promoten.

Hij stelt ook voor dat je een wedstrijd organiseert om de betrokkenheid en bekendheid te vergroten, een goed idee als je eenmaal een loyale aanhang hebt (minstens 100 gebruikers).

Ik zou hieraan willen toevoegen dat je nog steeds je eigen hashtag kunt maken, maar deze altijd moet opnemen in populaire en relevante hashtags die ervoor zorgen dat het bekend wordt. Je leest in die zin al een soortgelijk advies van de geïnterviewden in de voorgaande punten, ook al wijkt hun ervaring met hashtags een beetje af.

In # 9 ontdekte je dat communities en Facebook-groepen bestaan ​​om je te helpen netwerken en het aantal volgers op natuurlijke wijze te verhogen via interactie en relaties. Sheila Flores, die ik in dit artikel meerdere keren heb geciteerd, is een van de succesvolle instagrammers die Facebook Groups gebruiken om hun volgers op te bouwen – ik heb haar inderdaad ontmoet op de Instagram Posse-groep (genoemd in # 9). Vanaf september 2016 telt haar @ sheyfm-account 13k + volgers.

Als tip raad ik je aan om weg te blijven van de duistere gewoonte om volgers te kopen. Instagram-gebruikers hebben de neiging om af te kijken, dus hun vertrouwen in je kanaal zal waarschijnlijk een neusduik nemen als ze een trend in die zin opmerken. Gerichte outreach is nog steeds de beste keuze.

Instagram Analytics: uw succes meten

Wanneer u uw Instagram-account upgradet naar een zakelijk profiel, krijgt u analysetools (Instagram Insights) om uw Instagram-succes te meten.

Elk bericht en verhaal krijgt zijn eigen statistieken en je kunt ook statistieken ophalen van je volgers (locatie, uren en dagen dat ze het meest actief zijn op Instagram, geslacht en leeftijdsverdeling) en de manier waarop ze omgaan met je inhoud. De visuele factor is sterk, zodat u in één oogopslag een overzicht krijgt van uw engagement.

instagraminzichten op profiel

De bovenstaande screenshots tonen enkele kenmerken van een bedrijfsprofiel met Insights: je profielpagina vertelt je hoeveel unieke bezoeken je in de afgelopen 7 dagen hebt ontvangen, terwijl een enkel bericht wordt geleverd met engagementnummers (likes, reacties, opgeslagen items voor verzameling) en het wereldwijde bereik van die post.

U kunt Google Analytics ook gebruiken met deze hack om te meten hoeveel verwijzingsverkeer van Instagram u naar uw blog ontvangt en hoe dit is toegenomen sinds u met uw Instagram-marketingplan begon te werken. Je zou het percentage en het aantal verwijzingsverkeer van de Instagram moeten zien toenemen.

Ten slotte kun je handmatig gegevens verzamelen, zoals uitgelegd in het artikel dat ik in mei schreef over sociale media en blogstatistieken.

De gegevens die u van Instagram wilt verzamelen, omvatten:

 • Houdt van
 • Opmerkingen
 • Klikken
 • @Mentions
 • Volgers
 • Algemene betrokkenheid (meest geliefde / becommentarieerde / aangeklikte beelden en meest betrokken tijd van de dag)
 • Conversies (toename van verkopen / downloads / paginaweergaven sinds u merkinhoud op Instagram hebt gedeeld)

Kom maandelijks of aan het einde van een outreach / engagement-campagne terug naar uw spreadsheet om te zien welke veranderingen uw inspanningen met zich meebrachten.

Parels van Instagram Wisdom (afhaalmaaltijden)

Kortom, Instagram is een geweldig platform om te gebruiken voor uw marketinginspanningen als uw doelgroep visueel is gericht en u aantrekkelijke, vriendelijke afbeeldingen kunt maken om uw merk te ondersteunen.

Sheila Flores herinnert je eraan dat je Instagram-succes is gebaseerd op blootstelling:

Instagram is een sociaal netwerk met meer dan 500 miljoen gebruikers over de hele wereld. Bedenk hoeveel verkeer u naar uw blog kunt krijgen als u deze op de juiste manier gebruikt! En hoe krijg je verkeer? Blootstelling hebben. En om dat te doen, moet u dit duidelijk hebben: definieer uw niche, deel inhoud van hoge kwaliteit, doe mee en wees constant. Volg deze stappen en binnen de kortste keren heb je een geweldige exposure.

Maar blootstelling alleen zal het werk niet doen. Je moet waarde bieden voor de kijker of volgeling. Flores voegt toe:

Vind accounts die je leuk vindt en toon interesse voor hun berichten: like en reageer. Als ze om hun account geven, zullen ze reageren. Het kost tijd voor een nieuwe instagrammer, maar als je het op de juiste manier doet, zullen je volgers elke dag sneller toenemen. En dat betekent dat elke foto die u plaatst, meer aandacht krijgt. Zodra u een grote bekendheid krijgt, is uw account van grote waarde.

De waarde die u levert, heeft de ondersteuning van kwaliteit, merkafbeeldingen en / of video’s nodig om de aandacht van gebruikers te trekken en ze naar uw blog te leiden. Je hebt ook hashtags nodig die gericht verkeer naar je Instagram-inhoud kunnen leiden. Minuca Elena zegt:

Voeg afbeeldingen van hoge kwaliteit toe aan uw blogposts en merk ze met uw logo en de titel van de post. Voeg een duidelijke call-to-action toe wanneer je ze deelt op Instagram. Gebruik relevante hashtags die u zullen helpen de juiste lezers aan te trekken. Gebruik geen hashtags die niet gerelateerd zijn aan uw inhoud, alleen omdat ze populair zijn. Zorg er ook voor dat je niet te veel hashtags hebt. Drie of vier voor elke foto zijn voldoende.

En u moet (merk) inhoud delen die aansluit bij de wensen en behoeften van uw publiek. In de woorden van Mark Verkhovski:

Ons grootste succes was met het creëren van boeiende beelden die ons publiek aanspreken. Memes, inspirerende citaten, pro-tips, infographics – dit zijn de beelden die we gebruiken om de doelgroep te beïnvloeden. Al onze afbeeldingen zijn voorzien van een watermerk met het logo en de naam van de website, wat de merkherkenning bevordert en verkeer naar onze site leidt.

Ook likes en reacties. Liken en reageren is de kern van alle relaties op Instagram, maar ze werken alleen als ze echt zijn. Zoals Tanya de Kruijff deelt:

Ik reageer veel op de berichten van anderen. Vaak worden deze opmerkingen beantwoord met opmerkingen! Ook helpen Facebook-groepen echt. Ik doe altijd mee aan discussies waar je een paar foto’s in elkaars feeds leuk moet vinden en erop moet reageren.

Maar wat even (of zelfs meer) belangrijk is: ik neem nooit deel aan follow4follow-threads. Ze lijken misschien aantrekkelijk, omdat je gemakkelijk veel nieuwe volgers krijgt. Maar volgers hebben die niet echt om je feed geven, is zelfmoord op Instagram. Instagram zal denken dat je feed niet interessant genoeg is om aan je volgers te laten zien. Hoe meer mensen zich bezighouden met uw inhoud, hoe meer mensen in uw volgerslijst uw berichten daadwerkelijk te zien krijgen in hun feed.

Over de kracht van visuals op Instagram voegt ze toe:

Plaats foto’s die de nieuwsgierigheid van je volgers zullen voeden. Uw berichten moeten kleine teasers zijn voor uw blogartikelen. Het hangt af van uw niche hoe u dit het beste kunt doen. Als je een foodblog hebt, kun je je recept op je blog plaatsen en een foto op Instagram waardoor je volgers hunkeren naar dit recept. Als je een reisblog hebt, kun je je publiek ‘s nachts een verbluffend beeld van de skyline van New York laten zien en ze je blog laten bezoeken voor bars en clubs die je zou aanraden. Als je blog een abstracter onderwerp heeft, bijvoorbeeld door advies te geven over bloggen, lijkt Instagram misschien niet het meest logische platform om jezelf te promoten. Maar zelfs dan kan dat! U kunt citaten uit uw artikelen delen en de beschrijving gebruiken als miniblog. Als ze het volledige, uitgebreide advies willen, zullen ze je blog moeten bezoeken. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Last but not least, een technische tip (nog steeds van Tanya de Kruijff):

Nu zullen hashtags je foto’s alleen blootstellen aan het door jou gekozen publiek. Om ervoor te zorgen dat ze je echt leuk vinden en volgen, heb je heldere, heldere en heldere foto’s nodig. Gebruik een goede camera, heldere en natuurlijke verlichting en bewerk je foto’s voordat je ze plaatst. Maak je geen zorgen, de camera hoeft geen mooie DSLR te zijn. Ik maak 99% van mijn huidige foto’s met mijn telefoon, een Samsung Galaxy S7 Edge. Voor het bewerken gebruik ik de gratis app Photo Editor Pro of de bewerkingsopties op Instagram.

Instagram laten werken voor uw marketinginspanningen is immers niet zo eng als het lijkt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map