10 essentiële regels voor effectieve Snapchat-marketing

Volgens Statista bereikte Snapchat in september 2016 200 miljoen actieve gebruikers. Het Amerikaanse gebruikersbestand kan rekenen op 37% van de gebruikers in de leeftijdscategorie 18-24 (vanaf februari 2016), terwijl de dagelijkse populariteit in India vanaf juli 1% was. 2015, vergeleken met de 56% van WhatsApp en 51% voor Facebook.


Een sociaal platform in opkomst qua gebruikersbasis en zelfs marketingvoordeel sinds 2015, maar nog steeds met argwaan bekeken door marketeers en bloggers overal ter wereld.

Wat weerhoudt de meeste marketeers ervan om SnapChat te gebruiken voor hun campagnes?

Het Snapchat-probleem, ook wel inhoudsvolatiliteit genoemd

Snapchat werkt op een ‘wegwerp’-berichtensysteem, wat betekent dat een bericht ongeveer 10 seconden duurt nadat een gebruiker het heeft gelezen. Dit garandeert privacy, maar hoe je zo’n ecosysteem gebruikt voor marketing?

Je kunt het met wat creativiteit doen:

 • Gebruik echte berichten in plaats van zorgvuldig samengestelde berichten.
 • Profiteer van crosspromotiemogelijkheden tussen al uw sociale kanalen.

Omdat inhoud slechts tijdelijk is op Snapchat, moeten uw berichten iets zijn dat gebruikers absoluut niet kunnen missen.

Kijk bijvoorbeeld hoe Audi zijn sociale inspanningen met Snapchat heeft aangepakt:

Audi Snapchat op Super Bowl Sunday van Huge on Vimeo.

Wat Audi heeft gemaakt, is een realtime sociale campagne op basis van aantrekkelijke, leuke inhoud die werkt binnen de beperkte tijd die SnapChat mogelijk maakt, en die werd gepromoot met andere sociale netwerken. Het kreeg in totaal Audi 37 miljoen indrukken.

In maart 2016 schreef Mark V. Schaefer een ‘gebalanceerde kijk’ op Snapchat-marketing, waar hij de twee grootste problemen met Snapchat ter sprake brengt:

 1. De moeilijkheid om ‘een relevant en betrokken publiek op te bouwen’.
 2. “De uitdaging om continue, geloofwaardige, snap-waardige inhoud te maken die verdwijnt, kan aanzienlijk zijn.”

Schaefer brengt de inspanningen van Disney om zijn eigen pretparken te promoten als voorbeeld, en legt uit hoe Disney beroemdheden en artiesten inhuurt om aan de promotionele inhoud te werken, maar al dat werk “verdween in een poef” – Snapchat-stijl.

Citaat uit het artikel:

De Disney-campagne kon als een succes worden beoordeeld omdat het account met behulp van de Snapchat-beroemdheden op een dag 50.000 nieuwe volgers kreeg. Maar wat nu? Wat gebeurt er als die ingehuurde artiesten van beroemdheden weggaan? Zal dit nieuwe publiek blij zijn met video’s van 10 seconden van Disney-prinsessen? Snapchat kan er niet één zijn en klaar. Vergeleken met andere sociale kanalen is de uitdaging om het beest te voeden met relevante, vluchtige inhoud ontmoedigend.

Maar al die volatiliteit van inhoud (en inspanning) voegt ook een andere ‘con’ toe aan Snapchat: er zijn geen statistieken beschikbaar na 24 uur na publicatie en geen toegang tot permanente inhoudsgeschiedenis.

Deze problemen (die deel uitmaken van de ‘fysiologie’ van Snapchat) voegen inderdaad beperkingen toe die de marketing aantrekkelijk maken vanaf 2016. Hoewel ze zeker uitdagend zijn in termen van budget, middelen en geduld, zorgt de lage concurrentie ook voor grotere kansen om uw boodschap te krijgen erdoorheen zonder al te veel lawaai.

Dus wat werkt op Snapchat?

SnapChat

Hier zijn 10 essentiële regels voor slimme (en effectieve) Snapchat-marketing. Ik vroeg marketeers die Snapchat gebruiken voor hun marketingactiviteiten om hun tips en ervaringen te delen, zodat je een zo breed mogelijk overzicht van Snapchat-marketing zou kunnen krijgen.

1. Directheid en interactie staan ​​centraal

Door kortstondige inhoud is het van cruciaal belang om interactie voor de schoonheid van uw berichten op Snapchat te plaatsen – hun levensduur is zo kort dat alles wat uitgebreider is een verspilling van middelen zou zijn (en u kunt uw inhoud niet eens opnieuw remarketen).

Interactie is waar je kunt winnen – previews of teasers van een product, Q / A-uitnodigingen, coupons en wedstrijden zijn allemaal op interactie gebaseerde marketingtaken die je resultaten op Snapchat kunnen opleveren.

Becca Booth, president van Trout Marketing, stelt voor dat u “Snapchat gebruikt als een” zakelijke telefoon “die specifiek is voor uw organisatie versus een persoonlijk account, en laat het personeel de hele dag leuke dingen vastleggen. Snapchat is veel minder ‘verfijnd’ dan andere sociale outlets – wees echt en niet overdreven bewerkt. “

AJ Saleem is de eigenaar van een start-up bijlesbedrijf, Suprex Tutors Houston, en hij heeft Snapchat gebruikt om zijn bedrijf aan zijn huidige klanten te verkopen:

De sleutel tot effectieve marketing op Snapchat is het vinden van iets interessants en toch kort. Hoewel u delen van het bedrijf moet laten zien, laat u alleen delen zien die relevant zijn voor de consument.

Het is van vitaal belang om uw doelwit te vinden en uiterst specifiek te zijn in de inhoud die u deelt, zodat ze worden aangemoedigd om ‘nu meteen’ te handelen, met een zeer scherpe, niet-pluizige CTA, en op de belangrijkste interesses van [het] doelwit te drukken.

Aangezien statistieken bijvoorbeeld aantonen dat de meeste Snapchat-gebruikers tieners en jongvolwassenen van 15-24 jaar zijn, kun je hun behoeften en verlangens analyseren om een ​​gerichte, onmiddellijke marketingboodschap op te stellen die hen aanspreekt. Beperkte levering van goedkope notebooks, kortingen en freebies zijn allemaal goede voorbeelden van deze aanpak.

Trek de aandacht en bied een CTA aan die een gevoel van urgentie uitstraalt – het zal onmiddellijk tot actie leiden.

2. Ga reactief in plaats van proactief

Max Robinson van Ace Work Gear UK vertelt dat het enige dat hij en zijn team ‘altijd probeerden te handhaven met Snapchat, een reactieve houding is, omdat dat het beste werkt op het platform’.

Aangezien de levensduur van inhoud zo kort is dat het onmogelijk is om vooruit te plannen zoals op de andere sociale media, is de prioriteit op Snapchat om beschikbaar te blijven voor interactie en snel te reageren op de veranderende interesses van gebruikers.

Robinson deelt een paar Snapchat-planningstips:

We maken geen plan voor de week in termen van wat we gaan posten en wanneer – we concentreren onze inhoud liever op de gebeurtenissen van de dag om ervoor te zorgen dat deze zo relevant mogelijk blijft. Het maken van uw eigen filters, vooral als ze uw branding bevatten, is essentieel en is de beste manier voor bedrijfseigenaren om hun merk op te nemen in hun Snapchat-inhoud.

Ten slotte deelt Robinson dat, als je echt merkidentiteit op Snapchat wilt ontwikkelen: ‘Wees niet bang. Wees niet bang om een ​​foto te plaatsen. Wees niet bang om een ​​video te plaatsen. Als je geweldige content pusht en tijd investeert in het leren van het kanaal, zal je merk succes behalen. ”

3. Onvergetelijke inhoud

“Maak gedenkwaardige inhoud”, zegt Timmy Griffin, SEO- en marketingconsulent voor Fantastic Pest Control. ‘Je hebt maar een paar seconden om je punt over te brengen. Wees niet bang om op te vallen met positief. Vertel het publiek wie je bent en waar je voor staat. ‘

Eerste indrukken rekenen op Snapchat, want dat is alles wat gebruikers krijgen, aangezien uw berichten 24 uur na ontvangst worden verwijderd. Dat betekent dat u maar één kans krijgt om gedenkwaardig te zijn en de actie van de gebruiker te activeren.

Griffin deelt vier zoekwoorden (acties) om betrokkenheid op Snapchat te creëren:

Bezighouden: Gebruik uw bestaande sociale media-accounts om bewustzijn en interesse te genereren.

[Be] Exclusief: Bied exclusieve toegang en inhoud voor Snapchat-vrienden.

Voorstellen: Introduceer een nieuw product / dienst, en volg het met een lanceringsdatum.

Terug volgen: Sluit je verhaal af met een verzoek om je bij andere sociale netwerken aan te sluiten.

Deze acties zijn allemaal gebaseerd op de belangrijkste ‘kompassen’ van effectieve marketing op Snapchat: directheid en interactie (zie regels # 1 en # 2), maar Griffin deelt ook nog drie acties die u kunt ondernemen om de betrokkenheid van inhoud te vergroten:

1. Stuur persoonlijke snapchats: Studenten zijn meer geneigd om een ​​persoonlijke snapchat van een merk te openen.

2. Geef een oproep tot actie: Bied een korting of promotie aan; studies tonen aan dat 67% van de studenten er graag een zou willen ontvangen.

3. Beloning voor betrokkenheid: Uw doelgroep koopt eerder een product of dienst van een merk als ze een kortingsbon op Snapchat hebben ontvangen.

In regels # 8 en # 9 lees je meer over het gebruik van je andere sociale netwerken om volgers en interactie op je Snapchat-kanaal te genereren.

4. Werk samen met beïnvloeders

Infographic: waar Snapchat-gebruikers vandaan komen | StatistaDe gebruikersgroei van Snapchat sinds 2014. Bron: Statista

Tieece Gordon van de marketingafdeling van Kumo Digital is het ermee eens dat Snapchat “geen plaats is om je nieuwste product aan te sluiten”, maar een waar “gebruikers van de app vermaakt willen worden”, dus entertainment is wat je moet creëren als je betrokkenheid wilt op je Snapchat-kanaal.

Gordon legt uit dat “een van de meest effectieve manieren om dit te doen (en een waarvan bewezen is dat het werkt) is om samen te werken met influencers. Denk na over uw niche en of u dit zou kunnen opnemen als onderdeel van een strategie. Stel dat u make-up verkoopt. Er zijn een flink aantal bloggers en vloggers met een enorme aanhang. ”

Als je een paar namen hebt, neem dan contact op met influencers en begin te praten. Gordon deelt ook enkele ideeën:

Door een van hen uit te nodigen om een ​​dag over te nemen of uw locatie te bezoeken, herkennen hun volgers uw merk mogelijk als een merk dat ze mogelijk zouden kunnen gebruiken en kunnen ze in de toekomst contact met u opnemen. Zeg uw partner tweets tegen hun volgers met zoiets als: ‘Ik neem de Snapchat van dit bedrijf voor vandaag over. Kom ons zoeken op [Gebruikersnaam] om te zien wat er gebeurt. ” U zult waarschijnlijk een flink aantal bezoekers ophalen voordat de activiteiten beginnen. Heb vanaf daar een duidelijke strategie en een inhoudsplan en de lucht kan echt de limiet zijn.

5. Bouw merkherkenning en aantrekkingskracht (met geofilters)

Sean Martin, contentmarketingmanager bij Directive Consulting, zegt dat zijn bedrijf heeft geëxperimenteerd met verschillende sociale media, de sterke punten van elk heeft geanalyseerd en dat “waar sommige tactieken van sociale platforms beter zijn voor het verhogen van uw conversies en verkopen, Snapchat een betere lijkt te zijn gelegenheid om uw merkherkenning en productintriges te ontwikkelen. Gebruik Snapchat als een van de beste bronnen om mobiele gebruikers enthousiast te maken voor en interactie te hebben met je merk. “

Martin’s bedrijf ontdekte dat de beste strategie in deze zin ‘is om je Snapchat-campagnes af te stemmen op een lokaal evenement of een sociaal probleem’. Martin legt uit dat bedrijven ‘verschillende Snapchat-geofilters kunnen aanpassen en betalen om een ​​specifieke straal voor aan te wijzen’.

Het gebruik van geofilters lijkt redelijk goed te werken – de strategie bracht Alex Kehr meer dan 200.000 gerichte weergaven met slechts $ 15,33:

Kehr Snapchat Geofilters-resultaten

Zoals Martin uitlegt,

In plaats van duizenden dollars te betalen om een ​​evenement te sponsoren, kunt u een aangepaste geofilter maken (die onderaan wordt gesponsord door [uw_bedrijf_naam]) en de straal instellen voor net rond het evenement om mobiele gebruikers uw filter te laten gebruiken en uw merk met hun feitelijke herinneringen aan het evenement in plaats van alleen de naam.

Voor Mike Koehler, president en hoofdstrateeg bij Smirk New Media, is Snapchat een van de belangrijkste platforms geworden voor zijn klanten. “Het soort inhoud waarnaar gebruikers op zoek zijn, moet inzichtelijk zijn”, zegt Koehler, “leuk en (indien mogelijk) exclusief.”

Koehler stelt een precieze strategie voor merken voor: “video’s achter de schermen met persoonlijkheid laten zien en dat als verhaal samenbinden is essentieel voor Snapchat-succes”.

Koehler gaat in detail:

Neem Snapchat-overnames, zodat je fans de persoonlijkheden kunnen zien die deel uitmaken van een bedrijf en wat ze dagelijks doen. Het gebruik van de teksthulpmiddelen op Snapchat kan gebruikers ook pushen om uw inhoud op andere plaatsen te verkennen of naar uw site te zoeken. Het maken van aangepaste Snapchat-filters, vooral voor merken die verband houden met live-evenementen, is nu van vitaal belang. U wilt dat gebruikers in contact komen met uw merk en dit delen in hun feeds – en het gebruik van een Snapchat-filter is een van de weinige kwaliteitsstatistieken die Snapchat nu biedt.

6. Ontwikkel merkvertrouwen met livestreaming

Isaac Hammelburger, een digitaal marketingbedrijf van WebbMason Marketing, zegt dat zijn team is begonnen met Snapchat, van alle beschikbare platforms, om hun klanten zoveel mogelijk bekendheid te geven, en dat “Snapchat een manier biedt om het merkvertrouwen beter te tonen dan welk ander platform dan ook . ‘

Hammelburger beveelt een Snapchat-strategie aan die livestreaming omvat om vertrouwen in het merk te ontwikkelen en die werkte voor hun klanten:

“Livestreaming alledaags alledaags werk kan je klanten echt laten zien hoe de magie werkt. Voor een van onze slotenmakersklanten hebben we zelfs aanbevolen dat ze hun sluisopening live streamen. Dankzij Snapchat hebben ze de vertrouwensproblemen van veel slotenmakers kunnen vermijden en hebben ze gemiddeld vijf extra oproepen per dag toegevoegd. ”

7. Bied onverslaanbare freebies en weggeefacties aan

‘Heb speciale Snapchat-aanbiedingen of weggeefacties. Gebruik Snapchat om origineel materiaal weer te geven dat niet te zien is op een van de andere sociale outlets, ”zegt Booth.

Nou, ze heeft gelijk! De korte levensduur van berichten en de nog kortere aandachtsspanne van Snapchat-gebruikers geven je slechts een minuut of minder om je bericht over te brengen.

Maar er is meer aan de hand: je moet het aantrekkelijk maken voor een jong publiek!

“Uw doelgroep is 18-24 jaar oud”, zegt Timmy Griffin, “[en] deze specifieke demografische groep houdt van persoonlijke verhalen. Geef je snaps een persoonlijk tintje en deel ze met je publiek. ”

Merken moeten ook jong zijn als ze nieuwe deuren willen openen voor succes op het platform.

Griffin noemt enkele nuttige statistieken:

45% van de studenten zou openen van een merk dat ze niet kenden

73% van de studenten zou openen van een merk dat ze wel kenden

Je kunt geen gegevens verzamelen op Snapchat, dus het is van vitaal belang dat je dit doet op je website: wijs een ID of code toe aan elke Snapchat-campagne zodat je analysesuite deze kan bijhouden en retourneren als gegevens die je kunt gebruiken, zoals het aantal klikken en hun verdeling over tijden van de dag.

8. Krijg volgers (het zijn waardevolle marketinggegevens)

Als een aspect dat Snapchat onderscheidt van andere sociale mediaplatforms, hebben gebruikers een QR-code of een gebruikersnaam nodig om een ​​merk te volgen, dus elke volgeling is in feite opzettelijk en niet iemand die besloten heeft om terloops te volgen, of een spambot (spammers zeker niet niet de moeite doen om een ​​QR-code te scannen of handmatig gebruikersnamen toe te voegen, toch?).

Dat betekent dat het aantal volgers niet te onderschatten is op Snapchat, maar waardevolle marketinggegevens waarmee rekening moet worden gehouden bij het evalueren van merkprestaties op het platform.

Wat dat betreft, raadt Jason Parks, president van The Media Captain, aan dat je volgers genereert als een eerste stap naar een succesvolle Snapchat-strategie, en om dat te doen: ‘je moet geweldige verhalen vertellen. Als u een merk bent, is tijdigheid de sleutel. Als er grote evenementen plaatsvinden, neem dan deel aan het evenement met geofilters en grappige foto’s en video’s. ”

Een andere manier om volgers aan te trekken, is door je andere sociale kanalen en je blog te gebruiken om je Snapchat-account massaal te promoten als dé plek om exclusieve aanbiedingen en interacties te krijgen, iets dat ze niet kunnen missen en dat je nergens anders beschikbaar stelt . Nogmaals, het creëren van schaarste is een winnende strategie om ‘fans’ te overtuigen om lid te worden van je community.

9. Gebruik uw andere sociale kanalen om de betrokkenheid te vergroten

Je kunt volgers genereren volgens regel # 8, maar waarom zou je je inspanningen op het Snapchat-platform alleen beperken? Inmiddels heb je geleerd dat Snapchat je contentmarketinginspanningen niet lang zal vasthouden, en in regel # 3 stelde Griffin voor dat je je andere sociale kanalen gebruikt om Snapchat een grotere duw te geven – dus het is tijd om je te concentreren op die marketingoptie.

Jason Parks stelt voor dat je ‘je Snapchat-account crosspromoot op al je andere kanalen, met name Instagramverhalen’, een Snapchat-achtige Instagram-functie waarmee gebruikers foto’s en video’s kunnen plaatsen die na 24 uur verlopen.

Ook raadt Becca Booth aan dat u “het Snapchat-logo en uw directe link gebruikt in uw Facebook-beschrijving, Instagram-bio en LinkedIn-profiel”. Dit geeft uw Snapchat-account meer zichtbaarheid over meerdere kanalen.

Booth gaat daar wat meer in detail op in:

Deel voorbeelden van wat mensen ook via deze media kunnen verwachten en maak een dagelijkse of minimaal wekelijkse functie die volgers kunnen verwachten en willen zien als een OOTD (outfit van de dag) voor een kledingwinkel, dinsdagtip, productfunctie, enzovoort.

Volgens regel # 7 zou het een buitengewoon krachtige tactiek zijn om alleen Snapchat-inhoud te hebben (zoals getimede aanbiedingen) waartoe je lezers of klanten alleen toegang hebben via het platform door je updates te volgen – waardoor geïnteresseerde gebruikers je zullen ontmoeten op Snapchat om die aanbiedingen te krijgen, en je kunt je andere sociale media gebruiken om je volgers op de hoogte te houden van aankomende inhoud die je op Snapchat gaat delen.

10. Bij twijfel, Go Ads

Misschien klinken de vorige 9 regels te tijdrovend voor uw middelen en kiest u liever voor een eenvoudigere oplossing om verkoop en verkeer van Snapchat te genereren, maar niet alles gaat verloren – terwijl Snapchat een ander soort sociaal platform is en u zeker een aantal kunt implementeren van de regels zonder teveel te wegen op uw beschikbare middelen, kunt u nog steeds advertenties plaatsen.

Koop advertenties van Snapchat en laat het platform de rest doen. Snapchat-advertenties zijn niet goedkoop, maar als je het kunt betalen en je inhoud is ontworpen om tienergebruikers te verleiden om het te gebruiken, is de inspanning het geld misschien waard.

Mediakix beschikt over 10 Snapchat-statistieken (2016) die u mogelijk handig vindt om handig te zijn voor uw campagnes, evenals het Snapchat-overzicht dat Statista biedt.

Het opsommen…

Snapchat is absoluut een harde noot om te kraken voor marketing op sociale media. Inhoud is nooit permanent en uw inspanningen kunnen er meer uitzien als een schot in de roos.

U kunt echter nog steeds het groeiende Snapchat-publiek bereiken door rekening te houden met deze belangrijke marketingregels:

 • Snapchat-inhoud is kortstondig, maar onmiddellijk – gebruik dat in je voordeel met sterke CTA’s, op emoties gebaseerde, impactvolle inhoud en leuke livestreamsessies die het menselijke, jonge gezicht van je merk laten zien.
 • De beste manier om gebruikers te overtuigen om voor uw inhoud te zorgen, is door er een limiet aan te stellen – creëer schaarste om interesse te wekken
 • Stel interactie voor gegevensverzameling, waarbij u er altijd rekening mee houdt dat uw doelgroep tieners en jongvolwassenen is; met andere woorden, wees reactief in plaats van proactief.
 • Gebruik geofilters en advertenties.
 • Crosspromotie van uw inhoud tussen uw sociale kanalen.
 • Zorg voor je volgers, want ze moeten wat werk doen om je te volgen, en ze zouden niet zonder echte interesse zijn.

Zoals Timmy Griffin zegt,

Wees authentiek. Merken die authentieke verhalen delen, doen het het beste op Snapchat. Wees jezelf en deel je kernmerkwaarden. Te veel scripting verpest de spontaniteit van Snapchat en zorgt ervoor dat uw aanwezigheid te veel op advertenties lijkt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map