20 Niet-op interesses gebaseerde targetingideeën voor uw volgende Facebook-advertentiecampagne

Heb je ooit door je Facebook-nieuwsfeed gescrold en een advertentie tegengekomen die zo geschikt was dat het griezelig aanvoelde? Het was alsof de adverteerder je gedachten kon lezen of je had gestalkt.


Misschien heb je een vakantie gepland en plotseling sta je oog in oog met een overlevingsgids van Lonely Planet. Of misschien heb je een langeafstandsrelatie en zie je opeens een advertentie van een bloemist die wereldwijd bezorgt.

Ik las gisteravond wat reisinformatie over Osaka, Japan … en raad eens wat er vanmorgen bovenop mijn Facebook-muur verschijnt?

Dat is raar, toch?

Het is eigenlijk niet zo raar als je denkt. Facebook weet veel over u (en welke websites u heeft bezocht) en het gebruikt die informatie om Facebook-adverteerders hun advertenties te laten targeten op groepen mensen.

Die bloemist kan bijvoorbeeld hun advertenties specifiek targeten op mensen die een langeafstandsrelatie hebben.

Als adverteerder kunt u een doelgroep identificeren en bereiken, zolang u maar weet welke targetingopties u moet gebruiken. Ik zal in dit artikel 20 niet-op interesses gebaseerde targeting behandelen en (hopelijk) u nieuwe ideeën geven voor uw volgende campagne.

Lees ook: 24 essentiële marketingregels voor sociale media (toegepast op alle grote sociale netwerken).
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map