Deelnemen aan promotiegroepen om uw interactie met sociale media te vergroten

Een bloeiend leven op sociale media kan uw blog helpen om op de voorgrond te blijven en u als influencer te vestigen. Veel pagina’s op sociale media kwijnen echter weg onder het gewicht van een druk schema. Ze worden niet vaak bijgewerkt en mensen weten dat ze wekenlang niet op u kunnen rekenen voor nieuws.


Gelukkig zijn er nogal wat dingen die u kunt doen om uw interactie met sociale media te vergroten en een publiek op te bouwen voor de grote kanshebbers op sociale media. Door plug-ins en verschillende tools te gebruiken, kunt u deze taak zelfs uitvoeren zonder elke dag urenlang extra werk te verzetten. Mogelijk bent u ook net begonnen en nog niet klaar om een ​​social media-manager in te huren.

Automatiseer berichten wanneer u publiceert

Een van de eenvoudigste dingen die u kunt doen, is uw blog automatiseren met een plug-in. Elke keer dat u een nieuw blogbericht publiceert, plaatst de plug-in een bijbehorende link op uw sociale-mediapagina’s.

Hoewel er veel verschillende plug-ins zijn die u kunt gebruiken, of u kunt er zelfs meerdere gebruiken, degene die ik het leukst vond, wordt Retweet / Share / Like met 1 klik genoemd door LinksAlpha.

Ik betaal slechts $ 8,99 / maand om verbinding te maken met een grote verscheidenheid aan sociale-mediapagina’s. Ik kan het account ook gebruiken voor verschillende van mijn blogs.

Op dit moment heb ik het account verbonden met Facebook, Tumblr, Twitter en LinkedIn. De rest heeft niets van mij nodig. Ik plan mijn bericht, het is gepubliceerd, er verschijnt een bericht op mijn sociale mediapagina’s.

Let op de afbeelding hieronder. Dit is een bericht dat automatisch op mijn Facebook-auteurspagina is geplaatst vanaf mijn Crabby Housewife-blog. Het bevat de afgebeelde afbeelding, titel en beschrijving. Als een gebruiker op de afbeelding of titel klikt, wordt ze naar mijn bericht op de website geleid.

linksalpha voorbeeld

Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat er een kleine notitie onder mijn naam staat met de tekst ‘Gepubliceerd door LinksAlpha.com’. Ik wilde niet dat mijn lezers wisten dat ik een geautomatiseerd programma gebruikte. Dat lijkt zo onpersoonlijk en gaat bloggen 101 tegen. Maar het bespaart me ook enorm veel tijd.

Goed nieuws! Je lezers zullen die opmerking niet zien over het bericht dat wordt gepubliceerd door Links Alpha. Hier is een screenshot van hetzelfde bericht als dat van anderen, zie het:

linksalpha voorbeeld openbaar

Waarom is het belangrijk om je artikelen op social media te plaatsen? Gebruikers kunnen ze niet ontdekken, delen of met u communiceren, tenzij de artikelen in de eerste plaats op uw pagina worden gedeeld.

Lid worden van gelijkgestemde groepen

Ik ben onlangs lid geworden van een groep gelijkgestemde bloggers. We steunen elkaar, gaan met elkaars berichten om en blijven de hele week behoorlijk actief. Het duurt ongeveer 10 minuten van mijn dag om op links te klikken en opmerkingen te plaatsen of interessante artikelen te delen.

Ik heb iets interessants opgemerkt aan de artikelen die ik met de groep deel. De artikelen die ik deel met mijn groep collega-huis- en tuinbloggers krijgen meer verkeer dan mijn andere berichten met een marge van 15 tegen 1.

Waarom zijn groepen bloggers die elkaar promoten zo effectief in het stimuleren van betrokkenheid bij sociale media? Laten we eens kijken naar het voorbeeld van tuinbloggers om te beginnen. Ik heb onlangs een artikel geschreven met de titel How to Start a Gardening Blog en was onder de indruk van het aantal verschillende blogs over dit specifieke onderwerp.

Er zijn op elk moment slechts 30-40 leden in de groep waarin ik zit, hoewel je zeker een groep in je niche kunt vinden met veel meer leden. Ik wilde klein beginnen, omdat ik mijn collega-bloggers echt wilde leren kennen, hen wilde helpen hun stukken te promoten en zelfs de tijd had om wat van hun werk te lezen en vertrouwd te raken met hun schrijfstijlen.

Laten we dus zeggen dat een paar van die leden klikken op een link die ik deel in de privé Facebook-groep over het telen van tomaten in containers. Dit is veel effectiever dan wanneer mijn neef om verschillende redenen dezelfde link deelt.

  • Een tuinblogger heeft precies de doelgroep die ik probeer te bereiken.
  • Haar lezers vertrouwen haar al. Ze weten of ze iets met hen deelt dat het de moeite waard is om te lezen. Deze specifieke groep had een soort applicatie nodig en links naar voorbeelden van mijn werk. De leden zijn doorgelicht. Dit betekent dat de berichten van zeer hoge kwaliteit zijn. Ik moet er nog een lezen die niet erg goed geschreven was en op schema voor een tuinierblog.
  • Ze begrijpt de basis van promotie. Als ze je link deelt, vertelt ze haar lezers waarom ze erop moeten klikken.

Hoe u de perfecte groep kunt vinden

Op dit moment lijkt Facebook meer promotiegroepen te hebben, hoewel Twitter een goede tweede of mogelijk LinkedIn lijkt. De manier waarop “groepen” zijn ingesteld op Twitter is meer een “lijst” en het is moeilijker voor leden om gemakkelijk privé te communiceren over hun doelen voor de week.

Als je net begint met promotiegroepen, raad ik aan om bij Facebook te blijven. als uw klanten voornamelijk zakelijke professionals zijn, is een privé-LinkedIn-groep misschien een goede zaak om mee te doen, maar de zoekopdracht die ik deed, leverde lang niet zoveel groepen op als op Facebook.

Zoek naar promotiegroepen

Begin uw zoekopdracht door de term ‘promotiegroep’ in uw zoekvak boven aan uw Facebook-startpagina te typen.

Er verschijnt een lijst met resultaten. Klik op het tabblad met de tekst ‘Meer’ en kies vervolgens ‘Groepen’ om dit te beperken tot alleen groepen. Hieronder is de lijst met resultaten die ik heb gekregen:

promotiegroepen

Zoals u kunt zien, heeft deze zoekopdracht veel verschillende dingen opgeleverd. Er zijn boekpromotiegroepen, één voor Etsy en enkele algemene. Dit is een goede plek om te beginnen, omdat u waarschijnlijk enkele grote groepen op deze lijst zult vinden die u mogelijk aanspreken.

Vervolgens wilt u uw zoekopdracht verfijnen. Als je over recepten schrijft, zoek dan naar ‘foodbloggers’. Klik op het tabblad ‘Meer’ en kies ‘Groepen’. Dit zijn de resultaten die voor mij naar voren kwamen:

promotiegroepen voor foodbloggers

Nu zijn we aan het praten. Als ik een receptenblog had, zijn er hier verschillende groepen die ik wat meer zou onderzoeken.

Beperk uw keuzes

Vervolgens moet u op groepen klikken die er interessant uitzien. Als je uit Sydney, Australië komt, dan is de Sydney-groep er een die je zeker moet bekijken.

Wanneer u elke pagina bezoekt, wilt u het volgende doen:

  • Kijk naar wanneer de meest recente berichten waren. Hoe vaak posten leden? Hoeveel aandelen hebben die berichten? Dit laat zien hoe actief de groep is. U wilt uw tijd niet verspillen aan het promoten van 100 mensen die u niet opnieuw zullen promoten.
  • Lees de groepsbeschrijving. Dit zal je vaak vertellen of je promotieartikelen mag plaatsen of niet.
  • E-mail de beheerders en vraag om meer informatie over deelname aan de groep. Wees eerlijk dat je op zoek bent naar een plek om je blog te promoten en ook om de gunst van andere bloggers terug te geven.
  • Geef de groep een paar weken een kans en kijk wat je ervan vindt. Vind je het niet leuk? Ga rustig weg en zoek een andere groep. Er zijn er zoveel.

Houd er rekening mee dat deelname aan promotiegroepen niet alleen gaat over het promoten van je eigen blog. Maak kennis met uw groepsgenoten. Vriend ze op uw persoonlijke account. Lees hun artikelen. Deel wat volgens jou ongelooflijk slim is. Bied aan om ze te interviewen of ze als gast te bloggen. Een van de beste dingen van het deelnemen aan promotiegroepen is nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe vrienden maken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me