Slimme Twitter-BIOS die ervoor zorgen dat je gaat Oooh en Aahh

Twitter is waarschijnlijk een van de krachtigste sociale-mediaplatforms van vandaag, maar het is ook het moeilijkst te gebruiken. Proberen met een diepgaande boodschap te komen die indrukwekkend is in 280 karakters (bedankt voor de upgrade Twitter!) Is voor de meeste mensen niet gemakkelijk.


Vaker wel dan niet, zul je schrijvers, sociale marketeers en digitale goeroes vinden, uren besteden aan het proberen om een ​​tweet te maken die kort, lief en rechttoe rechtaan is en nog steeds genoeg ruimte heeft voor een afbeelding, een link of alles -belangrijke hashtags.

Een Twitter-bio is even uitdagend, zo niet meer, aangezien je maar 160 karakters hebt om uit te leggen wie je bent, wat je doet en waarom je Twitter het waard is om te volgen.

Het hebben van een goede Twitter-bio lijkt misschien niet zo belangrijk, maar het volgende is: een Twitter-bio kan een van de redenen zijn om mensen aan te moedigen je te volgen – of je het nu leuk vindt of niet, een impactvolle Twitter-bio is net zo belangrijk.

Om u een idee te geven van hoe u uw Twitter-bio moet maken, hebben we enkele van de slimste bios samengesteld die we op de Twittersphere konden vinden. Bekijk deze geweldig geschreven biografieën en hopelijk word je geïnspireerd om er een te schrijven zoals zij!

30 Voorbeelden van Clever Bios op Twitter

Mike Davidson

Een Twitter-bio kan een geweldige plek zijn om een ​​kort cv of je carrièrehoogtepunten te geven en Mike Davidson, voormalig VP of Design bij Twitter, weet hoe hij de kleine ruimte kan maximaliseren.

Davidson somt de indrukwekkende plaatsen op waar hij eerder werkte, waaronder NBCNews, Disney en ESPN, maar wat onze aandacht trok, zijn zijn huidige inloggegevens, gewoon “Chillin”. Het laat zien dat zelfs de voormalige VP van Design bij Twitter weet hoe hij plezier moet hebben met Twitter bios.

(@mikeindustries)

Carrie Brown

Als je de tips hier bij Webhostingsecretrevealed doorzoekt, dan is de kans groot dat je een trotse nerd bent. En in de Twitterverse is nerd zijn iets om trots op te zijn, net zoals Carrie Brown deed met haar Twitter-bio.

Brown pronkt trots met haar nerdy kant door zichzelf een “Total Computer Geek” te noemen, en is “Married to a Computer” terwijl ze “Two Future Computer Geeks” grootbrengt..

(@ browns000)

Candice Walsh

Het kan voor een schrijver moeilijk zijn om op te vallen tussen de zee van potentiële schrijvers op Twitter, maar Candice Walsh is erin geslaagd om dat te doen met haar Twitter-bio. Walsh plaatste de twee dingen waar ze bekend om staat als de eerste regel van haar bio, namelijk een reizende roodharige en een grote liefhebber van boeken.

Natuurlijk slaagde ze er nog steeds in haar dagelijkse baan als communicatiecoördinator voor het Women’s Film Fest op te nemen, samen met hun Twitter-handle.

(@candicewalsh)

Katie Kendall

Social Media Manager Katie Kendall weet hoe belangrijk het is om hashtags in hun bios te gebruiken en hoe ze naadloos in elkaar te weven. Haar Twitter-bio geeft een snel overzicht van wie ze is en wat haar interesse is (een kaaskenner en een Pinata Maker zijn) terwijl ze nog steeds een hashtag toevoegt als liefhebber van Tiki en een doe-het-zelver.

Met het gebruik van hashtags zorgde Kendall ervoor dat haar bio nog meer opvalt, vooral wanneer mensen naar die hashtags zoeken op Twitter.

(@ItsKatieKendall)

Martin Bartels

Martin Bartels is een andere schrijver die erin slaagde op te vallen met zijn unieke bio. Blijkbaar is Bartels zo’n manusje van alles, hij herdefinieerde zichzelf genoeg keer om zijn eigen woordenboek te worden (wat een best coole manier is om jezelf te beschrijven).

Ondanks dat hij zo’n cool artistiek persoon is, is Bartels nog steeds vriendelijk tegen zijn bezoekers door hen aan te moedigen ‘eens langs te komen voor een bezoek’.

(@MartinABartels)

Sixthformpoet

Humor kan persoonlijkheid toevoegen aan je Twitter-bio en auteur Sixth Form Poet-gebruik van zelfspot-humor is een uitstekend voorbeeld van wat lachen toevoegen terwijl je toch promoot wie je bent.

Hoewel zijn tweets en bio misschien deprimerend zijn, is zijn Twitter-account allesbehalve deprimerend met meer dan 100.000 volgers.

(@sixthformpoet)

John Cleese

Volgens zijn website is John Cleese een schrijver, acteur en blijkbaar een heel groot persoon. Natuurlijk kennen de meeste mensen hem als komiek en zijn Twitter-bio toont zijn humor met het feit dat hij nog leeft, in tegenstelling tot geruchten.

Hij slaagde er zelfs in om een ​​regel te schrijven over zijn ‘silly walk’-app en als je een Monty Python-fan bent, is het zeker een download waard!

(@JohnCleese)

UberFacts

Wist je dat lama’s kunnen lijden aan het Berserk-lama-syndroom, een aandoening waarbij een lama gelooft dat zijn menselijke eigenaar ook een lama is, waardoor ze agressief worden?

Welnu, u zult meer te weten komen over deze feiten en de “meest onbelangrijke dingen die u nooit hoeft te weten” bij Uberfacts.

(@UberFacts)

Will Arnett

Will Arnett is een beroemde acteur die bekend staat om zijn norse stem en vertolking van Batman in de succesvolle Lego: Batman-film. Maar het belangrijkste is dat hij bekend staat om zijn hechte vriendschap met collega-acteur Jason Bateman en blijkbaar als zijn sponsor.

Het is een leuke callback voor hun bekende vriendschap die begon toen ze beiden werkten in de veelgeprezen comedyserie Arrested Development.

(@arnettwill)

Jason Bateman

Om niet achter te blijven bij zijn beste vriend, noemde Jason Bateman ook Arnett in zijn Twitter-bio door te schrijven dat hij een “vriend van Will Arnett’s” is.

Het is een eenvoudige regel die hun vriendschap verder versterkt terwijl hij nog steeds zijn comedy-karbonades laat zien. Alles wat we nodig hebben is dat Joe Biden en Barack Obama hetzelfde doen om te pronken met hun hechte vriendschap!

(@batemanjason)

Alison Leiby

Net als Bateman en Arnett speelt schrijver en komiek Alison Leiby haar hechte vriendschap met komiek Alyssa Wolff op haar Twitter-bio door haar niet alleen te vermelden, maar ook te beweren dat ze de snack op hun gebruikelijke samenkomst zal brengen.

Ze is ook niet vergeten haar e-mail op te nemen, voor het geval je haar moet vragen wat voor soort snacks ze zullen eten.

(@AlisonLeiby)

Alyssa Wolff

De knipoog van Alyssa Wolff naar haar BFF-pact met Alison Leiby is veel korter en duidelijk. Ze noemt Leiby in haar bio als haar drinkmaatje, met wie ze blijkbaar nu een drankje drinkt. Zowel Wolff als Leiby zijn echt de vriendschapsdoelstellingen voor ons allemaal op Twitter!

(@alyssawolff)

Tim Siedell

Tim Siedell’s Twitter-bio is wat we allemaal hopen te kunnen doen, namelijk alles opgeven en ons leven leiden als een knappe (of mooie) miljardair. Helaas zijn de meesten van ons geen miljardair en / of knap.

We weten niet zeker of Siedell beide echt kan, maar we weten zeker dat hij een geweldig gevoel voor humor heeft.

(@badbanana)

Damon Lindelof

De maker van de veelgeprezen serie LOST weet hoe hij een beknopte bio moet schrijven die zijn rol als een van de makers van de show omvat en hoe hij het ook niet begrijpt, net als de rest van ons.

Damon Lindelof realiseerde zich dat de meeste van zijn fans hem vaak vragen stellen over de plot en verhaallijnen van de show en zichzelf belachelijk maken door te zeggen dat hij het verhaal ook niet kent, ondanks dat hij de maker is.

(@DamonLindelof)

Eerste Wereldpijn

In de huidige samenleving is ‘het probleem van de eerste wereld’ een constante ergernis en dit Twitter-account steekt de draak met alle kleine dingen waar mensen over klagen: het kiezen van de film die ze willen huren, het bestellen van het verkeerde drankje of het schrijven van een Twitter-bio.

Het schrijven van een Twitter-bio kan lastig zijn (een eerste wereldpijn als je wilt), en in plaats van met hun hoofd te bonzen om erachter te komen hoe ze een heel, heel goede bio moeten schrijven, gingen ze gewoon met de waarheid en toegeven dat ze dat kunnen ‘ nergens aan denken.

(@FirstWorldPains)

Comedy Central

Laat het over aan Comedy Central, een netwerk dat over comedy gaat, om de stoute bewering te doen om Comedy op Twitter te brengen. Het is kort, eenvoudig en direct to the point. In lijn blijven met hun merk terwijl ze nog steeds humoristisch zijn.

(@ComedyCentral)

Tyler Clark

Net als Comedy Central weet Tyler Clark wie hij is en is hij niet bang om zichzelf eerlijk te beschrijven. Hij realiseert zich dat hij ‘niet slim’ is, maar gewoon ‘een bril draagt’, maar bovenal ‘blijft hij positief’.

Als je geen manieren kunt bedenken om een ​​uitgebreide bio te schrijven, zijn soms maar een paar zoekwoorden over jezelf voldoende.

(@TylerLClark)

Johnny Cupcakes

Johnny Cupcakes is een populair kledingmerk in Boston en ondanks de naam geen cupcake-bakkerij. Met een naam als Johnny Cupcakes kun je verwachten dat hun Twitter-account gevuld is met gekke tweets die teruggaan naar hun kleding en stijl.

Hun Twitter-bio is een perfect voorbeeld van de stijl van droge humor van het merk, waardoor ze een enorme en actieve aanhang kregen.

(@JohnnyCupcakes)

Kegelen

Skittles weet wie hun doelgroepen zijn (middelbare scholieren of mensen met een voorliefde voor felgekleurde snoepjes) en zijn niet bang om woorden als “awesomeness” te gebruiken om hun Twitter-bio te beschrijven.

Hoewel Skittles een enorm merk is, slaagden ze erin om een ​​beetje persoonlijkheid in hun schrijven te stoppen, wat in lijn is met hun heldere en kleurrijke imago.

(@Skittles)

Elon Musk

Elon Musk is veel dingen voor veel mensen, een innovator, een visionair, een coole miljardair, maar voor hemzelf en op zijn Twitter-bio is hij gewoon een ‘Hat Salesman’.

Natuurlijk is hij meer dan dat. In plaats daarvan werkt Musk momenteel aan een nieuw project dat hogesnelheidstunnels in stedelijke steden introduceert en een van de projectdoelen is om hoeden te verkopen om het bewustzijn te vergroten. Het is een slimme manier om zijn project op de markt te brengen terwijl het nog steeds grappig is.

(@Elon Musk)

Victoria’s geheim

Victoria’s Secret weet wie ze zijn en wat hun publiek van hen verwacht. Daarom stelt hun Twitter-bio dat het de plek is waar “Angels, Bombshells & de meest sexy volgers ”kunnen al hun dagelijkse dosis sexiness krijgen van het lingeriebedrijf.

(@Victoria’s geheim)

Ellen DeGeneres

Of het nu op televisie, in het echte leven of op sociale media is, Ellen DeGeneres is gewoon grappig. Je kunt dus verwachten dat haar Twitter-bio even grappig en grappig is. Blijkbaar is ze, behalve een komiek en de gastheer van The Ellen Show, ook een ijswegchauffeur.

We weten niet of dat waar is of niet, één ding is zeker, haar tweets zijn absoluut echt en echt spectaculair.

(@TheEllenShow)

Tom Hanks

Tom Hanks is absoluut de “Everyman” -acteur. In plaats van zichzelf een glamoureuze Twitter-bio te schrijven, is Hanks komisch eerlijk met het feit dat hij soms in goede vorm is en soms niet.

Of hij nu in topvorm is of niet, we houden nog steeds van Tom Hanks als een van de beste acteurs die er zijn en omdat hij een behoorlijk goed Twitter-account heeft.

(@Tom Hanks)

Shonda Rhimes

Shonda Rhimes is de schrijfster van de langlopende dramaserie Grey’s Anatomy en net als Lindelof is ze zich goed bewust van de gekte die bij een televisieshow hoort.

Mensen tweeten vaak hun mening over de verhaallijn van de serie, wat behoorlijk vervelend kan zijn. Ze stopte dat allemaal door een heel goede grap in haar bio toe te voegen: “Het is niet echt, oké?”. Dat zal de critici zeker de mond snoeren!

(@shondarhimes)

Old Spice

Bekend om hun oneerbiedige commercials met acteur / komiek Terry Crews, heeft de Twitter-bio van Old Spice alles in zich om een ​​social media-account te maken dat weet hoe grappig te zijn en toch trouw blijft aan hun merk.

Een bio hoeft geen superlange beschrijving van jezelf te zijn. Soms heb je alleen een paar zoekwoorden nodig om mensen een idee te geven van waar je voor staat en voor Old Spice gaat het allemaal om “SPIEREN, GEUREN, LASERS, COUPONS, GIFS”.

(@OldSpice)

Melyssa Griffin

Als je de aandacht van het publiek niet kunt trekken in de eerste regel van je bio, dan doe je het niet goed. De Twitter-bio van Melyssa Griffin is een goed voorbeeld van hoe de eerste regel in je bio kan worden gebruikt om de aandacht van mensen te trekken.

Door gebruikers een gratis workshop aan te bieden, slaagde Griffin erin om mensen te vertellen over haar werk als digitale marketeer en tegelijkertijd een link naar haar online cursus op te nemen. Dat is slimme marketing!

(@melyssa_griffin)

Nathan Latka

Podcaster en digitale goeroe Nathan Latka staat bekend om zijn hardwerkende ethiek, dus het is geen verrassing dat we leren dat hij op kernenergie draait.

Latka voegt slim de belangrijke aspecten van zijn carrière toe (CEO van TheTopInbox.com en een podcast met meer dan 4,5 miljoen downloads) en de links naar zijn werk zodat het publiek er onmiddellijk toegang toe heeft.

(@NathanLatka)

Aaron Lee

Social media-experts Aaron Lee is bekend met de kunst van het maken van de perfecte Twitter-bio. Hij belicht alle belangrijke punten van wie hij is in zijn bio, de huidige regionale manager van AgoraPulse, hij leert de kunst van cappuccino en het feit dat hij een introvert persoon is met geweldig haar.

Nou Aaron, we zijn het er absoluut mee eens dat je een geweldig haar hebt voor een introvert persoon!

(@AskAaronLee)

Max Seddon

Journalist en Buzzfeed buitenlandse correspondent Max Seddon weet dat humor een integraal onderdeel is van een Twitter-bio. Seddon’s eerbetoon aan komiek Yakov Smirnoff doet geweldig werk door lichtzinnigheid toe te voegen aan zijn baan als journalist in Rusland, terwijl hij nog steeds verwijst naar de gevaren die daarmee gepaard gaan.

Hopelijk wordt Seddon niet gerapporteerd op het nieuws vanwege zijn hilarische Twitter-bio en tweets.

(@maxseddon)

Jason Falls

Veel mensen hebben de neiging om een ​​”online” persoonlijkheid of persoonlijkheid te hebben als het gaat om het maken van een social media-account, daarom is het verfrissend om mensen als Jason Falls te hebben die een humaniserende aanraking toevoegt aan zijn social media-account en Twitter bio.

Als ‘vader, auteur, spreker’ schrijft Falls zijn bio zoals hij is, zonder de pretentie iemand anders te zijn dan zichzelf. Het is dat soort nuchtere houding dat zorgt voor een unieke Twitter-bio.

(@JasonFalls)

Kat Chow

Laat het aan Kat Chow over om een ​​Twitter te schrijven die niet alleen haar prestatie, haar professionele carrière en haar contactgegevens bevat, ze slaagt er ook in een draai te nemen aan online trollen die vaak haar naam uitlachen.

Dit laat zien dat je nog steeds je merk en wie je bent op de sociale media kunt promoten terwijl je haters wegneemt.

(@katchow)

De humor in jezelf vinden (en je Twitter Bio)

Er is een gemeenschappelijk thema in de meeste van de bio die we hierboven hebben vermeld en het is het feit dat veel van hen grappig zijn. Of je nu een reisblogger of een online marketinggoeroe bent, een gevoel voor humor over jezelf kan die menselijke toets aan je merk toevoegen en je meer herkenbaar maken voor je publiek.

Hulp nodig bij het verbeteren van uw schrijven? Bekijk onze gids om je schrijfvaardigheid te verbeteren!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map