Temu ramah Host Web dengan Pengurus HostMetro, Kyle Dolan

Dunia hosting terus berkembang dengan pemain berubah posisi dan yang baru memasuki pasaran – seperti halnya HostMetro, sebuah syarikat hosting yang berpusat di Illinois yang ditubuhkan pada pertengahan 2012. Sekiranya anda tidak sedar, saya telah mengesan dan menguji HostMetro selama beberapa bulan; terperinci ulasan Host Metro diterbitkan di sini pada bulan Ogos 2014. Soalan ini&A adalah ikutan bagi mereka yang mempunyai host web ini dalam senarai pendek mereka atau hanya mencari pilihan hosting anggaran.


Tanpa berlengah lagi, mari kita selidik wawancara ini.

Pengenalan

Helo Kyle. Terima kasih banyak kerana bersama kami hari ini. Bolehkah anda berkongsi beberapa perkataan mengenai diri anda dan peranan anda di HostMetro?

Bila-bila masa, Jerry! Saya sudah berada dalam industri hosting web dalam beberapa bentuk atau yang lain selama hampir 10 tahun sekarang. Saya bermula sebagai wakil sokongan tahap 1 dan bekerja sebagai admin kanan, kemudian beralih ke peranan pemasaran. Sekarang, saya adalah pengurus gabungan dan pemasaran untuk HostMetro.com. Setelah menghabiskan bertahun-tahun dalam pelbagai peranan, saya mempunyai pemahaman yang unik mengenai hampir semua aspek industri.

HostMetro adalah syarikat baru yang relatif. Apa yang boleh kita ketahui lebih lanjut mengenai syarikat itu? Bolehkah kita mengetahui lebih lanjut mengenai pengasasnya dan mungkin juga kisah latar belakang?

Pemilik dan saya bertemu di sidang kemuncak gabungan beberapa tahun yang lalu, dan sejak itu saya terus berhubung. Kami berdua berkongsi pandangan yang hampir sama mengenai industri hosting, terutamanya trend yang tidak kami sukai.

Kami memutuskan untuk memulakan HostMetro.com sebagai jenis syarikat web hosting yang berbeza, terutama syarikat yang tetap setia kepada pelanggan kami.

Perkhidmatan Hosting HostMetro

Tolong beri kami gambaran umum mengenai perkhidmatan hosting HostMetro dalam hosting web.

Kami secara eksklusif adalah syarikat hosting bersama linux dan menawarkan dua pakej hosting. Pelan Mega Max kami sangat sesuai untuk pemula dan pengguna lanjutan yang memerlukan hosting untuk semua jenis laman web, sama ada maklumat, blog, atau apa sahaja.

Pelan Business Max kami adalah untuk pelanggan yang ingin menjadi tuan rumah kedai dalam talian, atau jenis laman web e-dagang. Ini merangkumi semua yang diperlukan untuk menerima pembayaran yang selamat melalui laman web itu sendiri, termasuk SSL, IP khusus, dan juga beberapa faedah SEO.

Kedua-dua rancangan hosting menawarkan ciri teras yang sama, termasuk Max Hosting Space dan Bandwidth, jaminan wang dikembalikan 30 hari penuh, sokongan 24/7, uptime 99.9%, dan banyak lagi.

Pakej Hosting HostMetroPakej Hosting HostMetro

Saya faham bahawa HostMetro menawarkan “Jaminan Terkunci Harga Pembaharuan” kepada semua pelanggan – yang saya rasa sangat mengejutkan. Bolehkah anda jelaskan bagaimana dasar ini berfungsi?

Ini adalah ciri yang kami tawarkan yang paling saya banggakan, dan merupakan salah satu trend yang saya nyatakan sebelumnya yang tidak kami hargai. Banyak syarikat hosting popular hari ini menawarkan harga perkenalan yang rendah, tetapi kadar pembaharuan mereka sangat tinggi, mendekati kos beberapa pilihan VPS.

Jaminan kunci harga kami mudah. Kami tidak akan menaikkan kadar pembaharuan untuk hosting web anda. Harga yang anda daftarkan adalah harga untuk pembaharuan anda. Walau bagaimanapun, harga pembaharuan tidak termasuk kupon yang mungkin anda gunakan semasa mendaftar.

Jadi, sebagai contoh, jika pelanggan mendaftar selama 3 tahun hosting dengan harga $ 2,45 / bulan, tetapi menggunakan kupon potongan 25% yang terdapat di laman web anda, kadar pembaharuan adalah $ 2.45 / bulan *.

* Catatan: Lebih lanjut mengenai perbandingan harga hosting bersama di akhir temu ramah ini.

Bagaimana anda menangani lonjakan trafik web pengguna secara tiba-tiba? Apa yang akan berlaku pada laman web yang dihoskan oleh HostMetro apabila terdapat “viral jackpot”?

Kami melakukan segala yang kami dapat untuk memastikan semua laman web pelanggan kami berjalan dengan lancar dan cekap. Oleh itu, semua pelanggan berada di persekitaran hosting bersama yang mempunyai batasannya. Sekiranya lalu lintas pelanggan tiba-tiba melonjak, kami akan melakukan apa sahaja untuk memastikan pelayan kami dapat menampung lonjakan lalu lintas tersebut sambil memastikan akaun pelanggan kami yang lain tidak terjejas.

Sekiranya terdapat kes di mana satu laman web hanya mendapat lalu lintas yang terlalu banyak, kami akan berusaha menghubungi pelanggan untuk memberitahu mereka bahawa akaun mereka menggunakan sumber pelayan yang tinggi dan cuba mengetahui apa yang boleh kami lakukan untuk mengurangkannya sambil memastikan agar semua laman web sentiasa aktif.

Sekiranya pelanggan tidak dapat dihubungi dan akaun yang dimaksudkan menimbulkan masalah kepada pelanggan kami yang lain, kami akan menangguhkan sementara akaun tersebut. Seperti yang saya katakan sebelumnya, hosting bersama memang ada batasannya, dan sayangnya kita tidak boleh menghadapi risiko mempunyai satu akaun yang berpotensi mematikan akaun lain di pelayan.

Perniagaan & Rancangan masa hadapan

Pada pendapat anda – Bagaimana pertumbuhan permintaan untuk pengkomputeran awan dan virtualisasi dibandingkan dengan penyelesaian hosting tradisional?

Saya rasa akan selalu ada keperluan untuk penyelesaian hosting yang lebih tradisional, jika tidak ada alasan lain selain keselamatan. Walaupun pengkomputeran awan adalah teknologi yang hebat, masih ada banyak masalah keselamatan yang perlu diselesaikan sebelum menjadi lebih daripada sekadar kata kunci hosting. ICloud baru-baru ini menyoroti masalah itu.

Oleh itu, kami sendiri menerapkan teknologi awan tertentu di pelayan kami kerana mereka menawarkan persekitaran yang lebih stabil dan mesra sumber. CloudLinux, misalnya, membahagikan semua akaun hosting yang dikongsi tetapi membolehkan mereka menggunakan sumber yang sama secara bebas. Pemisahan ini menjadikan akaun sendiri lebih selamat, tetapi penggunaan sumbernya lebih cekap.

Akhirnya, apabila pengkomputeran awan menjadi lebih selamat, saya rasa kita akan melihat peralihan secara beransur-ansur ke cloud hosting menjadi lebih popular.

Rasanya seperti baru melangkah ke tahun 2014 tetapi sudah bulan September. Bagaimana prestasi HostMetro dalam perniagaan tahun ini? Adakah terdapat perubahan besar dalam perkhidmatan HostMetro dalam 12 bulan akan datang?

Masa betul-betul terbang, itu pasti. Perniagaan kami berjalan dengan baik dan kami melakukan yang terbaik untuk memastikan kami meneruskan pertumbuhan yang stabil. Kami tidak mahu menyebarkan diri terlalu kurus atau berkembang dengan cepat sehingga kami tidak dapat menyokong pelanggan kami dengan secukupnya, yang merupakan perkara lain yang kami perhatikan yang cuba dilakukan oleh syarikat hosting lain. Apa kebaikannya mendapatkan semua pelanggan ini jika anda tidak dapat menyokongnya?

Walaupun kami tidak mengalami perubahan besar dalam waktu dekat, kami selalu berusaha untuk menjadikan hosting kami lebih baik, sama ada dapat dilihat oleh pelanggan atau tidak. Kami ingin memastikan bahawa kami mempunyai hubungan jangka panjang dengan setiap pelanggan yang kami ada dan bermula dengan memberi mereka perkhidmatan terbaik. Seiring dengan perubahan teknologi, kita harus berubah juga untuk memastikan keadaan tetap berlaku.

Itu semua untuk soalan saya. Apa sahaja yang anda mahu tambah?

Tidak ada yang perlu ditambahkan, selain daripada saya menghargai masa anda, dan bahawa jika ada yang mempunyai pertanyaan mengenai syarikat kami atau hosting secara umum, mereka boleh menghubungi kami bebas tol di 800-485-9730 atau .

Terima kasih untuk membaca!

Ketahui Lebih Lanjut

HostMetro Office: 415 W. Golf Rd. Suite 5 Arlington Heights, IL 60005. Anda boleh berhubung dengan HostMetro melalui: Twitter, FaceBook, dan .

Jaminan Kunci Harga Pembaharuan HostMetro

Yang paling saya gemari mengenai Hostmetro – Jaminan Harga Terbaharu yang Terkunci

Sebilangan besar organisasi hosting anggaran lain menawarkan pelanggan baru dengan harga yang sangat rendah – namun, apabila pelanggan perlu memperbaharui kontrak hosting mereka, mereka terpaksa melakukannya dengan harga yang jauh lebih tinggi. Tidak di HostMetro – pelanggan hos web dapat memperbaharui dengan kadar perkenalan rendah yang sama selamanya. Lihat jadual di bawah untuk perbandingan harga hosting jangka panjang (5 tahun).

HostMetroWebHostingHubHostgatorBlueHostGreenGeeks
Harga Pendaftaran (sebulan) *$ 3.45$ 3.99$ 6.26$ 4.95$ 5.90
Harga Pembaharuan (sebulan)$ 3.45$ 8.99$ 8.95$ 6.99$ 6.95
Kos Hosting 5 Tahun (Pendaftaran selama 2 tahun + pembaharuan selama 3 tahun)$ 3.45 x 60mo = $ 207($ 3.99 x 12mo) + ($ 8.99 x 48mo) =
$ 479.4
($ 6.26 x 24 bulan) + ($ 8.95 x 36mo) =
$ 472.44
($ 4,95 x 24 bulan) + ($ 6,99 x 36 bulan) =
$ 370.40
($ 5.90 x 24juta) + ($ 6.95 x 36mo) =
$ 391.80
* Semua harga hosting berdasarkan kontrak 2 tahun (melalui tawaran eksklusif WHSR) pada pendaftaran pertama kecuali untuk WebHostingHub (pilihan N / A).
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me