Temu ramah Host Web: Pengasas Arvixe Hosting, Arvand Sabetian

Arvand Sabetian, pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Arvixe Hosting, mendarat 30 tahun ke bawah 30 tahun untuk dua tahun berturut-turut pada tahun 2002 dan 2003.


Menurut sebuah artikel di Inc, Sabetian pertama kali memulakan syarikatnya – Arvixe setelah tahun sekolah menengahnya. Dia tidak mahu melepaskan syarikatnya ketika memulakan kuliah; jadi apa dia meyakinkan beberapa rakan untuk membantunya terus berjalan semasa mereka mendapat ijazah. Pada tahun 2008, pengusaha muda itu akan lulus dengan ijazah dalam bidang kejuruteraan awam dan pada masa yang sama, syarikatnya Arvixe membawa keuntungan sekitar $ 150,000 setiap tahun. Dia memutuskan untuk memberikan Arvixe satu tahun lagi … dan selebihnya adalah sejarah.

Hari ini, Arvixe berkembang dari operasi satu orang menjadi syarikat yang menghasilkan berjuta-juta. Syarikat ini terus dimiliki dan berpusat di San Luis Obispo, CA. Yang paling menarik dari Arvixe bagi saya ialah walaupun syarikat ini mempunyai lebih dari 100 pekerja, ia tidak mempunyai pejabat HQ. Ya – anda membacanya dengan betul. Setiap 130 pekerja syarikat bekerja jauh dari lokasi mereka sendiri. Hebat, bukan? Mari sambut tetamu kehormat kami hari ini – Arvand Sabetian, dan dapatkan maklumat lanjut dalam temu ramah hari ini.

Pada Perniagaan & Web Hosting

Sabetian, selamat datang dan selamat berjaya memasuki Inc. 5000 selama tiga tahun berturut-turut pada tahun 2011, 2012, dan 2013. Adalah suatu kehormatan besar kerana anda berada di sini sebagai tetamu wawancara kami hari ini. Arvixe memperoleh pendapatan hampir 8 kali ganda dari tahun 2009 hingga 2012. Tolong beritahu kami, apa rahsia kejayaan syarikat?

sebatian

Menyediakan penyelesaian hosting web dengan kunci tanpa pendekatan yang tidak masuk akal untuk menggabungkan kedua-dua kualiti dan kemampuan yang kini tidak dapat ditandingi dalam industri kami.

Rancangan kami unik kerana memenuhi subkumpulan teknologi terbesar yang diperlukan oleh aplikasi sumber terbuka paling popular sekarang. Oleh itu, ada kemungkinan bahawa tanpa mengira aplikasi yang anda pilih untuk menjalankan laman web anda, kami mempunyai rancangan yang akan menyokongnya.

Apa yang boleh kita ketahui lebih lanjut mengenai perniagaan Arvixe?

Arvixe kini merupakan syarikat bernilai $ 12 juta dengan ~ 130 kakitangan semuanya bekerja di seluruh dunia. Lebih separuh daripada kakitangan kami tinggal dan bekerja di Amerika Syarikat dan Eropah. Kami kini menginangi lebih dari 250 ribu domain di platform yang dikongsi, dijual semula dan vps / khusus / awan kami.

Walaupun kami telah berkembang dengan hanya menyediakan beberapa perkhidmatan tahap tertinggi dalam industri hosting bersama (Linux dan kemudian Windows), hampir 25% dari pendapatan semasa kami adalah dari penyelesaian VPS / Cloud kami. Matlamat kami adalah untuk terus mengembangkan aspek perniagaan ini kerana kami menyediakan rangkaian produk yang lebih besar dengan harga yang berbeza untuk memenuhi kedua-dua pemula dan juga pengguna maju yang ingin menjadi tuan rumah di persekitaran mereka sendiri.

Sungguh mengagumkan untuk melihat bagaimana keadaan bekerja bersama untuk Arvixe ketika hampir semua pekerja anda bekerja dari jauh. Anda menyebutkan beberapa tawaran hosting yang ditawarkan di Arvixe – yang saya percaya sebilangan pembaca akan berminat untuk mengetahui lebih lanjut. Bolehkah anda memperkenalkan setiap pakej hosting Arvixe dan khalayak yang disasarkan?

Pasti. Secara ringkas –

 • Kelas Peribadi – Ditujukan untuk penggunaan yang rendah, pengguna perniagaan peribadi dan kecil yang memerlukan penyelesaian pantas untuk meletakkan laman web mereka dalam talian.
 • Kelas Perniagaan – Walaupun masih dikongsi hosting, pelayan Perniagaan memegang 1/4 sebanyak pelanggan seperti PersonalClass kami. Pengguna di pelayan ini diperuntukkan lebih banyak sumber dan pelayan sering melakukan pada tahap kebolehpercayaan dan prestasi yang lebih tinggi daripada rancangan PersonalClass kami.
 • Kelas Pengecer – Pelan penjual semula yang membolehkan pelanggan membuat beberapa rancangan hosting yang dikongsi sendiri. Ini membolehkan pengecer menagih pelanggan secara langsung dan hanya menyediakan pelanggan dengan rancangan dan akaun yang disesuaikan dari dalam had yang diperuntukkan mereka.
 • Kelas VPS / Kelas Awan – Rancangan generasi seterusnya kami menggunakan virtualisasi Hyper-V untuk menyediakan persekitaran khas dengan harga rendah dengan perisian pra-muat untuk membantu pengguna baru dan pengguna maju dengan cepat. Falsafah kami adalah bahawa dengan VPS kami, anda mendapat prestasi seperti yang anda lakukan dengan perkhidmatan VM / Cloud canggih sambil menyediakan pengurusan dan perisian untuk membantu anda mengendalikan VM anda dengan mudah.
 • Kelas Khusus – Digunakan secara umum oleh pengguna maju dan pelanggan perusahaan yang memerlukan seni bina tertentu dan pasukan penjualan kami dapat membantu mengumpulkan penyelesaian.

Perjanjian hosting web bersama Arvixe - bermula dari $ 4 / blnPerjanjian hosting web bersama Arvixe – bermula dari $ 4 / bln

Latar Belakang Peribadi & Kehidupan

Saya faham bahawa anda seorang pelajar dalam bidang kejuruteraan awam. Tetapi inilah anda, menjalankan syarikat IT berjuta-juta untuk diri anda sendiri. Apa kisah anda di sebalik ini? Bagaimana Arvixe bermula dari awal?

Saya membuat kerja reka bentuk laman web untuk pelanggan di kawasan tempatan dan memutuskan untuk membantu mereka dengan hosting. Mempunyai latar belakang komputer dan sains komputer yang kuat sebelum kuliah, saya dapat mempelajari asas-asasnya dan dengan cepat beralih ke salah satu pelayan saya sendiri kerana asas pelanggan saya berkembang dalam 6 bulan pertama.

4 tahun berikutnya menyaksikan pertumbuhan perlahan kerana masa saya berpisah antara Arvixe dan sekolah. Setelah tamat pengajian, saya menghabiskan sekitar 4 bulan dan melakukan semula laman web dan memulakan program afiliasi kami. Tambahan pula, saya membina beberapa perkongsian sumber terbuka yang mendorong pertumbuhan kami pada tahun 2009 hingga hari ini.

Bagaimana rasanya memiliki dan menjalankan syarikat global yang berkembang pesat seperti Arvixe? 

Saya cukup aktif sehingga saya bekerja dengan banyak pengurus yang berbeza setiap hari untuk membantu mereka melakukan aktiviti seharian. Oleh kerana kami adalah syarikat jarak jauh, ini membolehkan saya cekap dalam komunikasi dan berpotensi menangani beberapa masalah yang berbeza pada hari tertentu.

Akhirnya, di Arvixe, kami tahu bagaimana kami sampai di sini. Melalui menyediakan produk berkualiti dengan perkhidmatan sokongan yang baik. Mana-mana syarikat yang berkembang mempunyai cabaran dan masalah yang perlu diselesaikan. Walau bagaimanapun, kami mengingat perkara di atas dan terus memastikan bahawa setiap langkah yang kami lakukan adalah menuju produk berkualiti tinggi dan perkhidmatan sokongan yang teladan.

Mencari Ke Depan & Pendapat

Kami telah melihat beberapa pengambilalihan dan penggabungan besar dalam beberapa tahun kebelakangan ini – berjuta-juta, jika tidak berbilion-bilion, dibuat oleh pengasas syarikat hosting. Apa pendapat anda dalam hal ini? Menjual atau menjual syarikat lain adalah sebahagian daripada rancangan pengembangan Arvixe dalam 18 bulan akan datang?

Penyatuan adalah sebahagian daripada industri apa pun. Kami bernasib baik kerana cukup besar memiliki kemampuan untuk bersaing dengan syarikat yang lebih besar dari segi pemasaran dan kami dapat menggunakan strategi pemasaran yang kreatif untuk mencari ceruk di pasaran hari ini yang telah dilupakan oleh syarikat-syarikat besar.

Matlamat kami adalah untuk terus berinovasi untuk berkembang secara organik sambil mengambil peluang untuk memperoleh pangkalan pelanggan yang sihat yang masuk akal dalam strategi pertumbuhan kami. Kami telah memperoleh pangkalan pelanggan kecil selama bertahun-tahun dan akan terus melakukannya kerana peluang itu ada.

Soalan terakhir. Pada pendapat anda, apa yang menjadikan perkhidmatan hosting yang baik? Apakah beberapa perkara penting yang perlu diperhatikan ketika kita memilih host web?

Bagi saya 3 aspek yang paling penting adalah –

 1. Kekunci giliran – Akaun hosting mestilah mudah dan cepat digunakan. Walaupun ini bergantung pada kepakaran pengguna, pengguna separuh maju hanya memerlukan beberapa minit untuk menggunakan produk kami sementara sebahagian besar daripadanya segera disediakan melalui troli membeli-belah.
 2. Kualiti – Dalam hosting web, produk berkualiti merujuk kepada kebolehpercayaan dan prestasi. Kami menggunakan banyak teknologi untuk memastikan bahawa kami terus memberikan kebolehpercayaan dan prestasi tertinggi apabila mungkin. Walaupun hosting bersama selalu mempunyai masalah, teknologi kami memastikan bahawa pelanggan kami mempunyai masalah paling sedikit daripada sebilangan besar penyedia di pasaran hari ini.
 3. Sokongan – Seiring berkembangnya kami, kami beralih dari memberikan perkhidmatan kepada ratusan pelanggan hingga hampir seratus ribu pelanggan unik hari ini. Ini bermaksud kita menangani beribu-ribu pertanyaan sehari. Matlamat kami adalah untuk sentiasa berinovasi dan membina sistem untuk tidak hanya menangani permintaan seperti itu dengan betul tetapi memastikan bahawa kami melakukannya dengan lebih baik daripada persaingan.

Itu sahaja. Terima kasih sekali lagi untuk masa anda. Adakah ada yang perlu ditambahkan sebelum kita menamatkan temu ramah ini?

Tidak, terima kasih kerana meluangkan masa.

Ketahui Lebih Lanjut

Anda boleh berhubung dengan Sabetian dan pasukan di Facebook, Twitter, dan Google+. Arvixe Hosting kini berada dalam senarai penjejakan kami. Anda boleh membaca ulasan saya di sini.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map