15 Petua Praktikal untuk Meningkatkan, Mempromosikan & Mendapatkan Lebih Banyak Trafik ke Blog Anda Hari Ini

Membuat blog anda adalah langkah nombor satu.


Untuk terus mendahului persaingan anda di mana-mana bidang, anda perlu aktif mengembangkan dan memperbaiki blog anda.

Terdapat banyak faktor yang membina blog yang berjaya. Menggunakan set data yang tepat, memilih alat terbaik, dan menerapkan strategi terbaik semuanya memberi kesan pada seberapa berjaya blog anda akan.

Contents

Apa yang terdapat dalam panduan ini?

Dalam panduan ini, kami akan melihat beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk terus memperbaiki dan mengembangkan blog anda.

Pendekatan kami serupa dengan “Kaizen” – istilah yang biasanya merujuk pada proses statistik yang meningkatkan kualiti dalam setiap aspek operasi perniagaan (awalnya, pembuatan). Kami akan fokus menggunakan data / metrik web tertentu untuk menentukan tindakan kami.

Beberapa petua yang saya nyatakan memerlukan sedikit usaha dan dapat menghasilkan hasil positif segera; sementara yang lain memerlukan lebih banyak masa dan kemahiran untuk disiapkan. Ini seperti bermain permainan video RPG – beberapa tahap mudah sementara ada yang memerlukan masa / usaha lebih lama untuk menguasai kemahiran dan kejayaan yang diperlukan.

   Data adalah rakan anda, tetapi yang mana?

   Kami tahu data sangat penting untuk mengukur kemajuan anda dan mendorong peningkatan dalam blog.

   Tetapi jenis data apa yang harus anda perhatikan?

   Sekiranya anda tidak menggunakan metrik web yang betul untuk mengesan kemajuan dan memperbaik laman web anda, maka anda mungkin mengambil dua langkah ke belakang dan bukannya satu langkah ke depan.

   Bergantung pada sifat niche dan tahap pemahaman anda, anda mungkin melihat pelbagai jenis data statistik.

   Pada pandangan pertama, laporan Analitis Google boleh menjadi luar biasa. Begitu banyak nombor! Dan anda mungkin tidak biasa dengan beberapa metrik atau konsep.

   Jangan takut kerana …

   1. Nombor / konsep tidak begitu rumit, dan
   2. Sejujurnya saya tidak fikir blogger harus menghabiskan terlalu banyak masa untuk mengisar laporan Analitik Google.

   Oleh itu, saya mencadangkan hanya empat nombor Analitis Google untuk dijejaki. Dan berikut adalah empat statistik penting di Google Analytics yang mesti difahami oleh setiap blogger – tanpa mengira saiz blog anda atau niche yang anda ada – dan terus mengawasi.

   1- Sesi / Pengguna Diperolehi

   Berdasarkan definisi Google: Sesi adalah sekumpulan interaksi pengguna dengan laman web anda yang berlaku dalam jangka masa tertentu.

   Bayangkan bahawa sesi sebagai wadah untuk tindakan yang dilakukan pengguna di blog anda. Bekas mungkin mengandungi banyak paparan halaman dan peristiwa serta tindakan.

   Ketahui bahawa terdapat perbezaan besar antara sesi dan pengguna dalam laporan Analitik Google.

   Penjelasan ringkas (untuk penjelasan lebih terperinci, baca ini) ialah: Pengguna adalah orang yang datang ke blog anda dan membaca kandungan anda. Seorang pengguna boleh merakam beberapa sesi sehari dalam laporan Analitis Google anda. Contohnya, jika dia datang ke laman web anda membaca beberapa catatan blog 8 pagi dan kembali lagi selepas makan tengah hari 1 tengah hari – itu adalah dua sesi yang dirakam.

   Terdapat dua kaedah di mana sesi berakhir:

   • Tamat masa berdasarkan masa: Selepas 30 minit tidak aktif / Pada tengah malam
   • Perubahan kempen: Sekiranya pengguna tiba melalui satu kempen, pergi, dan kemudian kembali melalui kempen yang berbeza.

   Menjejaki berapa banyak sesi / pengguna yang diperoleh blog anda adalah salah satu cara untuk mengukur pertumbuhan. Sekiranya blog anda memperoleh lebih banyak sesi bulan ini daripada sebelumnya, sudah tentu anda mesti melakukan sesuatu yang betul.

   Untuk melihat nombor anda dalam perolehan sesi / pengguna, log masuk ke Google Analytics, Dashboard > Perolehan > Gambaran keseluruhan.

   2- Saluran / Rujukan Lalu Lintas

   Analitis Google mengelompokkan sumber lalu lintas ke dalam beberapa saluran, yang biasa adalah Carian Berbayar, Carian Organik, Langsung, Sosial, Rujukan dan sebagainya.

   Sebilangan besar istilah ini dapat dijelaskan sendiri kecuali:

   • Istilah “Rujukan” merujuk kepada pengunjung yang datang dari pautan di laman web lain;
   • “Langsung” merujuk kepada pengguna yang mengunjungi blog anda dengan memasukkan alamat web anda di bar alamat.

   Untuk mendapatkan nombor, log masuk ke Google Analytics, Dashboard > Perolehan > Semua Lalu Lintas > Saluran.

   Contoh (Pemerolehan > Semua Lalu Lintas > Saluran).

   Lihat dari mana datangnya lalu lintas anda.

   Adakah terdapat laman web atau blog yang menonjol dari platform sosial mana yang paling banyak menghantar trafik ke blog anda? Adakah anda mendapat banyak lalu lintas carian organik (bertuah anda!)? Usaha apa yang sia-sia sejauh lalu lintas berjalan?

   Dan persoalan wang: Apa yang boleh saya lakukan untuk menjadikan angka ini lebih tinggi pada bulan depan?

   (Kami akan menggali beberapa perkara yang boleh anda lakukan di bahagian seterusnya dari panduan kami.)

   3- Kadar Melantun

   Lantunan adalah sesi satu halaman di blog anda. Pengguna yang bangkit datang ke blog anda dan pergi tanpa mengunjungi halaman kedua.

   Tahap pentalan adalah pengukuran baik kandungan atau kualiti lalu lintas anda:

   • Adakah anda memberikan kandungan yang tepat kepada khalayak anda?
   • Adakah anda menyasarkan khalayak yang tepat dengan kandungan anda?

   Tahap lantunan yang tinggi tidak perlu perkara buruk.

   Sekiranya kejayaan blog anda bergantung pada pengguna yang melihat lebih dari satu halaman – misalnya, pengguna mengunjungi halaman “mulakan di sini” anda dan mereka seharusnya mengklik pada pautan untuk membaca catatan anda yang lain, maka, ya, kadar pentalan yang tinggi adalah buruk.

   Walau bagaimanapun, terdapat kes lain di mana kadar pentalan tinggi lebih disukai. Contohnya jika blog anda bergantung pada pendapatan afiliasi, maka kadar pentalan yang tinggi mungkin merupakan kebaikan – pengguna anda mengunjungi blog anda, klik pada pautan afiliasi anda, dan tinggalkan.

   Kadar pentalan adalah metrik penting kerana ia mencetuskan “mengapa-soalan”.

   Mengapa terdapat lonjakan mendadak (atau penurunan) dalam kadar pantulan blog anda?

   Adakah terdapat pautan gambar yang rosak? Adakah pemuatan laman web lebih perlahan? Adakah penjajaran reka bentuk utuh? Adakah sumber trafik blog berubah secara mendadak?

   4- Waktu Purata di Halaman

   Menjejaki masa yang dihabiskan seseorang di halaman anda akan membantu anda mengetahui cara untuk meningkatkan kandungan dan kelekaan blog anda.

   Terdapat cara yang berbeza untuk mengukur purata masa di halaman tetapi untuk rujukan mudah, kita hanya akan fokus pada yang paling mudah.

   Purata masa di halaman Log masuk ke Analitis Google, Papan Pemuka > Kelakuan > Kandungan Laman web > Semua Halaman.

   5- (Pilihan) Matlamat

   Dalam istilah awam, Matlamat dalam Analitis Google mengukur seberapa baik blog anda mencapai objektif sasaran anda.

   Objektif ini boleh:

   1. Daftar ke buletin anda, atau
   2. Lawati dan baca bahagian kandungan di blog anda, atau
   3. Muat turun ebook anda, atau
   4. Lakukan pembelian (jika anda memproses transaksi).

   Menetapkan Matlamat dalam Analitis Google bukanlah suatu keharusan – tetapi sangat digalakkan jika anda membaca untuk mengatasi keluk pembelajaran.

   Dengan matlamat yang dikonfigurasikan dengan betul membolehkan Google Analytics memberi anda maklumat penting, seperti jumlah penukaran dan kadar penukaran untuk laman web anda – yang seterusnya, membantu anda menilai keberkesanan kandungan atau kempen pemasaran anda.

   Kami akan membincangkan lebih lanjut mengenai bagaimana Matlamat digunakan .

   Membuat penambahbaikan …

   Setelah anda memahami pelbagai jenis data yang tersedia untuk laman web anda, berikut adalah beberapa perkara praktikal yang boleh anda lakukan yang akan meningkatkan blog anda.

   Taktik # 1: Ketahui Penonton Anda Lebih Baik

   Siapa khalayak anda, sebenarnya? Berapakah usia umum mereka? Tahap pendidikan apa yang mereka ada? Apa-apa spesifik budaya?

   Dan yang paling penting: MENGAPA mereka berada di laman web anda? Bagaimana anda boleh berbuat lebih baik untuk melayani mereka?

   Sekiranya anda tidak tahu siapa pembaca blog anda, anda membuat penggambaran dalam kegelapan.

   Berikut adalah tiga cara untuk mengenali khalayak anda dengan lebih baik.

   Mulakan dengan orang yang anda kenali, kemudian kembangkan ke nama di tempat anda. Kumpulkan maklumat, buat statistik dan grafik. Sebagai blogger, anda mungkin menemui alat tinjauan dan tinjauan yang berguna. Mengundi penonton blog anda membantu menentukan demografi anda.

   Gunakan tinjauan pendapat, tinjauan dan wawancara untuk mengetahui siapa yang membaca dan juga siapa yang mungkin membaca – umur, jantina, pekerjaan, minat, cara hidup, dll. blog anda. Mengapa mereka memilih untuk mengikuti anda? Apakah jenis catatan yang menjadi kegemaran mereka? Apa itu tentang anda dan kandungan anda yang memberi anda kredibiliti di mata mereka?

   Saya selalu mengajak pelanggan WHSR untuk menekan “balas” di buletin sehingga saya berpeluang untuk berhubung. Anda harus melakukan perkara yang sama.

   Berikut adalah tiga alat untuk membantu anda membuat tinjauan secara percuma:

   • Survey Monyet
   • Borang Google
   • Tinjauan Zoho

   Terdapat banyak maklumat di Halaman Facebook anda (saya rasa anda mempunyai satu untuk blog anda, jika tidak – buatlah secepat mungkin). Anda hanya perlu tahu di mana untuk mencari mereka.

   Wawasan Pemirsa Facebook, sambungkan halaman anda untuk mengetahui lebih lanjut mengenai khalayak anda: umur dan jantina, halaman yang mereka sukai, dan pembelian dalam talian (AS sahaja).

   Forum bagus untuk melihat apa yang mendidih dalam bidang anda dan apa yang menarik dan relevan oleh penonton anda pada waktu tertentu.

   Webmaster World dan Web Hosting Talk adalah dua contoh tipikal bagaimana forum khusus dapat memberi anda banyak input untuk memahami apa yang menjadi perhatian orang dalam industri saya.

   Satu peringatan sebelum anda berpindah – jangan biarkan suara mengalihkan perhatian anda dari matlamat anda. Forum menganjurkan asas pengguna yang baik dan buruk, jadi pastikan anda menyaring perbincangan yang tidak relevan dan hanya menumpukan perhatian kepada perkara yang penting – terutamanya topik yang pada dasarnya merupakan permintaan pertolongan, kerana mereka memberi anda bahan latar untuk menulis jawapan..

   Taktik # 2: Tuangkan minyak ke api: Fokus pada pemenang

   Anda sekarang dilengkapi dengan data yang tepat tentang blog dan penonton anda, sudah waktunya untuk beberapa tindakan.

   Perkara pertama yang perlu dilakukan ialah mengetahui apa yang berfungsi dan yang tidak sesuai untuk blog anda.

   1. Melaburkan lebih banyak wang dan usaha ke sumber lalu lintas yang menukar yang terbaik.

   Dalam contoh berikut (lihat gambar di bawah), Kadar Penukaran Matlamat untuk lalu lintas Facebook Mudah Alih dan Organik Google bertukar 7x hingga 20x lebih baik. Apa yang harus kita lakukan di sini adalah menghabiskan lebih banyak usaha, masa, dan wang untuk mendapatkan lebih banyak lalu lintas dari kedua sumber ini.

   Untuk menyiasat lalu lintas blog anda, log masuk ke Papan Pemuka Analitis Google > Perolehan > Semua Lalu Lintas > Sumber / Sederhana.

   2. Gandakan kempen iklan yang berjaya.

   Sekiranya anda membelanjakan $ 50 / bulan untuk iklan Twitter yang membawa banyak lalu lintas, belanjakan $ 100 / bulan dan jangkau lebih banyak orang.

   3. Luaskan kandungan anda (bukannya membuat catatan baru sepanjang masa)

   Kembangkan kandungan yang memberikan kadar interaksi terbaik.

   Apakah topik yang paling popular bagi pembaca anda? Bolehkah anda menambahkan lebih banyak maklumat ke dalam siaran? Jadilah kreatif – temu ramah pakar industri, tambahkan beberapa carta baru, buat tutorial video dan sebagainya. Kuncinya adalah memberi tumpuan kepada pemenang dan membuat yang terbaik daripada mereka.

   Pengguna menghabiskan lebih banyak masa di halaman ini (angka yang digarisbawahi). Bolehkah anda mengembangkan kandungan yang memberikan kadar penglibatan terbaik? Untuk melihat nombor ini, log masuk ke Papan Pemuka Analitis Google > Kelakuan > Kandungan Laman web > Semua Halaman.

   Taktik # 3: Tuai buah gantung rendah

   Buah gantung rendah cukup mudah untuk mengambil pokok buah, dan untungnya kebanyakan laman web mempunyai buah gantung rendah untuk memetik juga. Tugas-tugas asas yang dapat anda lakukan dalam beberapa minit sehari dapat memberi impak besar kepada keseluruhan kejayaan blog anda.

   Beberapa tugas asas yang boleh anda lakukan sekarang termasuk:

   1. Gunakan IFTTT untuk mempromosikan catatan blog terbaru anda di media sosial.
   2. Sediakan profil media sosial khusus untuk blog anda.
   3. Tambahkan butang perkongsian sosial ke laman web anda.
   4. Buat halaman kenalan supaya pengunjung laman web tahu bagaimana menghubungi anda.
   5. Pasang sistem komen pihak ketiga, seperti Disqus. Ini akan meningkatkan kadar penglibatan pengguna.
   6. Tulis halaman penafian, supaya pembaca tahu bahawa mereka boleh mempercayai anda untuk terus maju.
   7. Berkongsi kandungan lebih daripada sekali; gunakan alat automasi untuk berkongsi semula contnet lama anda. Dengan berkongsi semula kandungan lama, anda menyimpannya di mata umum.
   8. Buat pembundaran yang menampilkan beberapa kandungan terbaik anda.
   9. Buat infografik yang menerangkan lebih lanjut mengenai artikel popular.
   10. Lakukan beberapa ujian A / B untuk melihat sejauh mana semuanya berfungsi dari butang navigasi ke butang Panggil hingga Tindakan.
   11. Buat halaman Mula Di Sini untuk melayani pengunjung baru anda.
   12. Cari tahu apa tema utama anda untuk blog anda dan pastikan semua kandungan sesuai dengan tema / matlamat anda.
   13. Periksa ejaan, kesalahan tatabahasa, dan kesalahan ketik di blog anda. Tidak ada yang menjadikan blog kelihatan lebih tidak profesional daripada banyak kesalahan dan konsisten di kawasan ini.
   14. Kembangkan pasukan jalanan. Ini adalah kumpulan individu yang membantu menyebarkan berita mengenai blog anda. Sebagai balasan, anda mungkin akan menghantar T-shirt percuma atau barang-barang lain kepada mereka.
   15. Buat kalendar editorial.
   16. Jadualkan sandaran supaya anda tidak kehilangan seluruh blog anda daripada kehancuran laman web bencana.
   17. Kaji slogan anda? Adakah ia menarik minat pembaca? Adakah ia dapat menerangkan perkara anda dengan berkesan?
   18. Ikuti blog lain di tempat anda dan berhubung dengan pemilik blog tersebut.
   19. Komen di blog lain dan tambahkan pemikiran berharga.
   20. Cari mentor yang berjaya dengan blog mereka. Minta mentor untuk membantu anda menjayakan blog anda sendiri.
   21. Jadikan kata-kata ajakan bertindak (CTA) sejelas mungkin. Ganti perkataan seperti “klik di sini” dengan perintah yang lebih kuat seperti “dapatkan ebook percuma.”
   22. Pastikan terdapat keseimbangan antara gambar dan teks, tetapi gambar itu berkaitan dengan siaran.
   23. Betulkan pautan yang rosak. Anda boleh memasang pemalam yang akan membolehkan anda mencari pautan yang rosak di blog WP.

   Taktik # 4: Bina senarai, kumpulkan e-mel pelawat

   Orang yang mengunjungi laman web anda telah tiba di sana kerana berminat dengan topik yang anda bahas. Ini menjadi sasaran penonton yang anda boleh temui. Penting untuk anda mengumpulkan maklumat hubungan mereka agar anda dapat terus memasarkan kepada individu-individu ini.

   Media sosial sesak, tetapi dengan e-mel anda menghantar bahan anda kepada khalayak yang sangat spesifik yang telah memutuskan mereka berminat dengan apa yang anda katakan.

   91% orang memeriksa peti masuk e-mel mereka setiap hari.

   Bandingkan dengan laman web seperti Facebook, di mana catatan anda mungkin diturunkan oleh suapan berita oleh semua kebisingan.

   Nasib baik, ada beberapa alat pemasaran e-mel yang dapat membantu anda mengumpulkan dan tetap teratur dengan pemasaran e-mel.

   • Hubungan Tetap
   • DapatkanResponse
   • AWeber

   Di samping itu, anda ingin menggunakan borang keikutsertaan yang dirancang secara profesional, jadi tidak ada keraguan bahawa pengguna mendaftar untuk senarai mel. Perkara terakhir yang anda mahukan adalah dituduh telah menghantar spam ke dalam senarai mel anda. Sebilangan alat senarai e-mel yang disebutkan di atas mempunyai borang atau plugin ikut serta yang diselaraskan dengan blog anda.

   Cara menyasarkan dan mengembangkan pilihan e-mel anda: Petua dari Adam Connell

   Adam Connell

   Salah satu teknik [senarai bangunan] kegemaran saya adalah menggunakan ‘pilihan mengikut kategori’.

   Idea serupa dengan peningkatan kandungan tetapi jauh lebih mudah untuk diuruskan.

   Ideanya ialah anda menggunakan borang pilihan untuk menawarkan kandungan eksklusif yang relevan dengan topik yang sedang dibaca oleh seseorang pada masa itu.

   Contohnya, jika anda menjalankan blog mengenai makanan, anda akan menawarkan ‘magnet petunjuk’ yang berbeza kepada orang yang membaca kategori mengenai resipi makanan daripada yang anda lihat yang melihat kategori resipi sarapan.

   Itulah yang kami gunakan di UK Linkology untuk meningkatkan pendaftaran e-mel lebih dari 300%:

   Berikut adalah garis besar proses yang kami gunakan:

   1. Susun semula & padatkan kategori blog kami kepada 4-5 topik teras
   2. Membuat magnet utama untuk setiap topik teras
   3. Memasang plugin Thrive Leads WordPress yang boleh menargetkan borang pilihan ke kategori tertentu
   4. Sediakan borang opt-in untuk mempromosikan setiap magnet utama (kami memfokuskan pada sidebar, isi dalam dan borang opt-in popover)
   5. Penargetan kategori yang diaktifkan untuk memastikan setiap borang pilihan akan muncul pada kategori yang betul

   Kuncinya di sini adalah untuk menawarkan magnet plumbum yang berkait rapat dengan apa yang sedang dibaca oleh seseorang pada masa itu.

   Dengan begitu, mereka cenderung untuk melanggan.

   – Adam Connell, Adam Connell menghampiriku.

   Taktik # 5: Perihal Halaman

   Halaman Tentang yang benar-benar menakjubkan perlu mempunyai lebih daripada sekadar fakta mengenai syarikat anda. Ini mestilah kisah tentang anda dan bagaimana anda mengembangkan perniagaan, apa kepercayaan teras anda dan apa yang membuat anda berbeza daripada pesaing anda. Berikut adalah beberapa elemen penting dari halaman Perihal yang baik.

   Idea # 1: Pimpin dengan cangkuk pembuka yang menarik pembaca.

   Yellow Leaf Hammocks menarik pembaca dengan baris ini di halaman mereka: “TAMBAHAN dengan perubahan sosial yang berterusan, kami percaya dengan penuh minat dalam perjalanan, tidur siang, makanan yang baik, kawan baik, perbincangan panjang, cakrawala yang luas + semangat pengembaraan.” Bagaimana anda boleh membantu tetapi terus membaca?

   Idea # 2: Pastikan ia peribadi.

   Hari Lapan Jam adalah salah satu contoh laman web yang melakukannya dengan baik. Ia bermula dengan “Hai! Kami adalah Nathan Strandberg dan Katie Kirk… ”Nada percakapan yang kuat menarik pembaca.

   Idea # 3: Kongsi sejarah anda.

   Brian Clark di Copyblogger memulakan halaman Perihal dengan membincangkan sejarah syarikat.

   Halaman Perihal anda haruslah menggambarkan pernyataan perniagaan dan keperibadian anda sendiri. Jadikannya menarik dan pembaca akan merasa seolah-olah mereka mengenali anda secara peribadi.

   Taktik # 6: Tingkatkan blog anda secara visual

   Rata-rata orang memerlukan 0.05 saat untuk membuat penilaian mengenai laman web anda. Itu diterjemahkan menjadi 50 milisaat untuk memberi kesan pertama yang baik kepada pelawat anda. Dalam 50 milisaat, diragukan bahawa orang itu mempunyai masa untuk membaca banyak teks anda. Apa maksudnya? Ini bermaksud kesan pertama orang ramai terhadap laman web anda dibuat berdasarkan reka bentuk dan gambar, yang diproses oleh otak lebih cepat daripada teks.

   Secara amnya, inilah yang saya cadangkan dengan elemen visual blog anda:

   Jangan:

   • Gunakan foto stok yang tidak relevan dan jelek yang tidak membuat apa-apa untuk menjadikan jenama anda kelihatan tersendiri
   • Gunakan foto dengan model berpose buruk

   Berikut adalah tiga cara untuk mencari, anda tidak perlu menyewa jurugambar dan kru untuk mendapatkan gambar yang indah untuk laman web anda.

   1- Buat diri anda

   Dengan begitu banyak sumber percuma dan aplikasi web di Internet, sangat mudah untuk membuat gambar yang menakjubkan sendiri – walaupun anda bukan pereka grafik secara profesional.

   Penyunting foto

   Mahukan grafik asli untuk catatan blog anda yang seterusnya? Buat sendiri dengan mengikuti langkah berikut:

   1. Ambil gambar menggunakan telefon anda,
   2. Dapatkan ikon dan seni vektor percuma di WHSR Icons, Icon Finder atau Freepik,
   3. Gabungkan dan edit elemen ini menggunakan penyunting web seperti Pic Monkey, Canva, atau Design Wizard.

   Contoh – Membuat gambar Facebook Post menggunakan editor percuma Design Wizard. Alat ini menawarkan lebih daripada 17,000 templat reka bentuk dan 1,200,000 gambar dalam pangkalan data mereka – .

   Perisian yang boleh dimuat turun (percuma)

   Rakam skrin anda dan jadikan gambar GIF. Alat percuma – ScreenToGif (Windows) dan Kap (Mac).

   Contoh – Gambar GIF Saya membuat catatan pengumpulan laman web peribadi ini menggunakan ScreenToGif.

   2- Sewa pereka bebas

   Sekiranya penggambaran gambar dan gambar sebenarnya bukan perkara anda, anda selalu boleh menyerahkan karya kepada pereka bebas.

   Kos reka bentuk grafik dan web telah menurun dengan ketara dalam beberapa tahun kebelakangan ini kerana perisian percuma dan persaingan sengit. Berdasarkan kajian saya baru-baru ini – seorang pereka mengenakan bayaran sekitar $ 26 / jam secara purata dan anda dapat dengan harga serendah $ 3 / bln.

   Bukan iklan: Chee Ching adalah orang yang saya suka apabila saya memerlukan perkhidmatan reka bentuk profesional. Dia adalah pereka “pakej penuh” yang mempunyai bakat dan perniagaan yang hebat – saya tidak boleh mencadangkannya dengan cukup.

   Kos reka bentuk laman web dan grafik berdasarkan profil freelancer Upwork Top 100. Purata kadar setiap jam = $ 26.32 / jam; tertinggi = $ 80 / jam, terendah = $ 3 / bln (sumber).

   3- Pixabay (atau direktori lain yang menawarkan gambar yang cantik)

   Sekiranya anda mesti menambahkan foto yang tidak relevan ke siaran anda – yang paling tidak boleh anda lakukan adalah mengelakkan foto stok yang tidak elok. Bukan sahaja mereka hambar dan khas, tetapi mereka mungkin muncul di beberapa laman web lain pada satu masa, menjadikan blog anda kelihatan kurang unik.

   Terdapat banyak direktori gambar di mana anda boleh mendapatkan gambar percuma dan menakjubkan. Pixabay adalah kegemaran saya kerana fleksibiliti. Tidak ada syarat atribusi, yang bermaksud bahawa anda dapat melakukan apa sahaja yang anda mahukan dengan gambar yang anda peroleh dari sumber ini.

   Selain itu, sangat mudah digunakan – malah terdapat carian mudah di laman utama yang tersedia bahkan sebelum anda log masuk. Anda akan mendapat akses ke foto, gambar vektor, dan ilustrasi dan dapat menyaring mengikut keperluan. Memuat turun gambar sebenarnya sangat mudah dan, sekali lagi, dilengkapi dengan pilihan untuk ukuran gambar (piksel dan MB) sehingga gambar yang anda miliki jelas dan berkualiti untuk apa sahaja tujuan anda (dalam kes saya, kemungkinan besar dalam talian untuk blog anda – tidak perlu saiz fail yang besar).

   Contoh – gambar dijumpai di Pixabay.

   Contoh kehidupan sebenar

   Contoh # 1: Jangan kekalkan semua kandungan anda bersama-sama

   Harus ada keseimbangan ruang putih dan unsur-unsur lain. Ruang putih tidak semestinya berwarna putih. Perhatikan bagaimana buku segar menggunakan ruang negatif untuk membuat penampilan yang anggun. Kurangkan kekacauan di halaman. Padamkan item yang tidak diperlukan atau pindahkan ke tempat lain. Tingkatkan ruang putih untuk mengurangkan bunyi.

   Contoh # 2: Gunakan reka bentuk yang sederhana untuk mengurangkan gangguan

   Pengguna harus memberi tumpuan kepada kandungan anda. Mint melakukan tugas yang baik dengan memfokuskan pembaca kepada tujuan laman web ini – untuk membolehkan anda mendaftar untuk akaun.

   Contoh # 3: Gunakan lebih sedikit item di menu navigasi teratas anda

   Anda kemudian boleh membuat subkategori di bawah yang lebih besar. Salah satu contoh yang menunjukkan bagaimana anda boleh mengatur banyak kategori dapat dilihat di Amazon.com. Mereka membahagikan item menjadi beberapa kategori, seperti Buku, tetapi kemudian membahagikan kategori tersebut mengikut subkategori tambahan untuk membantu anda menyusun dan mencari item tertentu yang anda mahukan daripada ribuan. Sekiranya anda mempunyai banyak kategori, cuba tentukan hanya dengan beberapa kategori utama. Kurangkan penggunaan pop timbul. Maksimum tambah satu pop timbul.

   Taktik # 8: Pengoptimuman enjin carian di halaman

   Apabila anda mempunyai kedudukan mesin pencari yang lebih baik, anda akan melihat peningkatan lalu lintas dan pendapatan. Meski begitu, mencari tahu tentang bagaimana kedudukan yang lebih tinggi dalam mesin pencari nampaknya luar biasa. Walaupun benar bahawa penyelidikan dan peningkatan faktor di luar halaman (seperti mendapatkan pautan) sememangnya penting, terdapat banyak buah gantung rendah di SEO yang banyak diabaikan oleh blogger.

   Google mengubah algoritma mereka secara berkala, jadi sukar untuk mengetahui apa yang Google mahukan. Terdapat tiga perkara yang perlu anda fokuskan jika anda ingin mendapat ranking yang baik dalam mesin carian Google: Kandungan, otoriti prestasi, dan pengalaman pengguna.

   Semua faktor ini bergabung dan digabungkan dalam apa yang dianggap Google sebagai blog “baik” yang layak mendapat ranking yang lebih tinggi dalam hasil carian mereka.

   Tingkatkan lalu lintas carian anda sebanyak 321% dengan SEO onpage

   Akhir-akhir ini, saya telah mengkaji cara-cara meningkatkan lalu lintas carian organik hanya dengan mengubah dan memformat kandungan (SEO Di Halaman).

   Dan saya mendapat hasil yang bagus.

   Trafik carian salah satu catatan saya telah meningkat sebanyak 321%!

   Berikut adalah langkah asas SEO Dalam Halaman yang akan membantu anda mendapatkan lebih banyak lalu lintas:

   1. Jejaki pautan keluar untuk meluaskan kandungan anda dengan maklumat yang diminati oleh khalayak anda.

   Contohnya: Dalam artikel saya mengenai catatan blog pertama terdapat pautan ke sumber lain dengan berpuluh-puluh idea untuk catatan blog.

   Sebaik sahaja saya menambah kod untuk mengesan pautan keluar, saya dapati pembaca saya mengklik pautan ini seperti orang gila. Apa yang saya buat? Saya meluaskan kandungan saya dengan 57 idea untuk catatan blog pertama. Dan sekarang ini adalah kata kunci paling popular saya yang membawa sebahagian besar trafik Google.

   2. Buat s jika anda mempunyai lebih daripada 2,000 perkataan yang ditulis.

   Ini akan membantu anda mendapatkan pautan pantas ke SERP Google dan meningkatkan CTR anda.

   3. Cari soalan yang diajukan oleh khalayak anda mengenai topik artikel anda dan berikan jawapan.

   Anda boleh mengambil soalan dari Google di blok “Orang juga bertanya”.

   Tindakan ini akan meningkatkan peluang anda memasuki coretan yang diketengahkan.

   4. Cuba masukkan kata kunci ekor panjang yang relevan dalam H2 anda.

   Tetapi jangan keterlaluan!

   5. Gunakan senarai bernombor dan butir untuk berpeluang memukul coretan yang diketengahkan.

   Sebaik sahaja saya berada di sana, klik pada artikel saya mengenai pertanyaan ini meningkat sebanyak 20%!

   6. Sentiasa mencuba Tajuk baru untuk halaman anda jika anda tidak berpuas hati dengan hasil lalu lintas anda dari Google.

   Tukarkannya. Percubaan! Tambahkan pengubah dan kata kunci baru.

   Untuk artikel paling popular saya, saya menukar tag Tajuk lebih daripada 20 kali pada tahun ini 🙂

   Hasilnya, saya meningkatkan lalu lintas sebanyak 321% berkat langkah-langkah SEO Dalam Halaman yang mudah ini.

   – Michael Pozdnev, Saya Ingin Menjadi Blogger.

   Beberapa perkara mudah yang boleh anda lakukan untuk meningkatkan kedudukan carian adalah:

   • Gunakan tag alt deskriptif pada semua gambar
   • Perbaiki semua kesalahan 404 dan pautan yang rosak
   • Sertakan kata kunci ke dalam H1, H2, dan H3 anda
   • Pautan dalaman – pastikan halaman penting anda dihubungkan secara dalaman
   • Gunakan kandungan asli dan berguna yang memenuhi kehendak pengguna – Google Panda menghukum laman web dengan terlalu banyak halaman kandungan nipis
   • Gunakan serbuk roti dan peta laman untuk membantu Google memahami struktur dan aliran kandungan laman web anda
   • Gunakan jika kandungan anda melebihi 2,000 perkataan
   • Uji tajuk halaman anda untuk meningkatkan CTR halaman hasil carian – kajian kes menunjukkan bahawa CTR mempengaruhi peringkat laman web.
   • Tingkatkan kadar penglibatan laman web – kadar pantulan dan masa di halaman mempengaruhi kedudukan laman web.

   Taktik # 9: Baca tulisan anda sendiri

   Salah satu cara mudah untuk memperbaiki blog anda ialah meluangkan masa untuk mengerjakan kandungan lama. Baca catatan lama secara berkala untuk:

   • Cari dan betulkan kesalahan tatabahasa. Malah potongan yang telah melalui banyak pengeditan boleh mengandungi kesalahan ketik.
   • Tulis tajuk dan tajuk utama yang lebih baik. Pastikan ini mensasarkan kata kunci yang anda mahukan dan kata kunci tersebut cukup menarik untuk menarik minat pembaca.
   • Menjana idea baru untuk mempromosikan catatan lama di media sosial. Sebagai contoh, bolehkah anda mengadakan sembang Twitter yang menggunakan beberapa catatan lama anda untuk memulakan perbincangan?
   • Gunakan semula kandungan lama dan hadirkannya dengan cara yang segar dan menarik, seperti tayangan slaid atau video.
   • Buat rangkuman catatan terbaik anda yang berpusat pada topik tertentu.
   • Jadikan catatan popular mudah dicari.
   • Kitar semula dan tingkatkan kandungan lama anda menjadi sesuatu yang lebih berharga daripada sebelumnya.

   Taktik # 10: Kandungan yang baik tidak mencukupi

   Tidak dapat dinafikan bahawa kandungan yang ditulis dengan baik adalah penting jika anda ingin melibatkan khalayak anda. Tetapi tidak cukup untuk mendorong lalu lintas ke laman web anda dengan sendirinya.

   Anda perlu membuat kandungan yang paling ingin dibaca oleh sasaran anda.

   Bagaimana anda tahu apa yang mereka mahu baca?

   1. Analitis Google

   Lihat kembali Analitis Google anda. Ketahui jenis kandungan yang disukai penonton anda. Bahagian mana yang paling sering mereka berinteraksi atau kongsi? Buat lebih banyak topik dan kurang yang kurang popular (atau gunakan semula topik yang kurang popular untuk menjadikannya lebih menyerupai siaran popular).

   Sebagai contoh, ini adalah 10 catatan blog teratas kami untuk Rahsia Hosting Web yang Terungkap untuk Januari 2016. Catatan mengenai pemalam Facebook menjadikan penonton lebih lama daripada purata. Ini bermaksud bahawa penonton mendapati maklumat ini berguna. Sebenarnya, mereka menghabiskan 100% lebih banyak masa untuk jawatan itu daripada yang lain. Masa untuk mengetahui apa yang membuatnya berfungsi dengan baik dan “meningkatkan” kandungannya.

   2. Platform media lain

   Dapatkan inspirasi dari kandungan popular di Podcast, Saluran YouTube, SlideShare dan sebagainya. Ini adalah tetingkap mengenai perkara yang ingin diketahui oleh orang di tempat anda. Terdapat alasan bahawa kandungan tertentu lebih popular pada waktu tertentu.

   Sebagai contoh, iTunes membolehkan pengguna melayari podcast berdasarkan populariti. Perhatikan topik dan cara penyampaian itu kepada penonton.

   Gunakan YouTube untuk melihat apa yang dilakukan oleh vlogger di ceruk anda. Ketahui video mana yang paling popular di saluran mereka. Ubah video popular itu menjadi idea kandungan blog.

   Di SlideShare, anda boleh pergi ke halaman Paling Popular untuk mengetahui slaid mana yang menarik minat pengunjung laman web.

   Contoh kehidupan sebenar: podcast Planet Money, berdasarkan peringkat populariti.

   3. Trend di Twitter

   Apa yang sedang tren di Twitter? Ini dapat memberikan gambaran mengenai topik semasa yang mungkin ingin diketahui oleh pembaca anda. Ingat:

   Tidak semua yang menjadi tren di Twitter relevan dengan niche anda. Isteri Brad mungkin dipecat dari Cracker Barrel, tetapi apakah itu benar-benar ada kaitan dengan perniagaan bimbingan perniagaan anda? Mungkin berlaku jika anda ingin membincangkan bagaimana mengatasi ribut media sosial.

   Anda selalu dapat menjana idea blogging baru dari Apa yang Trending di Twitter – walaupun itu bukan tepat untuk anda. Di WHSR – sebahagian daripada pertumbuhan kami datang dari strategi kandungan di mana kami menggabungkan niche utama kami (blog, hosting web, pemasaran media sosial) dengan topik tren lain (World of War Craft, Dungeon Master, Shark Tank TV series, berkebun, dll. ). Mengahwini dua topik yang sangat berbeza memperluas pembaca dan menawarkan sudut penulisan baru mengenai topik anda.

   Tapak di mana orang mengemukakan soalan mengenai topik, seperti Quora juga boleh menjadi sumber yang baik untuk melihat perkara yang ingin diketahui orang lain.

   Taktik # 11: Buat halaman hub dan tampilkan kandungan terbaik anda

   Lihatlah pelbagai kategori di laman web anda. Adakah kategori yang hilang? Bolehkah anda membuat halaman hub (ada yang menyebutnya “halaman pita”) dan menampilkan kandungan terbaik anda dalam kategori itu? Atau, mungkin anda hanya ingin mengetengahkan topik tertentu berbanding yang lain kerana analisis data anda menunjukkan bahawa pelawat laman web anda paling berminat dengan XYZ.

   Anda boleh membuat carta yang mengaitkan topik, mengelompokkan elemen menjadi carta asas, dan menambah warna dan minat ke laman web anda. Beberapa jenis kandungan yang mungkin ingin anda sertakan adalah:

   • Panduan bagaimana untuk subjek tertentu
   • Kajian kes
   • Topik lanjutan
   • Topik paling popular dalam kategori tertentu
   • Topik yang sedang popular sekarang

   Taktik # 12: Meningkatkan kelajuan memuatkan laman web

   Kami telah berbincang sebelum ini mengenai pentingnya masa memuat cepat untuk laman web anda dan bagaimana orang yang tidak sabar. Untuk memuatkan blog anda dengan lebih pantas, anda memerlukan banyak elemen yang berbeza.

   Alat untuk dicuba

   ShortPixel membantu memampatkan dan mengoptimumkan gambar tanpa menjejaskan kualiti gambar. Anda boleh memasukkan URL laman web anda di sini dan memeriksa berapa banyak lagi yang boleh anda mampatkan gambar laman web anda dengan ShortPixel.

   Taktik # 13: Berhubung dengan orang lain di tempat anda

   Sebilangan besar panduan blog yang anda dapati dalam talian hari ini memberi tumpuan kepada meningkatkan penulisan anda atau menambahkan lebih banyak kandungan.

   Namun kebenarannya adalah bahawa lebih banyak, atau lebih baik kandungannya, tidak selalu menjadi jawapannya.

   Kadang-kadang, lebih bijak untuk menjauhkan diri daripada membuat lebih banyak kandungan dan melihat perkara lain yang boleh anda lakukan untuk memperoleh hasil yang lebih baik dari blog, seperti jaringan dengan rakan sebaya.

   Pada fikiran pertama, mungkin bukan idea yang baik untuk bercakap dengan blogger lain di tempat anda. Anda berdua bersaing untuk lalu lintas yang serupa.

   Namun, berhubung dengan influencer lain sebenarnya dapat memberi manfaat kepada anda berdua. Terdapat banyak lalu lintas untuk dikelilingi dan apabila blogger saling mengesyorkan, pengunjung laman web mereka cenderung mengambil perhatian.

   • Hubungi dan berhubung dengan blogger lain. Anda berdua menyasarkan khalayak yang serupa, jadi anda berdua akan mendapat keuntungan. Anda juga boleh berhubung dengan blogger di ceruk yang berkaitan. Contohnya, jika anda membuat papan tanda kayu dan menjualnya, anda ingin berhubung dengan blog yang membincangkan mengenai hiasan DIY.
   • Berkongsi maklumat dengan blogger lain. Adakah anda menemui tempat untuk mengiklankan yang sangat berjaya? Jangan takut untuk memberitahu orang lain. Mereka seterusnya akan memberitahu anda di mana mereka beriklan.
   • Tukar catatan tetamu antara satu sama lain untuk menjangkau khalayak masing-masing.
   • Perkenalkan rakan blogger anda kepada pembaca anda dengan menampilkan wawancara, meletakkan artikel tentang mereka di buletin anda, atau hanya memberi mereka teriakan di media sosial.
   • Berkongsi idea mengenai penulisan dan penyuntingan.

   Jeffrey Wilson Administrator
   Sorry! The Author has not filled his profile.
   follow me