Jaringan Pribadi Maya (VPN): Pandhuan Rinci banget kanggo Pemula

Perkhidmatan Rangkaian Persendirian Maya (VPN) menyanyikan topik kaya sing panas saiki amarga privasi Internet dengan menggunakan geni saka akeh pituduh. Syarikat nyoba nglumpukake data luwih akeh ing pangguna nganti entuk jumlahe dadi luwih gampang diganggu (pengin conto? Iki, iki, iki, Lan iki) nalika negara dibagi dadi cara ngatur kahanan kasebut.


* Peta panas lokasi ngendi NSA mengumpul data dalam talian nggunakake Informan tanpa batas, alat analisis data amba sing digunakake dening Badan Keamanan Nasional Amerika Serikat (NSA). Sumber: Penjaga

Taun kepungkur, kita wis nggunakake produk utama kayata Facebook, Google, piranti lunak Microsoft lan teknologi sing luwih maju kanthi cepet uga nggodhog syarikat kasebut selamat dapat ngreksa akaun panganggo saben maklumat sing can kanggo tujuan komersil.

Lan nalika pamarentah dapat dadi perjuangan kanggo ngendhaleni kahanan, ing sawetara kes, dheweke dhewe sing ngaku dosané dosa-dosané wong-wong korporat sing nandhang masalah – masalah pribadhi lan ilegal koleksi data peribadi.

Dadi, apa yang dapat kita minangka individu kanggo nglindhungi privasi kita dalam talian? Jawaban kasebut ndadékaké kita bali menyang topik VPN kita.

Contents

Pakar ahli

Sawetara panyedhiya di pasar atau mungkin jujur ​​karo kurban perkhidmatan. Padha ngaku dapat nawarake server fizikal ing lokasi sing beda-beda, nanging ana uga sing bener. Ing tembung liya, sampeyan dapat nyambung menyang server menyanyikan dumunung ing sawijining negara, nanging nampa alamat IP sing ditugasake ing negara liya. Kayata, pelayan di China boleh menghasilkan saka AS.

Iki mokal amarga iki artine data sampeyan dapat ngliwati server pirang-pirang di macem-macem negara sadurunge tekan panggonan akhir. Ora ana jaminan yen untuk penjenayah siber, agen intelijen rahasia, utawa pemburu hak cipta nduweni tangane ing salah sawijining server penengah iki.

Kanggo ngindhari masalah kasebut, pangguna kudu nindakake uji coba sing tepat kanggo verifikasi lokasi nyata VPN. Mangkene papat piranti menyanyi dapat digunakake kanggo –

  1. Ujian Alat Ping semasa Monitor Sintetik Aplikasi CA
  2. Alat Traceroute dening CA App Synthetic Monitor
  3. BGP Toolkit untuk Perkhidmatan Hurricane Electric
  4. Perintah Prompt CMa dan Windows

– Hamza Shahid, BestVPN.co

keselamatan

Akeh perkhidmatan VPN saiki uga mulai ngetrapake langkah keselamatan sing luwih gedhe kanggo entuk manfaat marang pangguna. Iku wiwit utamané kanggo mbantu ngalangi koleksi data dalam talian lan nelusuri nanging saiki wis tambahi kanggo kalebu iklan-blocking lan ing sawetara kes malah penyelesaian anti-virus.

Kepiye VPN Bisa digunakake

Iku angel banget kanggo njlèntrèhaké cara VPN boleh nglakoni kajaba menyanyikan rinci babagan teknik. Nanging, kanggo wong-wong sing mung pengin konsep dhasar, VPN nggawe trowongan menyanyikan aman saka piranti sampeyan menyang server VPN lan banjur metu saka internet.

Ing luwih rinci, VPN pisanan netepake protokol komunikasi saka piranti sampeyan. Protokol iki bakal nyetel watesan babagan carane data bakal lelungan saka piranti sampeyan menyang pelayan VPN. Ana protokol utama VPN sawetara sing umum, sanajan saben duwe kaluwihan dhewe lan rugi.

Protokol VPN umum

Sanajan ana akeh protokol komunikasi, ana sawetara mainstream sing umum didhukung manawa atau perkhidmatan perkhidmatan VPN. Sawetara luwih cepet, sawetara luwih alon, sawetara luwih aman, liyane hubungan. Pilihan iku kagungane gumantung marang syarat sampeyan, perlu iki dapat dadi bahagian sing apik kanggo sampeyan kanggo menehi kawigaten yen sampeyan arep nggunakake VPN.

Ing ringkasan –

  • BukaVPN: Protokol panampa sumber sing rata-rata kacepetan nanging ora ndhukung sokongan enkripsi sing kuwat.
  • L2TP / IPSec: Iki cukup umum lan menehi kecepatan apik nanging gampang diblokir dening sawetara situs sing ora nduwe user VPN.
  • SSTP: Ora umum sing disedhiyakake lan saka enkripsi sing apik ora duwe akeh saran kanggo nyaranake.
  • IKEv2: Sambungan cepet banget lan luwih becik kanggo piranti seluler sanadyan aturan standar enkripsi menyanyi ora sabar roso.
  • PPTP: Cepet banget nanging wis kebanjiran keselamatan cacahe sajrone taun.

VPN protokol mbandhingake –

1- OpenVPN

OpenVPN minangka protokol VPN mbukak sumber lan sing loro kekuatane uga lemah. Bahan sumber terbuka boleh diakses dapa sapa wae, sing tegese ora mung can nggawe pangguna sing sah lan ndandani, nanging sing tanpa maksud gedhe uga boleh nliti kanggo kelemahane lan ngeksploitasi.

Isih, OpenVPN dadi akeh banget lan tetep salah sawijining protokol paling aman menyanyi kasedhiya. Ndhukung tahap enkripsi dhuwur banget, kalebu apa yang dinyanyikan dianggep paling banyak butang ‘pecah’ 256 nyanyikan mbutuhake otentikasi RSN 2048-bit, lan algoritma hash SHA160 1.

Terima kasih kanggo dadi sumber terbuka, uga wis diadaptasi kanggo digunakake ing meh kabeh platform dina iki, saka Windows lan iOS menyang platform luwih eksotik kayata router lan piranti mikro kaya Raspberry Pi.

Konto – Sawetara piranti menyanyikan didhukung dening NordVPN – Elinga carane saben piranti ndhukung protokol sing terpilih dhewe

Sayange, keselamatan dhuwur duwe downsides lan OpenVPN asring katon minangka lambat. Nanging, iki luwih gedhe tinimbang trade-off, amarga luwih normal yen tarif enkripsi digunakake, luwih akeh wektu kanggo ngolah data lepen.

Terowong Protokol 2- Lapisan 2 (L2TP)

Protokol Terowongan 2 Layer (L2TP) yaiku penerus de facto saka Point to Point Tunneling Protocol (PPTP) lan Lapisan 2 Forwarding Protocol (L2F). Sayange, amarga ora teka kanggo nyengkuyung enkripsi menyanyikan asring disebarake bebarengan karo protokol keselamatan IPsec. Saiki, kombinasi iki wis katon minangka menyanyi paling aman lan ora duwe kerentanan.

Siji bab sing perlu dicathet yaiku protokol iki migunakake UDP ing port 500, sing artine site sing ora ngidini lalu lintas VPN boleh dideteksi lan diblokir kanthi gampang.

3- Protokol Terowong Selamat (SSTP)

Secure Socket Tunneling Protocol (SSTP) iku salah sawijining sing luwih dikenal ing pengguna wong biasa, nanging banget migunani amarga wis diuji, diuji lan diikat ing saben incarnation saka Windows wiwit dina SP1.

Uga banget aman, nggunakake kunci SSNUMX-bit SSL lan sertifikat 256-bit SSL / TLS. Iku uga kasedhiya kanggo Microsoft, pilih ora mbukak kanggo nliti umum – maneh, apik lan ala.

4- Pertukaran Kunci Internet versi 2 (IKEv2)

Internet Key Exchange versi 2 (IKEv2) dikembangake dening Microsoft lan Cisco lan wiwitane mung minangka protokol tunneling. Mula saka iku, enkripsi kanggo IPSec. Keluwesan kanggo nyambungake maneh menyang sambungan sing wis ilang wis misuwur banget ing antarane wong-wong sing nggunakake VPN kanggo ponsel.

5- Protokol Terowong Titik ke Titik (PPTP)

Protokol Tunneling Point-to-Point (PPTP) yaiku salah sawijining dinosaurus diantara protokol VPN. protokol VPN paling tuwa. Senajan isih ana sawetara panggunaan, protokol iki amerga ambruk ing wayah jalaran amergo gedhe, cetha cetha ing keamanan.

Wis sawetara kerentanan dikenali lan wis dieksploitasi dening wong-wong menyanyikan becik lan ala ing jaman kepungkur, atau dapat ditindakake maneh. Nyatane, iku mung nyimpen sihir menyanyikan kacepetan. Nalika aku kasebut ing ndhuwur, sing luwih aman sambungan, speed sing luwih apik kanggo ndeleng penurunan.

Metode Enkripsi lan Kekuatan

Cara menyanyi paling gampang kanggo njlèntrèhaké enkripsi menyanyi boleh saya pikirkan mbok menawa dapat ngetokake maklumat disediakan mung wong sing nduweni pandhuan kanggo nggawe kacilakan kasebut dapat njarwakake tegese asli.

Njupuk umpamane tembung siji – Kucing.

Yen aku nggunakake enkripsi 256-bit kanggo menyanyikan siji tembung, bakal rampung bergegas lan tidak dapat dikenali. Malah superkomputer paling kuat di bumi bakal njupuk jutaan taun nyoba ngumumake tembung siji sing nganggo enkripsi 256-bit kasebut.

Uga, tahap enkripsi eksponensial, tambahan enkripsi 128-bit ora menehi separuh enkripsi enkripsi 256. Sanajan isih kuat, para ahli percaya yèn Enkripsi 128-bit bakal rusak.

Cara lan kekuatan enkripsi iki biasane digunakake kanthi automatik, aplikasi gumantung marang menyanyikan digunakake, kayata email, browser, utawa program liyane. VPN ing tangan liyane ngidini kita milih jenis enkripsi sing arep kita, amarga jinis sing kita pilih bakal mengaruhi prestasi VPN kita.

Kanthi cara iki, kita boleh ‘nyetel’ prestasi perkhidmatan VPN kita. Selesai, sawetara bakal luwih seneng ngèkstrusi lan bakal dapat ngobati kacepetan. Liyane bakal seneng kacepetan lan nampa level enkripsi sing luwih murah.

Kabeh iki perlu lan kena perhatian enkripsi amarga nalika sampeyan mlebu menyang perkhidmatan VPN, data sing dikirimkan nalika nyoba kanggo nelusur Internet bakal liwat sambungan VPN sing enkripsi.

Pengalaman VPN Pribadi saya

Aku saiki wis ngetes, nyoba, lan nyoba ing VPN kanggo luwih saka setahun. Nalika aku ora dapat dadi pakar teknikal VPN, aku mesthi ketemu luwih saka aku wis tau kepingin babagan perkhidmatan-perkhidmatan kasebut.

Eksperimen saya klebu panggunaan VPN dan platform maneka, kalebu aplikasi seluler Android, plugin browser lan model panggunaan sing beda-beda. Sawetara aku wis seneng banget, nanging ana uga menyanyi kecewa.

Aku suka melihatnya, atau ketompo kemampuan saka prodhuk, pancen ora ana alesan kanggo syarikat kasebut duwe perkhidmatan pelanggan menyanyi ala. Lan ya, aku nganggep ketidakcekapan lan sloth minangka ‘perkhidmatan pelanggan ala’.

Peralatan

Kanggo sisih paling, tes saya ditindakake nggunakake salah siji klien VPN sumber daya utawa aplikasi VPN diinstal ing mesin sing Windows. Iki biasane apik, lan aku wis nemokake manawa perkara kasebut ing ngendi hardware sing wis ana ing watesan ngarep kita VPN luwih saka perkhidmatan kasebut dhewe.

Ingkang paling penting saya sinau babagan peralatan yaiku yen sampeyan arep ngetrapake VPN langsung ing router sampeyan, sampeyan kudu weruh saka salah siji faktor sing penting banget – VPN sampeyan kudu duwe prosesor kick-ass. Iki biasane diwatesi karo rega ‘oh-my-God’ pengguna nirkabel router, lan malah banjur, cukup winates.

Minangka conto, Aku nyoba VPN sawetara ing lembah Asus RT-1300UHP menyanyikan apik kanggo omah-omah. Iku mesthi dapat mengatasi kecepatan gigabit sing luwih lengkap (liwat LAN) lan nganti 400 + Mbps dengan WiFi. Nanging mung ngelola babagan 10 Mbps nalika VPN didirikan. Tahap kasebut, prosesor nyerang 100% terus.

Jin penghubung sampeyan perlu menyanyi kita ngomong babagan ing sawetara ROG Rapture GT-AC5300 atau Netgear Nighthawk X10 – Larang lan ora norma kanggo paling rumah tangga. Malah, yen cepat Internet sampeyan cepet – hambatan iki bakal tetep dalane.

Internet Sambungan

Aku miwiti nguji VPN dalam baris 50 Mbps menyanyikan menehi kula cedhak karo kacepetan sing dianyari – Aku biasane nyabrang 40-45 Mbps. Pungkasane aku pindah menyang garis Mbok 500 kanggo aku ngubengi 80% laju menyanyi dianyari – biasane 400-410 Mbps.

Iku mung nalika aku pindah menyang garis kacepetan sing luwih dhuwur sing aku nyadari akeh perjuangan VPN kanggo ngatur ing kacepetan kuwi amarga kombinasi faktor. Iki kalebu mesin sampeyan mbukak, jarak antarane sampeyan lan server VPN sing select, tarif enkripsi apa yang dinyanyikan sampeyan seneng, lan liya-liyane.

Apa aku bi nggunakake VPN Kanggo

1- Penstriman

Ing wiwitan, pamindhahan iki paling akeh, mung kanggo ngrekam rekaman lan eksperimen. Sawise aku netepake basis, aku wiwit nyoba ngundhuh laman utawa streaming video liyane. Kanggo sisih paling, saya nemokake yen meh kabeh VPN boleh streaming video 4k UHD.

2- Torrenting

Torrenting uga pares, mesthine, lan aku nemokake yen kuciwane. Saya mikir yen sepisan kecepatan internet sampeyan tekan titik tartamtu, sampeyan bakal nemokake prestasi layanan VPN bakal tiba kanthi dramatik kajaba yen sampeyan ngetrapake infrastruktur luwih apik.

3- Permainan

Aku or nyenengake akeh (permainan ora paling menyanyi penting kanggo prestasi VPN) nanging aku ngelingake ping ping. Yen sampeyan pemain menyanyi pengin nggunakake VPN kanggo ngakses game sing metu saka negara sampeyan, sampeyan bisa uga wagol. Ping ping nambah kathah luwih sampeyan saka server VPN, sanajan kecepatan cepet lan stabil.

VPN Pitakonan Paling Sering (Soalan Lazim)

Apa aku butuh sambungan internet kanggo nggunakake VPN?

VPN merancang kanggo masking lan nglindhungi lokasi lan data, nanging sampeyan isih mbutuhake sambungan Internet.

Pira regane perkhidmatan VPN?

Kaya kabeh panyedhiya layanan, perusahaan VPN pengin sampeyan tetep ing wektu sing suwe, amarga aliran pendapatan kasebut. Umume panyedhiya perkhidmatan VPN nawakake macem-macem syarat pembayaran kayata saben wulan, seprapat lan liya-liyane. Umume luwih dawa rencana kasebut, luwih murah saben wulan, nanging sampeyan kudu mbayar kontrak kabeh. Nyana mbayar antarane $ 9 nganti $ 12 saben wulan kanthi rata-rata kanggo kontrak saben wulan, kanthi diskaun nganti 75% kanggo kontrak jangka panjang.

Iki dhaptar Perkhidmatan VPN yang paling penting dalam kita mbandhingake rega lan feature.

Apa nggunakake VPN nglereni laju internetku?

VPN merancang dhisik lan paling penting kanggo nglindhungi identitas lan memerlukan data aman. Sayange, salah sawijining efek samping enkripsi menyanyikan digunakake kanggo nglindhungi data yaiku ngirit sambungan Internet. Minangka aturan jempol, ngarepake entuk luwih saka 70% kacepetan garis nyata sampeyan nalika nggunakake VPN. Faktor liyane kayata jarak saka server VPN, load server lan sapiturute uga bakal mengaruhi kecepatan Internet nalika nggunakake VPN.

Sepira cepet dapat menghubungkan VPN?

Umume panyedhiya perkhidmatan VPN bakal pitutur marang kowe manawa atau bakal bakal matesi kacepetan sampeyan. Nanging, ana kahanan liyane menyanyikan kudu dianggep. Kaya menyanyi wis kasebut ing ndhuwur, ngarepake ora luwih saka a kacepetan line nyata sampeyan.

Sepira angel nyiyapake sambungan VPN?

Kanthi bener, kudu gampang nginstal aplikasi lan ngetik jeneng pangguna lan sandhi. Banjur sampeyan mung kudu ngeklik tombol lan sampeyan bakal nyambung menyang pelayan VPN. Sayange, iki ora mesthi solution sing paling apik lan sawetara sambungan dapat uga kudu ditrapake kanggo persembahan sing paling optimum. Akeh panyedhiya perkhidmatan VPN kayata NordVPN, Surfshark lan ExpressVPN bakal duwe tutorial babagan carane nindakake iki, yen gagal wektu kanggo sesambungan karo staf layanan pelanggan.

Piranti apa yang boleh saya lakoni VPN?

Iki gumantung saka panyedhiya perkhidmatan VPN menyanyi mlebu. Meh kabeh panyedhiya bakal ndhukung Windows, MacOS, lan Linux bebarengan karo platform mobile utama. Akeh uga bakal ndhukung penyebaran router () nalika sawetara ngisi piranti sing luwih endah kayata Raspberry Pi.

Wiwit enkripsi 256-bit bakal ngambarke sambungan saya, apa punen aman kanggo nggunakake enkripsi 128-bit?

Iki pancen malaikat banget, cukup mula kuwat. Pitakonan sampeyan kudu takon dhewe, apa pira privasi lan kaslametan online kanggo aku? ‘

Apa yang dia nyanyikan dan aku nggunakake VPN?

Sawetara laman web nyoba njaga pangguna VPN lan duwe cara kanggo ndeteksi dan sambungan mlebu saka pelayan VPN. Matur nuwun, VPN sadar iki lan wis ngasilake countermeasures kang mbantu. Delengen panyedhiya perkhidmatan menyanyikan nawakake Stealthing, penyamaran pelayan utawa.

Apa aku mung boleh nggunakake pelanjutan pelanjutan VPN?

Aku wis nyoba metu sawetara ekstensi penyemak imbas VPN lan wis nemokake manawa kanggo paling akeh, iki dadi rong kategori utama. Ana sing dapat dianggo proksi minangka lan mung mumbul koneksi sampeyan saka server, lan sawetara sing minangka kontrol browser kanggo aplikasi VPN lengkap. Sing terakhir tegese sampeyan isih kudu aplikasi VPN diinstal agar dapat nggunakake extension. Ekstensi penyemak imbas VPN biasane atau perkhidmatan VPN lengkap.

Apa VPN boleh digunakake?

Ya lan Ora. Sanajan umume negara ora duwe undang-undang nglawan panggunaan VPN, sawetara sing bener nglarang. Kes kes menyanyi ekstrem, sawetara negara atau mung nglarang penggunaan VPN nanging uga dapat nuntut pangguna VPN. Matur nuwun, mung ana sawetara negara menyanyikan VPN dilarang nganti saiki.

Apa aku atau boleh dipercaya karo VPN?

Iki gumantung banget yen sampeyan nggunakake sambungan VPN lan panyedhiya sing terpilih. Ana pirang-pirang kes dalam ngendi pangguna VPN dipenjara sawise percaya marang panyedhiya perkhidmatan menyanyi pungkasane menehi log pangguna menyang panguwasa.

Kesimpulan: Apa sampeyan kudu VPN?

Pribadi pribadhi online dikepung saka akeh pituduh lan kadhangkala kedadeyan sewengi. Mesthi dina nalika kita kudu kuwatir babagan penjahat cyber, nanging saiki uga kudu kuwatir babagan syarikat lan pemerintah menyanyikan pengin nyolong data kita kanggo alasan sing padha – kanggo ngeksploitasi tujuan kasebut.

Alamiah, kabintegr VPN umume gumantung di negara endi sampeyan lagi ing, amarga saben ana beda level ancaman. Pitakonane dudu perkara sing dapat dijawab kanthi ya utawa ora.

Nilai pasar global VPN (milyar, USD) – Sumber: statista

Nanging, tingkat tambahan nilai pasar VPN global, Aku bakal nyatakake yen sampeyan butuh banget cepet siji utawa luwih. Wektu kepungkur, para panuntun individu wiwit njupuk privasi lan keselamatan dalam talian kanggo diwenehake lan golek cara kanggo ngamanake maklumat kasebut.

Kita wis gampang nggunakake Internet kanthi cara sing padha ing ngendi kita tansah, mung njelajah kaya seneng. Bener, virus lan Perisian jahat ndadekake kita luwih waspada, nanging ora akeh sing diganti.

Peribadi, Aku aran yen menggunakan perkhidmatan VPN kudu dadi langkah sabanjure saben panuntun Internet njupuk. Keperluan untuk keperluan kanggo ngilangi pemikiran menyanyi kita ora kaancam dening apa yang menyanyi kita tindakake dalam talian.

Coba umpamane ana wong menyanyikan pengin dalam talian lan golek gambar sawetara kucing menyanyi lucu. Nalika nindakake, maklumat kayata kebiasaan browsing, seneng / ora seneng, lokasi, lan liya-liyane diklumpukake dening panguwasa utawa organisasi. Apa atau mikir cukup medeni kanggo meksa tumindak?

Dadi, Aku ngomong ya, sanajan sampeyan mikir sampeyan ora butuh VPN – Sampeyan pancen bener.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map