Kebenaran Mengenai Hosting Tanpa Had

Apa itu Web Hosting Tanpa Had?

“Hosting Tanpa Had” merujuk kepada tawaran hosting web yang dilengkapi dengan penyimpanan cakera tanpa had, pemindahan data dan dalam beberapa kes, domain tambahan tanpa had.


Ini bermaksud bahawa penyedia hosting tanpa had ini menawarkan kebebasan kepada anda untuk mengehoskan seberapa banyak laman web yang anda mahukan dengan harga yang berpatutan (biasanya di bawah $ 10 / bln).

Storan dan lebar jalur cakera tanpa had: Terlalu bagus untuk menjadi kenyataan?

Contohnya BlueHost – syarikat BlueHost menawarkan perkhidmatan hosting penuh – dari hosting bersama hingga VPS dan hosting khusus.

Sekiranya anda memilih Pelan BlueHost Shared Hosting Plus, anda boleh mengehos * laman web * tanpa had * dengan harga $ 5.45 / bln. Sebaliknya, anda perlu membayar sekurang-kurangnya $ 79,99 / bln untuk Pelan Dedikasi Standard BlueHost, yang dilengkapi dengan * terhad * 500 GB penyimpanan, RAM 4 GB, dan lebar jalur 5 TB.

Matematik tidak berfungsi dengan betul, bukan?

Mengapa seseorang membayar $ 79.99 sebulan untuk rancangan hosting dengan lebar jalur terhad apabila penyedia yang sama menawarkan pelan tanpa had dengan hanya $ 5.45 / bln?

Contoh: Pelan Hosting Dedicated BlueHost – Sumber terhad tetapi kosnya lebih tinggi.Contoh: Pelan Hosting Tanpa Had BlueHost – Sumber tanpa had tetapi kosnya lebih murah.

Kebenarannya, syarikat hosting berada dalam dunia mereka sendiri, terutamanya dalam terminologi. Bagi orang awam rata-rata, ‘tidak terhad’ bermaksud betul – tanpa batasan. Walau bagaimanapun, itu tidak begitu benar untuk rancangan hosting tanpa had.

Kebenaran adalah … selalu ada hadnya

Bangun dan bau mawar, orang. Kita hidup di dunia yang terbatas.

 • Tidak mungkin menempati ruang fizikal tanpa had untuk menjadi tuan rumah pelayan tanpa had.
 • Tidak mungkin mempunyai bilangan kabel yang tidak terhad untuk menghantar jumlah data yang tidak terhad ke seluruh dunia
 • Juga mustahil untuk mengambil sumber tenaga manusia tanpa had untuk mengekalkan pelayan dan rangkaian.

Tidak terhad tidak lain hanyalah istilah industri khayalan, ditaburkan secara bebas dengan peringatan (juga dikenali sebagai pengecualian).

Di mana pelayan tanpa had dibinaDi sinilah pelayan dibina di Interserver – saya mengambil foto ini ketika saya mengunjungi pusat data mereka pada tahun 2016 (lebih banyak foto dalam tinjauan InterServer saya). Tenaga kerja, kabel rangkaian, perkakasan komputer – semuanya terhad. Mengapa Interserver dapat menawarkan perkhidmatan hosting “tanpa had”?

Mengapa syarikat hosting “menipu”?

Web hosting adalah perniagaan yang sangat kompetitif. Syarikat hosting web melakukan semua yang mereka boleh, termasuk memberikan perkhidmatan migrasi percuma dan kredit Google Adwords percuma, untuk memenangkan pelanggan baru. Kerana “lebih banyak jika sering lebih baik” dalam kepercayaan pengguna, “rancangan hosting tanpa had” menjadi taktik pemasaran yang popular pada pertengahan tahun 2000 (dan, jika saya mengingatnya dengan betul, BlueHost adalah yang pertama yang memulakan ini).

Bagaimana Hosting Tanpa Had Berfungsi?

Jadi sekarang anda mempunyai “mengapa” – sudah waktunya untuk mengatasi “bagaimana”.

Sekiranya anda telah melalui ToS laman web yang menjanjikan bulan dan bintang dengan harga terendah $ 2 / bln dan fikir anda mungkin akhirnya meletakkannya di penyedia hosting web, fikirkan semula.

Mari kita fikirkan fenomena yang dikenali sebagai penjualan berlebihan.

Apa yang berlebihan?

Overselling berlaku apabila syarikat hosting menjual lebih banyak daripada yang mereka miliki untuk memberikan kemampuan sebenarnya. Syarikat hosting besar biasanya memiliki jumlah kapasiti hosting yang tidak dapat difahami (saluran lebar jalur, pelayan komputer, tenaga kerja … dll) yang tidak akan dapat dilampaui oleh satu laman web.

Pada masa yang sama, kebanyakan laman web hanya memerlukan sedikit sumber untuk dijalankan setiap hari, seperti laman web korporat rata-rata. Oleh kerana melihat bahawa kebanyakan sumber daya di pelayan mereka tetap tidak digunakan, syarikat hosting (yang menawarkan hosting tanpa had) oleh itu mempunyai kemampuan untuk menjual semula kapasiti hosting yang tidak digunakan (aka menjual).

Pengehosan tanpa had berfungsi … sehingga anda menggunakan terlalu banyak

Sekarang, kembali ke topik kami – bagaimana web hosting tanpa had berfungsi.Hosting tanpa had vs bufet All-you-Can-Eat

Pertimbangkan untuk membaca iklan untuk tempat bufet makan-makan-baru dan terus ke sana untuk mencubanya. Sebaik sahaja anda sampai di sana, ada nota yang menyatakan bahawa anda harus mempunyai berat kurang dari 70kg (154lbs) sebelum anda boleh masuk.

Itulah tangkapannya.

Perkara yang sama berlaku untuk banyak rancangan hosting tanpa had – anda dialu-alukan untuk menjadi tuan rumah laman web tanpa had dan menggunakan penyimpanan dan lebar jalur hosting tanpa had selagi syarat X atau Y dipenuhi.

Masalahnya adalah bahawa syarat-syarat ini jarang dinyatakan di kawasan pemasaran laman web hosting. Bahagian laman web itu terus memberitahu anda bahawa anda mendapat rancangan tanpa had.

Dalam cetakan kecil, biasanya di bawah Syarat Perkhidmatan (ToS), kemungkinan ada satu dan satu batasan dan peraturan rumah.

Sekatan untuk perkhidmatan hosting tanpa had

Contohnya:

ToS hosting tanpa had iPageHosting tanpa had iPage tertakluk pada masa pemproses dan had memori untuk mengelakkan “kesan negatif kepada pengguna lain” (sumber).Hostinger hosting had tanpa hadPengehosan tanpa had Hostinger dikenakan had 250,000 inod dan 1,000 jadual atau penyimpanan 1GB setiap pangkalan data (sumber).ToS hosting tanpa had BlueHostRuang hosting tanpa had BlueHost dikenakan had 200,000 inod dan sebilangan peraturan pangkalan data (sumber).

Anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai batasan ini dalam tinjauan BlueHost, Hostinger, dan iPage saya.

Setiap penyedia hosting tanpa had di luar sana akan mempunyai peraturan rumah sendiri dan batasan pelayan untuk mengawal penggunanya. Batasan ini mungkin dari segi pertanyaan CPU, RAM, inode, jumlah pangkalan data MySQL, jumlah sambungan pangkalan data MySQL, atau bahkan muat naik FTP – daftarnya terus berlanjut.

Sebaik sahaja laman web anda melanda zon merah; syarikat hosting akan menarik steker pada akaun anda, atau mengenakan caj tambahan kepada anda (dan adakah mereka akan BERBALOI!).

Begitulah cara “hosting tanpa had” berfungsi.

Adakah Web Hosting Tidak Terbatas Jahat?

Anda boleh berpendapat bahawa rancangan hosting yang terlalu laku dan tidak terhad agak tidak beretika. Namun, ini tidak menunjukkan bahawa syarikat hosting tersebut benar-benar jahat.

Pertama, amalan menjual adalah alasan utama mengapa kita boleh mempunyai perkhidmatan hosting yang sangat murah di pasaran hari ini.

Juga, “tidak terhad” tidak pernah menjadi keputusan perniagaan yang mudah bagi penyedia hosting.

Ambil Hostgator kembali pada tahun 2000 misalnya, syarikat menghabiskan lebih dari satu tahun untuk membuat persediaan (termasuk mengupah pekerja baru dan melabur dalam menyokong perkakasan) untuk pelancaran hosting tanpa had. Walaupun mereka kini menawarkan perkhidmatan hosting tanpa had, pelayan mereka tetap boleh dipercayai dan cekap; dan sokongan pelanggan tidak pernah kekurangan kualiti.

Brent Oxley, pengasas Hostgator, mengatakan ini ketika Hostgator mula menawarkan hosting tanpa had:

Saya mahu memanggil rancangan itu tanpa had terakhir kali. Namun, kerana kekangan kakitangan, kami tidak dapat mengikuti pertumbuhan yang diharapkan. Setahun kemudian, kami akhirnya TERDAPAT dan bersedia untuk mengubah rancangannya. Sehingga kini, saya telah memperlahankan penjualan dengan sengaja agar sokongan kami meningkat. Sekiranya sejarah berulang, menamakan semula rancangan dari asasnya tidak terhad menjadi “tidak terhad” akan meningkatkan penjualan kita sekurang-kurangnya 30%. “

Pada tahun lalu, kami telah membelanjakan lebih banyak wang untuk merekrut pekerja daripada yang kami lakukan untuk iklan! Kami mengambil masa bertahun-tahun pengambilan dan latihan untuk membawa kita ke titik di mana kita sekarang. Kami beralih dari meminta pekerja untuk bekerja lebih masa untuk bertanya siapa yang mahu pulang. HostGator akan sentiasa mempunyai jurang penjadualan sesekali, tetapi buat masa ini, kami menghantar lebih dari selusin pekerja pulang setiap hari.

– Brent Oxley, Pengasas Ex-Hostgator & Ketua Pegawai Eksekutif

Host Web Tanpa Had – Bandingkan dan Pilih

Syarikat hosting – malah yang terbaik, ada dalam perniagaan untuk menjana wang. TETAPI ada yang mungkin melakukannya dengan lebih jujur ​​daripada yang lain.

Sekiranya anda mencari hos web “tidak terhad” untuk menjadi tuan rumah beberapa laman web lalu lintas rendah dengan harga yang sangat murah, berikut adalah beberapa penyedia hosting “tanpa had” (senarai mengikut urutan abjad) yang patut dicuba. Saya telah mengesan masa dan kelajuan penyedia ini selama bertahun-tahun – sila klik dan baca ulasan saya untuk maklumat lebih lanjut.

1- Hosting A2

Hosting tanpa had A2 > klik untuk membuat pesanan.

Dengan A2 Hosting, anda mendapat pilihan sama ada hosting satu atau beberapa laman web dalam tiga rancangan hosting tanpa had – Lite, Swift, dan Turbo. Rancangan Turbo A2 meningkatkan permainan sedikit dan membuka akses ke pilihan Turbo mereka yang mendakwa dapat melakukan sehingga 20x lebih cepat.

Semua rancangan A2 Hosting merangkumi sekumpulan percuma dari migrasi laman web mudah dan penyediaan SSL percuma hingga beberapa aplikasi percuma lain yang cukup berguna seperti plugin A2 Optimized untuk WordPress dan PrestaShop.

Ketahui lebih lanjut dalam ulasan Hosting A2 ini.

2- GreenGeeks

Pengehosan tanpa had GreenGeeks > klik untuk membuat pesanan.

GreenGeeks menawarkan lebih daripada sekadar penyimpanan dan lebar jalur yang tidak terhad, tetapi juga hosting hijau yang disahkan oleh Bonneville Environmental Foundation (BEF). Ia sangat berpatutan – Pendaftaran pelan ringan hanya $ 2.95 / bln dan menunjukkan prestasi yang baik dalam ujian kelajuan pelayan kami.

Ketahui lebih lanjut dalam ulasan Timothy’s Greengeeks.

3- InMotion Hosting

Julat hosting berbeza di Inmotion Hosting > klik untuk membuat pesanan.

Sekiranya saya tidak mempunyai kepercayaan yang tinggi dalam hosting InMotion, saya tidak akan menghabiskan ratusan dolar setiap tahun untuk kos hosting. Saya percaya bahawa dua elemen penting menjadikannya salah satu hos teratas yang saya temui setakat ini; Prestasi pelayan yang luar biasa dan perkhidmatan pelanggan yang hebat.

InMotion hosting tanpa had hadir dalam tiga rasa – Pelancaran, Power, dan Pro dengan ketiga-tiga rancangan memberikan kapasiti penyimpanan dan pemindahan data “tanpa had”. Pelancaran InMotion membenarkan sehingga 2 domain per akaun, sementara Power dan Pro membenarkan 6 dan domain tanpa had per akaun.

Ketahui lebih lanjut dalam ulasan InMotion Hosting saya.

4- SiteGround

Perkhidmatan hosting tapak webPelan hosting tanpa had di tapak > klik untuk membuat pesanan.

SiteGround adalah salah satu daripada beberapa syarikat yang berusaha untuk menyediakan perkhidmatan hosting yang boleh dipercayai dengan ciri-ciri inovatif. Salah satu ciri tersebut ialah Super Cacher, yang merupakan alat caching bawaan yang dapat membuat laman web memuat lebih cepat. Ciri lain adalah keupayaan untuk memasang Let’s Encrypt SSL dengan hanya beberapa klik, menjadikan pengguna sangat mudah untuk mengamankan laman web mereka.

Mereka membenarkan pengguna mereka menjadi tuan rumah laman web tanpa had dan menjalankan pangkalan data MySQL “tanpa had” dalam hosting bersama mereka; tetapi hadkan simpanan akaun kepada 10/20/30 GB dalam rancangan StartUp, GrowBig, dan GoGeek mereka.

Ketahui lebih lanjut dalam tinjauan SiteGround Hosting saya.

5- Hosting TMD

TMD Hosting - Pilihan Teratas Kedua untuk laman web Malaysia dan Singapura.Halaman utama Hosting TMD > klik untuk membuat pesanan.

TMDHosting tidak sempurna tetapi saya mengesyorkan hosting mereka tanpa had untuk blogger atau perniagaan yang memerlukan penyelesaian web hosting yang boleh dipercayai. Mereka bukan sahaja menawarkan prestasi pelayan yang stabil dan banyak ciri berguna, tetapi mereka juga mempunyai beberapa pasukan sokongan pelanggan terbaik di industri ini.

Pelan hosting tanpa had TMD termurah dilengkapi dengan Weebly Sitebuilder dan bermula pada $ 2.95 / bln.

Ketahui lebih lanjut mengenai TMD Hosting.

Sekiranya Anda Mengehoskan Laman Web Penting di Hosting Tanpa Had?

Yang benar adalah, kualiti perjanjian hosting bergantung pada beberapa faktor.

Pada masa kini, perkara terakhir yang perlu kita bandingkan adalah ciri asas seperti pemindahan data dan penyimpanan cakera. Teknologi telah berkembang begitu banyak sehingga banyak dari faktor-faktor ini sekarang menjadi murah dan hampir setiap syarikat hosting bersama memberikan omong kosong tanpa had yang sama kepada pengguna hari ini.

Bagaimana kita membandingkan antara rancangan hosting tanpa had Hostinger dan SiteGround? Mereka kelihatan sama dari luar: lebar jalur tanpa had, penyimpanan tanpa had, pangkalan data tanpa had, domain addon tanpa had, harga di bawah $ 10 / bln, dan sebagainya.

Prestasi hosting, seperti masa dan kelajuan; serta ciri khas yang dibina adalah jawapannya.

Pelan hosting tanpa had InMotion HostingContoh kehidupan sebenar – InMotion Hosting: Perjanjian hosting yang baik lebih daripada sekadar lebar jalur dan kapasiti penyimpanan yang besar. Prestasi pelayan, jangka masa percubaan, harga pembaharuan, sandaran data, pilihan lokasi pelayan, fungsi keselamatan terbina dalam, dan sebagainya adalah beberapa faktor penting lain.

Untuk mendapatkan hos web tanpa had yang boleh anda percayai, cuba:

 1. Menguji sendiri hos – daftar dan pantau prestasi hosting anda dengan teliti. Sekiranya anda tidak menyukai apa yang anda lihat, batalkan sebelum tempoh percubaan berakhir dan minta bayaran balik.
 2. Membaca ulasan hosting sebenar berdasarkan data keras dan pengalaman penggunaan sebenar.

Contoh data ujian masa dan kelajuan

Sebelum menerbitkan tinjauan hos, kami mendaftar ke hos web dan menggunakan alat penjejakan masa dan kelajuan untuk mengukur kualiti perkhidmatan mereka.

Waktu Waktu Pelayan

Berikut adalah beberapa data uptime (dilacak menggunakan Uptime Robot) yang kami terbitkan pada masa lalu:

waktu operasi tapak web - dec-janRekod waktu operasi SiteGround (Jan 2014).Rekod uptime hosting untuk InMotion HostingRekod waktu operasi InMotion Hosting (Feb / Mar 2017).

Berikut adalah data uptime hosting lain (dijejaki menggunakan Fresh Ping) yang kami masukkan di laman saudari kami BuildThis.io –

Waktu operasi hosting SiteGround pada bulan Julai 2019 – anda juga boleh melihat status masa nyata laman web kami di sini.

Keputusan Ujian Kelajuan

Dan berikut adalah beberapa keputusan ujian kelajuan (menggunakan Bitcatcha) yang kami terbitkan dalam ulasan kami.

Hasil ujian kelajuan SiteGround.

Mengatasi Batasan Host Tanpa Had

Penyedia hosting tanpa had biasanya menerapkan batasan penggunaan sumber pelayan mereka – seperti masa berjalan CPU, sambungan pangkalan data serentak, dan inod.

Terdapat beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk mengatasi batasan ini dan melindungi diri anda, termasuk:

 1. Gunakan rangkaian penghantaran kandungan percuma (seperti Cloudflare) untuk mengurangkan beban permintaan pelayan,
 2. Optimumkan pangkalan data anda secara berkala untuk mempercepat pertanyaan pangkalan data,
 3. Gunakan aplikasi pihak ketiga (seperti Facebook Comments Plugin dan Google Forms) untuk mengurangkan beban pelayan, dan
 4. Cache laman web anda secara agresif untuk mengurangkan beban memori.

TL; DR

Jadi, adakah kita jelas mengenai topik hosting tanpa had? Ringkasan ringkas mengenai perkara yang baru anda baca:

 • Pengehosan tanpa had adalah mustahil; semuanya terhad di dunia kita.
 • Unlimited hanyalah istilah pemasaran yang digunakan oleh syarikat hosting untuk memenangkan pelanggan.
 • Overselling adalah bagaimana mereka mampu menawarkan rancangan sedemikian dengan harga terendah.
 • Ciri hosting yang tidak terhad, seperti penyimpanan cakera dan lebar jalur, selalunya tidak menentukan kualiti yang sangat penting dari perjanjian hosting.
 • Pastikan anda melihat perincian seperti masa operasi laman web, kelajuan tindak balas pelayan, perkhidmatan selepas jualan, sokongan perisian, dan sebagainya.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map