22 gratis materialen die bloggers kunnen gebruiken voor onderzoek

Ik klaagde altijd dat er niet genoeg gratis materiaal is voor bloggers op internet.


Nou, het blijkt dat ik ongelijk had – er zijn talloze onderzoeks- en leermaterialen online, veel meer dan ik ooit zou kunnen gebruiken in een levensduur!

De meest informele zoekopdracht op internet leverde een schat aan gratis bronnen op die absoluut maar een klein deel is van alle beschikbare inhoud die nog steeds voor mijn ogen verborgen is.

Wil je wedden?

Waar kunnen we ideeën opdoen voor onze blogposts of op de hoogte blijven van de nieuwe bevindingen in onze niches?

Hier heb ik een lijst samengesteld met 22 gratis bronnen (artikelen, e-books, gedrukte tijdschriften, e-zines, nieuwsbrieven, enz.) Die u gratis kunt gebruiken.

De lijst bestaat uit 7 hoofdcategorieën:

  • Boeken & E-boeken
  • E-cursussen
  • Gidsen & Rapporten
  • Tijdschriften
  • Nieuwsbrief Abonnementen
  • Niche-blogs
  • Sociale gemeenschappen

Gebruik ze allemaal of kies er een paar uit, ze zullen het schrijven van gezaghebbende blogposts gemakkelijker dan ooit maken – en meer vertrouwen en geloofwaardigheid opbouwen onder uw lezers.

Veel plezier met bloggen!

Boeken & E-boeken

1. Europese boekwinkel

eu boekwinkel

Heel veel gratis boeken over de EU-regering, projecten en initiatieven.

Inwoners van de EU kunnen ook GRATIS exemplaren aanvragen van elk boek of tijdschrift dat beschikbaar is. Internationale gebruikers kunnen waar mogelijk gratis pdf-kopieën downloaden.

Het enige wat je hoeft te doen is je registreren voor een gratis account. Als u papiermateriaal in de EU bestelt, komt het binnen 3 weken na verzending aan. Als u buiten de EU woont of een PDF-versie van het materiaal kiest, is de download onmiddellijk.

URL: https://library.hubspot.com

3. WorldScientific.com

Materialen op deze site zijn tegen betaling, maar wanneer u zich abonneert op hun nieuwsbrief (en), ontvangt u vaak GRATIS gratis toegang tot veel van hun wetenschappelijke tijdschriften en boekhoofdstukken.

Goedheid, dit is een geweldige kans voor alle academici om on the fly te grijpen, vooral als je blogt in een specifieke branche die sterk leunt op kennis en nieuwe ontdekkingen.

Bonuspunten als u een van de auteurs voor uw blog of die van uw klant kunt interviewen!

URL: http://americanenglish.state.gov/resources/loop

E-cursussen

5. MIT OpenCourseware

mit open cursus

Of je nu snel een onderwerp wilt opfrissen of gewoon de basis van een specifiek onderwerp voor je blogartikelen wilt leren, MIT OpenCourseware deelt zijn beste cursussen met het publiek en doet dit sinds 2005.

Als je een webinar-verslaafde of zeer visuele blogger bent, kan het handig zijn om cursussen te volgen met gratis collegevideo’s in plaats van alleen tekstnotities.

(Trouwens, wij bloggers en freelancers zijn levenslange leerlingen, nietwaar?)

URL: http://www.internetbasedmoms.com/learn-internet-marketing.html

7. Poynter’s News University 

Poynter’s is gratis om mee te doen en is een e-universiteit voor journalisten en schrijvers. Voor sommige materialen moet je een vergoeding betalen, maar de meeste e-cursussen en webinars zijn gratis beschikbaar.

Goede materialen die ik persoonlijk heb gebruikt, zijn onder meer de Advertising Revenue Booster en 100 Ideas to Make Your Journalism Better webinars en de API-Poynter Digital Storytelling Summit-cursus.

URL: https://www.techrepublic.com

9. MarketingSherpa.com

marketing sherpa

Het marketingonderzoeksinstituut helpt marketeers niet alleen hun werk te doen, zo lijkt het. Bloggers in de marketing- en SEO-niche kunnen honderden gratis rapporten krijgen om hun onderzoek op te baseren op deze website.

Ik vond bijvoorbeeld Special Report: A Tactical Approach to Content Marketing – Hoe inhoud te creëren die de inkomende leadkwaliteit en conversies versnelt, erg handig om mijn eigen blogs te ontwikkelen en om te onderzoeken voor mijn freelance blogartikelen.

Andere geweldige bronnen die Marketing Sherpa biedt, zijn de marketingvideo’s en de artikelenbibliotheek. De blog is een must-read voor bloggers in de marketingniche.

URL: https://www.tradepub.com

Tijdschriften

11. Magcloud.com

magcloud

U kunt een gratis digitaal tijdschrift krijgen bij elk tijdschrift dat u koopt, hier, of gratis tijdschriften downloaden voor minder dan $ 3. Er zijn minder gratis tijdschriften in vergelijking met twee jaar geleden, maar de meeste tijdschriften zijn koffieprijzen, dus je kunt ze nog steeds betalen.

Als je naast bloggen ook voor tijdschriften schrijft, is Magcloud een goede bibliotheek om te verkennen – en te pitchen.

URL: https://www.lifewire.com/

13. PRNewswire.com

De nieuwsbrief voor bloggers bevat honderden nieuwe, frisse onderwerpen om elke dag over te schrijven, dus als je een nieuwsgerichte blogger bent, is dit een onmisbare bron om je op te abonneren en handig bij te houden.

URL: http://smartbrief.com/browse-topics

Niche-blogs

15. AWAI Online artikelen

awai

Ze zijn gratis te lezen, zelfs voor niet-leden. Maar de overvloed aan zakelijk en ondernemerschapsgerelateerd materiaal van de AWAI houdt niet op bij artikelen – er zijn ook gratis in te schrijven en te downloaden teleseminars en audiopodcasts.

U kunt een gratis account registreren bij AWAI en een wekelijkse (of dagelijkse, als er belangrijk nieuws is) nieuwsbrief ontvangen met tips, uitnodigingen voor evenementen en speciale aanbiedingen.

De mensen van AWAI zijn een vriendelijke, ondersteunende groep, dus u kunt altijd contact opnemen met de ondersteuning als u problemen heeft met de site. Moet toegeven dat dit tot nu toe een van mijn favoriete bronnen is.

URL: http://boostblogtraffic.com

17. QuickSprout.com

Nog een vindingrijke, praktische blog om uw blogmarketing sterk en veilig te maken. Neil Patel staat bekend als een productieve blogger die bij elke blogpost en zijn Advanced Guides tal van bruikbare tips geeft.

Als je de voorkeur geeft aan visuele inhoud boven geschreven inhoud, is er de QuickSprout University, waar Neil periodiek gratis marketingvideo-lezingen uitbrengt, waaronder geavanceerde SEO, e-mailmarketing en conversie-optimalisatie (mijn persoonlijke favoriet!).

URL: http://backlinko.com

Sociale gemeenschappen

19. DeviantART.com

Oh, dat is niet alleen kunst (maar het is ook een goede plek om je kunstvaardigheden te verkopen, als je die hebt!) – DeviantART is een geweldige bron van tutorials en hoogwaardige websitesjablonen – helemaal gratis.

Zolang je het ontwerp- of kunstwerktegoed intact laat – en de licentie respecteert – kun je zoveel materialen gebruiken als je wilt in je blog.

URL: http://moz.com

21. MyBlogU.com

myblogu

Ann Smarty’s webkind, MyBlogU is een community-based “vind de expert” -service die bloggers helpt brainstormen over onderwerpen voor blogposts of interviewexperts.

Experts op dit platform zijn andere leden van de gemeenschap die de expertise en ervaring hebben die u zoekt om uw blogposts autoriteit en vertrouwen te geven.

Ik heb MyBlogU gebruikt om bronnen voor mijn blogberichten van de afgelopen zes maanden te vinden, inclusief berichten voor WHSR.

URL: http://beafreelanceblogger.com/forum

Hoe zit het met de toolbox van een gratis blogger?

Ik begrijp dat 22 gratis bronnen misschien niet genoeg zijn.

Ik ben een blogger zoals jij, ik weet dat je niet alleen informatie nodig hebt, maar zelfs een handige toolbox waar je niet veel geld (of helemaal geen geld) aan hoeft uit te geven.

Ostel.co – Een telefoontool om het ‘Net veilig te gebruiken om gecodeerde end-to-end-telefoongesprekken te voeren naar uw klanten en geïnterviewden (zij zouden een account moeten hebben om ermee te werken, zoals bij Skype). De service kan niet verhullen dat er communicatie is geweest tussen u en uw geïnterviewde of klant, maar elk woord dat u uitwisselt, wordt gecodeerd en is onmogelijk te ontcijferen voor een derde partij.

WP Statistieken – Een krachtige WordPress-plug-in om verkeersstatistieken te meten. Het bevat hits, best bezochte pagina’s, verwijzingen naar zoekmachines, zoekopdrachten en een wereldkaart van uw bezoekers. Een goede vervanging voor Google Analytics of Piwik, ook al kan het een aantal valse positieven geven wanneer het een nieuwe bot voor een echte bezoeker vergist (maar de bugs worden bij elke update verholpen).

Taiga.io – Voor uw projectmanagementbehoeften. Het is open source en intuïtief in gebruik. Wij bloggers zijn niet minder projectdruk dan startups en ontwikkelaars, dus deze tool doet zeker ook zijn werk voor ons! (P.S. U hoeft geen sjabloon te kiezen wanneer u een nieuw project maakt als dit niet van toepassing is.)

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me