30 Blogger-tips voor het vergroten van het aantal lezers van blogs

Het creëren van een blog die lezers aantrekt om terug te komen, is het doel van elke blogger.


We weten allemaal dat het schrijven van blogberichten alleen geen resultaten oplevert. Onze blog moet een publiek hebben dat leest en zich bezighoudt met de inhoud.

Waarom is het belangrijk om trouwe bloglezers aan te trekken? Er zijn 73,9 miljoen berichten op WordPress.com in slechts één maand (december 2016, bron).

Gelukkig zijn er veel dingen die we kunnen doen om ervoor te zorgen dat bezoekers terugkomen voor meer. We kunnen langere inhoud schrijven, die inhoud integreren met sociale media, onze blog promoten, unieke functies aanbieden, enz.

In eerdere blogposts hebben we ook een aantal kant-en-klare methoden voorgesteld om het lezerspubliek te vergroten:

 1. Breid je verteltechniek uit om je lezers aan te trekken.
 2. Gebruik gratis telefoondienst om luisteraars aan te trekken.
 3. Ga aan de slag met videomarketing voor je blog.

Maar welke is de meest effectieve manier of de meest kosteneffectieve manier om mee te beginnen?

Tips van experts om het aantal lezers van blogs te laten groeien

Om een ​​beter beeld te krijgen, heb ik 30 bloggers benaderd met één vraag:

“Hoe vergroot je het aantal lezers van je blog?”

De antwoorden waren verhelderend. Er zijn veel nuttige tips die ik heb geleerd toen ik begon met het verzamelen van de feedback.

Hier is de lijst met bloggers in willekeurige volgorde:

Michael Pozdnev / Lisa Sicard / Kulwant Nagi / Ashley Faulkes / Sharon Hurley Hall / Chris Well / Nate Shivar / Daren Low / / Brian Jackson / Harleena Singh / David Hartshorne / Amanda Menzies / Jasper / Stuart Davidson / Mike Allton / Tereza Litsa / Cent Muru / Kathryn Trainor / Chris Makara / Marina Barayeva / Bill Achola / Patricia Weber / Michael Karp / Jason Quey / Lorraine Reguly / Viktor Egri / Dante Harker / Susan Payton / Justice Mitchell / Julie Blakley

Dus, maak het jezelf gemakkelijk en laten we beginnen!

Michael Pozdnev – IWannaBeABlogger

Pozdnev deelde dat wanneer er hevige concurrentie is, het erg belangrijk is om de juiste strategie te kiezen om het aantal lezers te laten groeien.

Ik koos de manier om relaties op te bouwen met andere bloggers. De weg van vriendschap ‘, vertelde hij. ‘Ik koos mijn toekomstige vrienden uit commentatoren. Degenen die commentaar hebben geleverd op de artikelen die relevant zijn voor mijn onderwerp.

Dit is hoe Pozdnev zijn blogger outreach-techniek bedacht – BFF Commenter Technique.

‘Als je beter kijkt, zie je dat elk van mijn artikelen meer dan 90 reacties en 1k sociale shares krijgt. Dat werd allemaal mogelijk dankzij vriendschap. ‘

Toen Pozdnev eenmaal vrienden had, begon zijn verkeer van zowel sociale media als zoekmachines te groeien. ‘Het belangrijkste was dat ik steun kreeg van gelijkgestemde mensen!’

Lisa Sicard – InspireToThrive

Lisa Sicard heeft geleerd haar bloglezerspubliek te laten groeien door regelmatig op blogposts van anderen te reageren. Ze adviseert om bekend te worden als een topcommentator in uw specifieke niche.

Een andere manier om uw blogpubliek te laten groeien, is om uw e-maillijst te laten groeien. Bied een gratis eBook of product aan. Verkoop niet in de e-mails en geef uw lezers geweldige informatie. Zorg ervoor dat u het promoot op uw blog en aan het einde van uw berichten.

Sicard is ook van mening dat een andere manier om je lezersschap op te bouwen, is om je pauzes niet te lang te maken (30+ dagen).

Ze voegde eraan toe: ‘Veel mensen beginnen en stoppen voortdurend, dus je lijst is als een draaideur. Wees altijd ergens op de een of andere manier ergens om op te vallen. Wees niet op elk sociaal netwerk, kies degene waar je je prettig bij voelt en die voor jou werken! ”

Kulwant Nagi – BloggingCage

Kulwant Nagi vertelde dat gastbloggen een van de beste manieren kan zijn om een ​​blogpubliek te laten groeien. Door te gastbloggen, kunt u uw aanwezigheid vaststellen voor een relevant publiek dat al geweldige blogs bezoekt.

Nagi zei: “Schrijf een diepgaande EPIC-inhoud en dien deze in op kwaliteitsblogs. Als je het publiek met je woorden verbindt, zullen ze hoogstwaarschijnlijk je blog bezoeken via de auteursbio.

Nagi moedigde bloggers ook aan om deel te nemen aan audio-, video- en tekstinterviews op andere nichespecifieke blogs. ‘Deel je verhaal met de wereld. Deel unieke tips die goede resultaten opleveren. Hiermee kun je meer mensen aanboren en ze naar je blog trekken. ”

Ashley Faulkes – MadLemmings

Ashley Faulkes deelt dat een van de beste manieren om indruk te maken op mensen en hen te verleiden fan en lezer te worden, is door geweldige inhoud te maken.

‘Ik weet het, dat alleen helpt je niet. Dus laat me je een voorbeeld geven, samen met enkele redenen … ‘bood ze aan.

Je zou 10 nogal interessante blogposts kunnen schrijven over onderwerpen die doodgeslagen zijn (wat tegenwoordig bijna onvermijdelijk is) OF je kunt iets geweldigs schrijven dat ‘boven en buiten’ is wat er al is. Natuurlijk duurt het 5x zo lang, maar je zult zeker opvallen en veel meer lezers krijgen.

Wil je een voorbeeld?

Ik heb een paar maanden geleden een bericht geschreven over hoe u de beste SEO-inhoud kunt maken. Het heeft alle aspecten van het schrijven van inhoud afgebroken en geoptimaliseerd voor SEO.

Het bevatte zoveel details en voorbeelden als ik kon vinden. Het had afbeeldingen, citaten, video’s en ik heb zelfs een bijbehorende infographic gemaakt.

Faulkes is van mening dat door het maken van zulke geweldige inhoud je zult merken dat het niet alleen wordt gedeeld en aan veel meer wordt gekoppeld, maar dat je daardoor veel meer aandacht en lezers krijgt. De post die ze hierboven noemt, heeft bijvoorbeeld al 2.300 keer gedeeld op sociale media.

“Zorg ervoor dat u het juiste onderwerp vindt (voor uw niche en doelgroep) en iets waarmee u eerst de concurrentie kunt verslaan.”

Sharon Hurley Hall – SharonHH

De belangrijkste manier waarop Sharon Hurley Hall haar bloglezerspubliek vergroot, is via slim sociaal delen.

Ik gebruik Twitter veel, maar het is zo druk dat het voor mensen gemakkelijk is om te missen wat je deelt. Om dat tegen te gaan, moet ik mijn inhoud op verschillende tijden voor verschillende mensen laten verschijnen. Ik gebruik hiervoor twee tools: Missinglettr en Buffer. Wanneer u uw blog aan Missinglettr linkt, wordt er een campagne met beeld- en tekst-tweets gemaakt die het volgende jaar moet worden uitgevoerd. U kunt hashtags toevoegen en bewerken en updates verwijderen die u niet bevalt, en vervolgens de campagne goedkeuren.

Aangezien Hall ook op veel blogs schrijft (met links naar haar eigen site), wil ze die inhoud ook promoten. Ze vertelde: “Dat is waar Buffer binnenkomt. Ik Buffer de post, gebruikmakend van de Power Scheduler-functie om iets andere updates over een maand of langer te plaatsen. Ik controleer ook Bufferanalyse om te zien welke updates het goed hebben gedaan, zodat ik ze later opnieuw kan delen. ”

“Deze strategie vergroot niet alleen het lezerspubliek van mijn eigen blog, maar trekt ook klanten aan die willen dat ik professioneel voor hen blog – een dubbele overwinning!”

Chris Well – BuildYourBrandAcademy

Chris Well heeft een unieke kijk op het brengen van meer lezers naar uw blog. Hij promoot groenblijvende artikelen op sociale media. Zoals hij het uitdrukt, promoot hij ze ‘herhaaldelijk’.

Hij vertelde: “Te vaak sturen bloggers een enkel bericht dat ermee klaar is. Maar slechts een percentage van de volgers ziet een bericht. Daarom is het ideaal om meerdere posts op verschillende tijden op verschillende dagen te versturen, om zo meer van je volgers te bereiken. ”

Well biedt een eenvoudig driestappenplan om u te helpen bij het promoten van groenblijvende artikelen:

 1. Maak drie of vier manieren om dat stuk inhoud te beschrijven. Probeer de post vanuit verschillende invalshoeken te benaderen of zoek verschillende interessante punten.
 2. Maak passende sociale media-afbeeldingen om deze berichten te begeleiden. Gebruik gratis tools zoals Pablo of Canva.
 3. Plan deze berichten om eindeloos te fietsen met gratis tools zoals Recurpost of Social Jukebox.

Nate Shivar – ShivarWeb

Nate Shivar richt zich op gebruikerspersona’s om erachter te komen wie een goede lezer voor zijn blog zou zijn en hoe hij die lezers zou kunnen targeten.

“Ik heb 3 gebruikerspersona’s die mensen vertegenwoordigen die goed zouden zijn voor mijn blog. Ik heb inhoudsthema’s ontwikkeld die hun zorgen wegnemen. Binnen die inhoudsthema’s doe ik diepe inhoud & zoekwoordonderzoek om erachter te komen welke inhoud ze precies willen & wat ze binnen die inhoud willen zien. ‘

Na publicatie doet Shivar de standaard sociale, e-mailpromotie en betaalde sociale advertenties. “Maar de belangrijkste twee dingen zijn dat ik in de loop van de tijd consistent blijf en mijn meest succesvolle oude inhoud up-to-date en fris houd.”

Na verloop van tijd is het opbouwen van een lezerspubliek als het bouwen van een muur – voeg steen voor steen toe en laat het niet vallen.

Daren Low – Bitcatcha

Een van de methoden die Daren Low gebruikt om zijn lezerspubliek te vergroten, is door gasten de mogelijkheid te bieden om op zijn site te posten.

Het klinkt in het begin raar omdat het lijkt dat ik ze niet meer uitlees, maar mijn lezerspubliek vergroot. Maar ik denk anders, want met gastbloggers in de buurt, krijg ik niet alleen meer mensen te ontmoeten (de gastbloggers zelf), ik krijg ook gratis promoties voor mijn blog.

De methode werkt goed omdat het een win / win is. Gastbloggers bereiken het publiek op de site van Low, maar ook zijn blog krijgt aandacht wanneer ze de gastpost delen op hun sociale mediakanalen.

“Daardoor krijgen we allebei de kans om elkaars lezerspubliek aan te boren. Ik zie dit als een win-winsituatie. Bovendien is het krijgen van Facebook-advertenties een effectieve manier om mijn bereik uit te breiden. Boost-post is handig voor het promoten van blogposts bij een veel groter publiek. Deze 2 methoden werken echter alleen als de betreffende blogpost van topkwaliteit is. ”

Brian Jackson – BrianJackson

De blog van Brian Jackson groeide op een unieke manier. Hij begon met personal branding op brianjackson.io en migreerde het uiteindelijk naar het merk woorkup.com zoals het nu is.

“Ik merk dat zelfs bij het merk woorkup als ik de dingen persoonlijker houd, ik veel meer betrokkenheid van mensen heb. Ik denk dat we als samenleving natuurlijk beter met mensen omgaan dan met een merk. Daarom schrijf ik altijd in de eerste persoon. ‘

Een ander ding dat Jackson doet, is proberen tips en strategieën te delen die hij moeilijk kan vinden op Google. Hij voegde eraan toe: ‘Natuurlijk doe ik zoekwoordonderzoek, maar het delen van tips die niet duizend keer online zijn hergebruikt, denk ik, heeft me een voorsprong gegeven op sommige van mijn inhoud. Als ik iets google en het antwoord niet binnen 5 minuten kan vinden, dan denk ik er meteen aan om daar een blogpost van te maken. Dit verhoogt het aantal aanmeldingen voor nieuwsbrieven en creëert ook een aantal geweldige gesprekken van lezers, omdat ze de inhoud hoogstwaarschijnlijk nergens tegenkomen. ”

Jackson is van mening dat consistentie en discipline de beste manier zijn om je blog te laten groeien.

Er is geen snelle weg naar succes met een blog, je moet er tijd en moeite in steken en uiteindelijk zul je de terugkeer zien. En als je net begint, blijf er dan minimaal 6 maanden bij. Ik heb gevonden op nieuwe sites, het merkteken van 6 maanden lijkt de goede plek te zijn waar dingen beginnen te gebeuren.

Harleena Singh – Aha-Now

Harleena Singh adviseert om een ​​veelzijdige aanpak te volgen met betrekking tot het vergroten van het aantal lezers van uw blog. Ze zei: “U kunt profiteren van sociale-mediapromoties en relaties opbouwen, blogcommentaar gebruiken en gastposts bijdragen aan sites met veel bezoekers, lid worden van blogcommunity’s en interessante evenementen op uw blog houden.”

Ze voegt eraan toe dat het enige dat je hoeft te doen creatief is en inhoud van hoge kwaliteit produceert die nuttig is voor de lezers – waarde toevoegen en de lezers waardevol maken.

Als je je richt op de CRUX van bloggen, dat wil zeggen inhoud + relaties + gebruikerservaring, zul je zeker een golf van lezerspubliek zien.

David Hartshorne – ByteOfData.com

David Hartshorne wijst op een belangrijk punt om te beginnen: ‘Je moet je blogpost promoten. Ja. Publiceren is nog maar het begin. ‘

Het zal lang duren voordat organisch verkeer van zoekmachines op een nieuwe blog verschijnt, dus adverteren kan van vitaal belang zijn.

Dus hier zijn een paar dingen die je nu kunt doen om wat verkeer naar je blog te krijgen volgens Hartshorne:

 1. Vraag je vrienden – Er is niets mis met het e-mailen of tweeten van je vrienden en hen te vragen je bericht te ‘liken en delen’. Elk beetje helpt.
 2. E-mail uw lijst – Als u mensen op uw e-maillijst heeft, laat hen dan weten over uw nieuwe berichten. Als je geen e-maillijst hebt, begin er dan een te bouwen.
 3. Plaats op sociale media – Plaats op elk van uw sociale media-accounts om de bal daar aan het rollen te krijgen. Voeg vervolgens toe aan Buffer zodat het bericht de komende uren / dagen een paar keer wordt herhaald.
 4. Informeer influencers – Als u een persoon of bedrijf in uw bericht heeft genoemd, laat het hen dan weten. En vraag ze om het met hun publiek te delen.
 5. Blogpromotie – Probeer deze kanalen voor starters: JustRetweet, CoPromote en Triberr.
 6. Blogcommentaar – Last but not least, probeer commentaar te blijven geven op relevante blogs. Dit is een geweldige manier om relaties op te bouwen in uw niche en lezers naar uw blog te trekken.

“Ik hoop dat deze tips je helpen om het aantal lezers van je blog te vergroten. Wees geduldig en volhardend. Het kost tijd. Maar uiteindelijk is het het waard, ‘moedigde hij aan.

Amanda Menzies – MakeupAndBeauty

Amanda Menzies is van mening dat het beste advies dat ze kan bieden is om te communiceren met mensen op sociale media. Door interesse in andere mensen te tonen, zullen ze interesse in jou en (hopelijk) je blog gaan tonen.

“Voor het soort blogs dat ik schrijf, vind ik het verbinden met merken een uitstekende manier om je naam / blog door een veel breder publiek te laten zien. Ik tag altijd een merk waarover ik heb gesproken in mijn blogs en hoop dat ze het leuk vinden, erop reageren of het delen op hun sociale media, het wordt dan gezien door hun enorme publiek en omdat ze contact met je hebben gehad, zullen mensen denken dat moet de moeite waard zijn. ‘

Ik had een merk dat een van mijn blogfoto’s op Pinterest plaatste en dat verhoogde mijn blogverkeer enorm met slechts één foto.

Jasper – OpportunityBuilding

Jasper deelde zijn gedachten over het vergroten van een lezerspubliek.

De beste manier om uw lezerspubliek te laten groeien, is door geïnteresseerd te zijn in andere mensen. Wees de eerste die contact opneemt, bouw relaties op met uw lezers en andere bloggers. Ja, het is veel werk. Maar het is ook leuk en erg lucratief.

Wat kunt u verwachten als u het advies van Jasper opvolgt?

 • Meer verkeer
 • Mogelijkheden voor gastpost
 • Zelfs betaald werk

Dit komt allemaal door consistent online netwerken. “Ik raad blogcommentaren ten zeerste aan als uitgangspunt. Zelfs in 2016 is blogcommentaar nog steeds een zeer krachtige manier om relaties op te bouwen en te onderhouden, ”vertelde hij.

Stuart Davidson – StuartJDavidson

Stuart Davidson heeft een eenvoudige strategie om het lezerspubliek van blogs te laten groeien en dat is zoeken. “Mensen moeten eerst uw inhoud vinden voordat ze het kunnen consumeren en er uiteindelijk naar handelen, dus verkeer is het eerste element van lezerspubliek.”

Zoveel mensen gebruiken zoekmachines zoals Google om inhoud te vinden. Ongetwijfeld doen uw ideale lezers dat ook. Door artikelen hoog in zoekresultaten te rangschikken op zoekwoorden met grote zoekvolumes gemaakt door uw ideale prospects, kunt u consistent en duurzaam verkeer naar uw inhoud trekken.

Davidson adviseert dat zodra prospects uw inhoud hebben gevonden, die inhoud hen ook moet overtuigen om actie te ondernemen. “Inhoud van hoge kwaliteit behoudt de aandacht en creëert autoriteit en geloofwaardigheid, terwijl een duidelijke en aantrekkelijke oproep tot actie nodig is om het lezerspubliek in resultaten te vertalen.”

Mike Allton – TheSocialMediaHat

Mike Allton heeft eigenlijk twee (heel verschillende) technieken om zijn publiek te laten groeien.

De eerste is om geweldige inhoud te maken en ervoor te zorgen dat deze overal wordt gedeeld. Klinkt simpel, maar het is natuurlijk enorm veel werk. Ik zal tijd besteden aan het maken van het artikel, het publiceren ervan en het doornemen van mijn 30+ Point Blog Promotion Checklist om het te delen met al mijn sociale netwerken, e-mailabonnees en andere media. Als lezers in het artikel komen, zullen ze, als ze het leuk vinden, het delen met hun eigen publiek en zo mijn lezerspubliek vergroten.

De tweede techniek die hij gebruikt, is om het publiek van anderen te benutten via gastblogposts, podcasts en live video-uitzendingen.

‘Dit was een paar jaar geleden bijzonder effectief met Google Hangouts en de wekelijkse shows die veel omroepen hebben opgezet. Ik zou een relatie met een omroep ontwikkelen, meestal door hun shows bij te wonen en slimme opmerkingen achter te laten, uitgenodigd te worden om deel te nemen aan een toekomstige show en dan zo goed mogelijk mijn best te doen als gast. Die kansen om mijn expertise live te demonstreren, hadden een enorme impact op kijkers (en mijn bedrijf!). ”

Tereza Litsa – TerezaLitsa

Als u het lezerspubliek van uw blog wilt vergroten, stelt Tereza Litsa dat u moet beginnen met het analyseren van uw bestaande inhoud en het huidige niveau van betrokkenheid bij uw publiek. Welke onderwerpen werken beter en wat zorgt ervoor dat een lezer je berichten deelt?

“Zodra u een duidelijk beeld hebt van de best presterende inhoud, is de volgende stap het maken van een eenvoudige inhoudskalender om uw ideeën in een plan te ordenen. Dit helpt je om consistenter te schrijven en het kan je motivatie verbeteren terwijl je aan je oorspronkelijke doelen denkt. ”

Ze voegt eraan toe dat de kwaliteit van de inhoud altijd belangrijk is, maar ook de distributie die telt.

Hoe zullen de potentiële lezers uw blog ontdekken? Welke kanalen moet u gebruiken voor het promoten van uw inhoud? Slimme en consistente distributie kan u helpen een breder publiek aan te trekken. Bovendien is het altijd een goed idee om buiten de gebaande paden te denken en te experimenteren met nieuwe inhoudstypen, formaten of zelfs distributiekanalen.

Litsa benadrukt dat het allerbelangrijkste is om in gedachten te houden dat je persoonlijke stem en je autoriteit dienen als de beste tools voor je blog. ‘Deze hoeven niet opgeofferd te worden omwille van het toegenomen verkeer!’

Cent Muru – SocialMediaMarketo

Cent Muru wijst erop dat de dagen zijn voorbij dat je gewoon geweldige inhoud kunt maken om het lezerspubliek van je blog te laten groeien. “Geweldige inhoud is een must, maar het zal in de moderne wereld gewoon niet worden gesneden zonder wat extra hulp.”

Muru biedt een combinatie van 3 stoten om het lezerspubliek van blogs te laten groeien:

 • Geweldige inhoud
 • Creëer een visuele aantrekkingskracht op uw inhoud, zoals infographics
 • Goed contentmarketingplan of een checklist

“Het maken van geweldige infographics en publiceren op je blog doet het ook niet; je moet contact opnemen om het gepubliceerd te krijgen op belangrijke sites zoals SocialMediaToday, Inc, Forbes of Entrepreneur om erkenning te krijgen en je eigen blogs-lezerspubliek op te bouwen, “zei Muru.

Kathryn Trainor – FuggsAndFoach

Kathryn Trainor vertelde: “Ik kan me echt niet meer herinneren hoe het allemaal begon, maar toen mijn lezerspubliek toenam toen ik de volgende 4 dingen deed.”

 1. Plaats meer dan één op meer dan één manier: u kunt uw website gebruiken, maar u kunt ook uw sociale media gebruiken. Door ze actief te houden en een paar keer per dag te posten, kun je een paar extra kijkers krijgen.
 2. Ken je publiek – Heb je een stel drukke moeders die alleen om 17.00 uur online checken tijdens het avondeten? Heeft u zakelijk ingestelde mensen die de hele dag gefocust zijn?.
 3. Wees echt, wees een persoon – interactie is een belangrijke manier om lezerspubliek te krijgen. Als ze weten dat je echt bent en je met ze praat, ZULLEN ze terugkomen. Ze zien jou als een persoon, niet alleen een persoon die woorden ophaalt om woorden op te zetten.
 4. Veel plezier – Als het niet leuk is, werkt het niet! Uw lezer kan het ook zien!

Chris Makara – ChrisMakara

Voor Chris Makara kan een groeiend bloglezerspubliek op een aantal verschillende manieren worden gedaan. “Een van mijn favoriete manieren is om altijdgroene bloginhoud te gebruiken voor gerecyclede posts op sociale media.”

Met die methode kan Makara zijn inhoud keer op keer continu promoten op sociale mediakanalen. Hij voegde eraan toe: “Een groot deel van je sociale aanhang zal geen gretige lezers van je blog zijn. Maar als u uw inhoud consistent kunt delen op uw sociale accounts, zult u klikken naar uw inhoud genereren. “

In je blogposts is het het beste om een ​​soort inhoudsupgrade te hebben om hun e-mailadres te achterhalen. Bovendien kunt u overlays gebruiken, pop-ups afsluiten, enz. (Zo vervelend als ze kunnen zijn, maar ze werken) om uw e-maillijst voor uw nieuwsbrief samen te stellen.

Marina Barayeva – IntNetworkPlus

Marina Barayeva adviseert dat wanneer u aan uw blog werkt, u eerst waardevolle inhoud moet maken voordat u zich zorgen maakt over iets anders. Focus op inhoud die mensen lezen en kunnen implementeren in hun werk of leven en resultaten boeken. ‘Als ze zien dat iets werkt, gaan ze terug naar de site voor de nieuwe updates. Optimaliseer je bericht voor SEO, maar houd het toch leesbaar. ”

Barayeva adviseert ook om uw eigen werk zoveel mogelijk te promoten:

 • Deel via sociale medianetwerken.
 • Maak contact met andere bloggers en bouw een relatie met hen op; later kun je elkaars inhoud delen.
 • Neem influencers op in uw berichten. Vraag naar hun mening of toestemming om hun citaten toe te voegen. Het kan een verzamelpost zijn of gewoon een citaat in uw artikel. Schrijf ze na publicatie een e-mail en bedank ze voor hun hulp. Sommigen van hen zullen je bericht delen.

Barayeva zegt ook te zoeken naar mogelijkheden om als gast te posten op sites waar je doelgroep rondhangt. “Ga naar een site als helpareporter.com en kijk of iemand op zoek is naar advies op het gebied van uw expertise en zal uw site het antwoord geven.

“Kortom, de formule voor bloggroei: content maken, overal reclame maken en opvallen op de populaire platforms.”

Bill Acholla – BillAcholla

Bill Acholla heeft een aantal methoden die goed voor hem hebben gewerkt om zijn eigen bloglezerspubliek te laten groeien. Hij deelt:

 1. Ik breng de eerste dag door met het vinden van een onderwerp dat uniek is en vrij weinig concurrentie heeft. Ik begin met SEMrush.com om de juiste zoekwoorden te vinden waarnaar mensen op zoek zijn.
 2. Nadat ik het zoekwoord heb gekozen, besteed ik de komende vier dagen aan het maken van de juiste inhoud. Voordat ik begin met schrijven, moet ik zeker weten dat ik de pijnpunten en ondersteunende informatie heb geïdentificeerd die me zullen helpen om boeiende inhoud te schrijven.
 3. Ik zou de inhoud op mijn blog publiceren.
 4. Daarna zou ik een maand lang mijn epische inhoud promoten via Pre-Outreach Marketing en gastbloggen.

‘Deze methoden werken. Ze hebben voor mij gewerkt en zij zullen ook voor jou werken. “

Patricia Weber – Patricia-Weber

Patricia Weber adviseert dat nieuwe bloggers de groei van een lezerspubliek in de eerste 90 dagen tot hun topprioriteit moeten maken en vanaf daar de groei van het lezerspubliek moeten blijven volgen.

In de 7 of 8 jaar dat ze blogt, zijn er een paar tactieken die haar favoriet blijven:

 1. Werk samen met andere bloggers door hun berichten te delen, op hun berichten te reageren en met hen in gemeenschappen te zijn.
 2. Publiceer inhoud van hoge kwaliteit op mijn blog, zodat lezers steeds meer en andere spraakmakende bloggers willen die me vragen om een ​​gastpost te plaatsen voor hun soortgelijke onderwerpblog.
 3. Ga door met het versterken van mijn spier voor zelfpromotie. Tegenwoordig houd ik me meer bezig met livestreaming, omdat het meer een introvert persoon is, waardoor ik kan praten alsof ik praat met een klein, intiem publiek. Ik heb een webmaster die alle technische aanpassingen van de blog doet met kleine dingen zoals plug-ins om te helpen met SEO. Maar iets dat ik aan het opnemen ben, tegenwoordig meer en meer
 4. Hashtags in mijn posttitels, om te profiteren van organisch bereik. Met een beetje onderzoek om de sterkste te vinden, is mijn ervaring tot nu toe meer betrokkenheid en meer paginaweergaven.

Michael Karp – Copytactics

Ik besteed veel tijd aan het promoten van mijn inhoud. Ik gebruik meestal gratis methoden zoals deze vanwege de ROI op lange termijn en de opgebouwde relaties. Ik doe meestal veel e-mailbereik zodra ik een bericht publiceer. Vervolgens werk ik aan het bouwen van links om het gerangschikt te krijgen. Het is een beetje ingewikkelder dan dat, maar ik heb het gecondenseerd in een proces van 7 stappen dat hier kan worden gedownload.

Jason Quey – CofoundersWithClass

Volgens Jason Quey zijn er meerdere manieren om het aantal lezers van een blog te laten groeien.

Mijn aanbeveling is om te focussen op één marketingkanaal dat duurzaam is (voor een blog die voornamelijk SEO, PPC, mond-tot-mondreclame en grote partnerschappen is).

Vervolgens stelt Quey voor om te leren hoe je 1-2 andere marketingkanalen kunt gebruiken om dat einddoel te bereiken. ‘Pas als je die kanalen onder de knie hebt, moet je iets anders overwegen.’

Lorraine Reguly – WordingWell

Lorraine Reguly biedt consequent waarde aan haar lezers en laat hen weten dat ze hun worstelingen begrijpt.

“Door ze met respect te behandelen en te helpen, heb ik mijn lezerspubliek vergroot. Ook deel ik relevante informatie op mijn social media platforms met hen. Op die manier weten ze dat ik niet spam ben en NIET ALLEEN mijn eigen inhoud promoot. Ze weten dat ik constant aan ze denk en waar ze in geïnteresseerd zijn. ‘

Als gevolg hiervan respecteren ze me veel.

Viktor Egri – Automizy

“Ik run blog.automizy.com en we begonnen onze reis in 2016. Vandaag hebben we maandelijks 3k sessies op onze blog die niet enorm is, maar toch, het is zeer gericht en niet slecht aangezien we in februari 2016 met 100 sessies zijn begonnen.

Aan de slag gaan met een blog is uitdagend, bestaat uit veel onderdelen. Als je iets mist, heb je een moeilijke baan:

 1. Ideaal lezersprofiel (koperpersona’s van uw bedrijf)
 2. Inhoud die hen echt helpt (goede contentstrategie)
 3. Regelmatig posten
 4. Een goed en afgemeten proces voor contentpromotie

Ons proces ziet er zo uit:

 1. Onderwerpen verzamelen en invoegen in de inhoudskalender
 2. SEO-onderzoek voor het komende artikel
 3. De inhoud schrijven met de zoekwoorden in gedachten
 4. Het toevoegen van “bonusinhoud”, downloadbare gratis inhoud aan het artikel
 5. Posten altijd op dezelfde dag op hetzelfde moment
 6. Promotie: UTM-tags genereren, de inhoud delen met abonnees, in forums en gemeenschappen waar onze lezers zijn, delen op sociale media met behulp van CoPromote
 7. Het analyseren van de prestaties van kanalen in Google Analytics

Dante Harker – DanteHarker

Dante Harker wijst op een aantal software waarmee u het aantal lezers van uw blog kunt vergroten.

Ik doe veel dingen om mijn lezerspubliek te vergroten, maar een van de meer over het hoofd geziene is het gebruik van de software Massplanner. Dit is uitstekende planningssoftware die meer kan dan vrijwel alle andere. Een van de geweldige functies is het delen van uw blog over verschillende Facebook-groepen in uw niche. Het is de moeite van het bekijken waard.

Susan Payton – Egg Marketing & Communicatie

Als het gaat om het opbouwen van een publiek, werkt Susan Payton graag slimmer, niet harder.

Een manier die heel weinig moeite kost om het lezerspubliek van een blog te vergroten, is door de WordPress-plug-in Revive Old Post te gebruiken. Het brengt niet alleen je social media-stream met nuttige inhoud die nieuwe lezers zal aantrekken, maar het schijnt ook licht op oudere inhoud die je misschien niet actief promoot. Stel het gewoon in en vergeet het! Het is altijd een van mijn grootste verwijzers van verkeer naar mijn blog.

Justice Mitchell – JusticeMitchell

Justice Mitchell benadrukt dat het opbouwen van een lezerspubliek gaat over het creëren van inhoud die een positie of mening heeft, met een bereidheid om deze met je publiek te ontwikkelen. ‘Ik heb een hekel aan goeroe’s die op de zeepkisten zitten en brutale gesprekken die niet in de pas lopen.’

Ik kom van een creatieve plek waar ideeën groter worden en beter (of weggegooid), hoe verfijnder ze worden. Als uw inhoud de deuren niet open laat, trekt u een publiekstype aan dat u wilt horen – ‘schapen’ als u wilt. Dat is prima voor narcistische sycofanten die altijd gelijk moeten hebben, maar daar is geen uitdaging of groei in. Doelgroepen willen leren EN bijdragen; als je geen student bent van je eigen spel, drink je gewoon je eigen pis.

Julie Blakley

Ik kwam Julie’s bericht tegen over 7 manieren om het blogpubliek te vergroten toen ik onderzoek deed naar dit onderwerp. Ik vond het nuttig en besloot hier een van haar tips te delen.

Syndiceer uw inhoud met publicaties van derden – Het is een van de gemakkelijkste en snelste manieren om het publiek en de bekendheid van uw inhoud te vergroten. Deze sites worden vaak geciteerd door een grote verscheidenheid aan mensen en uw inhoud die daar wordt gepost, zal waarschijnlijk veel meer sociale shares krijgen. Deze sites kunnen uw naam, links, bedrijfs- en thought leadership ook aan een veel groter publiek tonen en kunnen op hun beurt meer mensen naar uw eigen site sturen.

TL; DR: Zes afhaalrestaurants voor gehaaste lezers

Er staat veel waardevol advies in dit bericht van bloggers in de loopgraven. Dit zijn de gemeenschappelijke thema’s die afkomstig lijken te zijn van die meerderheid van succesvolle bloggers:

 1. Bouw een echte relatie op met andere bloggers.
 2. Deel en communiceer met anderen op sociale mediaplatforms.
 3. Maak betere en bruikbare inhoud om uw lezers te helpen.
 4. Optimaliseer uw bericht voor een betere ranking in zoekmachines.
 5. Gebruik de juiste tools om u te helpen beter onderzoek en marketing te doen.
 6. Verander uw actie in een herhaalbaar proces.

Heel erg bedankt aan al onze vrienden voor het nemen van de tijd om hun tips te delen over het vergroten van het aantal lezers van blogs.

Ik hoop dat deze tips een aantal solide ideeën en basis bieden voor het vergroten van ons lezerspubliek. Als je iets specifieks hebt dat goed voor je werkt, deel het dan met ons op Twitter of Facebook.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me