8 dingen om naar uit te kijken in een blog mentor

Als je een fan bent van films uit de jaren 80, heb je waarschijnlijk de cultklassieker Wall Street gezien.


Deze film beschrijft de opkomst en ondergang van een jonge effectenmakelaar in New York City tijdens een periode van enorme financiële groei

Een van de hoofdpersonen in de film – Gordon Gekko – zegt:

Het meest waardevolle product dat ik ken, is informatie.

Helaas verwees meneer Gekko naar illegale handel met voorkennis, waarvoor hij uiteindelijk de gevangenis in gaat.

Maar als beginner of worstelende blogger is dit citaat de exacte reden waarom je ofwel een blogcoach moet inhuren of op zijn minst 1 of 2 gerespecteerde blogmentoren uit jouw niche moet volgen. Het meest waardevolle product is eigenlijk informatie voor een door de wol geverfde, Young Turk-blogger of voor een worstelende, gefrustreerde, verloren blogger.

Het advies van iconen als Zac Johnson opvolgend nam letterlijk jaren van mijn leercurve af, wist mijn strijd uit en versnelde mijn succes exponentieel.

Ervaren, bekwame mentoren bieden u waardevolle informatie die u helpt:

 • boost uw blogverkeer
 • verhoog uw blogwinsten
 • leef je dromen door te bloggen
 • identificeer fouten die u mogelijk maakt
 • ontdek de redenen waarom u blogt om u te helpen bij het overwinnen van obstakels

Als blogging consultant heb ik klanten geholpen om duidelijkheid te krijgen, obstakels op te lossen en hun blogs gestaag te laten groeien.

Ik heb aan beide kanten van het hek gestaan. Als iemand die van mentoren heeft geleerd en veel zelf heeft begeleid, wil ik je helpen de juiste blogmentor voor jou te vinden.

Let op deze 8 dingen in een blogmentor.

Opmerking: voor deze post kan een mentor een consultant of coach zijn die premium services aanbiedt of een blogger die u helpt door middel van hun gratis inhoud en advies.

1: een goed gevulde blog

De beste blogmentoren hebben de neiging om goed gevulde blogs te draaien die overlopen van gratis, gemakkelijk toegankelijke en gebruikte kennis.

Darren Rowse bij Pro Blogger is een mooi voorbeeld van een blogger die een rijke bron publiceert.

Jerry Low van deze blog is een ander lichtend voorbeeld van iemand die heeft geholpen een ongelooflijk diepgaande, grondige blog met gratis inhoud te maken.

Gulle bloggers zijn meestal uitstekende, attente, genereuze mentors.

Tal van goudklompjes op Darren’s blog.

2: Cursussen

Geef de voorkeur aan mentoren die 1 of meer online cursussen hebben gemaakt.

Ik creëerde 3 cursussen solo en een 4e cursus met mijn vrouw Kelli om mijn lezers te helpen en mijn kennis te laten zien.

Zie een cursus als een proef voor een potentiële mentor. Als iemand een van mijn cursussen koopt, kunnen ze zien hoeveel ik weet over bloggen en hoe ik ze kan helpen hun blogproblemen op te lossen in een goed opgemaakte presentatie.

3: eBooks

Ik heb 126 hapklare eBooks geschreven en in eigen beheer uitgegeven aan:

 • bieden nuttige service aan lezers
 • inspireer mensen om hun grenzen te testen
 • lezers entertainen
 • vestig mijn autoriteit
 • open een passieve inkomstenstroom

Goede coaches moeten ten minste 1 eBook in hun blogbibliotheek hebben om aan te tonen dat ze voldoende kennis van hun vakgebied hebben om een ​​eBook te schrijven.

Als de blogger het e-boek heeft omgezet naar een audioboek en paperback, toont dit een goed teken dat ze op de bal zijn en potentiële lezers bereiken via een breder scala aan online en offline kanalen.

Mijn hapklare e-boeken op Amazon.

4: verbindingen

Blader door de zijbalk van mijn blog. Je zult snel zien dat ik te zien ben geweest op:

 • Het maagdelijke blog van Richard Branson
 • Forbes
 • Ondernemer
 • Fox nieuws

Aangezien deze wereldberoemde, gerespecteerde sites alleen nicheleiders bevatten, ken ik waarschijnlijk mijn blogs.

Capabele blogmentoren zijn verbonden bloggers die op populaire, populaire sites in hun niche verschijnen.

Connected mentors kunnen je de cruciale kunst leren om vriendschappen op te bouwen om je blogsucces te versnellen.

Pas op voor een potentiële blogmentor die alleen op hun blog lijkt te verschijnen. Deze eenzame wolven zijn geen bewezen, geteste bloggers, die geen goedkeuring hebben van gevestigde bloggers op gezaghebbende websites.

5: Sociaal bewijs

Lezers die het aanmeldingsformulier van mijn zijbalk scannen, kunnen zien dat ik momenteel een Blogging From Paradise-gemeenschap van 60.000 leden heb via mijn:

 • Twitter volgt
 • Facebook-vriendennetwerk
 • G Plus-netwerk van cirkelleden
 • e-maillijst

Als een blogger een enorme aanhang heeft gekregen via sociale media en hun e-maillijst, zijn het waarschijnlijk bekwame, ervaren leraren. Het kost tijd, geduld en toewijding aan je vak om een ​​gemeenschap van 10.000 leden of meer op te bouwen.

6: professionele snelheid

Tenzij ik vlieg van New York City naar Bali of Bangkok op een van mijn wereldwijde vluchten, reageer ik binnen 24 uur op elk e-mailverzoek.

Professioneel snel en responsief zijn, helpt me contact te maken met meer lezers die mij als hun mentor beschouwen.

Als een blogger ofwel super beroemd is offline of misschien super internet beroemd is, ontvang je mogelijk binnen 2-3 dagen, een week of misschien helemaal nooit een e-mail. Tim Ferriss ontvangt dagelijks 1000 e-mails. Hij en zijn medewerkers kiezen en kiezen op wie ze reageren. Maar als een relatief onbekende blogger niet binnen 1-2 dagen op e-mails reageert, kruis ze dan af van uw potentiële mentorlijst.

Blijf bij responsieve bloggers. Als ze tijdig reageren, zijn ze waarschijnlijk de professionele, attente blogger die u aan uw mentor-watchlist wilt toevoegen.

7: Sense of Community

Trek de aandacht naar bloggende mentoren die loyale, bloeiende gemeenschappen hebben opgebouwd.

Deze individuen hebben over het algemeen het medeleven en de empathie om een ​​hartelijke, zorgzame mentor te zijn.

Ik geef echt om al mijn lezers, commentatoren, e-mailabonnees, klanten en klanten. Elk van deze individuen heeft meegewerkt aan het bouwen van Blogging From Paradise, één cybersteen tegelijk. Nu ik dit weet, spreek ik mijn dankbaarheid uit door de meest bruikbare service mogelijk te maken via zowel mijn gratis als premium contentaanbod.

Als je een actief commentaargedeelte ziet op het blog van een mentor en een hoge betrokkenheid op hun sociale media-profielen, heb je waarschijnlijk een winnaar.

8: Resultaten voorbij uw resultaten

Zoek mentoren die andere resultaten hebben behaald dan uw resultaten om ervaren bloggers te vinden die een kader voor uw blogcarrière kunnen opstellen.

Kies gerespecteerde experts in uw niche om inzicht te krijgen in hoe u uw blogdroom waar kunt maken.

Mijn klanten willen over het algemeen een voltijds inkomen opbouwen door middel van bloggen. Aangezien ik al vele jaren een pro-blogger ben, kan ik ze laten zien hoe ze een fulltime pro-blogger kunnen worden.

Misschien wil je de betrokkenheid op je blog vergroten. Kies een blogcoach die een bewezen staat van dienst heeft bij het ontvangen van een groot aantal waardevolle, diepgaande, community-building commentaren.

Eén uitzondering

Ik vind het altijd leuk om dit geheim te delen met klanten, lezers en klanten: je mentor hoeft je maar 1 stap voor te zijn om je te leren hoe je die 1 stap kunt zetten.

Klanten geloven ten onrechte dat alle mentoren een jaar ervaring, een wereldberoemde naam en oogstrelende prestaties nodig hebben om een ​​bekwame, bekwame, geschikte mentor te zijn. Je blogmentor hoeft alleen de kennis en ervaring te hebben die verder gaat dan je huidige kennis en ervaring op het gebied waar je coaching of mentoring nodig hebt.

Voorbeeld; als je gewoon wilt weten hoe je een WordPress-blog helemaal opnieuw kunt opzetten en je eerste bericht kunt publiceren, kan een beginnende tech-blogger je waarschijnlijk helpen met deze taak.

Conclusie

Het kiezen van een mentor om je te leiden, kan een verwarrende ervaring zijn, maar jaren van je leercurve scheren is de due diligence waard.

Je hoeft niet al deze punten af ​​te vinken voordat je een blogmentor kiest. Zorg ervoor dat je ten minste 1 of 2 van deze vereisten ziet voordat je een mentor kiest om je te helpen een succesvolle blog te laten groeien.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map