9 manieren waarop een persoonlijke blogger een niche-blogger kan worden

Wie is de persoonlijke blogger?


Een dromer, zou iemand zeggen. Iemand met te veel vrije tijd, iemand anders zou klagen.

Niet de een of de ander, zeg ik.

Ik ben een persoonlijke blogger.

Maar ik ben ook een nicheblogger.

Jerry Low heeft mij als bijdrager aan WHSR. Ik werk ook als freelance schrijver, blogger en copywriter voor andere klanten. Ik run niche-blogs en ik ben de hele week bezig met ‘serieuze’ kopieën.

Waarom dan nog een persoonlijke blogger?

Het is simpel: je groeit nooit uit persoonlijke blogging.

Kijk hoe ik deze blogpost heb geïntroduceerd— Ik heb het persoonlijk gemaakt. Ik laat mijn ware zelf spreken. Misschien zal ik later in dit bericht een anekdote of twee toevoegen waar ik dat nodig acht.

Darren Rowse van Problogger.net begon ook als een persoonlijke blogger. Zijn berichten spreken met zijn eigen stem. Je kunt Darren daar voelen, alsof hij tegen je praat, van aangezicht tot aangezicht.

Je stopt niet met het zijn van een persoonlijke blogger wanneer je naar niche-bloggen gaat. Het vermogen om met een hart te schrijven en je te laten voelen alsof je ‘jij’ bent, is een troef waar je alleen op de lange termijn baat bij kunt hebben. Lezers houden van geloofwaardige, oprechte verhalen en – geloof het of niet – verhalen vertellen is een winnaar in copywriting, vooral als het echte emoties bij mensen veroorzaakt.

Je kunt ook altijd een persoonlijke blog blijven houden samen met je nicheblog. Niemand zei dat je voor de lol moest stoppen met bloggen, toch? ;)

Schrijf je als een persoonlijke blogger?

Het welkomstbord van een persoonlijke blogger

Als je het je afvraagt, is dat een serieuze vraag, dus stel het jezelf en antwoord eerlijk voordat je verder leest.

Je schrijft als een persoonlijke blogger als:

 • Je spreekt vrijuit over wat je het leukst vindt
 • Je gaat diep met je interesses
 • U retourneert opmerkingen en gaat in gesprek met lezers
 • Je bent gemakkelijk te verbinden
 • Je schrijft goed en vaak

Ben jij zo’n vriendelijke, communicatieve schrijver? Ja?

Dan heb je alles wat nodig is om te beginnen met niche-bloggen.

9 manieren waarop u vanuit persoonlijk bloggen naar niche-bloggen kunt gaan

1. Extraheer niches om over te bloggen

Ik weet zeker dat je archieven vol zitten met blogberichten over ten minste twee of drie niche-onderwerpen tussen je hondenverhalen en de laatste film die je hebt bekeken.

Zoek naar patronen: waar blog je het meest over? Waar voel je je echt toe gedreven om zo vaak te schrijven? Deze onderwerpen (of subonderwerpen) in uw persoonlijke blog kunnen worden gegroepeerd om het startmateriaal voor uw nieuwe nicheblog te vormen.

Een voorbeeld: stel dat 70% van uw persoonlijke berichten over mode gaat – u kunt deze berichten gebruiken als basis om uw professionele mode- en stijlblog te lanceren.

2. Verbeter uw onderzoeksvaardigheden

Je hebt ze al! Denk aan de laatste keer dat je een mening hebt gelezen en genoteerd over een kinderwagen die je hebt gekocht en een onderzocht bericht op je blog hebt geplaatst; of een film die je hebt bekeken, of een boek dat je hebt gelezen. Het proces van het opzoeken van informatie, recensies, casestudy’s en witboeken, of om uit uw comfortzone te gaan om relevante mensen naar uw blogpost te e-mailen, is onderzoek.

Bloggers voelen zich over het algemeen aangetrokken tot informatie, dus het is onwaarschijnlijk dat de meest ervarene alleen zal schrijven over een algemene, niet-geïnformeerde mening. Het enige dat u hoeft te doen, is deze onderzoeksvaardigheden verfijnen en een beetje journalistiek leren (bijv. Rapportage, interviews). Als je bang bent om aan de slag te gaan, heeft freelance schrijver Carol Tice een geweldige post bij Make A Living Writing om je stressvrij te laten beginnen.

Maak een overzicht, onderzoek en schrijf!

3. Betrek uw lezers

Daar ben je als persoonlijke blogger best goed in. Persoonlijke blogs gedijen op hechte relaties met lezers, de mensen die mogelijk je vrienden kunnen worden en die je pijn kunnen doen door alleen maar te zeggen dat je voor altijd offline gaat (daar geweest, dat gedaan).

Als persoonlijke blogger onderhoud je lange gesprekken met je lezers, geef je om wat ze denken, word je boos als ze negatieve dingen zeggen over een verhaal waar je om geeft, vraag je je af waarom een ​​lezer niet meer reageert en je haar mist. Als nicheblogger is deze interactie essentieel: zonder lezers en abonnees gedijt u niet en zonder feedback is er geen verbetering.

Hoe meer je met je lezers communiceert, hoe meer je het zult begrijpen. Onthoud: uw nicheblog is uw media en het lezerspubliek is uw publiek.

4. Word persoonlijk met lezers

Blogs werden geboren als dagboeken. Ze waren – en zijn nog steeds – een online alternatief voor dat papieren dagboek dat je altijd onder je kussen hield om op te schrijven voor het slapengaan.

Hoewel een papieren dagboek alleen voor uw ogen is bestemd, is een online dagboek voor het publiek toegankelijk, dus u heeft – lezers. Ik heb in Way # 3 al geschreven over het belang van interactie met je lezerspubliek, maar ik zal hier herhalen dat lezers de beste van je vrienden kunnen blijken te zijn als je luistert naar wat ze zeggen en je persoonlijk voor ze maakt.

Met ‘persoonlijk’ bedoel ik—

 • Je luistert goed naar hun behoeften
 • U reageert op hun opmerkingen
 • Je neemt contact op via e-mail als een lezer verwijst naar een meer persoonlijke vorm van feedback
 • Je vermeldt je meest behulpzame lezers in je blogposts

Ook e-mailen persoonlijke bloggers hun lezers vaak. Ze worden vrienden. Doe als niche-blogger hetzelfde door een nieuwsbrief voor uw lezers te maken: u bouwt vertrouwen en loyaliteit op en, natuurlijk, e-mails maken het gemakkelijk om echte, echte vriendschappen op te bouwen. ‘Serieus’ zijn over uw niche betekent niet dat u het de hele dag koud moet hebben en over zaken moet praten!

5. Houd je idee altijd goed vol

Als persoonlijke blogger is je idee goed altijd vol. Een dag gaat niet voorbij zonder dat er iets gebeurt dat goed materiaal is voor een post: het afstuderen van je zoon, je eindejaars schooldans, een boek waar je echt van hield, bepaalde gedachten die je had over persoonlijk schrijven, je nieuwe scrapbookprojecten , enzovoort.

Ideeën kennen geen grenzen!

En dat is een zegen voor je volgende stap in bloggen in de niche, want hoe meer ideeën je kunt verzamelen – zelfs meer dan je daadwerkelijk kunt gebruiken – hoe beter je zult zijn wanneer de muze vertrekt en alles wat je overhoudt is een lege pagina om staar naar op het scherm.

Een voorbeeld uit mijn leven – een paar maanden geleden bleef ik tot middernacht om te praten met een paar vrienden die een verdieping onder mij woonden. Onze chat had betrekking op Google SEO en hoe te gedijen in deze moeilijke tijden. Uiteindelijk heb ik mijn vrienden een echt gratis consult gegeven! En die chat veranderde in een bericht voor WHSR dat hopelijk binnen een paar weken zal worden gepubliceerd. ;-)

Makkelijk toch?

6. Houd nooit op met bloggen!

Je bent voor jezelf begonnen met bloggen omdat je het leuk, interessant en stressverlichtend vond. Goed dan, die zei dat bloggen in de niche koste wat het kost stressvol moet zijn?

Natuurlijk, schrijven voor een niche – en voor hongerige lezers – vraagt ​​om meer werk om van je blog een go-to-resource in jouw vakgebied te maken, maar vermijd in ieder geval plezier, schrijf naar hartelust en geniet van het vak alsof het de meest ontspannende activiteit op aarde.

Endorfines zijn belangrijk als het gaat om succes in het volwassen leven!

Een persoonlijke tip: soms, als ik ‘s ochtends langzaam ben, doe ik huishoudelijk werk of ga ik eerst uit met een vriend, dan duik ik in mijn werk om te ontspannen. Ik ben een rustig persoon, dus na wat vermoeiende fysieke activiteit kan ik niet wachten om aan mijn bureau te gaan zitten en wat intellectuele activiteit uit te voeren. Ik gebruik dat kenmerk van mijn psyche om productiever te zijn.

Het helpt ook om van taak te wisselen tussen lichaam en geest – nadat je je lichaam een ​​beetje moe hebt gemaakt, is je geest bereider voor een intensieve, diepe werksessie.

Geloof me – ik schreef het concept voor dit bericht op de bank tussen de mini-dutjes in. ;-)

7. Geef nooit je interesses op

Bloggen hoeft niet al je tijd op te eten. Als je nooit iets interessants doet, hoe kun je dan iets interessants voor je lezers schrijven? Je zou stoppen met bloggen zodra je opdroogt (zie # 5) en iets anders gaat doen.

Beheer uw tijd gewoon goed en zorg ervoor dat uw schrijftijd die ene of twee uur per dag ongestoord blijft. De rest is leven en ideeën verzamelen voor je volgende berichten!

Je andere interesses voegen ook meer goede dingen toe, zoals bloggen in niche-gasten en andere blogs. Als je meerdere blogs in overweging hebt genomen, wil je misschien mijn andere bericht hier op WHSR lezen over het efficiënt en zonder stress uitvoeren van meerdere blogs.

8. Persoonlijke anekdotes helpen de lezer verbinding te maken

Ik weet zeker dat je hebt gemerkt hoe persoonlijk ik in deze post krijg: ik heb anekdotes uit mijn leven toegevoegd, tips uit mijn ervaring, dingen die ik heb geleerd.

Ik voor jou.

Bloglezers zijn niet zoals lezers van kranten of academische essays: ze zoeken naar verhalen die ze vastleggen, waar ze zich mee kunnen identificeren, en die uiteindelijk leuk en snel te lezen zijn.

Anekdotes helpen een post soepel te laten verlopen voor het oog van de lezer! En ze voegen ook geloofwaardigheid toe, omdat de lezer kan zien dat er een echte persoon met echte gevoelens en levenservaringen achter die post zit, wat een echt bewijs is wat je zegt, is geen goed gemaakt bedrog.

Dit is wat Sophie Lizard van Be A Freelance Blogger zegt in een interview met Raubi Marie Perilli op CopyPress.com:

Ik hou van het informele karakter, waar jargon acceptabel is en duidelijk spreken verplicht is. Het is een effectieve combinatie van persoonlijke anekdotes en verwijzingen naar andere online bronnen, wat nuttig is voor de lezers, en het is mijn favoriete manier van schrijven. – Sophie Lizard op CopyPress.com

9. Geef extra aandacht aan het maken van uw blogposts

Dat doe je al met je persoonlijke berichten, maar zoals ik al zei in Way # 6, nicheposten vereisen meer werk.

Ik weet dat je misschien bang zult zijn om het te proberen, maar alsjeblieft – blijf kalm en lees verder. Het enige wat je nodig hebt, is wat extra zorg te besteden op de volgende gebieden:

 • Grammatica
 • Niche-jargon
 • Factchecking (onderzoeksmateriaal)
 • Aanwezigheid interview / conferentie.

Dit laatste gaat niet over het schrijven, maar over het materiaal dat u voor uw berichten moet verzamelen. Niche-lezers houden van interviews en conferentieverslagen!

Uiteindelijk komt het allemaal neer op nuttig zijn voor uw publiek.

Persoonlijk EN niche?!

Bloggen ... op papier?Door Paul Jacobson via Compfight (CC)

Ja, u kunt beide hebben. Verrast?

Denk aan al die mama-bloggers die er zijn – ze houden blogs over hun eigen kinderen en gezinnen die gaan over de opvoedingsniche.

Denk aan Matt Cutts van Google, wiens blog over zijn leven en zijn spullen bij Google gaat.

Het is echter het beste om twee afzonderlijke blogs te hebben, dus neem het blog van Cutts niet als een goed voorbeeld.

Ik koos voor deze voorbeelden en vertel je hoe je zowel voor jezelf als in een niche kunt blijven bloggen zonder je persoonlijke blog op te geven.

Slechts een waarschuwing –

Laat uw persoonlijke blog uw niche-reputatie niet verpesten.

Persoonlijk worden betekent niet vlammen schrijven, trollen, discrimineren, het recht van andere mensen op privacy of vloeken schenden en slecht taalgebruik gebruiken.

Bedenk wat een potentiële lezer van uw nicheblog van u zou denken als ze uw persoonlijke blog vindt – wilt u niet dat ze u beter leert kennen, maar toch eerlijkheid en respect ziet in de manier waarop u uw persoonlijke bloglezers aanspreekt?

Het kan ook moeilijk zijn om tijd te vinden voor je persoonlijke blog zodra je begint met bloggen in de niche. Na verloop van tijd zul je echter leren je taken beter te beheren en zelfs aan meer berichten tegelijkertijd te werken.

Mijn laatste advies voor dit bericht is altijd begin de dag met een beetje persoonlijk schrijven– het zal je opwarmen voor niche-bloggen.

Tot uw succes! :-)

Image Credit (strip): Verónica Bautista 

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map