Expertinterview: Debbie Bookstaber over hoe sociaal goed bloggers helpt

‘Social Good’ is niet alleen een populair modewoord op sociale media. Volgens een artikel in Market Tech Blog uit 2013: “83% van de Amerikanen wil dat merken de oorzaken steunen en 41% van de mensen kocht een product van een bedrijf omdat ze wisten dat het bedrijf met een oorzaak werd geassocieerd.”


Dat betekent dat influencers hun blogs en sociale media kunnen gebruiken om niet alleen een goed doel te promoten, maar ook om merkherkenning te creëren.

Ik sprak met Debbie Bookstaber om meer te leren over sociaal welzijn in de blogosfeer. Als medeoprichter van Bloganthropy, wiens missie het is om bedrijven en bloggers met elkaar te verbinden om de wereld een betere plek te maken, is ze een expert in hoe sociaal goed merken en bloggers helpt.

Debbie is ook president van Element Associates, directeur van sociale media voor communicatie over kinderspel, en werd op Babble.com genoemd als de “Top 25 ouderbloggers die de wereld veranderen”.

Debbie, kun je ons een duidelijke definitie geven van ‘sociaal goed’ als het gaat om sociale media en bloggen?

debbie bookstaberDebbie Bookstaber, medeoprichter van Bloganthropy

Omdat bloggers invloed hebben op hun blogs en sociale media, kijken mensen naar hen voor tips en advies, zoals ouderschapstips, mode-oplossingen, productaanbevelingen in hun niche, enz. Ze kunnen sociale media gebruiken om sociaal goed te doen, vooral voor lokale niet -winst of winst die past bij hun publiek. Er zijn veel manieren waarop ze hun invloed kunnen gebruiken om te ondersteunen waar ze echt om geven.

Ik ga akkoord! Ik vind dat dit het beste werkt als ik sociaal goed doe dat precies in mijn merk past. Het voelt naadloos aan en mijn lezers waarderen het. Ik weet zeker dat meer bloggers geïnteresseerd zijn in samenwerking voor sociaal welzijn. Hoe werken merken samen met bloggers om sociaal welzijn te promoten?

Bloggers moeten begrijpen dat er twee soorten promotie zijn. Een type is oorzaakmarketing, dat is wanneer merken hun invloed gebruiken om een ​​waardig doel te steunen. U kunt bijvoorbeeld een merk zien dat een deel van hun verkoop aan een goed doel doneert, zoals een remedie tegen borstkanker, of een campagne die zegt: ‘uw klik op deze link voedt een hongerig kind’. Omdat marketing plaatsvindt wanneer merken verbinding maken met een non-profitorganisatie om het te promoten en, natuurlijk, dat hen promoot als bedrijf dat sociaal goed doet.

Dan zijn er campagnes die geen traditionele financiële beloningen hebben voor een bedrijf. Zo heeft de Ad Council onlangs met de NHTSA een programma voor de veiligheid van kinderzitjes uitgevoerd om ouders te leren hoe ze een kinderzitje correct kunnen installeren. Deze campagne had geen financieel motief, het was puur een aankondiging van de openbare dienst.

Bloggers moeten zich bewust zijn van dat verschil, omdat merken bloggers kunnen betalen tijdens een marketingcampagne voor goede doelen – en vaak ook – terwijl een pure PSA niet wordt betaald. Het is gewoon een kans om het woord te verspreiden over veiligheid en andere openbare kwesties.

Dat gezegd hebbende, kan de grens worden overschreden. Zo heeft de non-profitorganisatie Keep America Beautiful een PSA gedaan om consumenten te informeren over recycling op Earth Day. Johnson & Johnson ondersteunde die inspanning met een betaalde campagne die bloggers rekruteerde.

Hoe worden bloggers en influencers anders geholpen door met merken aan deze doelen te werken?

Omdat marketing gesponsorde campagnes de neiging hebben om meer betrokkenheid te krijgen dan conventionele gesponsorde berichten, wat goed is voor zowel bloggers als merken. De Red Nose-campagne van Walgreen is bijvoorbeeld een goed voorbeeld van oorzaakmarketing. Voor het merk zamelde het geld in en kreeg het veel publiciteit; voor de blogger gaf het hen een interessanter onderwerp om over te schrijven dan het typische bericht van Walgreen en betere paginaweergaven.

Wat campagnes zonder winstoogmerk betreft, ze kunnen een blogger ten goede komen door nuttig te zijn voor hun doelgroep, maar ze kunnen ook goed scoren voor SEO als ze worden getimed met gerelateerde evenementen, zoals Keep America Beautiful’s Earth Day-campagne. Ze zijn ook een goede manier voor een blogger om inhoud te krijgen die vooraf geschreven en SEO-rijk is om hun gesponsorde inhoud in evenwicht te brengen. (Bloggers moeten hun gesponsorde tot niet-gesponsorde postratio bekijken.)

Wat maakt een blogger een goede keuze voor deze campagnes, of werken de meeste merken met elke blogger?

Hoewel PSA’s zonder winstoogmerk overal het woord willen verspreiden, is de waarheid dat een goede match voor een PSA of een marketingcampagne met goede doelen belangrijk is om echte interesse in een doel te wekken. Bloggers die persoonlijk door deze problemen worden getroffen, zullen effectiever zijn. Bovendien, als PSA’s worden gepromoot door bloggers met ervaring op dat gebied, kunnen uit deze interactie verbintenissen op langere termijn en ernstiger betrokkenheid ontstaan.

Ja, hoe beter de pasvorm, hoe succesvoller de post – zoals bij elke gesponsorde campagne! Wat zijn de elementen van een succesvolle campagne voor maatschappelijk welzijn?

Het hangt af van de boodschap die het merk of de non-profitorganisatie probeert over te brengen. Succesvolle campagnes hebben een sterke oproep tot actie. Ze zullen ook een goed verhaal hebben en, zoals ik al zei, het is het beste als de blogger persoonlijk betrokken is geweest bij het onderwerp of de oorzaak. Bovendien zijn elementen die gemakkelijk door de lezer kunnen worden verteerd erg nuttig. Ready.gov voerde onlangs een PSA-campagne over paraatheid bij rampen. Hun focus lag op mensen die een plan maakten en daarvoor creëerden ze tools. Ze hadden ook korte PSA-video’s (dit zijn meestal pro bono-werk van videobedrijven) van 30-120 seconden lang voor uitgehongerde lezers.

Veel campagnes maken het bloggers ook gemakkelijk door kant-en-klare tweets, infographics en andere social media-tools met één klik aan te bieden. Element Associates maakt op maat geschreven stukken voor bloggers met HTML om ze in te sluiten. Dit zorgde ook voor een sterkere zoekmachineoptimalisatie.

Ik ben dol op kant-en-klare tweets voor sociaal welzijn! En vooraf gemaakte inhoud is altijd nuttig. Is er een overgangspunt waar influencers van vrijwilligerswerk naar betaald werk gaan, of zijn er betaalde influencer-campagnes?

Ja! Trish Adkins was een blogger die jarenlang vrijwilliger was bij Alex’s Lemonade Stand Foundation for Childhood Cancer. Haar dochter is een overlevende van kanker, dus dit was een belangrijke liefdadigheidsinstelling voor haar. Na vele jaren vrijwilligerswerk en haar langdurige inzet voor de zaak, was ze een logische keuze voor een functie. Het is belangrijk voor bloggers om te weten dat topvrijwilligers met een persoonlijk belang in de zaak hen perfect geschikt kunnen maken voor betaalde fulltime- of consultingprojecten of voor duurzame campagnes. Non-profitorganisaties zouden deze bloggers moeten uitnodigen om [voor] deze posities te solliciteren.

Persoonlijk werk ik al vele jaren pro-non-profit met non-profitorganisaties, dus ik word vaak opgeroepen om professioneel samen te werken met de bedrijven die ik heb geholpen. Als ze voor een non-profitorganisatie willen werken, moeten bloggers zich voor hen inzetten; dat is de eerste plaats die ze inhuren.

Ik heb gemerkt dat dit ook waar is. Een van mijn regelmatige blog-optredens was een direct resultaat van schrijven voor sociaal welzijn, zonder sponsoring, en het past ook precies in mijn niche. Wat zijn de belangrijkste oorzaken van maatschappelijk welzijn waarvan we meer kunnen verwachten?

Ellen Gerstein van Save the Children werkt momenteel aan de vluchtelingencrisis in Syrië. Afgezien daarvan is alles wat met gezondheid te maken heeft een groot gebied voor non-profitorganisaties en marketingbetrokkenheid, zoals de inspanningen van Missy Ward met Avon’s Walk for Breast Cancer, Alex’s Lemonade Stand en St. Jude’s Hospital. Het onderwijs is nu ook groot, omdat ouders de beste pleitbezorgers voor hun kinderen zijn op het gebied van kanker en ziekte bij kinderen. Andere populaire onderwerpen zijn het milieu, zoals PSA-campagnes voor waterefficiëntie om de huidige droogte-crisis in Californië te bestrijden.

Andere cruciale campagnes zijn onder meer het bestrijden van honger met Feeding America en Share Our Strength, en liefdadigheidsinstellingen voor dieren zoals Shelter Pets terwijl we de winter ingaan. Blogger-oorzaken zijn ook belangrijk. Katherine Stone startte de inmiddels succesvolle Postpartum Progress zonder winstoogmerk in 2011 om andere moeders te helpen die lijden aan postpartumdepressie, een aandoening die ze had die ze andere moeders hielp te overwinnen.

Bedankt, Debbie, voor je tips en advies! Ik hoop dat bloggers, na dit gelezen te hebben, sociale goede campagnes die op hun pad komen, zullen overwegen, of het nu PSA’s zijn of marketing met merken veroorzaken, en doelen op zich nemen die passen bij hun blogs en hun passies.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map