Expertinterview: een lokale blog bouwen met Jennifer Auer

Vandaag deel ik mijn interview met vriend en collega-blogger, Jennifer Auer, die Jersey Family Fun runt. Gestart in 2010, heeft Jersey Family Fun nu meer dan 100.000 maandelijkse paginaweergaven en meer dan 10.000 Facebook-fans. Ik sprak met Jennifer om de geheimen van het succes van haar blog te leren en wat bloggers kunnen leren over het bouwen van een hyperlokale blog.


Interview met succesvolle blogger Jennifer Auer

V: Hoe ben je aan de slag gegaan met Jersey Family Fun en hoe heb je het opgezet als de bron voor gezinnen in New Jersey??

Vijf jaar geleden was ik op zoek naar activiteiten die met mijn kinderen te maken hadden, maar ontdekte dat het moeilijk was om een ​​lijst met activiteiten allemaal op één plek te vinden. Je zou bijvoorbeeld alleen weten of Home Depot een kinderworkshop zou geven als je in de winkel was. Ik wilde alles op één plek hebben, dus ik heb het gemaakt. Ik begon met het vermelden van evenementen op Facebook, maar dat bracht mijn publiek in verwarring omdat ze dachten dat ik de evenementen organiseerde. En aangezien Facebook geen kalenderfunctie heeft, was het moeilijk te beheren, dus heb ik de blog gemaakt. Aanvankelijk was het een gewone moederblog met vermelde kalendergebeurtenissen, maar daarna groeide het uit tot een bron voor gezinsvriendelijke evenementen in heel New Jersey.

V: Heeft u uw blog gepositioneerd voor lokaal zoeken? Zo niet, hoe heb je je blog laten groeien met SEO?

Nee, dat deed ik niet. Bepaalde posts deden het erg goed en kwamen in de zoekmachines terecht – zoals grote vakantie-evenementen: Halloween trick or treat-tijden, Easter Egg Hunt-vermeldingen. Bezoekers kwamen ook kijken wat ze op zaterdagochtend met hun kinderen doen. Ik ben herhaaldelijk geweest met berichten – ik denk dat dat helpt – zoals de jaarlijkse lijst van vuurwerkevenementen over de hele staat voor 4 juli, die per stad wordt vermeld. Ik heb niet echt iets speciaals gedaan met zoekmachineoptimalisatie; het groeide gewoon organisch.

V: Welke belangrijke taken of wijzigingen hebt u aangebracht om uw lokale verkeer echt te laten groeien?

De grootste verandering was een herontwerp dat we vorig jaar hebben gedaan om de site mobielvriendelijker te maken. Voordien moesten bezoekers inzoomen op hun smartphone om evenementoverzichten en beschrijvingen te zien. Nu past het ontwerp zich aan het apparaat aan en dat is een enorme hulp geweest omdat veel van ons verkeer afkomstig is van smartphones. Het heeft ons verkeer sinds die verandering verdrievoudigd of verviervoudigd.

V: Was er een belangrijk “aha” -moment dat uw hyperlokale blog zo succesvol maakte als het is?

Er is geen ‘aha’-moment. Je moet onderweg kunnen groeien en je aanpassen, zoals dingen leren om ons werk gemakkelijker te maken. Het bouwen van een team van moeders om mee te werken was een grote hulp, maar vooral de site heeft baat gehad bij het proberen van kleine aanpassingen en constant leren. Je ziet verbetering over langere tijd, niet direct. Enkele belangrijke wijzigingen, zoals het testen van verschillende kalendersoftware, hebben de algehele site eenvoudiger te beheren gemaakt. We laten organisaties bijvoorbeeld toe om hun eigen evenementen in te voeren en goed te keuren, en dat heeft onze werkdruk enorm verminderd. Het zelf invoeren van alle evenementen kostte enorm veel tijd, maar nu hebben we een efficiëntere [methode] waarmee we meer informatie en bronnen konden uitgeven.

V: Ik zie dat je veel bronnen op je blog hebt staan ​​met informatie over lokale evenementen, alles, van korting op toegangsdagen tot wanneer kinderen gratis kunnen eten. Hoe beheer je al die informatie?

Iedereen die zo’n blog doet, heeft een team nodig omdat je niet zelf naar elk evenement of gebied kunt gaan. Het geeft die schrijvers de kans om plaatsen te bezoeken die ze normaal gesproken niet hadden kunnen bereiken. Het hebben van een moeder die elke provincie dekt, was mijn eerste idee, maar dat zijn 21 schrijvers en het wordt moeilijk te beheren en te betalen. Het grootste team dat ik heb gehad was 13 of 14 schrijvers en met die omvang raak je in de politiek zoals wie wat wil doen. Ik moet ook de grootte van het team in evenwicht brengen met aspecten van inkomsten, zodat ik mijn schrijvers kan betalen.

Ik probeer nog steeds die balans van het juiste team te vinden, maar ik heb nu minder schrijvers die onderwerpen behandelen die meerdere provincies aanspreken, bijvoorbeeld nationale parken. We beheren ook onze nieuwsbrieven zodat [gebruikers] zich kunnen aanmelden om posts te ontvangen die specifiek zijn voor hun land. Aangezien ik een groot gebied bestrijk, is het belangrijk om mijn lezers op deze manier te targeten.

V: Welke software en services heeft u nodig om uw site draaiend te houden?

Technische ondersteuning en webhosting:

Als je succesvol bent, moet je geld investeren en hulp inhuren – niet alleen schrijvers! Voor mij was het van cruciaal belang om een ​​persoon voor technische ondersteuning in te huren die ik kon vertrouwen, zodat ik me geen zorgen hoefde te maken over de technische problemen van de site. Bovendien kan een grote site geen hosting van $ 5 per maand gebruiken. Wanneer u een webhost kiest, is het belangrijk om met hen te praten over de toekomstige groei van uw site en hun klantenservice. Ik geef de voorkeur aan live, 24/7 service. Eens gebruikte ik een bedrijf dat geen live-service had en mijn site was een jaar lang niet beschikbaar tijdens Halloween, wat, je kunt je voorstellen, een drukbezocht seizoen is voor mij. Zo’n fout wil je niet maken.

Bovendien zijn sommige hostingbedrijven vaag om u te vertellen wat u nodig heeft om een ​​groeiende site te onderhouden. En als uw host die groei niet kan opvangen, crasht uw site. Dat betekent dat u inkomsten moet genereren, want hoe meer uw site groeit, hoe meer u moet investeren in ondersteuning en hosting. U wilt niet van webhost blijven veranderen, zoals ik in het begin deed. Je moet een bedrijf inhuren dat met je mee kan groeien. Kortom, je krijgt waar je voor betaalt – je kunt alleen zo ver gaan door alles gratis te hebben.

Kalender software:

Jersey Family Fun werd vrij snel overweldigd door e-mailverzoeken van plaatsen waar hun evenementen vermeld wilden worden, dus we hadden een flexibele kalender-app nodig waarmee plaatsen hun eigen evenementen konden vermelden. We gebruiken momenteel de plug-in-software Time.ly, die me een e-mail stuurt wanneer een [evenement] wordt toegevoegd, zodat ik het kan goedkeuren of weigeren. Het is zeer SEO-vriendelijk en stelt je ook in staat om eenvoudig herhaalevenementen te maken en dagen weg te laten, bijvoorbeeld als je elke donderdag een evenement hebt maar je Thanksgiving wilt weglaten. Het vinden van de juiste agenda-app is belangrijk voor iedereen die evenementen vermeldt.

V: Welk advies zou je geven aan bloggers die geïnteresseerd zijn in het maken van een hyperlokale blog?

Doe eerst je onderzoek – kijk eens wat andere hyperlokale sites behandelen en wat er ontbreekt. Overweeg ook hoe groot een gebied dat u wilt bedekken. Als ik had overwogen hoeveel informatie het zou zijn, zou ik zijn begonnen met een kleinere regio van New Jersey, zoals een provincie, in plaats van met de hele staat. Ik geloof dat er meer inkomenspotentieel is voor hyperlokale blogs die een kleiner gebied beslaan, omdat je advertenties van lokale bedrijven kunt krijgen, wat geen optie is voor een staatsbrede bron. Het was ook moeilijk om geld te verdienen aan Jersey Family Fun met grote bedrijven die wel een staatsbereik hebben omdat hun advertentieproces te complex is voor ons. Verkoop en advertenties hebben niet goed gewerkt om inkomsten te genereren met de site, ondanks het formaat.

Ik raad je ook aan om richtlijnen op te stellen voor je evenementen. We hebben lokale leveranciers laten deelnemen aan evenementen die niet gezinsvriendelijk zijn of die meer dan $ 5 kosten, wat onze limiet is. Je hebt betrouwbare webhosting nodig, maar hoe lokaaler je bent en hoe meer richtlijnen je hebt, hoe minder geheugen je nodig hebt om evenementen op te slaan. En als u een fijne niche maakt, helpt dat u om meer relevante blogpost-onderwerpen te maken.

Denk ten slotte altijd aan uw eigen schema. Het runnen van een site als Jersey Family Fun vereist een grote inzet en ik zou het niet kunnen doen zonder hulp. Bedenk voordat u begint wat u bereid bent te investeren in tijd, hulp en geld als uw site van de grond komt.

Bedankt, Jennifer, voor het delen van je inzicht met ons over het bouwen van een hyperlokale blog! Er zijn veel verschillende manieren waarop u lokale problemen op uw eigen blog kunt behandelen. Dit is een succesvol voorbeeld waarop u kunt voortbouwen op basis van uw interesses en de behoeften van uw gemeenschap.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map