Hoe Super Bloggers werken: efficiënt worden met een blogschema

Het beheren van een blog is geen eenvoudig werk, vooral als je ernaar streeft om kwaliteitsposten te publiceren waar je lezers van houden, terwijl je ook tijd moet vrijmaken om andere producten te ontwikkelen, je nieuwsbrief en sociale kanalen te beheren en mogelijk zelfs een paar gastposts te publiceren.


Als je net begint met bloggen of als je je blog moet verlaten om het een tijdje af te handelen, klinkt dat allemaal misschien nog ontmoedigender.

Dit bericht komt je te hulp: of je nu een beginner of een ervaren blogger bent, het zal je door de basis van blogplanning leiden om gastposts en socialemediamarketing succesvol te integreren in je blogkalender.

Omdat – laten we eerlijk zijn – een succesvolle blog runnen zonder zorgvuldige planning onmogelijk is.

Basisprincipes van blogplanning

De eerste stap is om een ​​kalender of een dagboek (virtueel of papier) te krijgen om je plan op te maken.

Als u geen extra geld aan dit materiaal wilt uitgeven, zijn er talloze gratis apps die u naar uw telefoon of computer kunt downloaden, op PHP gebaseerde kalenders die u op uw zelf-gehoste website kunt installeren of gratis afdrukbare kalenders die u kunt afdrukken uit en vul met de hand in.

Zodra u het materiaal heeft, kunt u beginnen met plannen.

Deze gids is als volgt opgebouwd:

 • Je agenda plannen
 • Productief blijven
 • Consistent blijven
 • Gastposts integreren in uw planning
 • Integratie van social media marketing in uw planning
 • Problemen oplossen (wanneer dingen niet gaan zoals gepland)

Na de basis leest u hoe u seizoensposts in uw planning kunt opnemen en planningshulpmiddelen waarmee u een plan kunt maken waar u zich prettig bij voelt.

Waarom is blogplanning zo belangrijk?

Ray Addison van RayAddisonLive.com is een nieuwe blogger die zich heeft afgevraagd hoe hij met zijn blog georganiseerd en productief kan worden. Nadat hij op zoek was naar advies voor blogbeheer, besloot hij wekelijks te bloggen en zich aan dat plan te houden, waarbij hij ook zijn ‘dagelijkse bloggen als inspiratie gebruikte voor ander schrijven dat ik doe’.

Addison ontdekte hoe belangrijk het is om ‘titels op mijn blog te plannen, zodat ik een deadline heb om aan te werken en dingen te verplaatsen als mijn inspiratie verandert. Ik hou van de vrijheid om offline en uit het zicht te bewerken. Ik hou ook van het feit dat de noodzaak om te blijven posten betekent dat ik verder moet gaan. ”

Dit is de kracht van blogplanning.

Word een superblogger met deze blogplanningsgidsJA, de gids die je leest gaat helemaal over het worden van een super blogger :-) Cool, he?

1. Planning van uw agenda

Pak je agenda en blokkeer al je afspraken, vrije tijd en andere belangrijke taken die je prioriteit moet geven in je week of maand.

De tweede stap is om je blogtijden te blokkeren, omdat je je daar zo goed mogelijk aan moet houden.

Mijn advies als blogger met verschillende gezondheidsproblemen is om jezelf een zachte en een harde deadline te geven:

 • Een zachte deadline is een ideale deadline, een tijd en dag waarop je je content echt klaar wilt hebben. Als het niet comfortabel aanvoelt, kunt u deze deadline gemakkelijk verplaatsen.
 • Een harde deadline is er een die je niet meer kunt uitstellen, omdat het missen van je plan je hele plan in de weg staat

Een slimme blogger die zachte en harde deadlines gebruikt voor berichtenWees een slimme blogger en stel zachte en harde deadlines in voor uw berichten!

Werken met zachte en harde deadlines geeft u voldoende flexibiliteit om onderzoek, schrijven en bewerken in te halen als het leven of andere zakelijke taken uw planning in de weg staan. Met andere woorden, het helpt je op het goede spoor te blijven.

Elizabeth Carter, hoofdstrateeg bij Clariant Creative Agency, begon begin 2000 met bloggen. De jarenlange ervaring heeft haar geleerd dat ‘het ontbreken van een blogschema garandeert dat je niet op een consistente basis zult bloggen’.

De planning kan wekelijks, maandelijks, driemaandelijks, elke zes maanden of eenmaal per jaar plaatsvinden. Carter behaalt meestal de beste resultaten wanneer ze haar kalender per kwartaal plant, maar “Ik heb af en toe teruggebracht naar een maandelijkse kalender” en “Ik kan me geen planning voorstellen voor iets minder dan maandelijks. Het leven gebeurt, en ondanks onze beste bedoelingen, worden we druk en schrijven we dat blogbericht op de weg valt. Het simpele feit dat de blog is gepland, neemt veel van de last weg om het eigenlijke bericht te schrijven, aangezien het moeilijke deel – het idee bedenken – al is gedaan. ”

Carter voegt toe:

Door een driemaandelijkse blogkalender in te stellen, kunt u een stap terug doen en de grote afbeelding van uw blog zien. Hoogstwaarschijnlijk zoekt u meer dan één type lezer. U moet er daarom voor zorgen dat u uw blogposts in evenwicht houdt om de zorgen van elk van uw doelgroepsegmenten weg te nemen. Dat is moeilijk te doen met een kort blogschema, maar veel gemakkelijker als je kijkt naar berichten van drie maanden.

Dat zal nog gemakkelijker zijn als u 4 of 5 onderwerpen in uw niche kunt vinden die u kunt omzetten in een reeks berichten, zodat u van tevoren kunt onderzoeken en interviewen en uw productiviteit kunt verhogen.

Stan Kimer, president van Total Engagement Consulting, startte in 2010 zijn eigen adviesbureau op het gebied van diversiteit en loopbaanontwikkeling. Hij gebruikt bloggen om zijn kennis van het onderwerp te demonstreren. “Het opbouwen van een oeuvre is erg belangrijk. Daarom blog ik sinds eind 2010 heel regelmatig – met meestal 2 of 3 blogs per maand en zelden een maand. ”

En het gaat niet alleen om de blog – er is ook een nieuwsbrief waar hij voor moet zorgen. ‘Ik verstuur wel een maandelijkse nieuwsbrief die verkeer naar [de] website leidt’, zegt Kimer, ‘dus ik publiceer zelden een blog in dezelfde week van de maand dat ik een nieuwsbrief verstuur. Ik publiceer zelden meer dan één blog per week, tenzij ik een speciale omstandigheid heb. ”

Begin klein, maar streef ernaar altijd ‘er levend uit te zien’

Auteur en spreker Joyce Kyles vond het beter om wekelijks te bloggen. Haar advies aan nieuwe bloggers is om ‘te doen wat mij is geleerd als een Power 90. Neem 90 minuten per dag en richt je uitsluitend op een bepaald project. Dus twee keer per week besteed ik 90 minuten aan het schrijven van mijn blogs en als je WordPress gebruikt, kun je eigenlijk een publicatiedatum selecteren. “

Kyles voegt een paar handige tips toe:

 • Voer een zoekopdracht op internet uit naar “bloggeneratoren waarmee u twee of drie woorden kunt aansluiten en gratis blogonderwerpen kunt maken voor een jaar” – en we hebben hier ook genoeg op WHSR! Bekijk onze blogstarters en ideeëngeneratoren in de lijst met planningstools aan het einde van deze handleiding.
 • Gebruik planners zoals Hootsuite om uw berichten te plannen.
 • Plan berichten op Facebook-pagina’s (en andere sociale media).

Matthew Gates, eigenaar van Confessions of the Professions, raadt je aan klein te beginnen en te streven naar 1-2 posts per week als je net begint. ‘Zodra je populairder wordt’, zegt hij, ‘en als je aan populariteit wilt blijven winnen, moet je streven naar posten volgens een vijfdaags werkweekschema (M-V). Het beste wat je echt kunt doen [is] het schrijven van een heleboel artikelen van tevoren, en [dan] de moeite niet nemen om ze te publiceren. Schrijf er minstens 10. Begin met het publiceren van 1-2 [posts] per week, maar blijf tenminste 1-2 per week schrijven. ”

Hoeveel tijd u aan bloggen kunt besteden, hangt ook af van de lengte en details van uw artikelen, toch? Gates heeft wat advies voor bloggers met een lange vorm:

“Als je de neiging hebt om lange artikelen te schrijven die 2.000 woorden of meer bevatten, dan kun je waarschijnlijk wegkomen door [minder] dagen per week te posten. Als je kortere blogposts schrijft, tussen 500 en 1000 woorden, dan is het waarschijnlijk het beste om een ​​paar keer per week te posten. Er is echt geen goed of fout, maar als je maar een keer per week of een keer per maand post, ziet je blog er dood uit en zullen bezoekers waarschijnlijk niet meer terugkomen. ”

Gates is van mening dat een blog er zoveel mogelijk ‘levend’ uit moet zien, dus een paar keer per week publiceren zou een betere optie zijn (als je de middelen hebt) dan slechts één keer per week. “Maar nogmaals, ter voorbereiding op die noodsituaties is het het beste om van tevoren ongeveer 10 artikelen te schrijven en altijd ten minste 3 voor back-up te hebben, voor het geval je een writer’s block krijgt en een paar dagen of een paar dagen niet kunt schrijven weken.”

Gebruik een redactionele kalender

Laten we wat meer kijken naar de effectiviteit van het gebruik van een redactionele kalender.

Voor Julie Ewald, pro blogger en contentstrateeg bij Impressa Solutions, kan een redactionele kalender blogplanning tot een succes maken, en je hebt zelfs geen luxe software nodig, want ‘het kan heel eenvoudig worden gemaakt met een spreadsheet (ik gebruik Smartsheet) of in een Google-agenda. ‘

Ewald stelt voor dat je ‘in de toekomst minstens twee maanden kijkt. Op deze manier kunt u een goed overzicht krijgen van hoeveel berichten u in een bepaald tijdsbestek moet maken en kunt u berichten plannen (en doorwerken) met seizoensinhoud of berichten die andere marketinginspanningen promoten. Anders zul je merken dat je moeite hebt om op tijd berichten te plaatsen – of dat je niets te verdragen hebt als je ergens mee bezig bent of een noodgeval hebt gehad. “

Aan het einde van dit bericht vind je een lijst met redactionele agenda-apps en andere tools.

2. Productief blijven

Een kopje thee, een paar pauzes, een beetje beweging, zachte muziek en, belangrijker nog, een positieve manier van denken kan je allemaal helpen binnen te komen, en als je met angst worstelt, zijn er een paar hacks die je kunt proberen te bereiken uw blogdoelen.

Je moet genieten van zakelijk bloggen alsof het persoonlijke journaling is om je idee goed te vullen en door te gaan.

Maar dat gaat niet alleen over productiviteit. Je hebt ook externe prikkels nodig.

Blogger-zonering

‘Volg zoveel mogelijk andere gerelateerde blogs als je kunt.’

Dave Hermansen, 13-jarige e-commerce veteraan en coach bij Store Coach, Inc., denkt dat de beste manier om een ​​constante stroom van ideeën te laten stromen en nooit zonder blog-ideeën komt te zitten:

Volg zoveel mogelijk andere gerelateerde blogs als je kunt. Ze kunnen een geweldige inspiratiebron zijn. Abonneer u op de RSS-feeds van alle blogs die betrekking hebben op uw niche. Deel uw eigen samenvattingen van enkele van de betere artikelen, zelfs losjes gerelateerd aan uw niche. Gebruik ze als inspiratie voor een aantal dingen waarover je zou kunnen schrijven. Deel de meeste goede artikelen die u op uw sociale netwerken vindt, maar bewaar hier en daar een paar ideeën voor dingen die u zelf kunt schrijven.

Oude onderwerpen nemen en ze vanuit een nieuwe invalshoek bekijken en uw oude berichten of gastberichten opnieuw planten, het zijn allemaal bekende praktijken in de journalistiek die ook als een charme werken bij bloggen.

Volg je “Muse”

Planning is van vitaal belang, maar laat minimaal een paar dagen per week vrij waar je gewoon ‘mee kunt gaan’ en letterlijk plezier kunt hebben met je blog. Door te schrijven wanneer u zich geïnspireerd voelt door uw ‘muze’, voorkomt u burn-out en kunt u in de toekomst meer ideeën produceren om over te bloggen.

Lees hoe de productiviteitsstrategie van Stan Kimer profiteert van de ‘muze’:

Als ik me buitengewoon creatief voel en graag schrijf, kan ik in één keer 2 of 3 blogs opstellen, dus ik heb er normaal gesproken een paar in de pijplijn. Soms heb ik een idee voor een blog die te lang wordt, dus doe ik een serie van 2 of 3.

Als ik een zeer interessante conferentie of vergadering bijwoon in mijn adviesgebieden, zal ik er een blog of twee over schrijven. Bijvoorbeeld, [toen] ik naar de North Carolina SHRM (Society of Human Resource Conference) ging, [en] in het weekend schreef ik twee blogs over twee van de keynote speeches die ik later [in de] maand zal publiceren.

En als ik netwerk met een interessante persoon of bedrijf, dan krijg ik een idee voor een blog, en als ik ideeën voor een blog krijg, noteer ik het, dus ik vergeet het niet.

3. Consistent blijven

Het hebben van een plan en een kalender kan u helpen consistent te blijven in zowel kwaliteit als kwantiteit.

Danny Garcia beaamt dat “het belangrijk is om een ​​inhoudsplan te hebben en je daaraan te houden. Een van de belangrijkste adviezen die iedereen aan bloggers geeft, is om consistent te blijven. Het maakt niet echt uit hoe vaak je post, zolang je lezers weten hoe vaak je post en je daaraan houdt. Ik zou zeggen dat frequentie niet zo belangrijk is als kwaliteitswerk, maar het hebben van ten minste een tweemaandelijks boekingsschema is goed. ”

Blogkalender helpt consistent te blijven

Garcia merkt op dat het kwaliteit boven kwantiteit is als het gaat om bloggen, ongeacht hoeveel keer per week of maand je publiceert. Hij wijst op enkele populaire voorbeelden:

Er zijn bloggers die dagelijks bloggen (zoals Neil Patel of Seth Godin) en anderen die ongeveer twee keer per maand bloggen (zoals Mark Manson of Ryan Holiday). Ze hebben allemaal een enorm publiek, niet op basis van de frequentie van hun berichten, maar vanwege de kwaliteit van hun berichten.

Stan Kimer probeert “2 of 3 blogs voor te blijven in conceptmodus”, zodat hij “iets klaar kan hebben als ik in een bijzonder drukke tijd of een persoonlijk moeilijke tijd kom (of zelfs op vakantie ga!).”

Als het gaat om wat voor soort berichten aan de kalender moeten worden toegevoegd, en hoeveel, stelt Julie Ewald voor dat u ‘uw doelen, uw publiek en hoeveel tijd (of geld) u aan uw blog kunt besteden, onderzoekt. Elke maand zou er een post moeten zijn die persoonlijk met elk publiek spreekt en ernaar streeft om aan al uw doelen of dingen die u momenteel verkoopt te voldoen. Ja, er moet hier overlapping zijn. ‘

Ewald stelt voor dat je 4 tot 6 berichten per maand plaatst, of minimaal 2 per week, maar uiteindelijk kun je elk nummer gebruiken totdat je consistent blijft in je berichtenschema.

4. Gastposten integreren in uw planning

Maak ruimte voor gastposts in uw agenda – ze zijn niet minder belangrijk dan uw posts en ze helpen uw blog en expertise te promoten.

Waar je echter voor moet zorgen, is dat je je blog niet negeert voor het plaatsen van gasten, en dat je niet opbrandt in een poging om beide op de hoogste capaciteit te doen.

Danny Garcia, marketing operations manager bij Stacklist.com, zegt dat “het plaatsen van gasten je blootstelt aan een nieuw publiek en je site waardevolle backlinks biedt, dus om te voorkomen dat je opgebrand raakt, als je prioriteit geeft aan het plaatsen van gasten of deadlines voor jezelf maakt (als ze werden niet aan u gegeven) dat zou moeten helpen. ‘

Garcia merkt ook op: “Het hebben van een consistent schrijfschema werkt heel goed. Ik merk dat ik het meest creatief ben als ik ‘s ochtends wakker word en 2 uur schrijf voordat een van de afleidingen in de weg zit. Als er veel moet worden geschreven, wordt het schrijven meer head-down werk, wat meestal de oorzaak is van burn-out. ”

Organisatie van blogs en gastberichten

Een andere hack die geïnterviewden in dit bericht noemden – en die ik zelf gebruik – is om je levensstijl en productiviteit te overwegen.

Dat is:

Hoeveel blogposts kun je realistisch schrijven in een maand?

Neem dat nummer en maak 2 van die gastposts. Het is een goede vuistregel om uw inspanningen in evenwicht te brengen om verwaarlozing of burn-out te voorkomen.

Mijn eigen blogfrequentie en het aantal gastposts dat ik idealiter in een maand kan schrijven, moet bijvoorbeeld binnen mijn dagelijkse schrijflimiet van 1.000 – 1.500 woorden passen. Meer proberen te doen zou mijn geestelijke gezondheid schaden en het hele schema in de war sturen, dus de integratie van gastposts moet slim en doordacht zijn.

Mys Palmer herinnert eraan: “Gastposting is een integraal onderdeel van het vergroten van een publiek.” Ze zegt dat dit vooral geldt voor nieuwe bloggers, en raadt je aan om eenmaal per week nieuwe inhoud op [je blog] te plaatsen. Gastpost dan één keer per week. ‘

5. Integratie van Social Media Marketing in uw planning

U wilt geen tijd verspillen aan sociale-mediamarketing, omdat u niet wilt dat het de schrijftijd opslokt.

U moet tijd hebben om uw socialemediakanalen te runnen en uw inhoud te promoten, evenals om aandacht te besteden aan de vragen en feedback van volgers.

U kunt dit bereiken in 30 minuten per week of minder, of u kunt de strategie van Mys Palmer volgen:

Meld u aan voor Hootsuite om ervoor te zorgen dat marketing via sociale media en blogpostmarketing niet allemaal consumeert. Het is gratis en fantastisch. Wat betreft het schema, [de verhouding is] 70% -20% -10%:

 • 70% van uw aandelen moet worden samengesteld – ik heb het over retweets, opnieuw delen van foto’s / video’s en geweldige citaten dat u ook een beetje ‘iets’ toevoegt.
 • 20% van uw berichten kan [inhoud] zijn die u heeft gemaakt: uw blogberichten en gastfuncties.
 • 10% (en slechts 10%) kan uw directe verkooppraatjes zijn – Links naar uw aanbieding, een wedstrijd waar u ondersteuning bij nodig heeft, een cursus of kindle die u zojuist hebt gestart, webinars, enz..

Het publiek groeit alleen wanneer content op de markt wordt gebracht. Zwaar.

Om uw inspanningen op het gebied van sociale marketing te optimaliseren, leest u onze essentiële marketinggids voor sociale media om te weten wat echt werkt op de belangrijkste sociale platforms en kunt u zich daarop concentreren.

6. Problemen oplossen (als de dingen niet gaan zoals gepland)

Wat kunt u doen als u op een geplande dag een noodgeval heeft? En hoe houd je het idee ‘goed’ altijd gevuld als je creatieve sappen lijken op te zijn?

Het hebben van een zachte en harde deadline helpt al als je ziek wordt of een noodgeval hebt, maar communicatie met je lezers is de sleutel – als je een belofte niet kunt nakomen, moet je ze dit laten weten of je zult hen teleurstellen en je verkeer zal afnemen.

Communicatieproblemen met lezers

Zo noemt Danny Garcia schadecontrole.

Het kan zo simpel zijn als het gewoon aan uw lezers laten weten op uw sociale mediakanalen, [zodat] ze nog steeds op de hoogte zijn. Om het idee altijd goed gevuld te houden, moet je meer lezen dan schrijven. De dingen die we schrijven, worden beïnvloed door de dingen die we lezen. Je hebt ook verschillende bronnen nodig voor al je artikelen.

Je kunt een week lang een boek lezen om er een paar zinnen uit te halen in je schrijven, daarom is het belangrijk om veel te lezen. Voor informatie / inspiratie heb je veel verschillende bronnen nodig. Op papier klinkt het niet de moeite waard, maar lezen is een bron van kennis en inspireert creativiteit.

Soms merk je misschien dat je agenda te vol is voor je huidige persoonlijke leven. Overweeg in dat geval om een ​​kleiner schema te maken waarin dat wordt aangepakt, of een ‘back-up’-schema dat u kunt gebruiken wanneer u door een moeilijke periode in het leven gaat.

Raelyn Tan stelt voor dat u maandelijks plant en het schema opsplitst in wekelijkse taken:

Elke maand ga ik zitten en breng ik in kaart wat ik voor de maand wil bereiken. Ik kan bijvoorbeeld een doel stellen om X aantal blogposts en X aantal gastposts te schrijven of een nieuwe cursus te starten. Daarna zal ik ze opsplitsen in wat er voor elke week moet worden gedaan.

Wanneer er zich een noodsituatie voordoet, kan ik deze in mijn blogschema opnemen zonder gestrest te raken. Ik weet precies wat ik deze week moet doen, dus als ik een paar dagen terugval, weet ik dat ik later moet bijpraten.

Evenzo, als ik gedurende een bepaalde week bijzonder onproductief ben, kan ik de andere weken gebruiken en op schema blijven omdat ik precies weet wat er gedurende de maand moet worden bereikt.

Als ik elke dag precies plan wat ik moet doen, raak ik te gestrest als ik probeer “altijd” productief te zijn. Ik heb gemerkt dat het erg moeilijk is om een ​​gepland dagschema consequent te voltooien, omdat er altijd onvoorspelbare noodsituaties zullen plaatsvinden, dus ik stel in plaats daarvan wekelijkse en maandelijkse taken in.

Mys Palmer, CEO van MysPalmer.com, weet dat het leven gebeurt en dat je het niet kunt vermijden als het gebeurt, dus ‘zorgt het ervoor dat je je content een week van tevoren plant. Het hoeft niet mooi te zijn. Log in bij Hootsuite en gebruik de uitgever om de komende week te bekijken. Klik op een tijd, kies het netwerk en plan. ”

Hoe dan ook, je hoeft er geen stress over te hebben. ‘Als je om de een of andere reden toch een bericht mist, maak je dan geen zorgen’, zegt Julie Ewald. ‘Duw het er zo snel mogelijk doorheen. Als je een SEO-poging hebt gedaan, zie je een dip in het verkeer en de ranglijst als je helemaal geen berichten plaatst. ‘

Als je een blogger hebt ingehuurd

Nick Brennan, oprichter en CEO van Watch Social Media, zegt: “Er zijn drie sleutels om georganiseerd en op schema te blijven als het gaat om bloggen” en je laat iemand anders het werk voor je doen:

1. Een inhoudskalender op hoog niveau waarin u vastlegt welk type inhoud u elke week live wilt zien – lange vorm / korte vorm, inhoud gericht op het ene publiek versus het andere, enz..

2. Een ideeënrepository waar je gebruik van kunt maken om die kalender in te vullen.

3. Een duidelijk goedkeuringsproces.

“Zolang je een sterke schrijver hebt en deze items aanwezig zijn,” voegt Brennan toe, “zou je team er geen probleem mee moeten hebben om regelmatig kwaliteitsinhoud uit te brengen.”

We hebben hier een WHSR-handleiding over het inhuren van schrijvers die u misschien wilt lezen: “Van Blogger tot hoofdredacteur: schrijvers inhuren voor uw blog.”

Seizoensberichten aanpakken

Het is een goed idee om deze posten van tevoren te plannen – zelfs enkele maanden van tevoren – omdat ze kunnen leiden tot een enorme toename van het verkeer en daarom wilt u ze misschien extra voorzichtig behandelen.

Idealiter plant u aan het begin van het jaar seizoensberichten en blokkeert u kalenderdagen om ze te schrijven, evenals uw deadlines. Geef jezelf voldoende tijd om dingen te doen, want je weet niet wat er over een paar maanden zal gebeuren: een losse kalender is nog steeds beter dan helemaal geen kalender.

Je hebt ook meer tijd om na te denken over je berichten en deze zorgvuldig aan je merk te koppelen, evenals extra tijd om te besteden aan onderzoek en het vinden van bronnen om lang van tevoren te interviewen, iets waar zowel jij als je bronnen baat bij hebben, aangezien je verplaats het interview opnieuw als er zich een noodsituatie voordoet.

Danny Garcia legt uit:

Het zou goed zijn om de post klaar te hebben op de dag van [publiceren] of de dag ervoor. Tijdigheid is belangrijk, maar het is nog belangrijker hoe u de vakantiepost verdraait om uw merk weer te geven.

Deze strategie werkt met alle berichten die u van plan bent te publiceren, dus zorg ervoor dat u het grootste deel van uw kalender aan het begin van het jaar plant, of elke zes maanden, of tenminste, zoals Mys Palmer suggereert: ‘Probeer de volgende maand te bekijken door het midden van de vorige. Plan de seizoensposten van november voor 15 oktober. ‘

Tools (gratis en betaald) voor blog- en socialemediaplanning

Hulpmiddelen voor blogplanning

Planning is essentieel, maar u hoeft het niet allemaal handmatig te doen! Er zijn gratis en betaalde tools die u effectief kunt gebruiken om uw blogproductiviteit te versnellen en alles onder controle te houden, zonder stress.

CoSchedule

CoSchedule is een webgebaseerde redactionele kalender die speciaal is gemaakt voor contentmarketing.

Chris Brantner, eigenaar van CutCableToday.com, deelt zijn ervaring met de tool:

Een tijdje geleden ben ik overgestapt op CoSchedule om mijn blog te beheren, en dat is het beste wat ik ooit had kunnen doen. Het helpt me niet alleen om gemakkelijk opdrachten met meerdere schrijvers en redacteuren te beheren, maar het stelt me ​​ook in staat om een ​​idee van begin tot bericht naar delen op sociale media te brengen – allemaal vanuit één dashboard dat is geïntegreerd met WordPress.

Danny Garcia beveelt deze tool ook aan voor contentplanning, en Lori Soard noemt het een van de 10 tijdmanagementtools voor bloggers.

Plug-ins plannen voor WordPress

Vishnu schreef een gedetailleerd bericht over het verbeteren van de redactionele workflow met planningsplug-ins. Het artikel is voor blogs met meerdere auteurs, maar de gids kan ook gemakkelijk worden toegepast op blogs met één auteur.

De best beoordeelde redactionele plug-ins voor WordPress zijn onder meer:

 • Redactionele kalender
 • Edit Flow (beoordeeld door Vishnu in zijn post)
 • WP Contentkalender

Danny Garcia beveelt ook “tools en integraties (…) aan die het blogproces gemakkelijker zullen maken”, zoals Orbis en Task Manager.

Airtable

Airtable is een webgebaseerde softwareoplossing voor redactionele kalenderplanning die gebruikmaakt van een spreadsheetformaat.

Elizabeth Carter beveelt deze software aan. “Het is een eenvoudige, cloudgebaseerde spreadsheet-tool die het heel gemakkelijk maakt om gegevensvelden te vergelijken in een reeks spreadsheets. Ik kan bijvoorbeeld mijn hoofdkalender in één spreadsheet hebben en deze koppelen aan afzonderlijke spreadsheets die trefwoorden, auteurs, persona’s van kopers, enzovoort bijhouden. Het is heel visueel, gemakkelijk te delen met mijn team en gewoon leuk om te gebruiken. ”

Hootsuite

In de woorden van Garcia is Hootsuite een ‘beheerprogramma voor sociale media waarmee je berichten op Facebook kunt plannen & Twitter zodat social media marketing niet veel tijd opslokt “.

Lori Soard vermeldde Hootsuite onder de 20 onmisbare tools die elke blogger en online bedrijf bij de hand moet houden.

Idee starters en generatoren

Idee-starters zijn lijsten met blogprompts om u op weg te helpen met schrijven en om schrijversblokkering te voorkomen wanneer u geen onderwerp of invalshoek kunt bedenken om over te schrijven.

Lori Soard deelde 20 starters in haar post en ik verzamelde 15 blogideeëngeneratoren om selectie uit de vergelijking te halen en gewoon verder te beginnen zonder verder na te denken.

Trello

Onder de aanbevelingen van Danny Garcia voor blogtools verdient Trello zijn plaats als organisator voor taken en ideeën. Hij onderstreept hoe “het belangrijk is om die op te schrijven, anders vergeet je ze, en het houdt je georganiseerd.”

Trello is ook gratis te gebruiken.

Smartsheet

Dit is de tool voor contentplanning die Julie Ewald gebruikt. Smartsheet is een spreadsheetachtig samenwerkingsplatform voor werkbeheer dat gebruiksvriendelijk en gebruiksvriendelijk is.

De tool kan gratis worden uitgeprobeerd en de prijzen beginnen bij $ 14 / gebruiker / maand.

Buzzsumo

Deze bekende website “is een geweldige manier om te zien wat er trending is”, zegt Danny Garcia, “[en] het is ook een geweldig hulpmiddel om mensen te vinden die geïnteresseerd zijn in je blog.”

Geweldige tool om handig te zijn als je een tekort hebt aan inhoudsideeën.

Asana

Asana is een op samenwerking gebaseerde webgebaseerde kalender en projectbeheersuite voor individuen en teams.

Het is gratis om maximaal 15 teamleden te gebruiken, dan beginnen de prijzen bij $ 8,33 / gebruiker / maand.

PHP-kalender

Als u de voorkeur geeft aan een zelf-gehoste, op PHP gebaseerde oplossing voor uw agenda, is PHP-Calendar een mooie open source-agenda die u kunt downloaden en installeren op uw server met minimale vereisten.

Afdrukbare blogkalenders en checklists

Er zijn genoeg gratis online beschikbaar, gemaakt door bloggers zoals jij die hun eigen leven (en dat van hun bezoekers) wilden verbeteren.

Hier zijn een paar bronnen:

 • Suzi van StarAMomBlog.com deelt haar SMART-blogdoelen afdrukbare checklists.
 • Designer Blogs Studios heeft een ultieme blogplanner-kit gemaakt om te downloaden en te gebruiken.
 • CoSchedule heeft een gratis content-kalendersjabloon voor het grijpen.
 • HubSpot geeft bezoekers ook redactionele kalendersjablonen.

En Pinterest heeft duizenden blogplanners om uit te kiezen!

Afhaal

In wezen kunt u een blogschema maken dat werkt als u rekening houdt met:

 1. Uw blogdoelen
 2. Uw levensstijl en gezondheidstoestand
 3. Hoeveel posts je realistisch kunt schrijven in een maand
 4. Hoeveel u kunt automatiseren

De tips over slimme planning die u in deze handleiding leest, kwamen allemaal van de bloggers en marketeers die ik interviewde, en sommige uit persoonlijke ervaring. Sommige passen misschien bij uw situatie, andere misschien niet, maar aangezien blogplanning een van die praktijken is die u met vallen en opstaan ​​leert, nodig ik u toch uit om er zoveel mogelijk uit te proberen om te helpen begrijpen wat voor u werkt en om te komen met uw eigen planningshacks.

Tot uw succes, mede-blogger!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map