Hoe u een forumwebsite start en uitvoert

Creëer een gemeenschapsgevoel op uw website door een forum toe te voegen. Doorloop 6 eenvoudige stappen die alles beschrijven, van het kiezen van een platform voor uw forum tot het instellen van administratieve regels.


Voordelen van het maken van een forum

Vanuit het oogpunt van een website-eigenaar is het forum om de volgende redenen goed.

 • Manier waarop uw lezers met elkaar kunnen communiceren.
 • Automatische contentgeneratie en schaalvergroting van de site.
 • Eenvoudige manier om snel vragen van lezers te beantwoorden of op veel lezers tegelijk te reageren.
 • Bouwt een gemeenschapsgevoel op onder de bezoekers van uw site.
 • Kan nieuwe lezers aantrekken.

Aanbevolen forumhosting: SiteGround, InMotion Hosting, A2 Hosting *.

* Gelieerde links.

Stap # 2: instellen

Zodra u uw hosting heeft gevonden, is het tijd om te beslissen welk type forum u op uw site wilt opzetten. Er zijn veel verschillende soorten software die u kunt gebruiken en elk heeft zijn eigen voordelen.

Muut

muut

Bezoek online: www.phpbb.com

phpBB is een open source forum. U installeert de software op uw eigen website en het gebruik ervan is volledig gratis, met uitzondering van de kosten voor webhosting.

Omdat het open source is, kunt u online hulp vinden van verschillende ontwikkelaars die u zullen helpen om uw forum volledig aan te passen. De stijlen database heeft honderden pakketten met styling en afbeeldingen die u zullen helpen uw forum verder aan te passen.

Simpele machines

simpele machine

Bezoek online: http://www.vbulletin.com

vBulletin is een van de weinige forumsoftwareoplossingen die de optie biedt om zowel op uw eigen site te hosten als om hun cloudservers te gebruiken om uw forum te hosten. Als je niet erg technisch bent, dan is de cloud (prijs begint bij $ 15 / maand) waarschijnlijk de gemakkelijkste oplossing om mee te beginnen. U kunt uw forum in ongeveer 15 minuten starten en personaliseren naar uw smaak en passend bij het algehele uiterlijk van uw website.

MyBB

mybb

Bezoek online: https://www.kunena.org

Kunena biedt een andere optie voor een forum en is specifiek voor degenen die hun websites op een Joomla-platform runnen. Kunena is in wezen een extensie. Het is een gratis forum en u hoeft geen hacks of bruggen te schrijven om de functies te gebruiken.

bbDruk op bbpress

Bezoek online: https://vanillaforums.org

Vanilla is een andere oplossing waarmee u het kunt gebruiken als open source-software die u op uw eigen site host, of u kunt hun cloudgebaseerde oplossing gebruiken. Je kunt hun cloudgebaseerde oplossing een maand gratis proberen om te zien wat je van de meegeleverde functies vindt. De open source-optie biedt wel community-ondersteuning, maar geen officiële technische ondersteuning.

Stap # 3: Forumregels maken

Zodra u de daadwerkelijke software op zijn plaats heeft, moet u, voordat u uw forum voor gebruikers opent, een aantal regels bedenken om het gedrag op uw site te sturen. De meeste online forums implementeren regels op de volgende gebieden:

 • Discriminerende opmerkingen
 • Scheldwoorden
 • Opruiende berichten
 • Spam en zelfpromotie
 • Externe links

Natuurlijk wilt u uw onderwerp overwegen en nadenken over de problemen die zich waarschijnlijk rond dat onderwerp zullen voordoen. Het is ook een slim idee om de Servicevoorwaarden (TOS) van andere forums te bestuderen. Zodra u uw regels heeft geïmplementeerd, plaatst u ze in een top, plakkerige thread zodat nieuwe leden de regels begrijpen. Je kunt ze ook vragen om akkoord te gaan met de Servicevoorwaarden wanneer ze zich aanmelden voor toegang tot de forums.

Bezoek online: jobs.problogger.net

Opstartnatie

Startup Nation is een site die zich richt op mensen die een nieuw bedrijf willen starten. Er zijn duizenden onderwerpen in hun online forum waaruit u kunt kiezen. Tienduizenden gebruikers bespreken verschillende problemen. Een van de dingen die goed werken op dit forum is hoe gestroomlijnd en georganiseerd het is. Voor welk onderwerp u ook hulp nodig heeft, u kunt gewoon naar de hoofdpagina van het forum gaan en de juiste categorie vinden.

De informatie gaat van eenvoudig tot geavanceerd.

startup natieScreenshot van StartupNation.com.

Bezoek online: www.warriorforum.com

Professional Pilots Rumor Network

Een van de geweldige dingen van online forums is dat je het gesprek kunt concentreren rond een zeer niche-onderwerp. PPRuNe is een site die in feite slechts een forum is. Ze bieden gesprekken voor professionele piloten. Onderwerpen omvatten zeer specifieke gebieden, zoals: Rotorheads (voor helikopterpiloten), Cabinepersoneel (voor stewardessen), ATC-problemen, evenals Emergency Response Planning.

Kortom, als het op de een of andere manier om vluchten gaat, dan is er een onderwerp voor. Wat zo uniek is aan deze site, is hoe gericht deze is op een specifieke branche. Het is een slimme strategie om te zien welke andere forums over hetzelfde onderwerp er zijn en om de jouwe een beetje aan te passen, zodat het uniek is.

puneScreenshot van PPRuNe.org

Bezoek online: forums.somethingawful.com

College vertrouwelijk

College Confidential is een andere website die eigenlijk één groot forum is.

De niche voor deze site is universiteit en toekomstige studenten. Een van de dingen die deze site bijzonder goed doet, is het aanbieden van tools om de doelgroep te helpen. Als u bijvoorbeeld naar College Confidential gaat, vindt u zowel manieren om te communiceren als middelen vrij te maken om u te helpen een college te vinden, beurzen te zoeken, uit te zoeken welk college het beste bij u past, en meer.

college vertrouwelijkScreenshot van CollegeConfidential.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map