Hoe u een RSS-gestuurde geautomatiseerde wekelijkse nieuwsbrief op MailChimp instelt

Volgens de Software Advice Survey is ongeveer 40% van de B2B-marketeers van mening dat de leads die ze via hun interne e-mailmarketing krijgen, van hogere kwaliteit zijn dan leads uit andere bronnen. Het is niet alleen belangrijk om lezers naar uw blog te trekken, maar u moet er ook voor zorgen dat u zich aanmeldt voor uw mailinglijst, zodat u ervoor kunt zorgen dat ze blijven terugkomen en ze omzetten in klanten.


We hebben op deze site veel manieren besproken om in contact te komen met uw bezoekers, uw bouncepercentage te verlagen en conversies te verbeteren. Een manier om verbinding te maken is via een interne mailinglijst.

Als je ooit een ongevraagde e-mail in je inbox hebt gezien, weet je hoe irritant het kan zijn om iets te krijgen waar je nooit om hebt gevraagd. In plaats van te huiveren, wilt u dat uw lezers graag correspondentie van u zien. Het probleem dat in het spel komt, is dat de meeste bloggers het zo druk hebben dat ze gewoon geen tijd hebben om ook regelmatig nieuwsbrieven te maken.

Voer MailChimp’s RSS-aangedreven geautomatiseerde wekelijkse nieuwsbrief in

Ik ben een van die bloggers die moeite heeft om een ​​maandelijkse nieuwsbrief te ontvangen. Bovendien blog en bewerk ik voor meerdere sites en voor mijn eigen sites. Dit betekent dat de nieuwsbrief op een laag pitje kwam te staan. Ik sloeg soms een maand over en als ik een nieuwsbrief verstuurde, had ik meerdere abonnees uitgeschreven.

Helaas hoorden mensen niet elke week van mij, dus vergaten ze dat ze zich hadden geabonneerd of waren ze niet langer geïnteresseerd in een sporadische nieuwsbrief.

MailChimp heeft dit probleem opgelost voor drukke bloggers. Hun RSS-gestuurde nieuwsbrieven kunnen worden ingesteld om automatisch uit uw RSS-feed te halen. Zodra u de eerste sjabloon hebt gemaakt, hoeft u alleen maar uw gewone blogposts te plaatsen en MailChimp haalt de nieuwe uit uw RSS-feed en stuurt deze naar uw lezers wanneer u maar wilt.

U kunt de nieuwsbrief instellen om dagelijks, wekelijks of maandelijks uit te gaan. Persoonlijk raad ik een keer per week aan. Je wilt je lezers niet overweldigen met te veel e-mails, maar je wilt ze voor blijven zodat ze je niet vergeten. Mijn Crabby Housewife-nieuws gaat elke vrijdagochtend uit. Andere blogs, ik heb verschillende dagen gekozen op basis van wanneer het grootste deel van mijn verkeer gemiddeld gedurende de week plaatsvindt.

MailChimp RSS-gedreven nieuwsbrief instellen met schermafbeeldingen

Stap 1: Inloggen

Als je nog geen MailChimp-account hebt, is het gratis voor zoveel duizenden e-mails per maand. Als uw lijst begint te groeien, zijn er kleine kosten, maar ze zijn in overeenstemming met waar uw mailinglijst / zicht groeit. Het is de kosten van de service zeker waard voor alle voordelen die u krijgt.

Stap 2: Maak een campagne

U begint met klikken op ‘Campagne maken’ om uw doorlopende RSS-gestuurde geautomatiseerde feed in te stellen.

mailchimp maak een screenshot van de campagneKlik eerst op de donkergrijze knop ‘Campagne maken’ in de rechterbovenhoek, net onder uw dashboard.

mailchimp kies het type screenshot van de campagne

In de bovenstaande schermafbeelding ziet u dat u 4 keuzes heeft. Meestal ga je waarschijnlijk met een gewone campagne. Deze keer kies je voor de vierde keuze: RSS-gestuurde campagne.

Als u nog nooit RSS-gestuurde campagnes hebt gebruikt, zal MailChimp u vragen dat ze een RSS-naar-e-mailgids hebben. Deze gids is eigenlijk erg handig om de taal te begrijpen die nodig is om aanpassingen aan te brengen. Ik ga met je delen hoe je een eenvoudige, door afbeeldingen en fragmenten aangedreven verzameling berichten kunt maken. Als je daarachter wilt aanpassen, is de gids handig.

Stap 3: Link naar RSS-feed en stel schema in

mailchimp rss feed en timing screenshot

Op de pagina die in de bovenstaande schermafbeelding wordt weergegeven, sluit u uw RSS-feed aan en plant u uw campagne.

Meestal is de WordPress RSS-feed http://yourblog.com/feed of http://yourblog.com/wp-rss2.php. Als u Feedburner of iets dergelijks gebruikt, kunt u daar mogelijk ook gebruik van maken. Persoonlijk vind ik het direct linken naar mijn feed op mijn site om veel effectiever te zijn in het trekken van berichten en om actueel te blijven.

Vervolgens bepaalt u hoe vaak u inhoud wilt verzenden. Zie de grijze vervolgkeuzelijsten in de bovenstaande schermafbeelding?

U kunt ervoor kiezen om uw e-mails elke dag op hetzelfde tijdstip, wekelijks of maandelijks te verzenden. Als u ervoor kiest om elke dag te verzenden, kunt u ook alleen op weekdagen enz. Verzenden. Vink de blauwe vakjes uit naast de dagen dat u niet wilt dat de e-mail wordt verzonden..

Klik op “Opslaan”. U wordt gevraagd naar welke lijst u de campagne wilt sturen. Kies uw lijst en klik op “Volgende”.

Stap 4: Ontwerp uw sjabloon

Stel wat basisinformatie in door uw campagne een naam te geven (dit is voor uw gebruik, dus ik raad zoiets aan als “Wekelijkse RSS-campagne voor X-lijst”. Laat voorlopig de andere instellingen op standaard staan. U kunt de begroeting en tracking later altijd wijzigen.

screenshot van het Mailchimp-ontwerpthema

Nu ga je je sjabloon ontwerpen door een basislay-out te selecteren. Je kunt natuurlijk ook een kant-en-klaar thema kiezen uit de lijst met thema’s. Merk op hoe ik naar beneden scrolde in het gedeelte met sjablonen naar enkele RSS-specifieke thema’s. Dit is een goed idee, want de basiscodering is aanwezig en u hoeft deze alleen maar aan te passen.

Voor deze tutorial heb ik rechtsboven het RSS-thema Basic gekozen. Hieronder ziet u een screenshot van hoe de sjabloon eruit ziet voordat er enige bewerking op wordt uitgevoerd.

mailchimp-rss-feed-template-basic-screenshot

Stap 5: pas de sjabloon aan

Je eerste stap zou moeten zijn om het gedeelte met de tekst “Afbeelding hier neerzetten” te vervangen. Dit moet voor de lezer gemakkelijk herkenbaar zijn. Uw logo, de koptekst op uw website, een afbeelding die ze eerder hebben gezien, enz.

Een plek die veel mensen in de sjabloon missen, is helemaal bovenaan de sjabloonkop met de tekst ‘Gebruik dit gebied om een ​​korte preview van de inhoud van uw e-mail te bieden’. Dit staat net boven de afbeelding. Zorg ervoor dat je dit bewerkt of verwijdert. Anders is het duidelijk dat u vanuit een sjabloon hebt gewerkt en dit detail hebt gemist. Het is een kleinigheid, maar het kan het verschil maken of uw nieuwsbrief al dan niet als professioneel wordt ervaren.

Stap 6: Afbeeldingen toevoegen (optioneel)

Als u afbeeldingen aan uw e-mail wilt toevoegen, zijn er een aantal dingen die u waarschijnlijk moet doen. Om de een of andere reden, toen ik de codering aan de sjabloon voor afbeeldingen toevoegde (meer informatie over hoe je dat in een minuut moet doen), werden ze nog steeds niet weergegeven. Eindelijk moest ik een aparte plug-in installeren en daarna werkte het perfect.

Ik zou het eerst zonder plug-in proberen, omdat je ervaring anders kan zijn. Stel eenvoudig de codering in en stuur een testmail naar jezelf om te zien of het werkt. Ik heb MB ImageChimp RSS Feed Enhancer geïnstalleerd. Je installeert het gewoon en activeert en je bent klaar. Het werkte perfect voor mij. Uw ‘kilometerstand kan verschillen’ van die van mij.

Hieronder ziet u een screenshot van hoe mijn berichten eruit zien met afbeeldingen. Er is ook een samenvatting van berichten in tekst met links bovenaan de e-mail.

mailchimp e-mail met afbeeldingen screenshot

Als u nu de afbeeldingen aan uw sjabloon wilt toevoegen, voegt u eenvoudig deze opdracht toe waar u de afbeelding wilt laten verschijnen:

* | RSSITEM: IMAGE | *

Hier is hoe het in mijn sjabloon verschijnt, zodat je het in context kunt zien met de andere opdrachten:

* | RSSITEM: TITLE | *

Door * | RSSITEM: AUTHOR | * op * | RSSITEM: DATE | *
* | RSSITEM: IMAGE | ** | RSSITEM: CONTENT | *
* | RSSITEM: TWITTER | * * | RSSITEM: LIKE | *

* | EINDE: RSSITEMS | *

Stap 7: de nieuwsbrief afronden

Als u tevreden bent met het uiterlijk van uw sjabloon (vergeet niet om test-e-mails te sturen en zelfs een andere persoon te laten kijken om er zeker van te zijn dat alles naar wens is), klikt u op Volgende.

Klik op de pagina die wordt geladen op de blauwe knop in de rechterbenedenhoek met de tekst ‘RSS-feed starten’. Uw campagne wordt nu verzonden naar alle abonnees op de volgende geplande datum.

Het opzetten van uw eigen RSS-gestuurde automatische nieuwsbrief duurt niet langer dan 30-60 minuten en bespaart u in de toekomst ontelbare uren. U hoeft zich nooit zorgen te maken dat een abonnee een belangrijk bericht mist en na verloop van tijd zult u uw lijst waarschijnlijk zien groeien naarmate mensen de artikelen erin delen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me