Hoe u een succesvolle moederblog start, deel 1: aan de slag

Graaf dieper: SMM-tips voor bloggers – breng uw sociale media naar een hoger niveau


Maak een thema om uw niche te vinden

Nu is het tijd om na te denken: wat is de brandende passie die je als ouder moet delen? Zuinige tips? Schoonheidstrends? Moeilijke kinderen opvoeden? Dit moet iets zijn waar u een expert in bent of van een fout hebt geleerd wat u niet moet doen! Je blog draait om dit thema. Lees meer over hoe je dit kunt verfijnen in een niche voor je blog.

0413-mama's met stijl

Whitney Pomeroy Wingerd, mama’s met stijl – 

“Ik vertel mensen altijd dat de [sleutel] tot succes bij bloggen is om te bloggen en te schrijven over iets waar je van houdt. Er is in het begin niet veel geld te verdienen, dus het is zo belangrijk om gepassioneerd te zijn over je blog en je onderwerp. (d.w.z. blog niet over eten als je een hekel hebt aan koken!) Voor mij was de sleutel liefdevol wat ik deed voordat het succes kwam – zodra dat kwam, was het gemakkelijk om door te gaan. ”

Brainstorm over uw eigenheid

Onderzoek blogs met veel verkeer in uw niche, inclusief blogs die u hebben geïnspireerd om uw eigen blog te starten. Duik erin om deze vragen te beantwoorden: Wat vind je het leukst? Waarom blijf je terugkomen? Wat zou je willen dat ze anders of beter deden? Bestudeer minstens vijf blogs – te veel kunnen je overweldigen en te weinig zullen je niet genoeg informatie geven.

Begin met brainstormen over inhoud die aansluit bij uw thema en die aanpakt wat u dacht dat die blogs misten:

 • Printables
 • Tutorials
 • Bronnenlijsten
 • Recepten

Maak je geen zorgen over langetermijndoelen, tenzij ze een negatieve invloed hebben op je blog. Toen ik bijvoorbeeld met merken begon te werken, zorgde ik ervoor dat er geen godslastering op mijn blog stond.

0413-momblogsociety

LaDonna Maxwell Dennis, Mom Blog Society – 

“Volg de menigte niet. Denk buiten de doos. Doe het anders. En doe het op jouw manier. Het volgen van de menigte houdt je echt in het ongewisse. Door het op jouw manier te doen, heb je meer kans op succes. En als je je blog als een bedrijf beschouwt, zul je die succesvolle carrière vinden waar je van droomt. “

2. Balans vinden: familie & Werk

Uw privéleven en uw blog in evenwicht brengen is lastig. Alles wat u online over uw kinderen kunt plaatsen, is vindbaar, dus bescherm uw gezin door nu grenzen te stellen.

 • Misschien wil je hun echte namen van je blog verwijderen en bijnamen gebruiken.
 • Je wilt niets gênants delen of dat kan een gevecht beginnen met je partner.
 • Als u gevoelige kwesties aanpakt, zoals het opvoeden van een kind dat het bed nat maakt, overweeg dan om mogelijke lezersvragen in het algemeen te beantwoorden, in plaats van de problemen van uw kind online te plaatsen.

Zoek vervolgens uit hoeveel vrije tijd je hebt om een ​​goede post te maken en deze te promoten. Ik raad aan om een ​​vaste tijd en plaats te vinden om dagelijks minstens een half uur privé te bloggen – nadat de kinderen in bed liggen, tijdens school, voordat iedereen wakker wordt – wat voor jou ook creatief werkt. Zorg ervoor dat u effectief werkt door tools op te nemen die uw productiviteit verhogen.

Colleen Kennedy, Souffle Bombay – 

“Als voormalig liefje van 9 – 5 Corporate America, is een van de beste dingen om mijn blog meer te laten worden dan ik had verwacht, het feit dat ik kan werken wanneer ik wil, rond de behoeften van mijn gezin. Het is een zegen dat mijn website een bedrijf is geworden en … mijn favoriete onderdeel hiervan was hoeveel mijn kinderen en man erbij betrokken zijn. Mijn 10-jarige schrijft haar eigen berichten en is een behoorlijk gepassioneerde kleine kok geworden. Mijn zoon houdt van koken en helpt me met belichting en fotografie. En mijn man is mijn buitengewone proever, een van de voordelen van een vrouw die een foodblogger is! ”

3. Vind uw ideale bezoeker

Je moet je ideale publiek onderzoeken – ‘moeders’ is niet goed genoeg. Je moet overwegen:

 • Leeftijd
 • Locatie (stad? Boerderij?)
 • Leeftijden / geslachten van kinderen
 • Hoeveel kinderen
 • Ouderschapstijl (natuurlijk, stedelijk)
 • Inkomensniveau
 • Werken versus thuis blijven
 • Geloof / filosofie
 • Opleiding

Je moet ook begrijpen hoe ze omgaan met het opvoeden van kinderen. Wanneer u inzoomt op die doelgroep, onthoud dan dat te fijn niching u zonder publiek kan achterlaten, dus zorg ervoor dat uw onderwerp een brede aantrekkingskracht heeft.

Een succesvolle blog heeft een gerichte missie, het combineren van je passie met je niche, die specifiek is afgestemd op jouw ideale bezoeker.

Misschien wil je een missieverklaring opschrijven en deze in de loop van de tijd aanpassen. De missie van mijn blog is bijvoorbeeld om tips, hacks en algemene zorg te bieden aan ouders van speciale kinderen met speciale diëten om hun leven te verbeteren. Zodra je je missie hebt afgerond, kun je je inspanningen op sociale media afstemmen. Word een actieve deelnemer door de beste bloggers van de gemeenschappen van uw ideale bezoekers te steunen. Ga hier NIET op in met een agenda om een ​​blogger te “gebruiken” om paginaweergaven te krijgen. Bouw in plaats daarvan echte relaties op met mensen met gemeenschappelijke interesses. Dit gebeurt vanzelf als je onderwerpen volgt en becommentarieert die voor jou resoneren.

Reesa Lewdowski, Momma Lew – 

“Blijf jezelf! Concentreer u op de dingen die u in uw dagelijks leven graag doet en op dingen die u belangrijk vindt. De kans is groot dat er andere moeders zijn die een band met u zullen hebben en een band met u zullen voelen vanwege uw openhartigheid en eerlijkheid. ‘

4. Waarover te schrijven

Keer nu terug naar die succesvolle blogs in uw niche om te onderzoeken welke onderwerpen viraal zijn gegaan en die uw ideale bezoeker en uw missie aanspreken. Berichten over beroemdheden zijn bijvoorbeeld altijd een hit, maar als je blog over natuurlijk ouderschap gaat, kun je alleen over beroemdheden schrijven als beide onderwerpen elkaar kruisen. Je zou ook moeten:

 • Overweeg eerst die ideale lezers! Wat hebben ze nodig? Waar houden ze van? Ligt de focus op jou of op hoe jouw perspectief en ervaring hen kan helpen beter te leven? Het maakt niet uit wat je niche is; lezers komen altijd op de eerste plaats – daar kan later goed uit komen. Sinds ik blog over speciale diëten, heb ik merken gedeeld die ik als veilig beschouw voor mijn kinderen. Dit heeft me uiteindelijk geholpen om een ​​langdurige influencer-campagne voor een groot merk te starten.
 • Onderzoek al het nieuws, actuele gebeurtenissen, trending topics en algemene buzz die in uw niche passen. April is bijvoorbeeld een maand voor autisme-bewustwording, dus ik produceer natuurlijk inhoud die bij dat onderwerp past op mijn blog.
 • Overweeg om controverse toe te voegen om lezers aan te trekken, maar onthoud dat het ook haters zal aantrekken. Bepaal in hoeverre u zich op uw gemak voelt en hoe u dit voor uw publiek kunt inlijsten: wilt u een blog die activisme promoot of wilt u dat het een comfortabele plek is voor bezoekers om te ontspannen of zich te vermaken?

0413-jolynne

Jo-Lynne Shane (voorheen Musings of a Housewife) –

‘Mijn beste advies is om gewoon te beginnen met schrijven. Raak niet verstrikt in geld verdienen of een strategie hebben. Begin gewoon met schrijven, schrijf dagelijks en richt je op het ontwikkelen van je stem en een gemeenschap. Reageer op opmerkingen en bedien uw community. DAN, als je eenmaal een product hebt gebouwd, kun je geld verdienen. ”

Deze tips moeten u op weg helpen bij het bouwen van een solide basis. In deel 2 van deze serie over het starten van een moederblog, bespreek ik blogpromotie en marketing van je moederblog en hoe je inkomsten kunt genereren.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map