Ondiepe inhoud en de impact op uw blog en schrijfcarrière

Als er één ding waar is met internet, dan is het wel dat het voor altijd verandert. Soms zijn die veranderingen goed. De eerste keer dat ik in de jaren 80 voor het eerst op internet kwam, was ik een jonge middelbare scholier. In die tijd was internet erg basaal. Vooral organisaties en onderwijsinstellingen verspreidden informatie. Je moest ook wat basiscomputercodering kennen om die eerste thuiscomputers ook effectief te gebruiken. Dit was waarschijnlijk een redelijk goede training voor diegenen onder ons die een carrière als schrijver, redacteur en webdesigner zouden hebben. Het dwong ons om de basis te leren en van daaruit verder te bouwen.


De opkomst van inhoud

AOL debuteerde ook toen ik nog op de middelbare school zat. Destijds was het het platform om op te staan. Er waren forums, prikborden, nieuwsberichten. En voor het eerst kon de gemiddelde persoon gemakkelijk contact maken met andere mensen, elkaar online ontmoeten in chatrooms en informatie verzamelen en e-mail ontvangen op één plek. Voor degenen die niet technisch onderlegd waren, was het een heel eenvoudige omgeving van het type What You See Is What You Get (WYSIWYG).

Vervolgens explodeerde het internet in de jaren 90 en bleef groeien in de jaren 2000. Ik ben nu al meer dan 20 jaar freelance schrijver en redacteur en de veranderingen die ik in die tijd heb gezien, zijn soms echt verbijsterend. Toen ik voor het eerst begon met schrijven, accepteerden de meeste uitgevers nog steeds alleen inzendingen via post. Hoewel een groot aantal van hen websites had, was de online-inhoud nog niet zo goed gegaan als later in de jaren 90.

Dan was er plotseling overal content. Alles wat je wilde weten, stond online. Blogs werden een groot ding en iedereen was geboeid door de mijmeringen van hun mede-internetsurfers. Blogs werden zelfs zo groot en de inhoud werd koning tot het punt dat er plotseling een ommekeer kwam in de manier waarop schrijven werkte. Nu, in plaats van dat de meeste uitgevers alleen hard-copy, per post toegestuurde inzendingen accepteerden, wilden de meeste uitgevers nu het werk via e-mail of een inhoudsplatform indienen en veel van dit werk werd online gepubliceerd.

Dan was er wat ik “de hausse” van inhoud zou willen noemen. Contentmolens zoals eHow, Demand Studios en verschillende anderen hebben in deze periode miljoenen verdiend. Het meeste geld kwam van Google-advertenties en het enige dat contentfarms moesten doen, was artikelen maken met zoekwoorden waarnaar mensen op zoek waren.

De val van inhoud

Helaas voor die inhoudsmolens en veel schrijvers die gedurende deze tijd hun baan verloren, inclusief ikzelf, verdreven de algoritmewijzigingen van Google hun winsten van de ene op de andere dag. Hoewel de veranderingen veel schrijvers aantasten en blogs beïnvloedden die eigenlijk behoorlijke inhoud hadden, had Google hier het juiste idee. Google begon in wezen niet alleen te kijken naar het weer waarin een site zoekwoorden had ingebed, maar of de inhoud echt van waarde was, hoe goed het was geschreven, of de persoon een expert was. Deze wijzigingen hebben de afgelopen zes of zeven jaar de waarde van de inhoud op veel sites verbeterd.

Google heeft mij ook onbedoeld een plezier gedaan als ondernemer / freelancer. Het maakt niet uit wat voor soort bedrijf of website u beheert, het is gewoon zakelijk verstandig om nooit al uw eieren in één mand te doen. Ik wist dat. Ik groeide op bij de knieën van mijn ouders en leerde zaken uit de eerste hand. Ik heb in de loop der jaren cursussen in het bedrijfsleven gevolgd. Ik heb met enkele van de slimste zakenlieden ter wereld gewerkt en ze hebben me begeleid. Toch was ik in de val gelopen van mijn makkelijke kleine montageklus voor een enkel bedrijf.

Het was gemakkelijk omdat er veel werk was, de beloning goed was en ik genoot van de schrijvers en collega-redacteuren waarmee ik werkte. Het probleem? Het was mijn belangrijkste bron van inkomsten. Toen Google hun algoritmewijziging bekendmaakte, kelderde deze site ‘s nachts. Binnen een paar maanden waren de meesten van ons zonder voorafgaande kennisgeving ontslagen om zelfs maar naar ander werk te zoeken. Was de inhoud ondiep op die site? Niet altijd, maar ja, soms. Het opvullen van zoekwoorden was een tactiek die ervoor zorgde dat ze hard werden gegooid door Google en het resulteerde in een aantal zeer onnatuurlijk klinkende bewoordingen in de artikelen.

Gaat inhoud ondiep in 2016?

In februari schreef ik een stuk voor WHSR met de titel How the Face of Content Is Changing in 2016. In die post onderzocht ik de opmerkingen van Google die ze publiceerden over hoe je je site beter kunt laten rangschikken, maar ik waarschuwde dat ook omdat Google hun algoritmen bijna constant dat je niet zomaar een reeks richtlijnen kunt volgen en hoopt op lange termijn goed te scoren.

Ja, sommige inhoud lijkt oppervlakkig te zijn geworden. Er ligt de nadruk op infographics en video’s, aangezien uit onderzoekstrends blijkt dat internetgebruikers genieten van deze korte uitbarstingen van informatie. Er is een reden voor deze verschuiving. Onderzoekers van het Xerox-bedrijf ontdekten dat wanneer inhoud gekleurde afbeeldingen heeft, mensen ongeveer 80% meer kans hebben om die inhoud te lezen. Er zijn natuurlijk nog veel meer redenen om visuele inhoud toe te voegen, waarvan ik zou zeggen dat het snel is voor gebruikers om naar te kijken, maar het is helemaal niet oppervlakkig omdat het langer kan duren om te schrijven dan geschreven inhoud en evenveel onderzoek.

Krediet: Ethos3.comKrediet: Ethos3.com

Aan de andere kant schakelen veel bedrijfseigenaren over naar meer diepgaande, onderzoeksgestuurde artikelen omdat ze merken dat het hogere conversieratio’s creëert, ongeacht wat de zoekmachines doen. Een aantal van mijn klanten eind 2015 en al in 2016 benaderden mij om langere, diepere gidsen te doen over verschillende onderwerpen. Vooral mijn zakelijke klanten lijken af ​​te wijken van de kortere, meer oppervlakkige inhoud van vroeger.

Een deel van de reden hiervoor is verbonden met de algoritmen van Google. Veel websites merken dat langere inhoud die is geschreven door degenen die in die niche worden herkend, beter scoort in de zoekmachines en dat hun site beter scoort in het algemeen. Search Engine Watch heeft gekeken wat het perfecte aantal woorden voor een blogpost kan zijn. Jarenlang dachten mensen dat het ongeveer 500 woorden zou moeten zijn. Google heeft echter in 2013 een algoritmewijziging aangebracht en is gaan kijken hoe diepgaande artikelen waren. Was het een oppervlakkige inhoud of was er een substantie?

Mensen die Google-algoritmen proberen te kraken, hebben echter zelden succes. Het is goed om op de hoogte te zijn van veranderingen en trends, omdat je een aantal van deze dingen intrinsiek gaat opnemen in je schrijven. Uiteindelijk moet ik als schrijver echter naar het onderwerp kijken en nadenken over wat alle lezers die op zoek zijn naar dat onderwerp, zouden willen weten. Mijn taak als schrijver is om die vragen te beantwoorden en zelfs een paar vragen waarvan de lezer niet wist dat hij ze had.

Een trend die ik persoonlijk heb opgemerkt in dit eerste kwartaal van 2016, is dat veel kleine bedrijven springen op de nieuwe contenttrend om wat korte, to-the-point content te willen over een zeer niche, zeer smal onderwerp. Deze stukken zijn gericht op de gemiddelde klant en bedoeld om een ​​vraag te beantwoorden of mogelijk een nieuwe lead aan te trekken. Ik heb de laatste tijd zoveel verzoeken voor dit soort artikelen dat ik een deel van het werk heb moeten afwijzen. Kortere stukken betalen meestal niet zo goed als langere, beter onderzochte stukken. Ik heb ook een aantal vaste klanten met wie ik werk die altijd op de eerste plaats komen, dus als ik het druk heb met het werk van hen, neem ik geen tijdelijke of korte zijopdrachten aan, maar verwijs ik ze naar andere schrijvers die ik ken.

Dus, gaat de inhoud oppervlakkig? Nee. Ik denk het niet echt. Ik denk dat uitstekend schrijven en onderzoek altijd gewaardeerd en vereerd zullen worden. Wat ik wel vind is dat artikelen scanbaar moeten zijn (daarover later meer onder mobiele gebruikers) en dat het onderwerp zelf smal en gericht moet zijn. Dit maakt de artikelen persoonlijker voor de gebruiker die op zoek is naar dat specifieke onderwerp.

Zijn virale sites de volgende contentmolens?

In de afgelopen paar jaar zagen we dat sommige sites eenvoudig op internet explodeerden en honderdduizenden dollars verdienden terwijl ze content creëerden die van de ene op de andere dag viraal ging. Sites zoals Elite Daily en Upworthy leken opeens aanwezig op elk social media kanaal. AdSense-inkomsten waren via het dak, waardoor mensen hun SEO-tactieken in twijfel trokken. Immers, als deze sites deze enorme vormen van verkeer plotseling naar artikelen zouden kunnen leiden die, laten we eerlijk zijn, niet zo geweldig waren, waarom werkte iedereen dan zo hard om diepgaande, kwaliteitsvolle stukken voor pinda’s te schrijven??

Volgens Mashable zien veel van deze sites al een enorme omzetdaling. Wat dat tegen me zegt, is dat Google op hen is ingespeeld en hun tactieken voor linkbait. Je weet waar ik het over heb. Je gaat naar Facebook en je ziet een foto en een kop die zoiets zegt als:

‘Dit kleine meisje had de ergste schooldag ooit … klik om erachter te komen waarom.’

Het beeld is bedoeld om je sympathie en emotie te trekken, net als de kop. Je klikt op de link en het is meestal een saai verhaal waar je normaal gesproken geen tijd aan zou verspillen.

Naast de link baiting, hebben de artikelen de neiging om zeer korte, staccato-achtige inhoud te hebben met een link naar de volgende pagina voor meer en dan naar de volgende pagina en zo maar door en door. Op deze manier worden deze sites klik na klik afgebroken terwijl u door dia’s of korte inhoudspagina’s bladert.

Vind je het als lezer leuk als je op die link klikt en slechte inhoud krijgt? Ik ook niet. Ik vermoed dat de reden dat deze sites in omzet en verkeer afnemen, is omdat mensen die op internet zijn behoorlijk slim zijn. Je kunt ze misschien een tijdje bedriegen, maar uiteindelijk zullen ze wijs worden in je zwarte hoedentrucs en weigeren ze weer voor de gek gehouden te worden. Daarom is het als schrijver en op je blog zo belangrijk om integer te zijn. Probeer uw lezers niet te misleiden om uw site te bezoeken. Zo houd je ze niet lang als lezer.

Een trend die ik bij veel bedrijven zie, is dat ze blogs laten groeien die de go-to-source zijn voor hun specialiteit. Dus als de persoon een servicebedrijf runt, zoals een loodgieter, begint hij een blog en deelt hij tips met zijn lezers. Hij kan een video uploaden die laat zien hoe je het filter in je kraan kunt vervangen. Zijn doel en focus zijn op één gebied en hij wil zijn lezer helpen, opleiden en informeren. Terwijl hij dit doet, wordt hij bekend om zijn expertise en nieuwe klanten bellen hem wanneer ze een loodgieter nodig hebben.

Dit concept werkt voor elk type bedrijf, niet alleen voor servicebedrijven. U moet een van de leidende autoriteiten op dat gebied worden en mensen zullen uw artikelen gaan zoeken. Ik heb een aantal lezers die me volgen, ongeacht voor welke site ik schrijf. Ze volgen mij op social media en via mijn nieuwsbrief en klikken op de links die ik stuur (vooral in mijn nieuwsbrief). Als je nog geen niche voor je blog en jezelf als schrijver hebt gevestigd, begin dan na te denken over hoe je je focus kunt verkleinen en wat je weet dat niemand anders weet of dat er een manier is om het beter te presenteren dan anderen in uw niche nu doen.

De virale nieuwssites die het echt goed lijken te doen, hebben ook een zeer gerichte niche. Schrijf niet alleen over een auto, maar schrijf ook over de Camaro en hoe u de motor op topprestaties kunt houden.

Mobiel gaan

mobiele toestellenDe tijd voor mobiele media bedraagt ​​nu 51%, tegenover 42% voor desktop-tijd. Bron: Smart Insights

Het schrijven hangt aan de muur als het gaat om mobiel surfen op het web. Een recent rapport van comScore toonde aan dat we “voorbij het mobiele omslagpunt” zijn en dat de meerderheid van de gebruikers online surft via mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Vorig jaar heeft Google zelfs een element aan zijn algoritme toegevoegd dat de mobiele vriendelijkheid van uw site heeft gemeten in zijn rangschikkingsvergelijking.

Deze trend van mobiele apparaten als het gaat om surfen op internet is zowel goed als slecht.

Slecht:

  • Een kleiner scherm betekent dat u de manier waarop uw site in die browsers wordt weergegeven, moet wijzigen, waardoor deze soms minder functioneel wordt.
  • Smartphones doden in sommige gevallen menselijke interacties. Kijk de volgende keer rond als u gaat eten. De helft van de paren heeft zijn neus begraven in hun respectievelijke telefoons in plaats van met elkaar te praten.
  • Het kleinere scherm stimuleert ook scrollen, wat betekent dat lezers mogelijk niet de tijd nemen om de informatie die je zo hard hebt gewerkt om ze voor elkaar te krijgen, echt te absorberen.

Goed:

  • De meeste mensen houden hun mobiele apparaten 24/7 bij de hand. Dit betekent dat u voor deze mensen veel meer mogelijkheden heeft om uw site te bezoeken. Als schrijver betekent dit dat die sites nog meer inhoud nodig hebben, dus er is een beetje werkzekerheid voor mij.
  • Mensen kunnen meer lezen tijdens de rust, zoals wanneer ze in de rij staan, bij een dokter of tijdens de voetbaltraining van hun kind.
  • Meer mensen gaan online die misschien geen snel internet hebben in het landelijke gebied waar ze wonen, maar wel een draadloze service hebben via hun mobiele apparaat.

Gezond blijven en evenwicht bewaren

Met al deze veranderingen kunt u zich waarschijnlijk voorstellen dat het behoorlijk stressvol kan zijn om een ​​blog te runnen of schrijver te zijn. Het is een wereld die constant verandert. Ik weet dat ik soms moeite heb gehad om het evenwicht te bewaren. Zo was ik in maart behoorlijk ziek. Ik kreeg last van de griep en voelde me vreselijk.

Een van de moeilijke dingen van ondernemer of freelancer zijn, is dat je de belangrijkste werknemer in je bedrijf bent. Natuurlijk heb ik een paar helpers, maar als het gaat om schrijven en redigeren, ben ik de enige die dat doet. Een ziekte of stress van buitenaf kan een knik in mijn creativiteit brengen en het moeilijk maken om mijn werk op tijd af te hebben.

Een ding dat ik enorm help, is dat ik takenlijsten moet maken en taken prioriteit geef. Dus, als ik weet dat ik elke maand rond dezelfde tijd een artikel moet inleveren voor WHSR, dan zal ik de dingen opsplitsen die ik moet doen om dat artikel te voltooien en ik geef prioriteit aan die taken omdat WHSR een van mijn vaste en favoriete is plaatsen waarvoor ik schrijf en bewerk. Als een klant die mij af en toe werk geeft alleen contact met mij opneemt gedurende die tijd, valt het werk om die taak te voltooien onder WHSR en heeft het niet zo veel prioriteit.

Toch wil ik altijd mijn verplichtingen nakomen om inhoud te leveren, dus ik krijg dat andere werk gedaan. Ik zal echter eerlijk zeggen dat mijn belangrijkste focus en mijn beste werk naar mijn vaste klanten gaat, die mij maand na maand consistent werk sturen.

Ik heb ook een paar schrijvers die ik ken ondervraagd om te zien hoe ze een balans creëren in dit gekke schrijf / blog-leven. Ze hadden enkele tips waarvan ik denk dat ze je zullen helpen je focus op het einddoel te houden en je niet zoveel zorgen te maken over al deze inhoudsveranderingen dit jaar.

Stel uw werkuren in

Jodee Redmond, freelance schrijver en blogger, heeft dit werk vele jaren gedaan en heeft andere schrijvers begeleid, hen geholpen bij het vinden van opdrachten en het een-op-een helpen.

jodee redmond“Ik denk dat als je verwacht dat alles altijd perfect in balans is, je teleurgesteld zult zijn. Houd in gedachten dat als alles in balans is, er niets beweegt en het leven constant in beweging is. Voor mij denk ik dat het helpt dat mijn vader zelfstandige was als bouw- en elektricien. Hij werkte nooit van maandag t / m vrijdag, 9-5 uur, dus ik ben niet opgegroeid met dat patroon dat hij thuis was op een vaste tijd of noodzakelijkerwijs de hele dag op zaterdag. “

Jodee vertelde dat ze overdag werkt, terwijl het rustig is in het huis en haar familie aan het werk en op school is. Ze kan ‘s avonds wat werken als ze niet klaar is met haar werk, maar ze zorgt ervoor dat ze een pauze neemt wanneer haar familie thuiskomt van de activiteiten van de dag en tijd met hen doorbrengt. Ze heeft ook een vaste tijd dat ze elke dag stopt met werken, zodat ze tijd heeft om te ontspannen.

“Het heeft tijd en wat vallen en opstaan ​​gekost, maar mijn familie en ik hebben een evenwichtiger werk- en gezinsschema onderhandeld dat beter voor ons lijkt te werken. In voorgaande jaren raakte ik te gefocust op werk en ik denk dat ze zich soms een beetje verwaarloosd voelden. Gelukkig spraken ze me om het me te laten weten. ‘

Uw merk is alles

Nancy A. Shenker, CEO, theONswitch Marketing en eigenaar van de Bad Girl, Good Business-blog, blogt, zoals ze het zegt, ‘sinds de geboorte van de blog’. Onnodig te zeggen dat ze behoorlijk wat heeft geleerd over wat er nodig is om je blog door de jaren heen en door de veranderingen van Google succesvol te houden.

Haar beste advies omvat:

nancy een. shenker“Doorloop een persoonlijke of zakelijke merkoefening, net zoals een groot merkbedrijf dat zou doen. Werk aan uw publiek (en wat ze zoeken), uw concurrentie, uw stem en beeld en uw communicatiefrequentie.

Als je focus verandert (zoals de mijne een paar jaar geleden), pas je gewoon aan en merk je opnieuw. Maar zorg ervoor dat u uw lezer uitlegt waarom de dingen veranderen.

Consistentie van uw merk is belangrijk voor Nancy en zij beschrijft dit als ‘een unieke stem, visuele beelden en een scala aan onderwerpen’.

Inhoud Schmontent

Uiteindelijk maakt het niet echt uit of ik persoonlijk blij ben met de veranderingen die plaatsvinden in inhoud en met mobiele apparaten. De veranderingen zullen komen, ongeacht hoeveel men ze wel of niet leuk vindt. Ik ben echter net zo zeker na meer dan 20 jaar dat ik de veranderingen volgende week, volgende maand en volgend jaar weer zal veranderen.

Of u nu een blogger, freelanceschrijver of bedrijfseigenaar bent, weet dat hoewel het belangrijk is om op de hoogte te zijn van de trends en ze te begrijpen, u er nooit zo in verstrikt moet raken dat u de algemene toon en doelen van uw bedrijf verandert. Weet waarom je schrijft wat je schrijft en wie je publiek is en de trends zullen voor zichzelf zorgen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me