The White Screen of Death: wat te doen als uw WordPress-site niet beschikbaar is

Het is de grootste nachtmerrie van elke website-eigenaar – en het komt vaker voor dan je zou denken.


U bezoekt uw website, maar alle inhoud waaraan u zo hard heeft gewerkt, ontbreekt. In plaats daarvan word je geconfronteerd met obscure, met jargon gevulde foutmeldingen, of erger nog: een leeg, wit scherm zonder aanwijzingen om te volgen.

Onlangs is het mij overkomen. Al mijn websites zouden plotseling niet worden geladen, met in plaats daarvan “time-out bij verbinding” -fouten. Ik geef toe dat ik een beetje in paniek raakte! Maar ik kon stappen ondernemen om te herstellen en ik blijf maatregelen nemen om te voorkomen dat het opnieuw gebeurt.

Uw site die naar beneden gaat, doet pijn, vooral als u erop vertrouwt om uw inkomen te verdienen. Elk moment dat het uitvalt, kan u verkopen, leads en inkomsten kosten.

Staat u voor een wit scherm van de dood of maakt u zich zorgen over wat u moet doen als het u overkomt? Dan is deze post iets voor jou.

Stap 0: maak een aankondiging

Dit is ‘stap 0’ omdat het niet echt een stap voor probleemoplossing is, maar het is niettemin noodzakelijk.

Wanneer uw site niet beschikbaar is, is het cruciaal om uw publiek op de hoogte te houden.

Wanneer een bezoeker naar uw site gaat en deze niet toegankelijk is, raken ze begrijpelijkerwijs gefrustreerd. Het is jouw keuze of je die frustratie wilt verlichten of het tot woede wilt laten uitgroeien.

Als je contact houdt en aan je publiek uitlegt wat er aan de hand is en wanneer ze kunnen verwachten dat je website terugkomt, zullen ze veel geduldiger en begripvoller zijn.

Als u ze niet op de hoogte houdt, worden ze mogelijk boos op uw merk of besluiten ze in plaats daarvan een concurrent te bezoeken.

Goed nieuws is dat u dit gemakkelijk kunt voorkomen. Houd ze gewoon op de hoogte door:

 • Een aankondiging doen op sociale media. Houd het kort, maar geef je publiek een duidelijk idee van wat er gebeurt en wanneer ze je terug kunnen verwachten.
 • Een snelle e-mail naar uw lijst sturen als u denkt dat uw site langer dan een dag niet beschikbaar is.
 • Een bericht op uw website plaatsen (als u dit kunt). Als uw site nog steeds actief is en u wijzigingen kunt aanbrengen in uw WordPress-dashboard, gebruikt u een plug-in zoals Ultimate Coming Soon Page om een ​​onderhoudspagina voor uw bezoekers weer te geven, zodat ze geen kapotte site zien.

Stap 1: analyseer de fout

Noteer welke foutmeldingen (indien aanwezig) u krijgt en maak screenshots. Deze zijn cruciaal voor het probleemoplossingsproces, of u het nu zelf doet of hulp zoekt bij een expert.

Veelvoorkomende fouten die u mogelijk ziet, zijn onder meer:

 • Connectie time-out: Dit is een fout die uw browser u kan geven als het te lang wacht om verbinding te maken en de benodigde gegevens op te halen om uw website weer te geven. Het kan worden veroorzaakt door een probleem met uw internetverbinding, instellingen op uw apparaat (zoals een firewall), uw webhostingbedrijf of uw website zelf. Dit gebeurde op mijn website en het bleek een tijdelijk probleem te zijn met mijn hostingbedrijf, Bluehost.
 • 404 Niet Gevonden: Dit is na de storing met een van mijn websites gebeurd. De startpagina werkte prima, maar individuele blogposts leken allemaal te ontbreken. Het bleek dat mijn .htaccess-bestand op de een of andere manier was verwijderd tijdens de uitval van de site.
 • Server niet gevonden: Deze fout kan worden veroorzaakt door uw internetverbinding of door een probleem met uw webhosting of domeinservice. Het wordt zelden veroorzaakt door een WordPress-fout in uw thema’s of plug-inbestanden.
 • Leeg wit scherm: Een leeg wit scherm is lastig op te lossen omdat er geen voor de hand liggende informatie is. Dit wordt vaak veroorzaakt door een probleem met de code van uw site, hetzij in WordPress, hetzij in een thema- of plug-inbestand.
 • Fout bij het tot stand brengen van een databaseverbinding: Dit is een veel voorkomende WordPress-fout die vaak wordt veroorzaakt door een probleem met de configuratie van uw wp-config-bestand, zoals een verkeerde databasenaam of een verkeerd wachtwoord. Het kan ook worden veroorzaakt als uw databaseserver om een ​​of andere reden niet reageert (een probleem met uw webhost) of als uw database is beschadigd.
 • Willekeurige codefouten op uw website: Uw website wordt mogelijk goed weergegeven, behalve dat er foutcodes worden weergegeven op sommige pagina’s of op uw dashboard, zoals ‘functie niet gevonden’ of ‘onverwacht einde’. Dit kan worden veroorzaakt door een plug-in of thema of door een beschadiging van uw kern-WordPress-bestanden.

Zorg ervoor dat u niet alleen bent

Hopelijk is het zo dat iedereen je website prima kan zien.

Zorg ervoor dat het niet alleen uw browser, uw computer of uw internetverbinding is:

 1. Wis uw browsercache
 2. Controleer uw site op DownForEveryoneOrJustMe.com
 3. Bezoek uw site met een andere browser
 4. Probeer een ander apparaat te gebruiken (uw smartphone, tablet, laptop)
 5. Gebruik een andere internetverbinding (Wi-Fi) of vraag een vriend om ernaar te kijken

Als uw website goed wordt weergegeven in een andere browser, apparaat of internetverbinding, heeft u vastgesteld waar het probleem ligt. Mogelijk moet u hulp krijgen bij het repareren van uw apparaat of verbinding, maar uw site is in ieder geval nog steeds actief!

Stap 2: Los WordPress-problemen op

Als het probleem niet bij uw apparaten of internetverbinding ligt, kan dit bij uw WordPress-site zijn.

Denk terug aan eventuele recente wijzigingen die u heeft aangebracht. Heeft u onlangs:

 • Je kernversie van WordPress bijgewerkt
 • Instellingen gewijzigd
 • Uw functies.php-bestand of andere bestanden gewijzigd
 • Alle thema’s of plug-ins geïnstalleerd, verwijderd of bijgewerkt

Probeer indien mogelijk recente wijzigingen ongedaan te maken of herstel vanaf een recente back-up om te zien of het probleem hiermee is opgelost.

Problemen met WordPress oplossen

Probeer eerst in te loggen op uw WordPress-dashboard voor algemene probleemoplossing voor WordPress. Als u dit niet kunt, is dit mogelijk een hostingprobleem en geen probleem met uw site. U moet echter nog steeds de volgende stappen voor probleemoplossing proberen via uw hostingaccount of een FTP-client. Als je bent buitengesloten, bekijk dan Vishnu’s bericht over mogelijke redenen om uitgesloten te worden van je WP-beheerder.

Probeer vervolgens over te schakelen naar het standaard WordPress-thema om te zien of dat het probleem oplost.

Als dit niet het geval is, probeer dan al uw plug-ins uit te schakelen om te zien of het probleem hiermee is opgelost. Als dit het geval is, kunt u uw plug-ins een voor een opnieuw inschakelen om vast te stellen welke het probleem veroorzaakt.

Als een thema of plug-in het probleem veroorzaakt, kunt u contact opnemen met de ontwikkelaar voor ondersteuning en in de tussentijd een alternatief thema of plug-in gebruiken.

Database corruptie oplossen

Sommige WordPress-problemen worden veroorzaakt door een beschadigde database. Als u een fout in de databaseverbinding krijgt en u zeker weet dat uw aanmeldingsgegevens in uw wp-config-bestand correct zijn, kunt u een ingebouwde WordPress-functie gebruiken om een ​​databaseherstel uit te voeren. Bekijk het bericht van Lori over probleemoplossing wanneer uw WordPress-migratie naar een nieuwe host een nachtmerrie wordt voor een stapsgewijze handleiding voor het repareren van uw database.

Stap 3: Controleer uw webhosting

Als je bent ingelogd op je hostingaccount en geen problemen kunt vinden, maar je site is nog steeds niet beschikbaar – of als je helemaal geen toegang hebt tot je hostingaccount – is de kans groot dat het probleem bij je webhost ligt.

Je kunt de website en social media-accounts van je host bekijken om te zien of ze problemen hebben aangekondigd. Mogelijk komt u erachter dat ze niet beschikbaar zijn voor gepland onderhoud, en er kan informatie zijn over wanneer u kunt verwachten dat uw site een back-up maakt.

Zo niet, dan is de volgende stap om contact op te nemen met ondersteuning. Afhankelijk van het type ondersteuning dat uw webhost biedt, kunt u hen misschien bellen of een livechat starten om onmiddellijke ondersteuning te krijgen, of moet u mogelijk een ondersteuningsticket indienen.

Toen mijn site uit de lucht ging, probeerde ik directe ondersteuning te krijgen via live chat, maar de wachttijden bleven steken op 30 minuten, dus ik moest in plaats daarvan een supportticket indienen. Toen mijn supporttickets enkele weken onbeantwoord bleven, wist ik dat het tijd was om van host te wisselen. Hoewel Bluehost een geweldige service bood, merkte ik ook dat mijn sitesnelheden veel langzamer waren geworden dan vroeger. Omdat ik toch al van plan was mijn hosting te upgraden, besloot ik in plaats daarvan VPS-hosting met InMotion te krijgen.

Een overvloed aan preventie …

Om snel te herstellen van een uitval van een site, moet u voorbereid zijn voordat het gebeurt. Zorg ervoor dat u een goed, betrouwbaar webhostingbedrijf heeft en dat u regelmatig een back-up van uw site maakt. Maak uzelf vertrouwd met uw ondersteuningsopties voor webhosting, zodat u weet waar u heen moet als u snel hulp nodig heeft.

Wanneer de tijd daar is, bent u voorbereid en kunt u snel herstellen wanneer uw site uitvalt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map