Kajian 000webhost

Ditubuhkan pada tahun 2007 sebagai anak syarikat kepada Hostinger, 000webhost sedikit berbeza daripada penyedia hosting web anda, malah yang percuma. Sebaliknya ia menjadikan dirinya sebagai “platform pembelajaran untuk pemula yang memulakan perjalanan mereka di internet”.


Menawarkan pelbagai penyelesaian web hosting kos rendah dengan pelan permulaan yang benar-benar percuma, 000webhost membolehkan pengguna langkah mudah untuk membangun – dan menghoskan laman web pertama mereka. Ini bermaksud bahawa rancangan kos rendah itu dikaitkan dengan dua komponen penting lain yang berguna untuk pemula – pembangun laman web dan pembelajaran kod.

Lebih kurang 000webhost

  • Ibu pejabat: Kaunsas, Lithuania
  • Ditubuhkan: 2004
  • Perkhidmatan: Hosting bersama

Bagaimana Web Hosting Percuma Berfungsi

Sebelum saya masuk ke mur dan bauthost 000webhost, saya fikir adalah wajar untuk memasukkan segue pendek pada hosting web percuma. Apa-apa jenis hosting web, sama ada percuma atau sebaliknya masih memerlukan peralatan yang sama di pihak penyedia hosting web.

Perkara pertama yang perlu diberi perhatian ialah pelayan, perisian dan lebar jalur semuanya memerlukan pelaburan modal yang besar. Pelaburan ini mesti dipulihkan entah bagaimana, jadi anda biasanya boleh menghadapi tekanan untuk meningkatkan akaun anda. Dalam beberapa kes, host web percuma juga boleh menyampaikan data anda kepada rakan kongsi juga.

Pada tahap lain, terdapat banyak batasan pada akaun percuma. Ini berbeza-beza bergantung pada hos – ada yang akan menerapkan iklan wajib di laman web anda, batasan sumber pelayan yang ketat dan anda juga hanya akan dibenarkan menggunakan format nama domain tertentu. Dalam kes 000webhost adalah:

nama anda.000webhostapp.com

Akhirnya, ada risiko yang anda hadapi apabila disebabkan oleh kos pelaburan modal, tuan rumah bebas berusaha untuk mengurangkan keselamatan. Sebagai contoh, 000webhost diretas pada tahun 2015 yang mengakibatkan data lebih daripada 13 juta pelanggan dicuri.

Oleh kerana faktor-faktor ini, saya sangat mengesyorkan anda menganggap 000webhost sebagai kotak pasir di mana anda boleh mencuba barang atau idea baru. Sekiranya anda serius mengehoskan laman web, gunakan perkhidmatan hosting berbayar sebagai gantinya.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me