Kajian BlueHost

Saya pasti anda telah melihat puluhan, jika tidak lebih, ulasan BlueHost di Internet. Sebilangan besar ulasan ini membincangkan perkara yang sama – ciri hosting tanpa had BlueHost, tawaran domain percuma, dan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.


Ini bukan salah satu ulasan tersebut.

Saya telah menggunakan perkhidmatan hosting bersama BlueHost sejak tahun 2005. Salah satu laman web gabungan pertama saya dihoskan dalam rancangan BlueHost yang sangat lama bernama “BlueHost Platinum Pak” dan saya mempunyai akaun BlueHost lain yang didaftarkan pada tahun 2020 untuk projek sampingan.

Banyak perkara telah berubah sejak tahun 2005: Syarikat ini dijual kepada Endurance International Group (EIG) pada tahun 2010, reka bentuk baru dikeluarkan di BlueHost.com pada tahun 2017 – 2018, VPS baru dan rancangan hosting khusus ditambahkan ke rak BlueHost, dan harga pendaftaran dikurangkan dari $ 8.95 / bulan (pada tahun 2005) kepada $ 2.95 / bulan hari ini.

Mengenai BlueHost Hosting

 • Ibu pejabat: Burlington, Massachusetts, A.S..
 • Ditubuhkan: 2003, oleh Matt Heaton dan Danny Ashworth
 • Perkhidmatan: Dikongsi, VPS, khusus, dan hosting awan

Kelebihan: Apa yang saya suka mengenai BlueHost

   24Sokongan24/724/724/7Pendaftaran (36-bulan)$ 5.45 / bln$ 29.99 / bln$ 99.99 / blnKadar Pembaharuan$ 14.99 / bln$ 59.99 / bln$ 159.99 / bln

  Kekurangan: Tidak begitu baik mengenai BlueHost

  1. Kenaikan harga semasa pembaharuan

  Harga pembaharuan BlueHostCetakan halus di sebalik tawaran BlueHost.

  Walaupun ini sudah menjadi kebiasaan untuk tawaran hosting murah, perlu diperhatikan bahawa BlueHost mengenakan harga yang tinggi ketika memperbaharui rancangan anda.

  Pelan asas sahaja naik dari $ 2.95 / bln menjadi $ 7.99 / bln semasa anda memperbaharui, yang merupakan kenaikan harga sebanyak 170% (!).

  BlueHost PlansSignup (36-mo) RenewalIncrease
  Asas$ 2.95 / bln$ 7.99 / bln170%
  Tambahan$ 5.45 / bln$ 10.99 / bln102%
  Pilihan Plus$ 5.45 / bln$ 14.99 / bln175%
  Pro$ 13.95 / bln$ 23.99 / bln72%

  2. Pengehosan tanpa had dibatasi oleh pelbagai polisi penggunaan

  Kelemahan lain adalah bahawa hosting tanpa had mereka sebenarnya tidak “tidak terhad”.

  Dengan membaca polisi mereka, anda akan menyedari bahawa terdapat peringatan tertentu untuk hosting mereka yang tidak terhad, seperti kenyataan bahawa mereka tidak menyediakan ruang tanpa had untuk penyimpanan dalam talian. Semua ini akhirnya menjadikan “hosting tanpa had” mereka agak terhad.

  Hosting tanpa had BlueHost dibatasi oleh masa pemprosesan, memori, dan inod pelayan.Hosting tanpa had BlueHost mempunyai batasan ketat dalam penggunaan pangkalan data.

  3. Pusat data yang berpusat di A.S. sahaja

  Malangnya, Bluehost hanya mengendalikan pelayan di pusat data yang berpusat di AS. Walaupun ini mungkin baik untuk laman web yang menargetkan lalu lintas di wilayah itu, sayangnya ini menempatkan orang lain yang tidak menguntungkan. Hal ini terutama berlaku untuk laman web yang menjangkakan lalu lintas rantau Asia kerana zon tersebut benar-benar melintasi dunia.

  Harga: Berapa Kos BlueHost?

  Harga Hosting Bersama BlueHost

  Hosting bersama BlueHost hadir dalam empat rasa: Basic, Plus, Choice Plus dan Pro. Ciri-ciri utama dan harga setiap rancangan ditunjukkan dalam jadual di bawah.

  Perhatikan bahawa BlueHost Plus dan Choice Plus mempunyai harga pendaftaran yang sama ($ 5,45 / bln) tetapi mereka memperbaharui pada kadar yang sangat berbeza ($ 10,99 / bln vs $ 14,99 / bln). Sekiranya anda tidak pasti, mulakan dengan pelan yang lebih rendah (Plus) dan tingkatkan kemudian jika perlu.

  CiriBasicPlusChoicePlusPro
  Laman web1Tanpa hadTanpa hadTanpa had
  Penyimpanan50 GBTanpa hadTanpa hadTanpa had
  Akaun emel5Tanpa hadTanpa hadTanpa had
  Domain Percuma1111
  Sandaran AutomatikTermasukAsas CodeGuard
  Had Inod50,000 *50,000 *300,000300,000
  SSL Auto Percuma 
  Harga Promosi
  (Tempoh 36 bulan)
  $ 2.95 / bln$ 5.45 / bln$ 5.45 / bln$ 13.95 / bln
  Kadar Pembaharuan
  (Tempoh 36 bulan)
  $ 7.99 / bln$ 10.99 / bln$ 14.99 / bln$ 23.99 / bln

  * ToS rasmi menunjukkan bahawa dalam kebanyakan kes tindakan tidak akan diambil sehingga pengguna Basic dan Plus melebihi 200,000 inode.

  Harga Hosting VPS BlueHost

  Pelan BlueHost VPS berharga $ 18,99 / bln, $ 29,99 / bln, dan $ 59,99 / bln. Keseluruhan ciri dan harga hosting BlueHost VPS memenuhi standard pasaran. Harga mereka tidak murah berbanding dengan penyedia hosting VPS yang serupa, tetapi juga tidak mahal.

  Spesifikasi pelayan dan ciri utama seperti di bawah.

  Ciri-ciriStandardEnhancedUltimate
  Teras CPU224
  Ram2 GB4 GB8 GB
  Ruang Cakera30 GB60 GB120 GB
  Lebar jalur1 TB2 TB3 TB
  Alamat IP122
  Harga$ 18.99 / bln$ 29.99 / bln$ 59.99 / bln

  BlueHost BlueSky dan Pelan Perkhidmatan Penuh & Harga

  Untuk pelanggan perniagaan, Bluehost mempunyai perkhidmatan tambahan yang boleh didapati menjimatkan kos. Ini masuk pada dua tahap. Anda boleh memilih perkhidmatan penuh atau sokongan tahap profesional. Setiap pilihan ini dapat memenuhi keperluan anda bergantung pada keadaan anda dalam perniagaan anda.

  Untuk perniagaan yang mendapati kehadiran web semakin penting tetapi tidak mahu berurusan dengan pasukan sepenuh masa untuk menanganinya, perkhidmatan penuh adalah pilihan yang menarik. Ia juga mempunyai pilihan yang jauh melebihi apa yang dapat dilakukan oleh pasukan pembangunan.

  Dari konseptualisasi hingga pelancaran dan operasi berterusan, perkhidmatan penuh dari Bluehost menawarkan kira-kira setara dengan seluruh jabatan yang mempunyai pembangunan, reka bentuk, kandungan, dan pemasaran digital (termasuk SEO). Sekiranya anda mengambil kira jumlah untuk perkhidmatan ini secara dalaman, anda akan melihat kenaikan overhed tetap dan besar.

  Sekiranya anda sudah mempunyai laman web yang ada, anda masih boleh memilih perkhidmatan penuh dan meminta pasukan mereka berunding mengenai laman web anda sebelum dan selepas migrasi. Dengan cara ini, perniagaan anda dapat mengekalkan elemen penting dari kehadiran digital anda yang ada dan memindahkannya dengan peningkatan.

  Pelan dan Harga BlueHost BlueskyBlueHost Bluesky berharga $ 29.00 / bulan dan ke atas. Pengguna mendapat sokongan WordPress pakar apabila mereka menambahkan rancangan ini ke pakej hosting asal mereka.

  Perbandingan BlueHost: Bagaimana BlueHost Berkumpul dengan Orang Lain?

  1. BlueHost vs Hostgator

  Dalam penawaran asas mereka, BlueHost dan HostGator menawarkan beberapa profil yang serupa. Kedua-duanya juga merupakan penyedia perkhidmatan besar dan menawarkan tahap prestasi yang serupa ketika datang ke laman web yang lebih asas dan dimiliki oleh EIG.

  Ciri-ciriBlueHostHostgator
  Rancangan dalam KajianAsasPenetasan
  Laman web11
  Penyimpanan50 GBTanpa had
  Domain Percuma
  SSL percuma
  Akaun e-mel percuma5Tanpa had
  Pemindahan laman web percuma
  Jaminan Wang Dikembalikan30 hari45 Hari
  Harga Pendaftaran (langganan 36 bulan)$ 2.95 / bln$ 2.08 / bln
  Harga Pembaharuan$ 7.99 / bln$ 6.95 / bln
  Pesan / Ketahui Lebih LanjutBluehost.comHostgator.com

   Ketahui lebih lanjut

  • Ulasan Hostgator mendalam saya
  • BlueHost vs Hostgator: Bandingkan kebaikan & keburukan

  2. BlueHost vs InMotion Hosting

  Dengan harga leher dan leher, Bluehost memberikan InMotion peluang untuk mendapatkan wangnya di mana tahap kemasukan mereka berkenaan. Walau bagaimanapun, yang terakhir dilengkapi dengan ciri yang lebih baik dan jaminan wang dikembalikan sehingga 90 hari.

  CiriBlueHostInMotion Hosting
  Rancangan dalam KajianAsasLancarkan
  Laman web12
  Penyimpanan50 GBTanpa had
  Domain Percuma
  SSL percuma
  Lokasi pelayanTiada pilihanAmerika Syarikat
  Pemindahan laman web percuma
  Jaminan Wang Dikembalikan30 hari90 Hari
  Harga Pendaftaran (langganan 24 bulan)$ 3.95 / bln$ 3.99 / bln
  Harga Pembaharuan$ 7.99 / bln$ 7.99 / bln
  Pesan / Ketahui Lebih LanjutBluehost.comInmotionHosting.com

   Ketahui lebih lanjut

  • Tinjauan InMotion Hosting mendalam saya
  • BlueHost vs InMotion Hosting: Kelebihan & Keburukan

  Soalan Lazim

  Adakah BlueHost CodeGuard berbaloi?

  CodeGuard disertakan dengan rancangan bersama BlueHost Choice Plus dan di atas. Sekiranya anda menggunakan rancangan yang lebih asas, anda tidak perlu membayar lebih banyak untuk CodeGuard melainkan anda mempertimbangkan untuk menjalankan laman web eCommerce atau memproses pembayaran.

  Adakah BlueHost menggunakan SSD?

  Ya BlueHost menggunakan storan SSD pada semua rancangan.

  Mengapa BlueHost begitu murah?

  Bermula dari $ 2.95 / bln untuk hosting bersama, BlueHost tentunya merupakan salah satu hos yang lebih berorientasikan anggaran. Walau bagaimanapun, itu adalah harga pengenalan dan apabila pembaharuan meningkat menjadi $ 7.99 / bln.

  Adakah BlueHost baik untuk UK?

  BlueHost hanya mengendalikan pelayan di kemudahan Utah sendiri yang tidak optimum bagi mereka yang menyasarkan lalu lintas yang berpusat di UK. Walau bagaimanapun, secara amnya ia mempunyai prestasi pelayan yang baik secara keseluruhan.

  Pelan BlueHost mana yang terbaik?

  Sebagai permulaan, pelan Dasar BlueHost menawarkan langkah baik ke dalam dunia web hosting dengan kos masuk yang rendah dan ciri-ciri yang baik. Sekiranya anda memerlukan lebih banyak sumber, mereka juga mempunyai rancangan hosting VPS atau Dedicated.

  Bolehkah anda membatalkan BlueHost pada bila-bila masa?

  BlueHost menawarkan jaminan pembayaran balik selama 30 hari di mana pembatalan boleh mendapat bayaran balik sepenuhnya. Di luar itu, rancangan boleh dibatalkan tanpa bayaran balik pada bila-bila masa.

  Keputusan: BlueHost disyorkan untuk…

  Memandangkan anda hanya membayar ~ $ 5 / bln semasa pendaftaran, perkhidmatan hosting bersama BlueHost dianggap melebihi purata.

  Tuan rumah web memperoleh skor 58 dalam sistem penilaian 80 mata kami dan dinilai sebagai tuan rumah bintang 4.5.

  Untuk itu, saya rasa BlueHost adalah pilihan yang sangat baik untuk peniaga kecil dan pemilik laman web yang mencari penyelesaian hosting bajet.

  Perlu diperhatikan bahawa BlueHost menawarkan banyak ciri keselamatan dan prestasi terkini – seni bina NGINX, cache pelayan tersuai, HTTP / 2, penyimpanan SSD, dan lain-lain. Walau bagaimanapun, ciri-ciri ini hanya tersedia untuk mereka yang bersedia membayar tambahan. GoPro, rancangan hosting bersama prestasi tertinggi BlueHost, berharga $ 13.95 / bln semasa pendaftaran ($ 23.99 / bln semasa pembaharuan). Hosting WordPress, sekarang dengan papan pemuka baru dan pasaran bersepadu, berharga $ 19.99 / bln (dan $ 39.99 / bln semasa pembaharuan).

  Inilah ringkasan ringkas mengenai kebaikan dan keburukan BlueHost:

  KEBURUKAN

   Alternatif BlueHost

   Sekiranya anda merasakan BlueHost tidak sesuai untuk laman web anda, berikut adalah beberapa alternatif yang perlu dipertimbangkan. Anda juga disyorkan untuk melihat senarai ulasan hosting saya di sini.

   • Hosting A2 – Prestasi pelayan yang mantap, rancangan hosting yang dikongsi dan juga VPS berharga sama seperti BlueHost.
   • GreenGeeks – 300% hosting mesra alam, sesuai untuk pengguna yang mencari penyelesaian hosting bersama bajet.
   • Hosting InMotion – Di sinilah saya menghoskan laman web ini (WHSR); rancangan hosting VPS yang kompetitif.
   • Hostinger – Salah satu perkhidmatan hosting murah terbaik pada tahun 2018; rancangan hosting bersama dilengkapi dengan tanda harga yang murah dan ciri-ciri inovatif.
   • Tapak Tapak – Sedikit mahal tetapi anda mendapat apa yang anda bayar; perkhidmatan hosting premium dengan sokongan sembang langsung kelas atas.

   Bandingkan BlueHost dengan yang lain

   • Hosting BlueHost vs A2
   • BlueHost vs DreamHost
   • BlueHost vs GoDaddy
   • BlueHost vs GreenGeeks
   • BlueHost vs Hostinger
   • BlueHost vs TMD Hosting

   Dapatkan BlueHost dengan Harga Diskaun

   BlueHost menawarkan harga perkenalan khas untuk semua pengguna baru. Sekiranya anda membuat pembelian melalui pautan promo kami di bawah, anda akan mendapat potongan sehingga 63% dari bil pertama anda.

   Potongan harga istimewa ini berlaku untuk semua rancangan hosting bersama – Basic, Plus, Choice Plus dan Pro.

   BlueHost Basic bermula pada $ 2.95 / bln, Plus $ 5.45 / bln, Choice Plus $ 5.45 / bln dan Pro $ 13.95 / bln (langganan 36 bulan).

   Jeffrey Wilson Administrator
   Sorry! The Author has not filled his profile.
   follow me