Kajian GreenGeeks

Dengan lebih dari sepuluh tahun dalam perniagaan hosting web, GreenGeeks adalah benteng unik bagi mereka yang mencari perkhidmatan yang mesra alam (lebih lanjut mengenai ini kemudian).


Ditubuhkan pada tahun 2008 oleh Trey Gardner, syarikat ini telah memanfaatkan pengalamannya yang luas di beberapa syarikat hosting besar. Hari ini, Trey dan pasukan profesionalnya yang berpengalaman telah membina GreenGeeks menjadi syarikat yang sihat, stabil dan berdaya saing.

Mengenai Pengalaman GreenGeeks Kami

Pembaca WHSR lama tidak semestinya asing bagi Trey Gardner. Kami telah melakukan dua wawancara dengan CEO pada tahun 2000 dan telah menerbitkan banyak ulasan mengenai projeknya pada masa lalu.

Pada masa penulisan ini, kami mengadakan laman web ujian (lihat di sini) di platform hosting bersama GreenGeeks dan memantau prestasinya secara konsisten menggunakan sistem dalaman kami yang disebut “HostScore”. Anda boleh melihat prestasi terbaru GreenGeeks di halaman ini.

Mengenai GreenGeeks, Syarikat

 • Ditubuhkan: 2008
 • Ibu pejabat: Agoura Hills, CA
 • Perkhidmatan: Dikongsi, VPS, hosting penjual semula

Akar syarikat terletak di Amerika Utara dan telah melayani lebih dari 35,000 pelanggan dengan lebih dari 300,000 laman web. Sebagai syarikat hosting yang mesra alam, ia telah mengabdikan diri untuk meninggalkan jejak tenaga positif dan menggantikan tenaga terpakai dengan tiga kali ganda kredit tenaga yang digunakan.

Sekiranya anda tertanya-tanya mengapa ini mungkin penting, firma perisikan pasaran IDC menganggarkan bahawa dalam 10 tahun akan datang, data yang diuruskan oleh perniagaan akan meningkat sebanyak 50 peratus. Ini bermaksud peningkatan ketara dalam jumlah pelayan yang diperlukan untuk menangani data, bahkan mempertimbangkan kemajuan dalam teknologi pelayan.

Mari kita perhatikan dengan lebih dekat dan lihat apakah perkhidmatan ini, yang dikendalikan oleh pakar industri, dapat menjadikan es sebagai tuan rumah web yang hebat.

CONS: Yang buruk dan hodoh

  Keputusan & Yang lain

  Kelebihan GreenGeeks: Apa yang Kami Suka mengenai GreenGeeks?

  1. Mesra Alam: 300% Green Hosting (Teratas Industri)

  Memandangkan nama syarikat, mari kita fokus pada Green Web Hosting sebentar.

  Tidak semua syarikat hosting hijau tetapi dua perbezaan utama adalah sama ada mereka menggunakan Kredit Offset Karbon atau Sijil Tenaga Boleh Diperbaharui. Untuk memahami implikasi masing-masing, baca artikel kami mengenai Cara Green Web Hosting Berfungsi.

  GreenGeeks mengaku menawarkan “300% Web Hosting Hijau Dikuasakan oleh Tenaga Diperbaharui”.

  Ini bermaksud bahawa mereka membeli tiga kali lebih banyak jumlah sijil Tenaga Diperbaharui daripada yang digunakan oleh perkhidmatan yang mereka berikan.

  Syarikat Hijau yang diperakui

  Syarikat ini adalah Rakan Tenaga Hijau EPA yang diiktiraf yang bekerjasama dengan yayasan persekitaran untuk membeli kredit tenaga angin.

  sijil hijau greengeeksSijil hijau GreenGeeks yang dikeluarkan oleh EPA dan BEF.

  Selain itu, terdapat juga fakta bahawa salah satu pusat data mereka berada di Toronto. Dalam beberapa tahun terakhir, beberapa pusat data telah bergerak ke sana untuk memanfaatkan fenomena yang disebut “penyejukan percuma”.

  Penyejukan percuma di Toronto memanfaatkan cuaca sejuk untuk membantu mengurangkan kos operasi (dan jejak karbon) pusat data sebanyak 50 peratus. Kemudahan ini mempunyai litar penyejukan tambahan yang direka khas untuk membolehkan udara luar yang membeku sebagai tambahan kepada sistem penyejukan tradisional yang dituntut oleh peralatan.

  2. Kelajuan Pelayan Cemerlang – Nilai A dalam Semua Ujian Kelajuan

  Dengan menjalankan ujian prestasi kami yang biasa, GreenGeeks menyala … dengan baik, hijau di seluruh bidang.

  Dengan pelayan ujian kami yang terletak di Eropah, saya juga memutuskan untuk melakukan ujian tambahan dari London, hanya untuk melihat apakah ada kesan ketara terhadap prestasi hosting.

  Tidak menghairankan, ujian prestasi GreenGeeks menunjukkan kelajuan terbaik dari ujian berasaskan EU kerana pelayan kami berada di Belanda. Walau bagaimanapun, ia juga berjaya memperlihatkan kelajuan yang sangat baik – dari Asia ke Amerika Utara.

  Walau bagaimanapun, jika anda melihat lurus ‘A’ dan menggali angka sedikit, ada Time-to-First-Byte (TTFB) dari Singapura yang sedikit lebih tinggi. Ini dijangka kerana GreenGeeks tidak mempunyai pusat data di lokasi ini.

  Ujian Kelajuan BitCatcha (Mac 2020)

  GreenGeeks dinilai “A +” dalam ujian kelajuan Bitcatcha baru-baru ini (lihat hasil ujian sebenar di sini).

  Ujian Kelajuan Halaman Web – dari Dulles, Virginia

  Hasil ujian kelajuan GreenGeeksUjian kelajuan GreenGeek di WebpageTest.org. TTFB dari pelayan yang terletak di Amerika Syarikat = 459ms (lihat keputusan ujian sebenar di sini).

  Ujian Kelajuan Halaman Web – dari Singapura

  Ujian kelajuan Singapura untuk hosting GreenGeeeksUjian kelajuan GreenGeek di WebpageTest.org. TTFB dari pelayan yang terletak di Singapura = 1,390ms.

  Ujian Kelajuan Halaman Web – dari Frankfurt, Jerman

  Ujian kelajuan GreenGeek di WebpageTest.org. TTFB dari pelayan yang terletak di Jerman = 174ms (hasil ujian sebenar di sini).

  3. Pilihan Lokasi Pelayan

  Pusat data GreenGeeks berada di Chicago, Phoenix, Toronto dan Amsterdam.

  Semasa memilih akaun hosting, anda dapat memilih tempat laman web anda dihoskan dengan memilih tempat penyediaan akaun GreenGeeks anda. Kami mempunyai pusat data di Phoenix, Chicago, Toronto, Montreal dan Amsterdam. Anda akan menikmati semua faedah platform hosting kami seperti penskalaan, kelajuan, keselamatan, dan teknologi mesra alam tanpa mengira pusat data yang anda pilih.

  4. Nyaman dan Mudah untuk Pemula dan Orang Bukan Teknikal

  Dengan bayaran masuk $ 2,95 sebulan (diperbaharui pada $ 9,95 setelah tempoh pendaftaran awal), anda akan mendapat jumlah yang hampir tidak terhad, termasuk perkhidmatan pendaftaran domain dan migrasi laman web percuma.

  Penghijrahan Laman Percuma GreenGeeks

  Sebagai contoh, bukan sahaja ruang web tidak terhad, tetapi penyimpanan SSD, yang cepat. Kemudian ada cadangan dan pemindahan laman web percuma setiap hari, yang praktikalnya tidak sering dilihat pada titik harga ini. Selesaikan semuanya dengan yang lain dan anda akan sukar mendapat tawaran yang setanding.

  Hosting WordPress hadir dengan sedikit perbezaan, tetapi ramai di antara anda dengan senang hati mengetahui bahawa terdapat perkhidmatan migrasi laman WordPress percuma. Ini adalah sesuatu yang banyak dihoskan oleh hos web.

  Untuk memulakan permintaan migrasi laman web percuma anda di GreenGeeks, log masuk ke Pengurus Akaun GreenGeeks anda > Sokongan > Permintaan Penghijrahan Tapak > Pilih Perkhidmatan > Berikan maklumat akaun hosting lama.

  HTTP / 2 dan MariaDB

  Persembahan GreenGeeks adalah HTTP / 2 yang diaktifkan secara lalai dan itu adalah cerita lain dengan sendirinya. HTTP / 2 sebenarnya dapat menjadikan laman web anda memuat lebih cepat dan disukai oleh Google.

  Perlu juga diperhatikan bahawa GreenGeeks menggunakan MariaDB, yang menggabungkan dengan cakera keras SSD, Optimized LiteSpeed ​​dan teknologi cache PowerCache untuk membentuk barisan depan yang kuat. Ini mungkin merupakan faktor besar dalam prestasi kelajuan mereka dan tidak boleh dipandang ringan.

  Pembina Laman Web Sitepad

  GreenGeeks menawarkan Sitepad sebagai pembangun laman drag-and-drop de facto. Walaupun Sitepad sedikit lebih rumit untuk digunakan daripada pembangun laman web drag-and-drop rata-rata, saya masih menganggap ini sebagai nilai tambah. Ia masih memerlukan kemahiran pengekodan sifar untuk digunakan dan sedikit lebih komprehensif daripada purata.

  Ia dilengkapi dengan banyak templat yang telah dirancang sebelumnya (lebih dari 300) ditambah dengan pelbagai widget yang dapat Anda gunakan untuk mengubahnya. Yang paling penting, Sitepad adalah penyunting laman web pihak ketiga yang telah disatukan oleh GreenGeeks ke dalam panel kawalannya. Oleh itu, pemaju asal mempunyai motivasi untuk terus memperbaruinya dengan teknologi dan alat baru.

  Tangkapan skrin penyunting SitePad.Terdapat 337 tema laman web pra-binaan yang tersedia di GreenPeeks ‘SitePad pada masa penulisan.

  Mari Encrypt Integrasi SSL

  GreenGeeks melancarkan Integrasi SSL Let’s Encrypt yang dibina sendiri pada bulan Julai 2019 untuk pengguna yang dihoskan di platform bersama dan penjual semula. Pengguna GreenGeeks kini boleh memasang satu klik Let’s Encrypt Wildcard SSL dan memperbaharui SSL mereka secara automatik; tanpa menyentuh fail CSR / Kunci Peribadi / CRT.

  * Catatan: Pengguna GreenGeeks yang ada – beralih ke panel kawalan GreenGeeks AM baru untuk mengakses alat SSL ini.

  Untuk menambahkan SSL percuma ke domain anda, log masuk ke papan pemuka anda > Keselamatan > Tambahkan Sijil SSL > Pilih Perkhidmatan dan Domain. Lihat panduan rasmi untuk mengetahui lebih lanjut.

  Ciri Keselamatan yang Luas

  Untuk memastikan keselamatan akaun, GreekGeeks menggunakan pendekatan serampang dua mata, menggunakan pengasingan akaun dan juga Secure vFS. Dengan membiarkan akaun dibungkam, mereka dapat melindungi pengguna dari babi sumber dalam lingkungan pelayan mereka sendiri. Sebagai contoh, jika akaun lain berdasarkan pelayan yang sama dengan akaun anda mempunyai lonjakan penggunaan yang besar, akaun anda tidak akan terpengaruh.

  Setiap akaun juga dijamin dengan pengimbasan malware masa nyata sendiri. Ini adalah tindak lanjut lain dari mentaliti silo, tetapi juga bermaksud bahawa akaun anda akan selamat dari sebarang perkara yang mungkin mempengaruhi akaun lain di pelayan yang sama, seperti perisian hasad.

  5. Sokongan Pelanggan dan Pangkalan Pengetahuan yang berguna

  GreekGeeks menjalankan aspek dari segi perkhidmatan pelanggan, dengan hampir semua yang diinginkan oleh pencari hos web. Syarikat ini diiktiraf oleh Better Business Bureau dan kini dinilai sebagai “A” oleh para pengguna. Mereka tidak hanya mempunyai sokongan e-mel 24/7, sokongan telefon dan sembang langsung, tetapi juga beberapa sumber menarik yang dapat anda manfaatkan.

  Pertama adalah asas pengetahuan, untuk bantuan DIY yang cepat. Terdapat juga beberapa tutorial asas untuk melengkapkan ini, merangkumi segala-galanya dari cara mengatur e-mel di akaun anda hingga bantuan khusus platform (seperti untuk WordPress atau Drupal).

  Secara keseluruhan dari segi sumber yang tersedia untuk pertolongan, GreenGeeks mengatasi dengan mudah 80 peratus daripada hos web yang saya temui setakat ini.

  Sebenarnya, satu-satunya kelemahan yang dapat saya lihat ialah kurangnya tutorial berasaskan video, yang menjadi semakin penting memandangkan kecenderungan kita terhadap format media kaya.

  Secara keseluruhan dari segi sumber yang tersedia untuk pertolongan, GreenGeeks mengatasi dengan mudah 80 peratus daripada hos web yang saya temui setakat ini.

  Kekurangan GreenGeeks: Apa yang Tidak Bagus tentang GreenGeeks Hosting?

  1. Bayaran persediaan dan domain tidak termasuk dalam bayaran balik

  Di bawah polisi pengembalian wang jaminan wang 30 hari GreenGeeks, anda boleh meminta bayaran balik dalam tempoh percubaan 30 hari pertama.

  Walau bagaimanapun, yuran pendaftaran domain, kos ciri tambahan lain (seperti SSL, kos CDN, dll), dan bayaran persediaan “percuma” semasa pembelian tidak akan termasuk dalam bayaran balik anda.

  Walaupun wajar bagi GreenGeeks untuk tidak membayar balik pendaftaran domain dan ciri tambahan kerana mereka perlu membayar untuk perkhidmatan pihak ketiga tersebut.

  Namun, adalah tidak adil untuk mengenakan yuran penyediaan $ 15 kepada pengguna ketika mereka membatalkan akaun mereka dalam 30 hari pertama.

  Bayaran yang diserlahkan tidak akan dikembalikan. Kami berbual dengan wakil penjualan syarikat untuk mengesahkan perkara ini.Untuk memburukkan lagi keadaan, ini tidak dinyatakan dalam Tempoh Perkhidmatan GreenGeek. Tangkapan Skrin GreenGeeks ToS (18 April 2018) – Tidak ada perkataan yang disebut mengenai yuran persediaan yang tidak dapat dikembalikan.

  2. Harga meningkat semasa pembaharuan

  Kos hosting laman web selalu menjadi perhatian utama bagi banyak pembaca WHSR. Tanda harga $ 2.95 / $ 3.95 / $ 4.95 hanya tersedia untuk pelanggan GreenGeeks kali pertama.

  Apabila anda memperbaharui rancangan hosting anda setelah penggal pertama, harga biasa untuk rancangan Ecosite Starter adalah $ 9.95 / bln.

  Walaupun amalan ini biasa di pasaran hosting web masa kini; kami berpendapat bahawa penting untuk memberi amaran kepada pengguna kami terlebih dahulu. Sebilangan besar pelanggan tidak menyedari bahawa mereka akan membayar harga yang lebih tinggi dan mereka terkejut apabila melihat caj automatik pada penyata kad kredit mereka.

  Rancangan Hosting GreenGeeks & Harga

  Hosting bersama GreenGeeks hadir dalam tiga pakej berbeza – Ecosite Starter, Ecosite Pro, dan Ecosite Premium. Mereka tidak mempromosikan Ecosite Pro dan Premium di laman utama mereka – satu-satunya halaman yang boleh anda ketahui lebih lanjut mengenai kedua-dua rancangan ini di sini.

  Akaun hosting pelan premium, menurut syarikat itu, ditempatkan di pelayan dengan pelanggan yang lebih sedikit dan juga dilengkapi dengan peningkatan CPU, Memory & sumber.

  CiriEcosite StarterEcosite ProEcosite Premium
  Penyimpanan / Lebar JalurTanpa hadTanpa hadTanpa had
  Domain AddonTanpa hadTanpa hadTanpa had
  Teras CPU223
  Ingatan384 MB512 MB1024 MB
  IP khas$ 48 / tahun$ 48 / tahun$ 48 / tahun
  Cakera I / O4 MB / saat10 MB / saat20 MB / saat
  Pendaftaran (12 bulan)$ 4.95 / bln$ 7.95 / bln$ 13.95 / bln
  Pendaftaran (24-bulan)$ 3.95 / bln$ 6.95 / bln$ 12.95 / bln
  Pendaftaran (36-bulan)$ 2.95 / bln$ 5.95 / bln$ 11.95 / bln

  Catatan mengenai had pelayan GreenGeeks

  Walaupun GreenGeeks mengaku menawarkan ruang dan lebar jalur yang tidak terhad, terdapat garis sial di ToS yang menyatakan “Dasar Pengguna Sumber yang Berlebihan”:

  Akaun hosting dianggap menggunakan “Jumlah sumber daya yang berlebihan” ketika menghabiskan 100% sumber daya yang diperuntukkan pada rencana hosting yang dilanggan dan / atau tambahan sumber daya berskala berlangganan dan / atau 75.000 fail juga dikenal sebagai “Sumber Pengkomputeran” , dan / atau “Sumber”, dan / atau “Penggunaan Sumber”.

  Biasanya, semua hos web mempunyai ini, tetapi GreenGeeks tidak menetapkan had masa. Adalah biasa untuk melengkapkan pernyataan itu dengan sesuatu seperti “untuk jangka masa lebih dari 15 saat” atau serupa. Ini bermaksud bahawa bila-bila masa anda mencapai had yang ditetapkan, walaupun sesaat, mereka berhak untuk memaksa peningkatan pada anda.

  Perlu juga diperhatikan bahawa fail / inod maksimum adalah 75,000 yang tidak jujur ​​(berbeza dengan InMotion Hosting dan Hostgator membenarkan sehingga 250,000 inode di atas kertas; A2 Hosting membenarkan sehingga 300,000).

  Soalan Lazim mengenai GreenGeeks Hosting

  Siapa GreenGeeks?

  GreenGeeks adalah syarikat hosting web yang diasaskan pada prinsip-prinsip hosting web yang mesra alam pada tahun 2006. Ibu pejabat mereka terletak di Agoura Hills, California tetapi mereka mempunyai pelanggan di seluruh dunia dengan pusat data di Amerika Syarikat, Kanada, dan Netherland.

  Bagaimana saya memasang WordPress di GreenGeeks?

  Rancangan di GreenGeeks disertakan dengan pemasang aplikasi Softaculous. Utiliti klik untuk memasang ini dapat membantu anda memasang WordPress secara automatik pada akaun hosting anda.

  Adakah hosting GreenGeeks bagus?

  GreenGeeks adalah tempat yang baik untuk pemula untuk memulakan dan menawarkan perspektif yang agak unik mengenai web hosting, berusaha untuk menjadi ramah lingkungan dalam industri dengan jejak karbon yang besar tanpa mengorbankan prestasi pelayan.

  Apa itu Green hosting?

  Green hosting adalah apabila usaha dilakukan untuk mengurangkan kesan persekitaran yang disebabkan oleh web hosting. Ini dapat dilakukan dengan beberapa cara, seperti pembelian kredit tenaga hijau atau offset karbon.

  Ketahui lebih lanjut mengenai cara kerja hosting Hijau.

  Adakah GreenGeeks sesuai untuk kegunaan perniagaan?

  GreenGeeks sesuai untuk kegunaan perniagaan, tetapi tumpuan mereka tetap pada hosting bersama dan hosting VPS. Perniagaan yang lebih besar harus berhati-hati dan berhati-hati terhadap kemungkinan batasan.

  Keputusan kami: GreenGeeks = Tuan Rumah Mesra Alam Terjangkau

  GreekGeeks adalah sebilangan kecil helah untuk saya.

  Di satu pihak, sebagai geek teknologi yang masih berharap dapat memiliki Bumi (dan kehidupan di atasnya) untuk beberapa waktu lagi, saya menghargai keramahan eko. Sebaliknya, saya tetap menggunakan taktik satu-rancangan-semua-mereka.

  Nampaknya terdapat ketidakcocokan dalam keseimbangan di sini dan saya yakin bahawa saya belum menangkap semuanya. Walau bagaimanapun, ingat juga prestasi kelajuan yang sangat baik yang ditunjukkan oleh pelayan GreenGeeks dalam ujian kami.

  Pada tahap peribadi, saya merasakan bahawa ini adalah tuan rumah yang dapat melakukan sesuatu yang luar biasa dengan apa sahaja dari blog hingga ke perniagaan kecil. Sebenarnya, saya rasa ini adalah tempat yang sesuai untuk pemula untuk menganjurkan laman web mereka, memandangkan kemudahan, harga dan sumber yang ada.

  Alternatif GreenGeeks

  Sekiranya GreenGeeks bukan untuk anda, berikut adalah beberapa penyedia perkhidmatan hosting lain yang perlu dipertimbangkan:

  • Hosting InMotion – Harga hosting bersama bermula pada $ 3,99 / bln.
  • Hosting A2 – Pelayan pemuatan pantas dengan harga yang berpatutan – $ 3,92 / bln.
  • HostPapa – Hosting mesra alam, rancangan hosting bersama bermula pada $ 2,95 / bln.

  Perbandingan Berdampingan dengan Orang Lain

  • GreeGeeks vs InMotion Hosting
  • GreenGeeks vs A2 Hosting
  • GreenGeeks vs HostPapa
  • GreenGeeks vs SiteGround
  • GreenGeeks vs BlueHost

  Promosi Istimewa GreenGeeks (Jimat 70%)

  GreenGeeks kini menjalankan promosi ulang tahun khas. Anda boleh menikmati potongan 70% sekali semasa pendaftaran semasa anda membuat pesanan melalui pautan kami. Kod promo “10yearsgreen” akan berlaku secara automatik di halaman pembayaran.

  Pelan Pemula EcoSite bermula pada $ 2.95 / bulan selepas diskaun (lihat gambar di bawah).

  (P / S: Pautan yang menunjuk ke GreenGeeks dalam ulasan ini adalah pautan afiliasi – jika anda membeli melalui pautan ini, ia akan memberi kredit kepada saya sebagai perujuk anda. Inilah cara kami memastikan laman web ini terus hidup selama lebih dari satu dekad. Membeli melalui pautan saya tidak Tidak memerlukan kos yang lebih tinggi – tolong sokong kami jika anda menganggap ulasan hosting kami bermanfaat.)

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map