Kajian MightWeb

MightWeb dimiliki oleh Relander Group dan merupakan operasi yang agak baru yang baru bermula pada tahun 2015.


Sejak itu, syarikat itu berkembang sedikit disebabkan penggabungan dengan ImbaHost. Ia mungkin bukan tuan rumah paling lama di luar sana, tetapi syarikat itu sepertinya telah membina reputasi yang cukup kuat berdasarkan kualiti dan ketelusan.

Walaupun mungkin bukan operasi web hosting terbesar di pasar, atau yang paling lama dilayani, penyedia hosting ini memiliki penawaran yang kuat baik dari segi fitur maupun kualitas layanan. Pasti seseorang untuk melihat lebih dekat.

Mengenai Syarikat, Relander Group Inc.

 • Markas utama: Everett, WA
 • Ditubuhkan: 2015
 • Perkhidmatan: Hosting dikongsi, VPS, khusus, dan penjual semula

(Pautan Pantas) Mengkaji Hosting MightWeb dalam:

Prestasi Hosting MightWeb

Pengalaman Kami & Pemikiran:

Time-to-first-byte (TTFB) di bawah 600ms

Lokasi pelayan hanya di Amerika Syarikat

Rekod Masa MightWeb

Kami mendaftar ke MightWeb dan mula menjejaki laman web ujian kami sejak Januari 2018. Hasilnya cukup meyakinkan setakat ini – kami hanya mencatat satu gangguan (yang berlangsung selama 7 minit) pada 29 Mac.

* Klik gambar di bawah untuk membesarkan. 

Waktu operasi hosting MightWeb (Ogos / Sep 2018): 10%Skor uptime MightWeb 30 hari (Feb / Mar 2018): 100%

Skor uptime MightWeb 30 hari (Mar / Apr 2018): 99.98%

Ujian Kelajuan MightWeb

Sebelum menjalankan sejumlah ujian pada pelbagai host sebelum ini, saya sedikit terkejut kerana pelayan MightWeb nampaknya menepati janji mereka terhadap perkhidmatan berkualiti. Hidup dan mati sekali-sekala, saya terpaksa menjalankan semula pelbagai ujian (satu atau yang lain) untuk mengesahkan hasilnya, atau kadang-kadang malah berusaha menstabilkan hasil yang unik.

Rancangan hosting MightWeb tampil kuat dan lancar, berprestasi pada standard tinggi walaupun beberapa kali diuji semula. Perkara ini ditemui walaupun diuji dari pelbagai lokasi di AS dan Asia. Secara semula jadi, kelajuan mereka menunjukkan hasil paling kuat dari lokasi AS, kerana satu-satunya pusat data mereka adalah di Chicago.

Ujian Kelajuan BitCatcha: A+

Kelajuan tindak balas pelayan di bawah 350ms di seluruh dunia berdasarkan ujian kelajuan Bitcatcha.

Ujian Kelajuan Halaman Web – dari Singapura

Ujian Halaman Web dari Singapura, TTFB: 591ms.

Ujian Kelajuan Halaman Web – dari Dallas, Texas

Ujian Halaman Web dari Dellas, Texas, TTFB: 220ms.

Jaminan Masa Masa

Perlu diingat bahawa MightWeb mempunyai istilah Perjanjian Tahap Perkhidmatan yang mempunyai kod keras mengenai waktu operasi mereka, menawarkan waktu operasi 99.9% yang tegas, atau wang anda kembali.

Menurut Syarat Perkhidmatan mereka;

“MightWeb menjamin masa operasi 99.9% yang dikira setiap bulan. Sekiranya anda mendapati bahawa waktu operasi anda kurang dari 99.9%, anda mungkin akan menerima kredit untuk waktu henti. Kredit adalah mengikut budi bicara MightWeb. Setiap kes downtime disiasat secara menyeluruh, sehingga masalah yang timbul dapat diselesaikan. Perhatikan bahawa monitor uptime pihak ketiga tidak dikira sebagai bukti downtime, kerana mereka dapat melaporkan downtime kerana routing yang buruk atau masalah DNS tempatan. “

Mereka juga mempunyai alat dalaman yang memantau status mereka sendiri, jadi anda boleh melihat sendiri rekod prestasi mereka.

Ini boleh menjadi alat lini pertama yang berguna untuk melihat apakah terdapat kesalahan dalam perkhidmatan, sebelum anda menghubungi khidmat pelanggan untuk mendapatkan bantuan sekiranya anda merasakan perkhidmatan anda tergendala;

Panel sekilas ini adalah sesuatu yang senang ditafsirkan dan digunakan, dan saya rasa bahawa banyak web host lain dapat melaksanakan hanya untuk menjadikan kehidupan pelanggan mereka lebih mudah.

Ciri Pelayan MightWeb & Pelan Hosting

Pengalaman Kami & Pemikiran:

Perkhidmatan penghijrahan laman web percuma

Lokasi pelayan hanya di Amerika Syarikat

Catatan: Sekiranya akaun hosting web anda berukuran lebih dari 25 GB, sandaran dijamin, jadi anda harus mempertimbangkan sistem sandaran gred perusahaan sebagai gantinya.

Pelanggan Menyokong

Pengalaman Kami & Pemikiran:

Maklum balas pengguna yang padat di forum 

Tidak menganjurkan forum pengguna.

MightWeb menggunakan sistem tiket biasa untuk menyokong pelanggannya tetapi mempunyai masa pemulihan yang baik. Secara keseluruhan, mereka telah menyatakan bahawa mereka berusaha untuk membalas semua tiket dalam satu jam dan mempunyai waktu perolehan rata-rata 35 minit untuk setiap tiket.

Sayangnya, itu adalah sejauh mana perkhidmatan sokongan mereka, tanpa bantuan sembang, telefon atau forum. Walaupun ini boleh menjadi pemecah perjanjian bagi sesetengah pihak, saya berpendapat bahawa pertukaran tiket sokongan teknikal selama 35 minit sebenarnya melebihi setara dengan apa yang banyak ditawarkan, sehingga dengan sendirinya cukup baik.

Mereka juga mendapat maklum balas yang cukup baik dari pelanggan, baik di laman web maupun di forum lain.

Harga: Adakah MightWeb Tawaran?

Pengalaman Kami & Pemikiran:

Hosting bersama bermula pada $ 2.95 / bln (langganan dua tahun sekali)

– (Tidak ada masalah di bahagian ini)

Bermula pada $ 3,95 dan mencapai $ 8,95 sebulan untuk rancangan bersama, saya akan mengatakan bahawa MightWeb telah menjadikan dirinya sebagai web host belanjawan biasa.

Harganya setara dengan apa yang ditawarkan dan syarikat itu menawarkan sokongan pelanggan yang kukuh.

Rancangan Hosting Berkongsi

Ciri-ciriStarterAdvancedEnterprise
Storan SSD5 GB10 GB25 GB
Pemindahan DataTanpa hadTanpa hadTanpa had
Pangkalan Data SQL5Tanpa hadTanpa had
Domain Addon1525
Penghijrahan Percuma
$ 3.95 / bln$ 5.95 / bln$ 8.95 / bln

Harga VPS MightWeb

Mereka juga mempunyai tawaran VPS berjenjang yang baik yang berkisar antara $ 6,95 sebulan hingga $ 39,95 per bulan yang memperluas ruang hosting bersama anggaran mereka.

Sudah tentu, bagi mereka yang memerlukan kuasa sebenar, anda boleh menghubungi mereka mengenai keperluan anda untuk pelayan khusus dan mereka akan memberikan petikan berdasarkan keperluan anda.

Syarat Langganan Fleksibel

Anda boleh melanggan MightWeb secara bulanan, suku tahunan, separuh tahunan, tahunan, atau dua tahunan.

$ 3.45 / bln jika anda membayar MightWeb setiap tahun; $ 2.95 / bln jika dua tahun sekali.

Keputusan: Adakah MigthWeb Disyorkan? 

Pengalaman Kami & Pemikiran:

Keburukan

 • Tidak ada sembang langsung dan sokongan telefon.
 • Lokasi pelayan hanya di Amerika Syarikat
 • Akaun e-mel terhad untuk Pelan Bermula dan Lanjutan

Secara keseluruhan, walaupun saya akan mengatakan bahawa MightWeb nampaknya menjadi hos web yang terbaik, jika anda membaca di antara baris, semua kutu yang paling penting ada di kotak centang yang betul, dan kemudian beberapa.

Secara peribadi, saya akan menganggap bahawa mereka telah menggunakan gabungan ciri yang betul dan menumpukan perhatian pada ciri-ciri utama yang sangat penting.

Walaupun lokasi pelayan mereka terhad, prestasi nampaknya berada di atas dan di luar kemampuan yang dimiliki oleh banyak host web. Faktor jaminan SLA masa aktif mereka dan anda tidak perlu risau tentang prestasi.

Juga penting adalah sokongan pelanggan mereka. Walaupun tidak memberikan jaminan dan janji-janji yang megah, mereka telah menawarkan sistem tiket standard dan mengekalkan waktu perolehan hingga rata-rata 35 minit yang mengagumkan. Ambil dari saya, bukan sesuatu yang mudah anda temui di sana hari ini.

Bagi saya, MightWeb adalah pemenang dan jika anda berada di pasaran untuk penyedia hosting web yang bagus, ini adalah tempat yang bagus untuk dicari.

Alternatif dan Perbandingan

 • MightWeb vs A2 Hosting
 • MightWeb vs BlueHost
 • MightWeb vs InMotion Hosting
 • MightWeb vs HostPapa
 • MigthWeb vs GreenGeeks
 • MightWeb vs InterServer
 • MightWeb vs WebHostFace
 • WightWeb vs Scala Hosting

Pesan Hosting MightWeb

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map