Ulasan Host1Plus

Sejak 2008, Host1Plus yang berpusat di London telah menyediakan perkhidmatan hosting premium di seluruh dunia.


Syarikat yang ditubuhkan oleh Vincentas Grinius dan Andrius Kazlauskas, kini mempunyai lima lokasi pelayan di Afrika Selatan, Brazil, Jerman, dan Amerika Syarikat (Los Angeles dan Chicago). Fokus bagi syarikat adalah kestabilan dan kebolehpercayaan pelayan di semua perkhidmatannya sambil menyediakan hosting dan keselamatan yang baik dan berkualiti kepada individu dan perniagaan.

Perkhidmatan yang disediakan oleh Host1Plus meliputi hosting web, pelayan awan, dan hosting VPS, dengan masing-masing memiliki banyak pilihan paket. Apa yang diketahui oleh Host1Plus adalah kebolehpercayaan, kemampuan dan perkhidmatan pelanggan yang sangat baik.

Diuji dan Dilacak sejak Mei 2017

Untuk melihat bagaimana Host1Plus menumpuk, saya mendaftar untuk akaun (menggunakan kredit percuma yang diberikan oleh pengurusan Host1Plus) pada bulan Mei 2017.

Saya segera menyedari bahawa pakej hosting yang dikongsi termasuk add-on-domain, sub-domain, pangkalan data, dan domain percuma. IP khusus berharga $ 2 lebih banyak kecuali mendaftar untuk rancangan Business Pro, yang merangkumi IP khusus.

Terdapat enam pakej pelayan awan. Kos masing-masing bergantung pada jumlah teras CPU dan jumlah ruang cakera, RAM, dan lebar jalur yang diperlukan.

Hosting VPS juga dilengkapi dengan enam pilihan, dengan biaya ditentukan oleh jumlah core CPU dan jumlah RAM, ruang disk, dan lebar jalur yang diperlukan.

Saya terpesona dengan pilihan yang ada. Apa yang saya perlukan untuk menguji Host1Plus adalah akaun hosting web Business Pro untuk satu domain, yang hanya berharga saya $ 171 selama 12 bulan. Saya bahkan dapat memilih lokasi pelayan yang saya mahukan.

Pandangan Lebih Dekat pada Rancangan Hosting Host1Plus

Rancangan Hosting Berkongsi

Ciri-ciriPersonalBusinessBusiness Pro
Penyimpanan / Pemindahan DataTanpa hadTanpa hadTanpa had
Domain Addon310Tanpa had
IP Dedidcated$ 2 / bln$ 2 / blnPercuma
Harga dari$ 5 / bln$ 10 / bln$ 15 / bln

Pilihan lokasi pelayan: 1) Los Angeles, Amerika Syarikat, 2) Sao Paulo, Brazil, 3) Frankfurt, Jerman, 4) Chicago, Amerika Syarikat, dan 5) Johannesburg, Afrika Selatan.

* Perhatikan bahawa hosting Host1Plus VPS adalah rancangan yang tidak dikendalikan. Ini bermaksud anda sendiri dalam menyediakan pelayan dan memasang aplikasi yang diperlukan.

Pelan Hosting Awan

Ciri-ciriLIN 1LIN 2LIN 3LIN 4LIN 5LIN 6
Penyimpanan / Pemindahan Data20 GB / 2 TB40 GB / 4 TB100 GB / 7 TB200 GB / 14 TB500 GB / 19 TB1000 GB / 24 TB
Pilihan OSLinux / WindowsLinux / WindowsLinux / WindowsLinux / WindowsLinux / WindowsLinux / Windows
CPU Teras / RAM1/512 MB2/2048 MB4/4096 MB4/8192 MB6/16384 MB8/32768 MB
Harga dari$ 8.00 / bln$ 16.00 / bln$ 30.00 / bln$ 50.00 / bln$ 90.00 / bln$ 156.00 / bln

Pengalaman Saya di Host1Plus: Apa yang Saya Suka Sejauh Ini?

1- Kebolehpercayaan

Perkhidmatan hosting Host1Plus sangat stabil.

Walaupun syarikat menjanjikan 99,5% waktu operasi secara bertulis, saya mempunyai 100% waktu operasi (tidak termasuk penyelenggaraan berjadual 1+ jam). Laman web ini tidak ditutup selama 7 hari terakhir semasa menulis.

2- Harga

Semasa membandingkan Host1Plus dengan hos lain, jelas bahawa pasaran menjadi sangat kompetitif.

Kos tahunan saya (sekiranya saya perlu membayarnya) untuk akaun hosting bersama adalah $ 57.

Pelan VPS tahap kemasukan, dengan teras CPU 0,5 dan RAM 256 MB, bermula serendah $ 2,25 / bulan.

Cloud hosting bermula serendah $ 8 / bln.

Harga Host1Plus sangat kompetitif.

Jika dibandingkan dengan GoDaddy, yang mengenakan bayaran sekitar $ 96 setahun untuk rancangan hosting WordPress asasnya, hosting Host1Plus adalah tawaran yang sangat baik.

Anda akan diberikan beberapa pilihan semasa mendaftar untuk hosting Host1Plus. Pelan 12 bulan datang dengan potongan 5% jika dibandingkan dengan kos kitaran 6 bulan. Sekiranya anda mendaftar selama 24 bulan, potongan harga akan meningkat menjadi 10% dan kos anda untuk hosting bersama akan serendah $ 108 selama dua tahun. Host1Plus akan membolehkan anda mendaftar untuk jangka masa selama 36 bulan, apabila diskaun meningkat kepada 15%.

3- API Dalaman

API yang dibangunkan sendiri oleh Host1Plus untuk pelayan awan telah beroperasi sejak Julai 2016. API ini membolehkan pengguna menjadualkan dan menguruskan sandaran dan memantau penggunaan CPU dan lebar jalur.

Menurut Juras Sadauskas, versi API semasa sedang dikembangkan secara berterusan bertujuan untuk meningkatkan pengalaman pengguna Host1Plus dan terus maju dalam persaingan.

Syarikat yang bersiap untuk memperkenalkan API untuk VPS, melancarkan Cloud Servers API yang diperbaharui, dan memperkenalkan modul sistem Penagihan WHMCS baru yang membolehkan pengguna mempunyai kawalan penuh dengan perkhidmatan dan akan mempermudah proses penjualan semula..

Tujuan 3 ciri API baru ini adalah untuk meningkatkan pengalaman pelanggan dengan menyederhanakan struktur, meningkatkan fungsi keseluruhan dan menjadikan perkhidmatan lebih mudah untuk dijual semula. Host1Plus menjadi tuan rumah kepada kejayaan pelanggan, jadi sangat penting untuk terus memenuhi kehendak pelanggan dan teknologi terbaru.

– Pengurus Jualan Host1Plus, Juras Sadauskas

4- Pilihan di Lokasi Pelayan

Pengguna hosting bersama Host1Plus, dengan bayaran serendah $ 5 / bln, dapat memilih lokasi pelayan antara Brazil, Jerman, atau AS.

Jarak antara pelayan web dan pengguna mempengaruhi masa memuatkan laman web anda. Semakin dekat pelayan anda dengan pengunjung majoriti anda, semakin cepat laman web anda memuat dari persepsi pengguna.

Ciri lokasi pelayan biasanya tersedia hanya dalam perkhidmatan hosting yang lebih tinggi. Host1Plus sangat murah hati untuk memasukkan ciri ini dalam rancangan hosting bersama mereka.

Untuk membuat pesanan, lawati: https://www.host1plus.com/

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me