Ulasan HostMetro

Kemas kini Mac 2020:


Pengalaman saya secara keseluruhan dengan HostMetro pada awal (2014) adalah baik tetapi saya tidak lagi mengesyorkannya hari ini. Saya bersyukur kerana syarikat itu masih membenarkan saya menyimpan akaun ujian 6 tahun kemudian hari ini – tetapi saya tidak akan mengadakan laman web penting dengan HostMetro memandangkan banyak kekurangan yang saya perhatikan dalam 2 tahun terakhir. Beberapa masalah utama yang saya alami termasuk:

 1. Kekurangan sokongan sembang langsung – Tidak dapat menghubungi sesiapa dari syarikat melalui sembang langsung setelah mencuba berjam-jam
 2. Tidak dapat mengakses halaman SSL dari papan pemuka pengguna saya – oleh itu tidak dapat memasang SSL percuma secara manual
 3. Tidak dapat mencari bantuan yang bermakna dari dokumen pengetahuan / sokongan Host Metro.

Alternatif HostMetro

Sekiranya anda mencari penyelesaian hosting yang berpatutan – A2 Hosting, GreenGeeks, Hostinger, InterServer dan TMD Hosting adalah beberapa syarikat hosting yang bagus dengan harga yang serupa.

Mengenai HostMetro, Syarikat

Dunia hosting terus berkembang dengan pemain berubah posisi dan yang baru memasuki pasaran – seperti halnya HostMetro, sebuah syarikat hosting yang berpusat di Illinois yang ditubuhkan pada 23 Jun 2012 (periksa rekod WhoIs di sini).

Penyedia hosting bersama cPanel yang berasaskan Linux ini mengkhusus dalam rancangan hosting yang mesra bajet. Secara khusus, HostMetro menawarkan penyelesaian hosting bersama melalui dua rancangan: Mega Max dan Business Max – lebih banyak lagi yang akan datang. Syarikat ini mengendalikan pusat datanya dari ServerCentral yang terletak di 350 E. Cermak (mendapat ini setelah beberapa kerja penggalian).

Pelan Hosting HostMetro

Seperti disebutkan, Metro beroperasi di ruang hosting anggaran. Ia menawarkan hanya dua rancangan yang menawarkan pilihan mudah kepada pelanggan, apatah lagi dengan harga potongan yang sangat tinggi.

Kedua-dua rancangan tersebut adalah rancangan persekitaran hosting bersama yang merangkumi teknologi cloud, jaminan pengembalian wang, banyak ciri “tidak terhad”, termasuk domain dihoskan tanpa had, pembangun laman web, hosting e-mel asas, ciri e-dagang, sokongan PHP 5, pekerjaan Cron, streaming audio dan video, dan sokongan Flash – untuk menyebut beberapa faedah sahaja.

Mega Max

Mega Max, yang lebih murah dari dua rancangan itu, hanya berharga $ 2.95 sebulan. Terdapat beberapa pilihan tambahan, seperti privasi domain dengan tambahan $ 0,50 setiap bulan, sijil SSL e-dagang ($ 2,50 sebulan), dan e-commerce SiteLock Security Seal ($ 2,50 per bulan). Selain itu, terdapat segelintir faedah e-commerce yang tidak termasuk dalam rancangan, seperti senarai direktori perniagaan percuma, e-book SEO, atau perundingan SEO – tetapi semua faedah, bukan ciri utama yang anda perlukan untuk meningkatkan laman web anda dan berlari.

Super Maks

Pelan hosting Business Max bermula dari $ 6,95 sebulan dan merangkumi “ekstra bayar” dari rancangan Mega Max, belum lagi kumpulan barang e-dagang.

Mana-mana rancangan dilengkapi dengan potongan harga – harga yang sangat rendah adalah untuk rancangan tiga tahun, walaupun syarat satu dan dua tahun juga tersedia.

Kelebihan HostMetro – Ciri-ciri yang Mungkin Anda Suka

Sebilangan besar organisasi hosting anggaran lain menawarkan pelanggan baru dengan harga yang sangat rendah – namun, apabila pelanggan perlu memperbaharui kontrak hosting mereka, mereka terpaksa melakukannya dengan kadar yang jauh lebih tinggi.

Syukurlah, HostMetro menawarkan alternatif yang baik – pelanggan Host Metro dapat memperbaharui dengan kadar perkenalan rendah yang sama selamanya.

HostMetroWebHostingHubHostgatorBlueHostGreenGeeks
Harga Pendaftaran (sebulan) *$ 3.45$ 3.99$ 6.26$ 4.95$ 5.90
Harga Pembaharuan (sebulan)$ 3.45$ 8.99$ 8.95$ 6.99$ 6.95
Kos Hosting 5 Tahun (Pendaftaran selama 2 tahun + pembaharuan selama 3 tahun)$ 3.45 x 60mo = $ 207($ 3.99 x 12mo) + ($ 8.99 x 48mo) =
$ 479.4
($ 6.26 x 24 bulan) + ($ 8.95 x 36mo) =
$ 472.44
($ 4,95 x 24 bulan) + ($ 6,99 x 36 bulan) =
$ 370.40
($ 5.90 x 24juta) + ($ 6.95 x 36mo) =
$ 391.80
Kaji semulaKajian WHHUlasan HostgatorKajian BlueHostKajian G.Geeks
* Semua harga hosting berdasarkan kontrak 2 tahun (melalui tawaran eksklusif WHSR) pada pendaftaran pertama kecuali untuk WebHostingHub (pilihan N / A).

Walaupun terdapat beberapa perkhidmatan tambahan yang tidak termasuk dalam harga dasar (terutama yang berlaku dengan paket biaya terendah), biaya untuk tambahan tersebut sangat rendah. Sebagai contoh, privasi domain dengan HostMetro akan memberi anda $ 0.50 sebulan – namun, GoDaddy mengenakan $ 10 per tahun.

Setiap akaun hosting di pelayan HostMetro diasingkan – yang bermaksud bahawa jika pengguna lain menghadapi lonjakan sumber, prestasi laman web anda tidak akan terjejas secara negatif.

Satu perkara yang anda akan dapati secara konsisten ialah banyak syarikat hosting – terutamanya syarikat hosting anggaran – mempunyai pernyataan syarat perkhidmatan yang agak kabur. HostMetro dengan senang hati menyediakan syarat perkhidmatan yang jelas dengan parameter yang ditentukan – yang membolehkan anda mengetahui di mana “tanpa had” itu benar-benar melanda. Dengan HostMetro, setiap akaun terhad kepada 200,000 inod dan akaun hosting mungkin tidak menggunakan lebih daripada 10 peratus sumber sistem selama lebih dari 90 saat. Lihat? Jelas.

Dipetik dari HostMetro’s TOS (bertarikh 18 Ogos 2014)

Akaun HostMetro terhad kepada 200,000 inod. Sekiranya akaun menggunakan lebih dari 200.000, pemilik akun mungkin diberi peringatan tentang penggunaan akun, dan jika tidak ada tindakan yang diambil, akun dapat ditangguhkan…

Hosting akaun mungkin tidak menggunakan 10% atau lebih sumber sistem (CPU, memori) selama lebih dari 90 saat. Sekiranya akaun didapati melebihi jumlah ini, prosesnya mungkin akan dibunuh atau akaun digantung tanpa notis. Aktiviti yang boleh menyebabkan masalah seperti: FTP, skrip PHP, skrip CTI, dll.

Kekurangan – Penting untuk Tahu

Tidak ada tuan rumah yang sempurna dan HostMetro tidak terkecuali – namun, saya menemui kekurangan yang terhad.

Salah satunya adalah berkenaan dengan kebolehpercayaan pelayan. Laman ujian saya tidak dapat dijangkau pada awal bulan Jun / Julai, menyebabkan keseluruhan ujian masa operasi menurun kepada 98.6%. Pengurus Metro menjelaskan bahawa ini disebabkan oleh kesalahan konfigurasi pada pelayan yang saya uji. Memetik kata-katanya:

Kami mempunyai masalah dengan pelayan yang digunakan oleh akaun ujian anda, kerana beberapa sebab ia hanya boleh dibaca sehingga pentadbir kami terpaksa menjalankan pemeriksaan sistem fail untuk memastikan semuanya stabil. Itulah sebabnya waktu henti. Namun, ia bukanlah sesuatu yang berlaku secara normal.

Sekiranya ia membantu sama sekali, saya telah melampirkan tangkapan skrin laporan masa operasi Nagios kami untuk pelayan sepanjang tahun lalu, yang menunjukkan waktu henti kurang dari 7 jam secara keseluruhan.

– Pengurus Host Host, Kyle Dolan.

Kemas kini Dis 2014: Rekod waktu operasi HostMetro yang buruk berterusan ketika kita memasuki bulan terakhir 2014. Pastikan untuk memeriksa rekod waktu operasi kami di bawah untuk maklumat lebih lanjut.

Tempahan kedua saya ialah, dalam dunia hosting, HostMetro sangat baru. Ini bermaksud bahawa terdapat data yang terhad mengenai kebolehpercayaan, prestasi, dan lain-lain. – Walau bagaimanapun, harga pembaharuan yang rendah mengimbangi masalah ini dalam fikiran saya.

Rekod Uptime HostMetro

Kami mula menguji HostMetro sejak Jun 2014. Berikut adalah beberapa tangkapan skrin yang diambil dari Uptime Robot.

Waktu Operasi HostMetro – 99.92% (Jun / Jul 2016)

waktu operasi metro 072016Skor waktu operasi HostMetro Jun / Julai 2016 = 99.92%. Peningkatan yang besar berbanding dengan hasil dalam beberapa bulan terakhir.

Waktu Operasi HostMetro – 99.38% (Mar 2016)

metro - 201603Markah waktu operasi Mac 2016 = 99.38%. Tidak baik.

Waktu Operasi HostMetro – 99.49% (Feb 2016)

uptime hostmetro feb 2016Skor waktu operasi HostMetro untuk Februari 2016: 99.49% – hasilnya tidak bagus tetapi perlu diingat bahawa ia sangat murah dan tidak menaikkan harga semasa pembaharuan.

Waktu Operasi HostMetro – 99.61% (Sep 2015)

waktu operasi hostmetro septSkor waktu operasi HostMetro untuk September 2015: 99.61% – peningkatan besar dari rekod beberapa bulan kebelakangan. Sekiranya HostMetro berjaya mengikuti, mungkin itu adalah pilihan belanjawan lain – memandangkan harga terkunci dalam jangka hayat yang rendah.

Waktu Operasi HostMetro – 98.82% (Nov / Dis 2014)

Skor Waktu Hos Metro - Nov - Dis 2014Skor Waktu Hos Metro Host = 98.82% (3 November – 4 Disember 2014)

Waktu Operasi HostMetro – 99.56% (Jul / Ogos 2014)

Skor Waktu Hos Metro - - 12 Julai - 11 Ogos 2014)Skor Waktu Hos Metro Host = 99.56% (12 Julai – 11 Ogos 2014)

Waktu Operasi HostMetro – 98.59% (Jun / Jul 2014)

Skor Waktu Penggunaan HostMetro (10 Jun - 9 Julai 2014)Skor Waktu Penggunaan HostMetro = 98.59% (10 Jun – 9 Julai 2014)

Kesimpulan: Tidak digalakkan

Pada penghujung hari, HostMetro $ 2.95 / bln (untuk langganan 3 tahun) adalah nilai tambah yang besar untuk pemburu tawaran.

Walau bagaimanapun, rekod dan kekurangan sokongan HostMetro adalah dua kebimbangan utama – tidak kira betapa murahnya, saya pasti tidak mengesyorkan perkhidmatan hosting yang kerap turun. Memandangkan tanda harga rendah, mereka mungkin sesuai untuk projek anda yang tidak begitu penting; tetapi pastinya jangan mengadakan perkara penting dengan Metro.

Alternatif HostMetro

A2 Hosting, GreenGeeks, Hostinger, InterServer dan TMD Hosting adalah beberapa syarikat hosting yang bagus dengan harga yang serupa.

Pastikan juga melihat senarai hosting web murah saya sekiranya anda mencari penyelesaian hosting yang berpatutan.

Bandingkan HostMetro dengan Host Web Lain

 • HostMetro vs A2 Hosting
 • HostMetro vs GreenGeeks
 • HostMetro vs Hostinger
 • HostMetro vs InterServer
 • HostMetro vs TMD Hosting
 • HostMetro vs FatCow
 • HostMetro vs BlueHost
 • HostMetro vs HostPapa
 • HostMetro vs Hostmonster

(P / S: Pautan yang menunjuk ke HostMetro adalah pautan afiliasi. Sekiranya anda membeli melalui pautan ini atau menggunakan kod kupon saya “WHSR”, HostMetro akan memberi kredit kepada saya sebagai perujuk dan membayar saya komisen. Inilah cara saya memastikan laman web ini terus hidup daripada 6 tahun dan tambahkan lebih banyak ulasan hosting percuma berdasarkan akaun ujian sebenar. Melakukan pembelian melalui pautan saya tidak memerlukan kos yang lebih tinggi – sebenarnya, saya jamin anda akan mendapat harga serendah mungkin untuk HostMetro menggunakan kod promo “WHSR” .)

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map