Ulasan Warna Host

Nota: Ini adalah ulasan yang tidak diuji. Kami tidak menghoskan akaun di HostColor semasa menulis ulasan ini.


Host Color ditubuhkan di Eropah pada bulan Januari 2000. Syarikat ini kemudian pindah ke Amerika Syarikat pada tahun 2002, dan pada tahun 2003 ia telah mula beroperasi pusat datanya sendiri yang berpusat di South Bend, Indiana. Entiti Eropah telah berubah menjadi seperti Host Color Europe sekarang.

Ketua Pegawai Eksekutif pertama syarikat, Dimitar Avramov, juga pengasas Host Color, LLC dan penyelia operasi semasa. Host Color adalah ahli ARIN dan mengendalikan sistem Autonomous (AS) 46873 rangkaian latensi rendah dengan pelbagai perjanjian peering. Rakan sebaya merangkumi Google, Akamai, IBM, TDS Telecom, SupraNet, ViaWest, Telus, Vocus International Backbone, Gerbang Internet Taiwan, Cloudflare dan Twitter.

Rancangan Host Host Color dengan Sekilas

Host Color menawarkan pelbagai perkhidmatan hosting dan web yang berbeza, termasuk yang berikut –

Akaun Bersama Terurus sepenuhnya (FMSA) dan Hosting Berkongsi Tidak Terurus

Host Color menawarkan perkhidmatan Pengurusan kepada pelanggan hosting bersama, yang cukup unik kerana kebanyakan syarikat yang menawarkan hosting bersama tidak menyediakan perkhidmatan pengurusan.

Syarikat ini mempunyai kedua-dua Akaun Bersama Terurus Sepenuhnya (FMSA) dan rancangan hosting bersama standard, Tidak Terurus.

Hosting FMSA merangkumi:

 • Alamat IPv4 khusus (setiap permintaan pelanggan);
 • Sijil SSL Domain yang disahkan (setiap permintaan pelanggan);
 • Audit teknikal, semakan, penyediaan dan pengoptimuman akaun hosting web awal;
 • Pemantauan masa;
 • Penggunaan dan pengoptimuman sumber pengkomputeran;
 • Pemasangan dan pengurusan Pemasangan Analisis Trafik Laman Web premium;
 • Pengurusan dan penyelesaian masalah laman web dan pemalam berasaskan WordPress;
 • Tema reka bentuk laman web WordPress percuma;
 • Pemasangan, pentadbiran teknikal dan penyelesaian masalah semua aplikasi perisian Open Source, sebahagian daripada perpustakaan perisian pemasang automatik Softaculous;
 • Kod dan nyahpepijat semua aplikasi Open Source yang disenaraikan Softaculous (sehingga 2 jam / bulan. Jam tambahan dikenakan pada $ 14.95 / jam);
 • Pangkalan Data, Fail & Pengurusan persediaan e-mel (sehingga 3 jam / bulan. Jam tambahan dikenakan pada $ 14.95 / jam);
 • Pengurusan domain dan DNS yang mengeras keselamatan;
 • Penyelenggaraan akaun Web Hosting, pengurusan dan pengoptimuman perkhidmatan dalaman;
 • Penyelesaian masalah;
 • Semua pemegang akaun Akaun Perkhidmatan Terurus Penuh (FMSA) dengan kontrak tahunan layak untuk menerima perkhidmatan perundingan perniagaan Dalam Talian secara percuma.

Pelan hosting bersama dinamakan Multi Website; E-Dagang, Web Sosial, Hosting CMS dan Blog Hosting.

FMSA vs Hosting Berkongsi Tidak Terurus

Pelanggan boleh memutuskan sama ada akan membeli Akaun Bersama Tidak Terurus atau Dikendalikan Sepenuhnya (FMSA) di halaman penyesuaian rancangan. Host Color’s menyarankan pemilik perniagaan kecil yang tidak biasa dengan laman web & Teknologi perisian hosting IT, untuk menjimatkan masa dan wang untuk kos penyelenggaraan dengan mendaftar untuk akaun FMSA. Sesiapa yang mempunyai kemahiran asas dalam cPanel, FTP, HTML dan pengekodan akan memilih rancangan Bersama Tidak Terurus.

Perusahaan ini juga menawarkan rencana bersama yang disebut “Custom Hosting”. Tidak seperti perkhidmatan hosting bersama yang telah dikonfigurasi sebelumnya, rancangan ini dapat disesuaikan sepenuhnya dan anda boleh memilih setiap perinciannya. Pelanggan “Custom Hosting” dapat memulai dengan sumber pengkomputeran yang lebih sedikit dan dengan mudah ditingkatkan, berdasarkan permintaan.

Semua rancangan hosting bersama Host Colour – baik yang Dikelola Sepenuhnya dan Tidak Dikelola – mempunyai storan toleransi kesalahan. Data pelanggan dihoskan di Rangkaian Kawasan Penyimpanan berkualiti tinggi, yang mempunyai kelebihan pada storan dilindungi RAID 10. Host Color menggunakan teknologi penyimpanan berkualiti tinggi QSAN untuk menyediakan perkhidmatan perlindungan data terbaik kepada pelanggan hosting bersama.

StoranBandwidth Akaun Bersama Dikendalikan Sepenuhnya (FMSA )Harga Tahunan
Pelbagai Laman Web75 GB, dilindungi RAID-10999 GB$ 947.88
e-Dagang51.2 GB, dilindungi RAID-10999 GB$ 815.88
Web Sosial30.7 GB, dilindungi RAID-10153.6 GB$ 719.88
CMS20.5 GB, dilindungi RAID-10102.4 GB$ 59.88
Blog10.2 GB, dilindungi RAID-1051.2 GB$ 275.88
Hosting Berkongsi Tidak TerurusSimpananBandwidthHarga Tahunan
Pelbagai Laman Web75 GB, dilindungi RAID-10999 GB$ 95.88
e-Dagang51.2 GB, dilindungi RAID-10999 GB$ 95.88
Web Sosial30.7 GB, dilindungi RAID-10153.6 GB$ 71.88
Blog10.2 GB, dilindungi RAID-1051.2 GB$ 47.88

Cloud Hosting

Host Color menawarkan pelayan Cloud berasaskan VMware cCloud. Anda boleh memilih antara pelayan SSD Cloud yang dapat disesuaikan sepenuhnya bernama “Customer Build SSD VPS” dan lima rancangan pelayan Cloud yang telah dikonfigurasi sebelumnya – SSD Cloud Budget, SSD Cloud Plus, SSD Cloud Start, SSD Cloud Advance, dan SSD Cloud Power. Pelanggan dapat meningkatkan serta-merta ke pelayan Cloud SSD yang lebih tinggi sekiranya keperluan mereka meningkat. Semua Server SSD Cloud Color Host boleh digunakan dengan Linux atau Windows, dan merangkumi dua alamat IPv4 dan IPv6, serta sokongan 24/7.

Hosting Khusus

Pusat data utama Host Color berpusat di South Bend, Indiana. Semua perkhidmatan hosting Dedicated mempunyai latensi rendah pada bila-bila masa di Amerika Utara berkat perkhidmatan peering Amerika Utara yang mengagumkan dari Host Color. Hoskan AS46873 kepada beberapa rangkaian Internet berprofil tinggi, termasuk Google, Akamai, IBM / Softlayer, TDS Telecom, Telus, Vocus International Backbone, Taiwan Internet Gateway, Cloudflare, Twitter dan lebih daripada 70 rangkaian antarabangsa dan nasional yang lain. Perkhidmatan hosting khusus Color Color juga memberi anda kemampuan untuk memantau aplikasi perniagaan yang kritikal dan menyediakan pelayan yang berskala, khusus, cakera keras yang bertolak ansur dan SSD, ruang IPv4, dan cPANEL.

VPS

Pelayan Peribadi Maya tradisional syarikat yang dihoskan pada pelayan fizikal mandiri hadir sama seperti Dikelola Sepenuhnya (FM VPS) atau sebagai Tidak Dikelola. Host Color menyediakan OpenVZ VP dan Mesin Maya berasaskan Kernel (KVM).

Kedua-duanya dapat dikendalikan dengan panel kawalan Solus VM VPS. OpenVZ VPS hanya berasaskan OS Linux, sementara Mesin Maya berasaskan Kernel boleh menjadi Linux atau Windows. Setiap VPS dapat disesuaikan bergantung pada keperluan perisian pelanggan. Ini bermaksud bahawa pemilik VPS dapat memasang panel kawalan apa pun (termasuk cPanel / WHM, Plesk, DirectAdmin, Webmin, dan Kloxo) untuk menggunakan versi MySQL, PHP, Perl, Python atau aplikasi perisian Sumber Terbuka yang lain. Semua rancangan VPS juga dilengkapi dengan penyediaan percuma dan tidak ada batasan di laman web yang dihoskan.

Kolokasi

Host Color mengumpulkan pelayan dan peralatan pelanggan di pusat data Midwest A.S. yang berpusat di South Bend, IN. Syarikat ini menggunakan kabinet kandang IT APC / Schneider Electric dan teknologi pengurusan kuasa. Kolokasi bermula dari 1U hingga kabinet 42U dan 48U penuh. Pelanggan Colocation mengambil kesempatan dari harga tangan dan kos pengurusan Host Color yang bermula dari serendah $ 39 / jam.

Semua pelanggan colocation dapat menghidupkan semula (mematikan / mematikan) peralatan mereka dari jarak jauh. Perkhidmatan nilai tambah lain (tambahan $ 29 / bln) yang dapat digunakan oleh pelanggan Colocation adalah “Network Performance Monitoring & Penganalisis Lalu Lintas ”(NPMTA). Ini membantu mereka untuk memahami dan menganalisis penggunaan lebar jalur mereka, untuk memantau aplikasi penting perniagaan dan penggunaan rangkaian. Melalui NPMTA Server pemilik dapat memantau penggunaan jaringan dan penggunaan transfer data di port Internet mereka dengan: Aplikasi, Pengguna, Protokol dan Lokasi.

Satu lagi perkhidmatan tambahan percuma untuk pelanggan Host Color’s Colocation ialah penyimpanan off-rak percuma, yang membolehkan pelanggan colocation syarikat menyimpan peralatan tanpa kos tambahan.

Pemulihan bencana 

Host Color’s Disaster Recovery (DR) menawarkan kepada sesiapa sahaja yang memerlukan perkhidmatan kesinambungan perniagaan dan peluang untuk melaksanakan rancangan DR dengan kos kuasa rendah ($ 18 per amp / 110 Volt kuasa), sambil menggunakan sambungan premium.

Diskaun Istimewa Warna Host, Kod Promosi: NEWVPS

Kod promosi: NEWVPS – Jimat 15% untuk semua Pelan VPS dan Cloud Hosting
Kod promosi NEWVPS memberikan penjimatan segera 15% pada mana-mana VPS yang dihoskan di pelayan yang berdiri sendiri atau pada Pelayan Awan berasaskan VMware dari HostColor.com. Kod diskaun adalah sah untuk semua instance VPS dan Cloud yang dihoskan di pusat data Mid Color A.S. Host Color, berdasarkan South Bend, Indiana.

Penting untuk diketahui

Secara keseluruhan, Host Color adalah pilihan yang sangat baik jika anda mencari perkhidmatan hosting. Tidak ada artinya untuk mencuba dan membandingkan Host Color dengan perkhidmatan hosting lain, kerana syarikat itu benar-benar berada dalam kelas tersendiri, dengan fokus yang tiada bandingannya pada kualiti dan perkhidmatan dari tangan ke tangan. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa perkara yang harus anda ketahui jika anda mempertimbangkan Warna Host.

1. Laman web, HostColor.com, tidak semudah digunakan seperti yang lain

Malangnya, laman Warna Host agak sukar untuk digunakan. Terdapat banyak teks dalam gaya font yang berlainan, semuanya dapat digabungkan, yang boleh membuat kesukaran untuk dinavigasi.

2. Apa yang ditawarkan oleh Hosting Laman Web yang Diuruskan sepenuhnya oleh Host Color

Perhatikan bahawa anda harus mempertimbangkan perkhidmatan Host Hosting “Fully Managed Shared Hosting” (FMSA) hanya jika anda ingin mengalihkan pengurusan akaun hosting web anda kepada Host Color sepenuhnya. Menurut Host Color, ini adalah perkhidmatan yang sangat sesuai untuk Pemilik Perniagaan Kecil, yang akan menjimatkan banyak masa dan wang setiap tahun melalui penyumberan luar pentadbiran teknikal laman web dan hosting akaun mereka kepada Host Color, dan bukannya mentadbirnya sendiri.

Sekiranya pemilik laman web mempunyai kemahiran dan masa yang mencukupi untuk menguruskan akaun hosting web sendiri, Host Color mengesyorkan mereka mendaftar untuk mendapatkan rancangan hosting web yang dikendalikan sendiri yang lebih murah. Berikut dipetik dari Q saya&Bersama Encik Dimitar Avramov mengenai perkara ini.

Harga hosting web yang diurus dan tidak dikendalikan sangat berbeza. Khususnya perkhidmatan apa yang termasuk dalam rancangan hosting terkelola anda?

HostColor.com mempunyai beberapa produk perkhidmatan Terurus yang berbeza. Kami mungkin penyedia hosting web (atau sekurang-kurangnya satu dari jumlah yang sangat sedikit) yang menawarkan hosting web Shared Managed ”. Ia dipanggil Akaun Bersama Terurus Sepenuhnya (FMSA).

FMSA

FMSA adalah perkhidmatan yang menawarkan pemilik perniagaan untuk melakukan outsourcing pengurusan teknikal laman web mereka dan akaun hosting Bersama ke Host Color. Ia mempunyai:

 1. Alamat IPv4 khusus (setiap permintaan pelanggan)
 2. Sijil SSL yang Disahkan Domain (setiap permintaan pelanggan)
 3. Audit teknikal, semakan, penyediaan dan pengoptimuman akaun hosting web awal
 4. Pemantauan masa
 5. Penggunaan dan pengoptimuman sumber pengkomputeran
 6. Pemasangan dan pengurusan Analisis Trafik Laman Web premium
 7. Pemasangan, pengurusan dan penyelesaian masalah laman web dan pemalam berasaskan WordPress. Tema reka bentuk laman web WordPress percuma.
 8. Pemasangan, pentadbiran teknikal dan penyelesaian masalah semua aplikasi perisian Open Source, bahagian dari perpustakaan perisian pemasang automatik Softaculous
 9. Kod dan nyahpepijat semua aplikasi Open Source yang disenaraikan Softaculous (sehingga 2 jam sebulan. Jam tambahan dikenakan pada $ 14.95 / jam)
 10. Pangkalan Data, Fail & Pengurusan persediaan e-mel (sehingga 3 jam sebulan. Jam tambahan dikenakan pada $ 14.95 / jam)
 11. Keselamatan mengeras
 12. Pengurusan domain dan DNS
 13. Penyelenggaraan akaun Web Hosting, pengurusan dan pengoptimuman perkhidmatan dalaman
 14. Penyelesaian masalah
 15. Perundingan perniagaan dalam talian untuk semua pemegang akaun Akaun Perkhidmatan Terurus Penuh (FMSA) dengan kontrak tahunan

VPS Terurus

Dalam pelayan Virtualized (VPS), kami mempunyai perkhidmatan yang disebut FM VPS (Fully Managed VPS). Ini merangkumi 2 jam pentadbiran sistem setiap bulan dan fitur: Penyediaan Awal, pengurusan IP, pemasangan dan penyelenggaraan OS, pemasangan Antivirus dan Antispam, Reboot, pemulihan VPS, kemas kini Panel Kawalan, pemantauan Sumber. Kosnya ialah $ 39 / bulan.

Pelayan Dedicated Terurus

FMDS Host Color (Pelayan Dedikasi Terurus Sepenuhnya) mempunyai sistem pentadbiran sehingga 4 jam sebulan untuk 1 pelayan khusus. Ini membolehkan pelanggan kami melakukan outsourcing pentadbiran teknikal pelayan khusus mereka ke Host Color. FMDS merangkumi: Penyediaan pelayan awal, pengurusan IP, pemasangan dan penyelenggaraan OS, Pengukuhan Keselamatan, Pengoptimuman sumber sisi pelayan (pengoptimuman aplikasi perisian pelanggan atau perisian 3 pihak tidak termasuk). Pemasangan Antivirus dan Anti-Spam, Reboot, Pemulihan sistem, kemas kini Panel Kawalan, Pemantauan sumber. Perkhidmatan pengurusan FMDS berharga $ 99 / bulan. Walau bagaimanapun, kami menawarkan perkhidmatan FMDS Light dengan waktu berkurang, sehingga 2 jam perkhidmatan pengurusan sebulan dan harganya $ 49.95 / bulan

3. Jaminan wang dikembalikan berubah

Harus diingat bahawa jaminan pengembalian wang Host Color berbeza antara rancangan hosting.

Untuk semua perkhidmatan hosting bersama, Host Color menawarkan jaminan pengembalian wang selama 30 hari yang merangkumi semua perkhidmatan hosting bersama (jaminan tidak termasuk sebarang bayaran penyediaan dan satu kali bayaran yang mungkin berlaku, seperti perisian, perkhidmatan pihak ketiga, atau produk).

Walau bagaimanapun, akaun hosting reseller dan akaun hosting VPS hanya dijamin jaminan wang dikembalikan 15 hari, dan dalam kes akaun hosting VPS, jika anda telah menggunakan VPS secara aktif (dengan kata lain, anda telah menggunakan sumber lebar jalur dan sumber VP) selama lebih dari tujuh hari, anda tidak layak mendapat bayaran balik sepenuhnya. Dasar pembayaran balik perkhidmatan hosting khusus bergantung pada jenis kontrak yang anda tandatangani. Oleh itu, sebelum anda mendaftar untuk Color Host, anda ingin melakukan sedikit kajian untuk memahami sepenuhnya polisi jaminan pengembalian wang yang berlaku untuk perkhidmatan yang anda beli.

Memetik TOS Host Color –

Jumlah yang telah dibayar oleh pelanggan untuk penggunaan perkhidmatan hosting tertakluk kepada jaminan kewangan seperti berikut:

a) Hosting Web (Laman Web) – jaminan wang dikembalikan 30 hari
b) Hosting Bersama Terurus sepenuhnya (FMSA) – 30 hari untuk bayaran hosting. Bayaran terurus tidak akan dikembalikan
c) Akaun Penjual Semula – jaminan wang dikembalikan 15 – 30 hari
d) Pelayan Peribadi Maya – jaminan wang dikembalikan 15 hari
e) Pelayan Dedicated (Pelayan Murah) – tidak ada jaminan wang dikembalikan, jika tidak secara jelas menandatangani kontrak
f) Hosting Colocation – tiada jaminan wang dikembalikan
g) Cloud Server – jaminan wang dikembalikan 5 hari

Kesimpulan: Sekiranya Anda Memilih Warna Host?

Host Color adalah pilihan hosting yang sangat baik dan sangat sesuai untuk mereka yang mencari hosting peringkat perusahaan. Ini juga sangat menguntungkan bagi mereka yang menginginkan pilihan hosting premium yang boleh dipercayai, kerana para pakar mengurus setiap aspek proses hosting, dan mereka yang memerlukan nasihat profesional untuk pengoptimuman prestasi laman web.

Untuk mengetahui lebih lanjut atau membuat pesanan, sila lawati Host Color dalam talian: https://www.hostcolor.com/

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me