Сурфсхарк Ревиев

Сурфсхарк је релативно нов придошлица на сцени Виртуал Привате Привате (ВПН) и појавио се са праском.


У само око годину дана успели су да поставе велику мрежу од преко 800 сервера у око 50 земаља. Прво што ме узнемирило је вест да је основана на Британским Девичанским острвима (БВИ).

БВИ је британска прекоокеанска територија, као што знамо, али нема познате законе о задржавању података о којима би могао да говори и има свој засебни правосудни систем. То га чини идеалном базом за ВПН компаније, јер је то део њихове основне делатности – анонимности.

Имајући то у виду, пријавила сам се за двогодишњи план и одмах ускочила, проводећи га кроз радове.

Да ли ће се Сурфсхарк супротставити надзору у својој служби? Хајде да сазнамо.

Contents

Преглед Сурфсхарка

О компанији

 • Компанија: Сурфсхарк Лтд.
 • Година оснивања: 2018
 • Земља: Британска Девичанска острва
 • Веб локација: хттпс://сурфсхарк.цом

Употребљивост & Спецификације

 • Неограничени уређаји
 • Подржава скоро све уређаје
 • Шифровање
 • Торрентинг & П2П је дозвољен
 • Деблокира Нетфлик, Хулу, ББЦ иПлаиер
 • 800+ сервера
 • Ради у Кини

Сурфсхарк Цонс

 • Ограничени П2П сервери са лошим брзинама
 • Најбржи сервер није нужно у реду

Цена

 • 11,95 УСД / месечно за једномесечну претплату
 • 3,75 УСД / месечно за претплату од 12 месеци
 • 1,94 долара месечно за 36-месечну претплату

Пресуда

Сурфсхарк проверава многе праве оквире који чине добар ВПН – брзину, сигурност и анонимност. Сада је на врху листе мојих фаворита.

Сурфсхарк Прос

1. Нема евидентирања

Напомене о евидентирању из базе знања СурфсхаркаНапомене о евидентирању из базе знања Сурфсхарка

Као што сам раније напоменуо, прво што ме натерало да приметим Сурфсхарк била је БВИ база из које делује. То је у реду за политику бележења компаније коју компанија има. Тврди да похрањује само ограничене количине корисничких података у одређене сврхе.

Према њима, једине информације које се чувају су ваша адреса е-поште и неке информације о наплати у случају да се затраже поврат новца. Чини се да поступак њихове пријаве то потврђује и информације доступне на плочи за управљање њиховим рачунима. Једино што је видљиво су ваша адреса е-поште и подешавања.

С друге стране, Сурфсхарк такође тврди да је прошао независну ревизију, али морам да нагласим да је ревизија извршена само на њиховом Гоогле Цхроме додатку.

2. Сигурно и анонимно прегледавање

Као и код већине ВПН-ова, Сурфсхарк долази са избором протокола који можете да одаберете. Избори су овде мало ограниченији него иначе. Имате приступ само ИКЕв2, ОпенВПН (ТЦП или УДП) и мало познатом протоколу званом Схадовсоцкс.

Укључивање Схадовсоцкс-а је у почетку било мало изненађујуће јер је од његовог програмера затражено да престане радити на коду и уклони га из ГитХуб-а где је заједнички. Иако је протокол остао жив и сада има своју веб локацију: Схадовсоцкс.

Вјероватно ће употреба овог протокола бити корисна корисницима у континенталној Кини како би прошли пут преко Великог ватрозида.

3. Широк спектар апликација

Сурфсхарк има широк спектар апликација које можете да користите да бисте га инсталирали на готово било који тип повезаног уређаја. То укључује све, од широко коришћених Виндовс и Линук или Мац платформи до мобилних уређаја, чак и паметних телевизора и неких рутера.

Постоје и варијанте које можете да користите са популарним прегледачима као што су Цхроме и Фирефок. Треба напоменути да је Цхромеово проширење за Сурфсхарк провела независна фирма крајем 2018. године, усвајајући само два мања пропуста.

4. Одлична корисничка подршка

Најновији записи о ћаскању са Сурфсхарк подршкомЈедан од мојих цхат записа са подршком Сурфсхарк-а.

Провјеравајући њихову корисничку подршку, сваки пут сам био задовољан резултатима. Два пута сам их контактирао, једном с упитом о продаји и другим питањем више техничке природе. Оба пута одговори су били брзи (у року од неколико секунди).

Такође сам био задовољан нивоом знања које им је пружило њихово особље за подршку које је било у стању да брзо и ефикасно реше моја питања.

5. Неограничене везе

Питања броја уређаја на којима можете да се повежете са ВПН поставила су у фокусу тек током протекле године. У прошлости смо се углавном морали бавити заштитом једног статичког и једног мобилног уређаја (обично).

Данас је захваљујући ИоТ-у практично све повезано са Интернетом. Једно домаћинство може лако имати до 10 уређаја повезаних на различите мреже. Моје место, на пример, има три мобилна телефона, три таблета, два десктоп рачунара, један лаптоп, рутер и паметни телевизор!

Сурфсхарк је један од ретких ВПН сервиса који не поставља ограничење броја веза које истовремено можете да користите. Тачно, ово можда и није сјајна ствар, али то једноставно узима једну тачку забринутости одмах са даске.

6. Фантастичне брзине

Расправа о брзинама ВПН-а потпуно је различита лименка глиста, па ако нисте сигурни шта ВПН убрзава (или успорава), погледајте мој ВПН водич овде. Пре тестирања Сурфсхарка, прво сам покренуо тест брзине на својој линији да бих у то време одмерио његову брзину;

Сурфсхарк тест брзине - Бенцхмарк (без ВПН-а): У време тестирања добио сам 300+ Мбпс на линији од 500Мбпс.Бенцхмарк (без ВПН-а): У време тестирања добио сам 300+ Мбпс на линији од 500Мбпс

Тест брзине – Азија (Сингапур)

СурфСхарк тест брзине из Сингапура (погледајте стварни резултат овде).

Изабрао сам Сингапур за тест у регији Азије, јер има неку од најбољих инфраструктура и представља главни транзитни центар за међународне везе. Искрено, очи су ми готово искочиле из главе видевши да сам успео да погодим 200Мбпс на низводном тесту.

Резултат је једноставно најбоље што сам досад наишла и неколико пута сам поново полагала тест само да бих се увјерила да је тачан (био).

Тест брзине – Европа (Холандија)

СурфСхарк тест брзине из Холандије (види стварни резултат овде).

Брзина моје везе са европским ВПН сервером била је подједнако добра, с тим да је знаковни знак углавном био у дужем пинг заостајању.

Тест брзине – САД (Сијетл)

Сурфсхарк тест брзине - СурфСхарк тест брзине из Сједињених Држава (погледајте стварни резултат овде).СурфСхарк тест брзине из Сједињених Држава (погледајте стварни резултат овде).

Са ВПН сервера са седиштем у САД-у поново су ми опале брзине. То се обично очекује с обзиром да сам физички далеко колико је САД могуће. Без обзира на то, 91 Мбпс је још увек одличан резултат и теоретски више него довољан за пренос видео записа чак и при 8К.

Тест брзине – Африка (Јужна Африка)

Сурфсхарк тест брзине - СурфСхарк тест брзине из Јужне Африке (погледајте стварни резултат овде).СурфСхарк тест брзине из Јужне Африке (погледајте стварни резултат овде).

Африка је била уобичајена црна овца у породици, али је ипак показала бољи резултат него што сам је могао добити од других ВПН услуга. 47 Мбпс можда звучи мало успорено ако бисте га упоређивали са мојом заданом линијском брзином, али свакако је довољно чак и да стримујете 4К видео.

7. Нетфлик Воркс

Нетфлик делује, па мислим да нема превише тога за расправљати о томе. Битно је напоменути да због повећаног пинга за сервере даље, долази до мало приметног кашњења у учитавању страница на Нетфлику. Мало неугодно, али струјање и даље добро функционише.

8. Сурфсхарк долази по невероватним ценама

сурфсхарк најновије ценеСурфсхарк 36-месечни план по цени од 1,94 долара месечно.

Ако размишљате о коришћењу Сурфсхарка на месечном плану плаћања, накнаде су приближно исте као и било које друге ВПН услуге на тржишту. Тамо где заиста сјаји је њихов продужени једногодишњи и трогодишњи план (12/36 месеци) који износи само 3,75 и 1,94 долара месечно.

Ово је једна од најнижих цена које сам видео и када то упарите са готово невероватним перформансама Сурфсхарка, договора који је тешко победити. Лично, осећам да је једногодишњи уговор такође идеалан период за пријаву – не предуго или кратко.

Провјерио сам с њиховим службама за подршку и потврдио да ће ова цијена за коју се пријавите бити важећа и када је у питању обнова. То значи да ако се пријавите за трогодишњи план на 69,99 УСД, обнављање цене неће бити продуљено.

Упоредите цене Сурфсхарка са осталим ВПН услугама

ВПН услуге *12-мо24 или 36-месечно
Сурфсхарк$ 3,75 / месечно$ 1,94 / месец
ЕкпрессВПН$ 8,32 / месец8,32 $ / мп
НајбржеВПН2,49 УСД / месец2,49 УСД / месец
НордВПН$ 6,99 / месец$ 3,99 / месец
ПуреВПН$ 5,81 / месец$ 3,33 / месец
ТорГуард$ 4,99 / месец$ 4,99 / месец
ВипрВПН5,00 УСД / месечно5,00 УСД / месечно
ИП Ванисх$ 3,25 / месец$ 3,25 / месец

* Напомена – Цена проверена тачно у јулу 2019. Кликните на линкове да бисте прочитали наше резултате прегледа и брзине испитивања свих ВПН услуга. 

Сурфсхарк Цонс

1. Ограничени П2П сервери са лошим брзинама

Сурфсхарк – није најбољи ВПН за Торрент наказе.

Прво што треба да знате је да Сурфсхарк ограничава П2П или Торрентинг на неколико локација; Канада, Немачка, Италија, Јапан, Холандија, Велика Британија, САД. За мене је ово посебно важно јер би најближа мојој локацији био Јапан.

Међутим, као што видите из горњег теста брзине, јапански сервер је и даље релативно добро функционисао за мене. Нажалост, изгледало је да то не значи баш добро у брзини бујице.

Можете да бујите уз Сурфсхарк, али полако.

Водио сам сет тестних бујица, тражећи филмове са највише семена које сам могао да нађем како бих приметио како би се понашали. Брзине преузимања торрента биле су делић онога што је тестирана брзина из непознатих разлога.

Ово се догодило неколико пута док сам испробавао разне ствари као што су замена сервера или коришћење различитих сетова датотека. Чињеница је да Сурфсхарк једноставно не жели да се толико добро игра са П2П. МОЖЕТЕ бујицу, али полако.

2. Најбржи сервер није нужно у реду

Када сам први пут покренуо Сурсхарк ВПН апликацију, желео сам да видим колико ће добро да функционише са свим подразумеваним. Све што сам учинио је да га инсталирам, унесем своје акредитиве и затим кликнем на „најбржи сервер“. Био сам повезан са локалним сервером на коме се налазим – са застрашујућим резултатима. Иста ствар догодила се и са опцијом „Најближи сервер“.

Мој савјет би био да прво испробате, али ако постигнете страшне резултате, одлучите се за алтернативни сервер. Лично, моја ситуација је најбоље функционисала на повезивању са сервером Сурфсхарка са седиштем у Сингапуру.

Инсталирање Сурфсхарк-а на ваше уређаје

Постављање СурфСхарк-а на Виндовс 10

1. СурфСхарк апликација

подешавање ВПН-а на Виндовс 10 помоћу апликације Сурфсхарк Виндовс апликација је једноставна за почетнике (посетите Сурфсхарк на мрежи)

Постоје два главна начина на које можете подесити СурфСхарк на Виндовс 10. Први и најлакши начин је употреба апликације коју нуди СурфСхарк. Ова метода је пожељна јер осим практичности, она садржи и друге карактеристике уграђене у њих.

Да бисте инсталирали апликацију:

 1. Посетите веб локацију Сурфсхарк и преузмите апликацију за Виндовс
 2. Два пута кликните инсталацијску датотеку да бисте покренули подешавање
 3. Када је инсталација завршена, кликните на дугме Покрени да бисте покренули апликацију

Када се апликација покрене, од вас ће се тражити да се пријавите на свој налог или да креирате нови. Ако се још нисте пријавили за услугу, изаберите да региструјете налог. Ако имате постојећи налог, унесите своју адресу е-поште и лозинку.

Да бисте се повезали са СурфСхарк сервером, можете да кликнете на дугме „Цоннецт“ и пустите Сурфсхарк да одабере најбољи сервер за вас или кликните на опцију на картици „Лоцатионс“ ако се желите повезати с било којом одређеном државом / сервером. Сурфсхарк има преко 1.000 ВПН сервера у 61 земљи у коју можете да се повежете.

2. Ручна инсталација на Виндовс

подешавање ВПН-а на Виндовс 10 помоћу ручне инсталације ОпенВПН ГУИ интерфејс одвојен је од ваше основне Виндовс инсталације.

Начин на који сте ручно поставили СурфСхарк на Виндовс-у зависи од протокола који желите да користите.

Различити ВПН протоколи нуде различите нивое сигурности и перформанси. Да бисте сазнали више о томе, прочитајте наш ВПН водич. Обично волим ОпенВПН због његове боље сигурности у поређењу с другим постојећим протоколима.

Да бисте ручно подесили Сурфсхарк за ОпенВПН:

 1. Преузмите ОпенВПН ГУИ и инсталирајте га
 2. Преузмите ОпенВПН конфигурационе датотеке (обично у ЗИП датотеци) са свог ВПН провајдера. Препоручујем вам да те датотеке извучете у засебну фасциклу унутар вашег инсталационог директорија ОпенВПН (нпр. Ц: \ Усерс \ ИоурУсернаме \ ОпенВПН \ цонфиг)
 3. Покрените ОпенВПН апликацију
 4. Десним кликом на икону ОпенВПН на подручју нотификација
 5. Одаберите сервер који желите, а затим кликните на „Цоннецт“
 6. Унесите своје корисничко име и лозинку

Подешавање ВПН-а на Андроид-у

подешавање ВПН-а на андроиду Само потражите свог ВПН провајдера у Плаи Сторе-у

С обзиром на једноставност начина на који мобилни уређаји управљају стварима, подешавање СурфСхарка на Андроиду је вероватно најлакши од свих метода:

 1. Покрените апликацију Плаи Сторе на свом уређају
 2. Потражите Сурфсхарк и инсталирајте га
 3. Покрените апликацију и пријавите се користећи своје акредитиве
 4. Притисните тастер ‘Цоннецт’ да бисте покренули услугу

Такође можете да одаберете локацију са листе сервера / земаља у апликацији.

Подешавање на иОС-у

подешавање ВПН-а на иОС-у ВПН-ови засновани на мобилним уређајима су једноставни за употребу

Постављање ВПН-а на вашем иОС уређају требало би да буде једноставно, као на Андроид платформи:

 1. Пронађите апликацију Сурфсхарк у Апп Сторе-у
 2. Преузмите и инсталирајте апликацију
 3. Када то учините, само покрените апликацију и притисните дугме „Цоннецт“

Постављање СурфСхарк веза заснованих на претраживачу

СурфСхарк има проширење засновано на прегледачу (и за Цхроме и Фирефок) које можете да користите.

Постављање ВПН-а укључено Хром Претраживач

Подешавање ВПН-а на прегледачу Цхроме Можете да контролишете све функције Сурфсхарка из Цхроме проширења

 1. Посетите Цхроме веб продавницу и потражите ВПН проширење
 2. Када пронађете праву, кликните на „Додај у Цхроме“
 3. Кликните на икону проширења на траци са алаткама прегледача
 4. Унесите своје податке за пријаву
 5. Притисните дугме ‘Брзо повезивање’ и готови сте

Постављање ВПН-а укључено Фирефок Претраживач

Постављање ВПН-а на прегледачу Фирефок ВПН-ове засноване на претраживачу брзо се и лако инсталирају

 1. Кликните на мени “(икона са три хоризонталне линије) и кликните на„ Додаци “
 2. Потражите свог ВПН провајдера и кликните на њега
 3. Кликните на „+ Додај у Фирефок“
 4. Једном инсталиран, кликните икону на алатној траци и унесите своје акредитиве
 5. Једноставно кликните „Брзо повезивање“ и спремни сте за рад

Постављање Сурфсхарк-а на усмјеривач

подешавање ВПН-а на усмјеривачима ВПН-ови се могу инсталирати на неким рутерима, али често имају ограничене перформансе.

Прије него што почнемо, важно је схватити неколико ствари о ВПН-у и усмјеривачима. Будући да ВПН-ови често користе велику енкрипцију, на перформансе рутера често се негативно утиче због ограничених хардверских могућности.

Такође, неће сви рутери подржавати ВПН-ове. Ако желите да користите ВПН на рутеру, уверите се да је у могућности да то урадите пре пријаве на сервис! Слично ручној конфигурацији у Виндовс-у, прво ћете морати да преузмете ОпенВПН конфигурационе датотеке Сурфсхарка. Онда:

 1. Пријавите се на административни панел вашег рутера
 2. Из менија кликните на „ВПН“, а затим на „ОпенВПН“
 3. Изаберите „ОпенВПН клијент“ и кликните „Додај профил“
 4. Изаберите картицу „ОпенВПН“ и унесите своје акредитиве
 5. Кликните на „Селецт Филе“ да бисте одабрали датотеку за конфигурацију ОпенВПН, а затим кликните на „Уплоад“
 6. Кликните на „ОК“

Након тога, профил би се требао појавити на вашој листи ВПН веза на рутеру. Да бисте покренули било који од њих, изаберите онај који желите и притисните тастер ‘Активирај’ поред њега.

Пресуда: Сурфсхарк прави валове!

Обично сам критичар и волим да одмерим што више фактора. То је темперирано и са личним искуством и дао сам све од себе да се свака предрасуда не изузме. Без сумње, овај пут могу рећи да сам веома импресиониран оним што Сурфсхарк може да понуди.

Услуга проверава многе праве оквире који чине добру ВПН – брзину, сигурност и анонимност. Постоји неколико „ситница“ које многе ВПН услуге бацају само да би надмашиле конкуренцију и мислим да је овај фокус на основним услугама мудар потез.

Сурфсхарк је сада на врху листе мојих фаворита.

За поновни прелазак –

Сурфсхарк Цонс

 • Ограничени П2П сервери са лошим брзинама
 • Најбржи сервер није нужно у реду

Алтернатива

Да бисте видели више избора у ВПН услугама, погледајте нашу листу 10 најбољих ВПН услуга.

Зарада обелодањивање – У овом чланку користимо партнерске везе. ВХСР примају накнаде за упућивање од компанија наведених у овом чланку. Наша мишљења су заснована на стварном искуству и стварним подацима испитивања.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map