Тектоптимизер Ревиев: Оптимизирајте стари садржај и пронађите нове идеје

ТектОптимизер (веб локација – хттпс://тектоптимизер.цом/) је пружалац услуга који се концепт углавном врти око два фронта – помажући корисницима да изнађу креативне идеје о садржају и помогну им да оптимизирају већ постојећи садржај. Међутим, осим чињенице да је њиме управља компанија основана на Маурицијусу под називом Вебинфо ЛТД, не постоји много више од тога.


Означавајући „боље рангирање“ као свој основни маркетиншки успех, ТектОптимизер тврди да његов систем може да вам помогне да пронађете праве измене у вашем тексту како бисте што више пријавили на претраживачима. Може вам помоћи да се текст оптимизује за два главна претраживача, Гоогле и Бинг.

Почетна страница ТектОптимизер-а (посетите онлине).

Коришћење ТектОптимизер-а за оптимизацију садржаја

Основна премиса је једноставна. Бирате претраживач за који желите да га оптимизујете, унесете жељене појмове за претраживање, изаберете локацију за циљање и затим додате веб везу на постојећи садржај или залепите текст у њихов систем.

Систем циљања је једноставан као премештање интерактивне мапе, али чини ми се мало нетачним

Нисам баш велики обожаватељ њиховог механизма циљања из два разлога. Прва је да делује мало нејасно. На пример, ако померим стрелицу преко Сједињених Држава, да ли то значи да не могу да циљам одређене регионе у земљи? Друго је то што изгледа да нема могућности за глобално циљање.

Постоји и трећа опција која омогућава једноставно покретање оптимизатора на основу жељених термина за претрагу и других опција, али то води ка проналажењу идеја о садржају (о томе више касније). Након што покренете све, биће вам приказана страница са извештајима која документује налазе и понуде;

Анализа

ТектОптимизер ће вам прво показати своју анализу вашег постојећег садржаја. Ово се састоји од једноставног процента процене колико је тренутно оптимизовано. На тесту који сам водио вратио је 57% рејтинг.

Предлоги за кључне речи и фразе

Под тим резултатом се налази огроман блок кључних речи које су обојене у белу или сиву позадину. Кључне речи или фразе сиве позадине су оне које већ имате у свом чланку. Бели су други предлози које можете додати да бисте повећали квалитет свог чланка.

Следи сегмент назван „Радње“. Нисам сасвим сигуран за шта се ово ради и нема много информација о овој теми. Моје најближе нагађање је да су то такође кључне речи, али оне са већом делатном намером, попут позива на акцију.

Предлози садржаја

Следећи сегмент на страници нуди предлоге о питањима на која ваш чланак може да одговори. То се очигледно заснива на обиму претраживања и колико је поље већ конкурентно за тај садржај.

Како претраживачи прегледавају ваш садржај

Тражилице обично узимају у обзир намеру када претражују чланке током претрага. ТектОптимизер вам може помоћи да предвидите како ће претраживач који сте одабрали интерпретирати шта ваш садржај нуди и колико је погодан за одређене намере.

На пример, у свом тесту анализирао сам страницу са кључним речима „Најбоље име домена“, а резултати које је ТектОптимизер вратио показали су да ће претраживачи на то гледати као на претежно едукативни.

Форматирање

Ваш ће чланак такође бити оцењен на основу четири оцене кључних формата; Дужина садржаја, глаголи, број реченица и дужина реченице.

Одатле можете одабрати да преузмете цео извештај као ПДФ датотеку или започнете нову оптимизацију.

Коришћење ТектОптимизер-а за проналажење идеја садржаја

Обим и конкурентност су само репрезентативне природе и не надају вам баш велико поверење

Проналажење идеја о садржају у ТектОптимизер-у готово је једноставно као и коришћење претраживача, иако је много више фокусиран и наменски усмерен. Било који израз који унесете у траку за претрагу вратиће низ могућих питања која ће вам можда поставити људи који претражују тај термин.

Резултати огледају сегмент „Извештај о садржају“ у извештају у резултатима анализираног текста и прилично сам сигуран да су иста ствар. Моћи ћете да кажете не само која питања људи постављају, већ и колико њих тражи одговор на то питање и колико је поље конкуренције у адресирању теме.

Ипак желим да истакнем једну ствар, а то је чињеница да је обим претраживања и конкурентност само репрезентативан. Не постоје стварни тешки подаци које можете видети. Лично, осећам да ово може бити мач са две оштрице.

С једне стране, он може бити врло једноставан за употребу за оне који нису љубитељи хардцоре СЕО-а. То је тако једноставно да свако може да га прочита и на основу њега донесе одлуке. Ипак, недостатак било каквих стварних података у мени ствара сумњу о томе како се тачно приказују.

Додаци за Цхроме и ВордПресс

Осим што покрећете ТектОптимизер са њихове веб странице, можете да одлучите и да користите њихове ВордПресс и Цхроме додатке. То га у ствари чини много кориснијим и практичнијим. Оно што забрињава је да додаци нису високо оцењени, а њихов ВордПресс додатак није ажуриран више од годину дана.

У ствари, чак није тестирано ни са једним од новијих понављања ВордПресс-а. С обзиром на то колико се променило ВордПресс, што би могло бити разлог за аларм. Ипак, опције постоје ако одлучите да кренете у том правцу.

За програмере

За оне који су заинтересовани за изградњу на ТектОптимизер платформи, имају АПИ који вам омогућавају да га укључите у своје веб апликације (испробајте демо овде). Корисничке намере можете издвојити из текста који уносе и прихвата уносе на 14 језика. То донекле проширује корисност система.

Тестирање ТектОптимизер система

Пре него што –

Пре: органска кључна реч пре оптимизације (подаци из АХРЕФС).

После –

После: Органска кључна реч после оптимизације (2 недеље касније).

Одабрајући један чланак на мрежи као свој узорак, извео сам оптимизацију и забележио ахреф рангирање пре и након што сам направио измене на основу ТектОптимизер предлога. Направио сам само мање ситне промене да видим да ли ће се ишта покупити.

Као што видите, након отприлике двонедељног периода, број органских кључних речи је порастао, заједно са малим побољшањем у рангу ахрефа. То би могло значити једну од двије ствари; или ТектОптимизер стварно дјелује, или је то временом био природни раст.

Жири је још увек напољу да ли ради или не, али теоретски је дошло до побољшања, тако да они добијају користи од сумње.

За кога је ТектОптимизер погодан?

Морам рећи да, користећи систем кратко време, сама једноставна употреба значи да је овај алат лако доступан широј јавности. У ствари, ако имате било који веб сајт, вероватно ћете овај алат моћи да вам помогне на неки начин. Не баца се жаргоном и користи изразе које би лаик у највећем делу разумео.

Због вредности коју доноси, можда би била погодна за употребу у неким напредним случајевима за ветеране веб локација који нису спремни да издвоје велике паре за свеобухватнији и детаљнији алат као што је Моз СЕО који почиње са најмање 99 УСД месец дана.

И верујте ми, на тржишту постоје још скупљи алати.

Цене и планови

На својој страници за цене ТектОптимизер наводи две колоне, Фрее и Про план. Ово је мало погрешно из два разлога. Први је да они заиста немају Бесплатни план. То је само бесплатни пробни период након што сте купили Про план.

Други је цена њиховог про плана који је наведен на 45 УСД месечно. Међутим, та цена важи само ако плацате за целу годину унапред. Успут, још нисам нашао гаранције о враћању новца.

По мом мишљењу, 45 долара месечно је још увек велика свота за овај алат.

Закључак: Једноставан за употребу, али постоје сумње

Чини се да је ТектОптимизер врло користан и лаган алат који лаику омогућава оптимизацију и планирање садржаја. Долази без нереда и тако је симплистичан да бих рекао да је близу идиотском. Потребне би биле праве вештине да их не бисте могли користити.

Ипак због цене, мало сам несигуран у томе где стоји овај алат. Мало је вероватно да ће просечни власник веб локација плаћати 45 долара месечно за овај алат, нити да ће напредни СЕО корисник то платити за тако мало тешких података.

Као што видите, то је помало загонетка, јер се чини да цијена не одговара потенцијалном циљном тржишту. Да је јефтиније, рекао бих да доноси масу стварне потенцијала, али до сада је то мало дискутабилно.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me