10 начина да заштитите своје пословање од лошег веб домаћина

Поуздан веб домаћин одржава вашу веб локацију у раду и ради (доступну клијентима) доследно уз минимално време застоја; лош веб домаћин, с друге стране, може бити штетан за ваш успех ограничавањем саобраћаја, а да не спомињемо вашу СЕО ранг листу.


Као паметни власник предузећа, морате бити свесни да се чак и најбољи пружаоци услуга хостинга могу претворити у лоше домаћине (или најгоре – да су једног дана остали без посла и „нестали“)..

За оне који воде пословање путем интернета – потребно је да поставите одређени ниво одбране и заштитите се од свог пословног веб домаћина.

Ево мојих идеја о томе како то остварити. 

1. Региструјте свој домен код друге странке

Многе хостинг компаније сада нуде бесплатну регистрацију домена уз куповину хостинг пакета. Међутим, можда ће бити паметно потрошити додатних 10 до 15 УСД и регистровати свој примарни домен код другог регистрара.

Бесплатни домен обично користим за своје секундарне веб локације, које користим за тестирање домаћина или СЕО експерименте. На тај начин, ако се домен повеже са том хостинг компанијом и желим да пребацим, нисам изгубио изгубљене сате рада на веб локацији за коју правим саобраћај.

НамеЦхеап користим за куповину свих мојих нових домена у данашње време – цене су јефтине и њихова платформа је једноставна за употребу.

Много је лакше прећи на нову хостинг компанију када свој домен региструјете код друге странке. У супротном, морате завршити да чекате да ваша хостинг компанија ослободи ваш домен. Ово може постати тешко јер они такође губе ваш хостинг посао.

Ако сте већ регистровали свој домен у својој хостинг компанији, немојте паничарити. И даље га можете лако пренети трећем регистру.

Савет – Списак хостинг компанија које прихватају ПаиПал плаћање.

3. Придржавајте се пружатеља услуга са дугим пробним временом

Гаранције су сигнал да тој компанији можете веровати више од оне која не стоји иза својих услуга. Дуго пробно раздобље показује да је компанија која је угошћена сигурна у квалитету услуге коју нуди.

(Ово објашњава зашто је пробни период приказан у нашој великој табели за преглед домаћина.)

Провајдери веб хостинга треба да нуде најмање месец дана, али постоје неки који нуде још дужи пробни период.

Неки од најбољих домаћина које сам пробао у прошлости нуде најдужи период пуног поврата новца.

 • ИнМотион хостинг – 90 дана
 • Хостгатор – 45 дана
 • СитеГроунд – 45 дана
 • Хостингер – 30 дана
 • БлуеХост – 30 дана
 • А2 хостинг – било када

Неке компаније нуде „Гаранцију поврата новца у било којем тренутку“ – то значи да морате отказати свој хостинг рачун и тражити поврат новца било када током претплате. Рецимо да плаћате годину дана услуге, али након 90 дана заиста нисте задовољни квалитетом хостинг компаније. Уз гаранцију поврата новца у било којем тренутку, можете затражити поврат новца и отказати остатак времена на вашем рачуну.

Савет – Бесплатни алати за праћење продужења рада сервера: Уптиме Робот, Хост Трацкер и Пингдом. Бесплатни алати за мерење брзине веб локације: Битцатцха, ГтМетрик и УпТрендс. Такође, прочитајте мој детаљни водич о томе како ефикасно пратити продуктивност свог домаћина.

8. Ажурирајте лозинку редовно

Хакери стално постају паметнији, па није довољно само ставити јаку сигурност.

Један од сценарија (који се догодио у стварном животу) може бити ако неко ко ради за хостинг компанију напусти лоше и узме податке о клијентима. Та особа сада има лозинку за вашу веб локацију. Може је продати или користити сам.

Савет – Детаљни детаљни водич који сам написао о миграцији веб домаћина. А ево листе 10 хостинг компанија које препоручујем.

10. Схватите потребе веб странице

Врсте различитих веб хостинг услуга.

Знајући које су ваше стварне потребе помажу вам да очистите дим од екрана (маркетинг слатког разговора) и одведете вас до сржи понуде и квалитета компанија које нуде компаније.

На пример – ако вам треба тренутно дељено хостинг, али вероватно ће вам требати ВПС касније; тада бисте требали избјегавати хостинг компанију која нуди само заједнички хостинг.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map