ЦлоудФларе нуди регистрацију домена са нултом ознаком

Цлоудфларе жели да крене на тржиште регистрара домена пошто су најавили своју нову услугу регистрације домена помоћу Цлоудфларе Регистратора. Компанија за веб перформансе и сигурност недавно је објавила на свом блогу, у којем је детаљно образложена њихова нова услуга.


Снимак екрана твитера Цлоудфларе 27. септембра 2018.

Али шта то значи за вас, просечног корисника?

Заправо, много ствари. Одлука Цлоудфлареа да покрене сопствени регистратор домена изгледа да ће орасположити индустрију због начина на који приступају услузи.

Сви ТЛД-ови су загарантовани велепродајном ценом

Будући да је интернет уобичајен за данашња предузећа, регистрације имена домена један су од основних аспеката сваког креирања веб локација. Откако је први пут представљен у 90-има, регистрација имена домена се знатно побољшала и обухватала је низ широких проширења домена (.орг, .нет., .Ио, итд.).

Иако су домене повољне цене прве године (име домена можете добити по цени од 0,99 УСД), цене имају тенденцију да се разликују између различитих регистрара домена и компанија које се баве продајом, а често ће се знатно повећати када обновите.

Поред тога, сви регистратори домена додаће цену као део накнаде за услуге. Овде се истиче Цлоудфларе-ова услуга регистрације домена јер су обећали да ће сва имена домена која су купљена од њих бити по велепродајној цени..

Накнада за услугу назива домене Цлоудфларе (извор: Цлоудфларе)

Маттхев Принце, генерални директор Цлоудфларе-а, написао је –

Што се тиче цене, још је једноставније: обећавамо да вам никада нећемо наплаћивати ништа више од велепродајне цене за сваку ТЛД накнаду. То је тачно прве године и свака наредна година. Ако региструјете домен код Цлоудфларе Регистрар-а, увек ћете плаћати велепродајну цену без маркирања.

Искривљивање пословног пејзажа домена

То у суштини поставља Цлоудфларе као једно од најјефтинијих места за регистрацију домена због нулта маркирања њихових услуга. Ако не нуде неки облик услуга са додатом вредношћу или не одговарају ценама Цлоудфлареа, заиста нема разлога за употребу других регистрара имена домена као што су ГоДадди, НамеЦхеап или Домаин.цом.

Образложење иза нулта надметања је због тога што Цлоудфларе верује да не би требало да буде додатних трошкова када желите да региструјете име домена за своју веб локацију, јер је то прилично једноставан процес.

“Регистрација домена је роба”, пише Принце. „Нема значајне разлике између било ког од постојећих регистрара за масовно тржиште. Сваки регистар домена највишег нивоа (ТЛД-ови попут .цом, .орг, .инфо, .ио, итд.) Поставља велепродајну цену за регистрацију домене под њима. Ове цене су познате и током времена остају релативно конзистентне. Све што регистратор ради евидентира вас као власника одређеног домена. То само укључује слање неких наредби на АПИ. Другим речима, регистратори домена вас наплаћују због тога што сте средњи човек и испоручујете у суштини никакве вредности како би оправдали своје маркирање. “

Да би даље цементирали своје обећање за пружање транспарентних и приступачних услуга регистрације домена, јавно су избегли било какву технику препродаје својих услуга. Такође, Цлоудфларе неће користити било који облик тржишта домена или аукције како би одвратио од спекулација домена, што може довести до скупих имена домена.

Појачана је сигурност за имена домена

Иако су познати по томе што нуде бесплатне шифрирање ССЛ / ТЛС сертификата Лет’с Шифрирање, њихове мере високе безбедности надилазе само њихове ЦДН или ССЛ услуге. Они такође имају услугу прилагођене заштите домена која је део њиховог Ентерприсе Регистрар производа за оне који желе безбедност следећег нивоа.

Сваки клијент који користи прилагођену заштиту домена дефинира свој властити поступак ажурирања записа. На пример, ако клијент за заштиту прилагођене домене жели да не мењамо своје ДНС записе, осим ако нас 6 различитих појединаца не назове како би из низа унапред дефинисаних бројева телефона, сваки прочитали више јединствених шифри и рекли нам свој омиљени укус сладоледа, у уторак који је такође пун месец, ми ћемо то спровести. Буквално.

С обзиром на чињеницу да услуга није скалабилна, коштала би их премија да би је понудили као део услуга регистрације домена. Уместо тога, Цлоудфларе ће укључивати низ безбедносних сервиса са именима њихових домена што им и даље омогућава да имају нулту марку.

“Са безбедносне стране, обећавамо да ћемо вам омогућити да омогућите двофакторску аутентификацију, подразумевано ћемо закључати регистрацију вашег домена и аутоматски омогућити безбедносне услуге најбоље праксе као што је ДНССЕЦ.”

Прелазак на Цлоудфларе

Ако желите да региструјете ново име домена помоћу Цлоудфларе-а, не можете. Бар не. Услуга је тренутно ограничена на постојеће кориснике Цлоудфларе-а који желе да пренесу постојеће домене на своју платформу.

Они који су тренутни купци могу се пријавити за рани приступ како би добили позивницу за процес преласка имена домена. За нове купце могло би проћи неко време пре него што будете могли да користите њихове услуге имена домена, јер они дају предност клијентима који су дуже време са њима.

Можда ће проћи неко време пре него што услуге Цлоудфларе имена домена постану јавне. У међувремену, зашто не бисте проверили наш водич за куповину имена домена који наводи нека од најјефтинијих места за куповину имена домена.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me