Колико хостинг траке за хостинг треба ми за моју веб страницу?

Када истражујете и бирате веб хост за домену вашег домена, један од фактора за процену и поређење је цена за потребну количину пропусне ширине.,


Да, многи провајдери нуде “неограничене” хостинг планове, али када детаљније погледате, увидјет ћете да неограничено није заиста неограничено – увијек постоје казне ако користите превише колико је засновано на “нормалној” употреби, без обзира то значи. То би могло рећи да сазнање колико ширине појаса ваш веб локација заиста захтева може бити помало уметнички облик.

Веб Хостинг Бандвидтх & Пренос података

У основи, пропусна ширина је термин за израчунавање стопе промета и података којима је дозвољено проток између корисника и ваше веб локације путем интернета. Израз „пропусност“ се често погрешно користи за описивање „преноса података“, али у стварности су то две различите ствари.

Шта је пренос података?

Пренос података је укупна количина података која се преноси у датом времену, а обично се мери у месецима.

Шта је пропусност веб локације?

Ширина опсега је мера максималног броја података који се може пренети у датом времену, а обично се мери у секунди.

Број у „преносу података“ говори о томе колико података можете пренијети у току месеца. Број у „пропусној ширини“ говори о томе колико брзо се могу пренети подаци.

Замислите ширину појаса као ширину водоводне цеви где је пренос података количина воде која излази из цеви. Колика је ширина цеви (ширина опсега) одређује колико брзо може да проток воде (подаци). У основи, пренос података је потрошња пропусне ширине.

За власнике веб локација који траже веб хост, количина пропусне ширине коју нуди веб локација хостинг компаније обично може послужити као добар показатељ могућности тог домаћина – што је већа пропусност, већа је брзина; мрежа; повезаност; и системе.

Па шта је са неограниченом пропусношћу / преносом података?

Као што је горе поменуто, многе организације за хостинг нуде јефтине хостинг планове који укључују „неограничену пропусност“. За купца то значи да могу покренути онолико података и онолико промета на својој веб локацији без плафона. За пружатеља услуга хостинга то значи начин да купцима купите раван трошак који ће углавном радити.

Као и увек, истина је негде у средини.

Једноставно речено, једноставно је немогуће да хостинг компаније нуде неограничену пропусност – прескупо је пружити неометани приступ сваком купцу. Поред тога, већина компанија негде спада у „нормалан опсег“ опсега коришћења пропусне ширине, а овај распон је оно што хостинг провајдери користе приликом креирања „неограничених“ пакета. “Неограниченим” хостинг провајдери могу задовољити већину клијентове базе – међутим, апсолутно постоји горња граница пропусне ширине која је укључена у тај пакет цена; трик је знати шта је то.

Упоређујући стварну потребну пропусност ваше веб локације са ширином опсега који је понуђен у том “неограниченом” обиму, можете боље да одредите који ниво хостинга вам заиста треба и да ли ће дати провајдер заиста испунити ваше потребе.

Како израчунати ширину траке која вам је потребна

Формула која се користи за израчунавање потребне пропусности веб локације.Формула која се користи за израчунавање потребне пропусности веб локације није толико сложена!

Размислите о ширини појаса попут пара панталона: потребна вам је величина која вам је потребна. Не постоји пуно смисла да купујете величину, али у исто време постоји и број који одговара. Ако вам је струк величине 36, једноставно се нећете уклопити у та 32. Једноставна математика.

Ево корака за израчунавање колицине пропусне ширине која вам је потребна

У ширини опсега такође нема смисла да купујете – зато има смисла сарађивати са хостинг провајдерима који нуде скалабилна решења. Што се тиче куповине малих ствари, то ће вас само довести у проблеме. Упознајте своју стварну потребу за услугом која ради за вас – ево како да израчунате потребну ширину опсега:

 1. Процијените просјечну величину странице на вашој веб локацији у килобајтима (МБ). *
 2. Помножите просечну величину странице (у КБ) са просечним месечним бројем посетилаца.
 3. Помножите резултат из корака 2 са просечним бројем прегледа страница по посетиоцу.

Ако не знате, користите Пингдомов тест времена учитавања на неколико страница и узмите просек тих тестираних страница за свој основни број тестирања. Ево неколико примера из стварног живота:

Пример # 1: Величина почетне странице ИоуТубе.цом = 2,0 МБ.Пример # 2: Величина ВХСР почетне странице = 1,1 МБ.

То је основа познавања тражене ширине опсега – међутим, још нисте учинили. Такође морате укључити алокацију за додатну „собу“ у случају да ваш промет убрза. Генерално гледано, препоручујем давање намаза од најмање 50 одсто. Али морате издвојити додатни простор за раст и трафике – оставите најмање 50% толеранције.

Потребна пропусност веб странице + редундантност (без преузимања корисника)

Да бисте извршили овај израчун, користите следећу формулу:

Потребна ширина опсега = Просек прегледа странице к Просечна величина странице к Просечни дневни посетиоци к Број дана у месецу (30) к Фактор редундантности

 • Просечни дневни посетиоци: Укупан број месечних посетилаца / 30.
 • Просечна величина странице: Просечна величина ваше веб странице.
 • Просечно приказивање страница: Просечна прегледана страница по посетиоцу.
 • Сувишни фактор: Сигурносни фактор се кретао у распону од 1,3 до 1,8.

Потребна пропусност веб странице + редундантност (са преузимањима корисника)

Ако ваша веб локација не користи или не дозвољава преузимања:

Потребна ширина појаса = [(Просечно прегледа странице к Просечна величина странице к Просечна дневна посетилаца) + (Просечно преузимање дневно к Просечна величина датотеке)] к Број дана у месецу (30) к Фактор редукције

 • Просечни дневни посетиоци: Укупан број месечних посетилаца / 30.
 • Просечна величина странице: Просечна величина ваше веб странице
 • Просечно прегледа страница: Просечна прегледана страница по посетиоцу
 • Просечна величина датотеке: Укупна величина датотеке подељена на број датотека
 • Сувишни фактор: Сигурносни фактор се кретао у распону од 1,3 до 1,8.

Да ли је ширина појаса важна?

да и не.

Прорачун пропусности је пресудан када развијате апликацију за масовну публику или покушавате смањити трошкове хостинга.

НАКОН, бројеви у опсегу / преносу података не би требали бити главни фактор при одабиру веб хоста – посебно ако тек почињете.

Ширина опсега (преноси података), као и простор за складиштење, тешко да су значајан фактор поређења за хостинг купаца – посебно ако сте нови – на данашњем тржишту.

ВХСР преглед хостинга - неограничен пренос податакаВише од половине хостинг компанија које смо прегледали нуде неограничен пренос података (погледајте ВХСР прегледе хостинга).

Ако проверите, скоро сви дељени хостинг провајдери нуде „неограничено“ складиштење и пренос података. Иако израз „неограничен“ није ништа друго до маркетиншки трик; корисници веб хостинга често добијају више него довољан капацитет у погледу простора за складиштење података и протока преноса података. У већини случајева управо РАМ сервера и моћ обраде ограничавају употребу неограниченог хостинг рачуна.

Ако тражите веб хост, сазнајте више о стварима на које бисте требали бринути приликом одабира веб хостинга.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map