Упозорење: Лош хостинг може угрозити сигурност ваше веб локације

Док правите веб страницу вероватно се фокусирате на садржај, СЕО, графику и изглед, оглашавање и маркетинг – све битне компоненте добре веб странице. Међутим, испоставило се да је сервер на којем одаберете да угостите вашу веб страницу веома важан.


Пре него што одаберете садржај и дизајн веб локације, прво морате да изаберете поузданог веб хостинга. Пожељно онај који неће утицати на брзину учитавања и рангирање ваше веб локације. Један од фактора који претраживачи попут Гооглеа траже приликом индексирања веб страница су колико се брзо учитавају.

Иако добар веб домаћин не може нужно да вашу веб локацију наведе на првој страници Гоогле-а, лош домаћин може да вам уништи кредит код Гоогле-а и других великих претраживача. Врста сервера, брзина, локација и продужење времена сервера добављача хостинга ће утицати на кредит веб локације у СЕ. Не дозволите лошом хосту да уруши рангирање веб локације на вашој веб локацији.

Статистика и чињенице

Недавно истраживање је закључило да је око 79% купаца незадовољно перформансама веб страница и мање је вероватно да купују. Студија се фокусира на повезаност између перформанси веб странице и прихода који домен привлачи.

Просечна стопа напуштања кошарице је 68%, мерено Институтом Баимард. Купци додају производе у корпу, али одлазе без куповине; ово се назива напуштањем колица. То је један од најзначајнијих изазова индустрије е-трговине, а основни разлог напуштања кошарица су споро веб странице.

Ако сте интернетски магазин или не требате веб локацију за малопродају за ваше пословање, можда сте се суочили са сличним проблемима напуштања странице и високе стопе напуштања почетне странице – посетилац који слети на вашу веб локацију и одлази без интеракције са страницом. Велике су шансе да је то због спорог времена учитавања због домаћина вашег сајта.

Лоше услуге хостинга су стварне и превазићи их можете само уз помоћ одличне хостинг услуге.

Лажно представљање Блуехост

Извор

Повратак у августу, Вхите Фир Десигн разговарао је о ситуацији у којој је веб домаћин Блуехост – заснован на купцу који је примио пхисхинг е-пошту – покушао да прода једном свом купцу 1200 долара годишње услуге безбедности СитеЛоцк годишње. Није насликао добру слику Блуехоста, упркос томе што је лажна порука е-поште нешто уобичајена.

Власници домаћина нису истражили стање на коме су тврдили да су покушали продати скупу безбедносну услугу својим купцима.

Брзо напредујте ситуацију до данашњег дана и још увек се дешава.

Купац је контактирао стручњаке са Вхите Фир-а за савет након што је добио е-маил за који су мислили да је од Блуехоста. Предложено је примаоцу да троши 49 УСД месечно на СитеЛоцк који би решио проблем преваре са е-поштом.

Гледајући горе приказану е-пошту, могли смо видети да је то лажна порука као једна од веза у веб локацији:

ми.блуехост.цом.ф33ба15еффа5ц10е873бф3842афб46а6.цо19331.тмвеб.ру уместо ми.блуехост.цом.

Горе наведена ситуација била је још један одличан пример зашто је било ко контактирао СитеЛоцк о наводном проблему злонамјерног софтвера; добили су друго ‘стручно’ мишљење друге компаније за обезбеђење. Потоњи је успео да идентификује проблем, штедећи ресурсе погођеног купца.

Лош веб домаћин може вас срушити

Како корисник зна да ли их компанија која хостира веб локацију руши? Сигурност вашег веб локације Гоогле презира и има неколико карактеристика хоста које ће угрозити. Дакле, уместо да се вероватно приказује на трећој страници, ваш домен неће бити приказан до десете странице у резултатима претраживача, а све због проблема са вашим веб домаћином. Проверите од свог веб провајдера да ли постоји неки од пет аспеката наведених у наставку.

1- Брзина веб странице

Сродне статистике о брзини веб локације

Према студији, отприлике 50% посетилаца очекује да се веб локација учита са две или мање секунде, а око 40% има тенденцију да се избаци ако то потраје три секунде. За многе веб странице е-трговине, потцењивање утицаја времена учитавања може да резултира веома скупом лекцијом. Унутрашње истраживање компаније Амазон, пре неколико година, утврдило је да само незнатно повећање броја пута за учитавање страница од 100 мс директно доводи до пада продаје од 1%..

Ако ваш домаћин не спусти лопту, време учитавања би требало да буде брзо. Ако ствари не иду онако како сте очекивали, то може бити или због недостатка улагања у инфраструктуру или преоптерећености дељених сервера – што никада не би требало бити случај ако домаћини ваше веб странице озбиљно занемарују своје одговорности..

Обавезно брзо претражите независне прегледе на вебу пре него што одаберете хост сервера или пренесете домене. Тамо постоји заједница професионалаца који одузимају своје време да прегледају ову врсту услуга, а обично су прилично темељни. Не мора бити ни све скупо.

На пример, ЛЦН.цом нуди скупне попусте за вишеструке куповине и трансфере домена.

2- Подршка је важна

Замислите ово: седнете за свој стол уз шољу свежег чаја, пукнете прсте и прегледавате позадину веб локације да бисте проверили аналитику и статистику да бисте били добродошли са грешком попут оне приказане у наставку:

Пре него што спустите руке, проверите да ли има провајдера о планираним прекидима. Следећи корак је осигурати да се ствари не забрљају на вашем крају, па пошаљите е-пошту на стол за подршку.

Дан или два касније, током којих сте изгубили многе потенцијалне продаје, коначно добијате одговор, а испоставило се да је неколико сервера требало поново покренути. Читаву ствар је могло лако избећи, да су домаћини вашег домена редовно проверавали оквир за поруке или да су администратори били на позиву 24/7.

Морал приче је да увек требате да узмете углед добављача када је у питању прикупљање њихове подршке за ваше пословање. Ако су они познати по лабавости, своје пројекте можете одвести негде другде.

3- Недостатак свести

Веб локације и провајдери за хостинг нису побожни, па је могуће да они погрешно разумеју основе шта утиче на рангирање претраживача.

То значи да би могли нехотице рушити СЕО мере које предузимате за оптимизацију ваше веб странице. Примјери могу увелике варирати, али то је једноставно као и искључивање веб локације због препуног броја посјетитеља или тражење уклањања разних додатака због напрезања узрокованог неефикасном инфраструктуром домаћина. У случају да провајдер хостинга не зна шта је роботс.ткт, они би могли да прекину Гоогле-ов бот са ваше веб локације ради пречестог посећивања.

Важно је да домаћи задатак учините на свом провајдеру хостинга како бисте били сигурни да ниједно њихово правило и политика неће утицати на искуство вашег вебсајта. Такође бисте се требали обратити другима са одређеним домаћином да ли они имају репутацију да користе своје клијенте за штетне тактике.

4- Тачно продужење домаћина

Аспект продужетка домаћина нешто је што би требало дефинитивно истражити; као што оправдава категорију. Ако је ваша веб локација успорава или пада током вршних сати, попут касне ноћи – што је лоше за СЕО сврхе – то значи да ће претраживачи бити закључани са ваше веб локације.

Не постоји други начин да претраживачи индексирају вашу веб локацију када не могу да се претражију. Ако претраживач не зна да ли је укључена кључна реч или да сте ажурирали садржај на вашем домену, неће се тачно индексирати, а рангирање претраживања, као и безбедност, ће претрпети последицу.

Да бисте избегли да петиција буде поново уведена у резултате претраживања, користите услугу за надгледање ваше веб локације како би вас упозорио да ли се срушила, пружајући информације које могу бити тешко одредити сами..

5- Скалабилност

Када водите блог или интернетску трговину, раст и сигурност сајта требали би бити главни циљ. У случају да кренете са најнижим нивоом, недостатак потребних ресурса може ометати несметан темпо за ваше пословне пројекте.

Добар домаћин пружа вам широку палету нацрта који вам дају до знања када је време да се надоградите на виши, сигурнији ниво, нудећи вашој веб локацији најбоље аспекте за прилагођавање вашим специфичним потребама.

Укратко

Иако је израда веб странице неопходна, темељ вашег пружатеља услуга веб хостинга је темељ. Добар домаћин може омогућити вашој веб локацији да достигне свој потенцијал за мање времена пружајући стабилност и руку помоћи кад год вам затреба.

Када тражите новог домаћина за следећи пројекат, пазите на минималне критеријуме које смо раније поменули, као што су одлична услуга подршке, чврсте безбедносне праксе и довољно простора да ваш рад успева!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map