7 савета за смањење величине базе података ВордПресс

Озбиљно у убрзавању веб локације са ВордПрессом?


Тада ћете вероватно отпустити новац за дизајн без нереда или кодове који смањују време учитавања ваше веб локације.

А ако сте ишта попут типичног вебмастера, жељно поједете радне листове, е-књиге и вебинаре који вас уче да повећате брзину веб локације.

Али испоставило се да вам можда неће требати да гњавите неко тесто.

Зашто питаш?

Јер смањење величине ваше ВордПресс базе података можете значајно да смањите време учитавања ваше веб локације и побољшате њену брзину.

Није тајна да претраживачи дају велику важност брзини веб локације и да време учитавања веб локација може да утиче на ваше место у претраживању у малом проценту. Ово не значи посебно да ће бржи веб сајт повећати вашу оцену, али он помаже палерима да лако приступе вашим веб страницама и посетиоцима пруже боље корисничко искуство.

И што је већа ваша ВордПресс база података, више времена вам може требати да се прикажу странице за оне који посећују вашу веб локацију. Због тога је кључно да очистите ВордПресс базу података и смањите њену величину. Временом, ваша база података може имати неискориштене записе, сувишне уносе и табеле које можете сигурно уклонити без утицаја на друге елементе ваше веб локације. Ово ће вам помоћи у уклањању времена учитавања на вашем серверу и побољшаће перформансе ваше веб локације.

Занима вас како смањити величину своје ВордПресс базе података? Следи седам корака за смањење величине ВордПресс базе података који се могу одмах спровести у праксу:

1. Избришите нежељене додатке

1

Да ли сте знали да постоји преко 20 000 ВордПресс додатака? Лакоћа помоћу које можете инсталирати додатак је истовремено благослов и проклетство. Ваша база података ће увек патити од надувања додатака, јер сваки додатак, чак и када је деактивиран, додаје још кода за учитавање ВордПресс-а.

Тако учините вашу базу података и своју веб локацију услугу и обришите све оне додатке које нисте користили неко време. Ово се лако може постићи кроз додатак на вашој ВордПресс контролној табли.

2. Избришите нежељене коментаре и нежељене кодове

2

У вашој фасцикли за нежељену пошту и смеће требало би бити коментара и постова: ово је непотребан неред који треба да уклоните. Требали бисте избрисати и све ревизије постова које су остављене као скице и уместо тога објављени су нови постови.

Можете користити додатак за оптимизацију ВП-а да бисте посао обавили једним кликом. У исто време, можете да користите Чишћење опција за ВордПресс додатак да бисте пронашли неискоришћене табеле у вашој бази података и очистили их..

3. Користите МиСКЛ упите

Акисмет додатак повећава величину базе података у многим случајевима захваљујући табели званој вп_цомментмета. Инсталирајте додатак ВП дб манагер > покрените следеће две опције упита – могу се извршити на контролној табли ВордПресс (али покренути сваку од њих засебно):

ИЗДАЛИ ОД вп_цомментмета ГДЈЕ цоммент_ид НИЈЕ У (ОДАБИР коментар_ ИЗ вп_цомментс);
ИЗбриши из вп_цомментмета ГДЈЕ мета_кеи ЛИКЕ ‘% акисмет%’;

Ваша ВордПресс инсталација можда је мало другачија, тако да не заборавите да проверите име своје табеле пре примене горњих упита. Следећи СКЛ упити су такође корисни у смањењу величине базе података:

ИЗбриши из вп_постмета ГДЈЕ мета_кеи = "_едит_лоцк";
ИЗбриши из вп_постмета ГДЈЕ мета_кеи = "_едит_ласт";

4. Стисните слике

4

Стискање слика може у великој мери смањити количину података у вашој бази података. Можете користити компресију гзип да смањите величину текстуалних ресурса као што су ЦСС, ЈаваСцрипт и ХТМЛ.

Такође можете да користите ВП Смусх.ит додатак који ће компресовати слике приликом слања нових у медијску библиотеку уклањањем мета података из ЈПЕГ-а, претварањем ГИФ-ова у индексиране ПНГ-ове, скидањем неискоришћених боја са индексираних слика и оптимизацијом ЈПЕГ компресије. ВП Смусх.ит ће тихо иза кулиса.

5. Искључите аутоматско спремање

ВордПресс измене које унесете у постове чува свака 2 минута и чува их као ревизију. Све ревизије једног поста се спремају као засебни уноси у базу података, што базу података чини драстично великом.

Ако пишете дуге постове, искључивање функције аутоматског спремања је одрживо решење. Додајте следећи код у датотеку фунцтион.пхп између ПХП ознака за затварање и отварање:

функција дисабледАутоСавеЦомплетели () {
вп_дерегистер_сцрипт (‘аутоматско спремање’);
}
додавање (‘вп_принт_сцриптс’, ‘онеспособљавањеАутоСавеЦомплетели’);

6. Оптимизирајте ВордПресс базу података

База података је место где се похрањује све: коментари, подешавања, странице, постови, додаци и кодови. Обуздана база података значи да сваки пут када се страница поново учита, може бити потребно дуже да се информације пронађу и прикажу.

Због тога морате оптимизирати базу података. Кориштење ВП-ДБ менаџера или ВП оптимизирање додатка је одличан начин за обнову, поправак, оптимизацију и израду сигурносне копије базе података.

7. Користите предмеморије предмеморије

Додаци за кеширање попут В3 Тотал Цацхе стварају статичку верзију ваших страница за прве посетиоце. Тако се приступа бази да би се генерисала ваша страница када је неко први пут посети.

Помоћу додатка за кеширање генерисана страница се чува на серверу, па када корисник следећи пут посети страницу, иста страница је претходно генерисана и база података се не позива у.

Подузмите следеће мере за оптимизацију ваше ВордПресс базе података. Приметићете тренутне резултате.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map