8 најчешћих грешака у ВордПресс-у и како их исправити

Имате ли веб локацију на ВордПрессу?


То би могло бити управо оно што вашем предузећу треба да досегне масе, повећа ваш РОИ и ојача свој идентитет бренда. Подешавање интернетског подухвата је заиста једноставно помоћу ВордПресс-а, захваљујући корисничком интерфејсу и флексибилности. Иако је ВордПресс изузетно једноставан за употребу, постоји неколико уобичајених грешака које могу учинити досадним. Међутим, најбољи део је што је грешку коју вероватно наилазите на вашој веб локацији највероватније пријавила и отклонила неко пре вас.

Потребна вам је помоћ у поправљању ВордПресс странице?
ВХСР је сада партнер са Цодеабле.ио за помоћ корисницима којима су потребни професионални сервиси за развој / прилагођавање ВП-а.

Да бисте добили бесплатну понуду, испуните овај образац захтјева.

Ево водича о томе како да поправите ове уобичајене грешке у програму ВордПресс:

Contents

1. Грешка при успостављању везе са базом података

Погрешка приликом успостављања везе са базом података

Погрешка приликом успостављања везе са базом података прилично је неразумљива и говори вам да је веза са базом података прекинута.

 • Узроци грешке у успостављању базе података
 • Проблем са вашим хостинг сервером
 • Грешка у вп-цонфиг.пхп датотеци
 • Ваша веб локација можда је била хакована

Решење #1. Решите проблеме са својим хостинг сервером

Добро је разговарати са својим пружатељем услуге ВордПресс хостинга у вези са проблемом.

Ваш провајдер хостинга моћи ће вам рећи да ли се ваша база података гаси због прекорачења квоте или постоји неки проблем са сервером. Ако вам кажу да је на крају сервера све у реду, време је да проверите вашу вп-цонфиг.пхп датотеку.

Решење #2. грешка датотеке вп-цонфиг.пхп

Отворите своју вп-цонфиг.пхп датотеку помоћу ФТП-а или менаџера датотека. Сада проверите да ли су тачно име базе података, хост, корисничко име и лозинка. Ако нађете било какву промену у овим детаљима, исправите их одмах. Ако не знате како да уређујете ПХП датотеке, боље је да се прво упознате са основама.

Решење #3. Скенирајте га и провјерите је ли хакиран

ВордПресс је најпожељнија платформа отвореног кода, али је изузетно рањива на безбедносне претње. Дакле, не чуди што је ВордПресс главни циљ за хаковање. Користите сигурносни алат да скенирате веб локацију у потпуности и проверите да ли је веб локација угрожена. Ако установите да је ваша веб локација хакована, не паничарите. Одмах промените податке за пријаву и вратите веб локацију из резервне копије.

2. Бели екран смрти

Бели екран смрти

Ова грешка обично проузрокује обичан бели екран смрти без поруке о грешци, чинећи га фрустрирајућим за вас јер немате идеју шта да тражите и шта да поправите.

Узроци:

 • Често узроковано исцрпљеном границом меморије
 • Лоше кодирана тема или додатак

Решење бр. 1: Повећајте ограничење меморије

Пошто је ограничена меморија један од популарних разлога ове грешке, препоручује се повећање лимита меморије. Да бисте повећали ограничење, отворите своју вп-цонфиг.пхп датотеку и додајте следећи ред кода у главне ПХП ознаке.

дефине (‘ВП_МЕМОРИ_ЛИМИТ’, ’64М’);

Горњи код повећава ограничење меморије на 64М.

Решење бр. 2. Замените своју тему заданом темом и онемогућите све додатке

Ако проблем и даље постоји, искључите све додатке и замените тренутно активну тему заданом ВордПресс темом и проверите да ли и даље приказује бели екран смрти. Ако је проблем решен, било која тема или један од ваших додатака изазива бели екран. Активирајте по један додатак истовремено пазећи на веб локацију. Ако ово реши проблем, погледајте функцију своје теме.пхп теме и уклоните све додатне просторе на дну датотеке.

3. 500 интерне грешке сервера

500 интерне грешке сервера

Ово је још један уобичајени проблем с којим се готово сваки веб страница ВордПресс сусреће барем једном. Постоји неколико потенцијалних узрока.

Узроци:

 • Ограничени лимит ПХП меморије
 • Оштећене функције додатка
 • Оштећене функције теме
 • Оштећен .хтаццесс

Решење бр. 1. Повећајте ограничење меморије

Слиједите исте кораке за повећање ограничења меморије као што је споменуто у претходном кораку.

Решење #2. Уредите .хтаццесс датотеку

Пошто проблем обично настаје оштећеном .хтаццесс датотеком, требало би да уредите своју .хтаццесс датотеку. Отворите .хтаццесс датотеку из ФТП-а или менаџера датотека и преименујте је са .хтаццесс старом. Освежите веб локацију и видите да ли проблем и даље постоји. Ако ово реши проблем, кликните на подешавања > пермалинкс и притисните Саве саве промене да бисте ресетовали .хтаццесс.

Решење бр. 3. Деактивирајте све додатке

Ако промена ваше .хтаццесс датотеке није утицала на проблем, можда бисте желели да проверите додатке. Да деактивирате све своје додатке кликом на додатке? инсталирани додаци. Изаберите „деактивирај“ из падајуће акције „скупна акција“ и притисните примените. Аутоматски ће деактивирати све ваше додатке. Сада идите на своју веб локацију, освежите је и проверите да ли је грешка нестала. Ако је то случај, активирајте додатке један по један и погледајте који је додатак проузроковао проблем.

Решење #4. Замените вп-админ и вп-инцлуде мапе

Ако ништа није функционисало, покушајте да замените своје вп-инцлуде и вп-админ директоријуме свежим копијама из ВордПресс инсталације. Сачувајте их и пренесите. Освежите прегледач и видите да ли је проблем решен.

4. Преузимање изгубљене адресе е-поште и лозинке не ради

Преузимање е-поште и лозинке за изгубљени администратор не ради

Уобичајено је да заборавите своју е-пошту или лозинку, посебно када их имате на уму. У таквом сценарију вероватно сте кликнули на везу изгубљене лозинке да бисте повратили детаље. Али нажалост, никад нисте добили везу за ресетовање у примљеној пошти.

Узрок:

Стварни узрок овог проблема је још увек мистерија, али решење није. Постоје одређене ствари које можете учинити да промените своју е-пошту и лозинку без потребе за везом за ресетовање.

Решење #1. Уредите датотеку фунцтион.пхп

Да бисте унели измене у датотеци фунцтион.пхп теме, идите на ../вп-цонтент/тхемес/иоур_цуррент_тхеме преко ФТП-а или менаџера датотека. Отворите датотеку своје функције.пхп и додајте следећу линију кода.

вп_сет_пассворд (‘ДесиредНевПассворд’, 1);

Поставите жељену нову лозинку уместо места где пише „ДесиредНевПассворд“. Сачувајте датотеку и поново је пошаљите. Након што се пријавите на своју веб локацију, извадите код из датотеке и поново је пренесите.

Решење #2. Ресетујте своју е-пошту и лозинку путем пхпМиАдмин-а

Пријавите се на свој цпанел. Кликните на пхпМиАдмин и одаберите базу података вашег вебсајта. Кликните на таблу вп_усерс и уредите свој запис. Унесите нову вредност за усер_пасс. Запамтите да пхпМиАдмин користи МД5 енкрипцију, тако да морате претворити лозинку у МД5.

Изаберите опцију МД5 из падајућег менија у функцијама. Притисните сачувајте и освежите веб локацију.

5. Веза је ограничена

Веза је истекла

Ову грешку обично изазива преоптерећени дељени сервер. Следећи разлози обично узрокују овај проблем.

Узроци:

 • Тешки додаци
 • Грешке у тематским функцијама
 • Ограничени лимит ПХП меморије

Решења

 1. Повећајте ограничење ПХП меморије
 2. Деактивирајте све додатке и уклоните онај који узрокује проблем
 3. Пребаците се на подразумевану ВордПресс тему да бисте проверили да ли ваша тема узрокује проблем

6. 404 Страница Грешка

Грешка странице 404

Ова грешка се обично јавља када веб локација не пронађе страницу коју сте навели.

Узрок

Подешавање пермалинк-а је главни узрок грешке на страници 404.

Решење:

Реконфигуришите своје трајне везе кликом на подешавања > стална веза. Такође можете ручно да напишете правила да бисте преписали подразумеване поставке пермалинк.

7. Грешка у исцрпљеној меморији

Грешка у исцрпљеној меморији

Грешка у исцрпљеној меморији изазива или бели екран смрти или следећу грешку

Фатална грешка: Дозвољена величина меморије од 33554432 бајта исцрпљена (покушао је додијелити 2348617 бајтова) у /хоме/усернаме/публиц_хтмл/сите1/вп-инцлудес/плугин.пхп на линији ккк

Узрок

Главни узрок је када ВордПресс додатак или скрипта исцрпе подразумевану меморијску границу.

Решење

Потребно је да повећате ограничење ПХП меморије. Иако смо већ у првој тачки поменули све кораке повећања лимита меморије, овде то и даље пишем.

Да бисте повећали ограничење, отворите своју вп-цонфиг.пхп датотеку и додајте следећи ред кода у главне ПХП ознаке.

дефине (‘ВП_МЕМОРИ_ЛИМИТ’, ’64М’);

Горњи код повећава ограничење меморије на 64М.

Замените своју тему заданом темом и онемогућите све додатке

8. Недоступно за грешку планираног одржавања

Није доступно за грешку планираног одржавања

Можда ћете наићи на ову грешку због прекида или незавршене надоградње ВордПресс-а.

Узрок:

Када ВордПресс ажурира додатак или тему, вашу веб локацију ставља у режим одржавања. Ако се ажурирање прекине, задржаће вашу веб локацију у режиму одржавања.

Решења

 1. Ручно ажурирајте вашу ВордПресс инсталацију
 2. Избришите своју датотеку за одржавање тако што ћете отворити свој роот директориј преко ФТП-а или управитеља датотека.

Упаковати

ВордПресс је моћан софтвер, али као и друге платформе, има својих мана. У данашњем посту открили смо одређене уобичајене грешке у њиховим узроцима и решењима. Надам се да ће вам бити корисно и да се трајно решите ове грешке.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map