Како да поправите проблеме са ограничењем ПХП меморије у ВордПресс-у

ВордПресс је сигурно најбољи систем за управљање садржајем за блогере, предузетнике и власнике малих предузећа који немају никакву техничку позадину. Уз помоћ додатака, тема и надзорне плоче прилагођене корисницима свако може да изгради веб локацију својих снова а да притом не дотакне код.


Али како корисници почињу да се гурају из своје зоне комфора и истражују праве могућности ВордПресс-а, могу се наићи на разне грешке које их могу закључати са њихове надзорне табле.

Ако сте попут мене који се непрестано врти око компоненти платформи које ја користим, тада ћете наићи на ужасан „бели екран смрти“ – барем једном током свог времена с ВордПрессом.

Честа појава би била погрешка исцрпљене фаталне ПХП меморије која може бити покренута нечим једноставним попут инсталирања новог додатка. Узрок томе је, међутим, када одређена компонента ваше ВордПресс странице користи више меморије него што то дозвољава ПХП.

Вероватније је да ће се то догодити на веб локацијама које своје ресурсе притискају фантастичним визуелним визуалима, богатим садржајем и додацима. Један пример је веб локација за електроничку трговину, која троши тону података и меморије за рад.

Срећом, повећање лимита меморије је лако решење које може да поправи већину, ако не и све, ПХП меморија је исцрпила грешке. Ево како то учинити:

Пријављивање на свој хостинг рачун

Пре свега, постоји више начина да се приступи цПанелу вашег хостинг рачуна. Неким компанијама је потребно да се пријавите на званични портал, док друге захтевају само да додате „/ цпанел“ у УРЛ веб локације.

Након што стигнете на страницу за пријаву за цПанел свог хостинг рачуна, наставите и унесите своје акредитиве.

ЦПанел акредитиве ће вам послати е-поштом од вашег пружатеља услуга хостинга током почетног поступка подешавања. Ако то изгубите, за помоћ се можете обратити њиховој служби за кориснике.

Када се пријавите, требало би да видите екран са одељцима датотека, домена, софтвера вашег веб сервера и тако даље. Потражите икону ‘Управитељ датотека’ да наставите.

Већина савремених цПанел платформи има две опште области у управитељу датотека: прегледач мапа и главно подручје истраживача. Ако ваш хостинг налог има више веб локација, требали бисте бити у могућности да пронађете њихове директоријуме у прегледачу мапа са леве стране. Потражите веб локацију која има ограничење ПХП меморије да бисте видели њен садржај.

У коријенској мапи ваше ВордПресс локације потражите датотеку под називом ‘вп-цонфиг.пхп.’ Овде можете ручно да повећате величину своје границе ПХП меморије.

Имајте на уму да – зависно од компаније која пружа хостинг – постоје различити начини за уређивање датотека у вашем цПанелу.

У овом конкретном примеру можете да изаберете „Уређивање кода“ из менија десним кликом или да изаберете датотеку и на главној траци са алаткама кликнете „Уређивач кода“..Ово би требало отворити уређивач кода на новој картици. Да бисте започели са исправком, направите нову линију одмах испод поља „<?пхп ознака која би требало да буде на самом врху кода.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map