Како зауставити коментаре на ВордПресс-у

Примање коментара на вашим страницама и постовима ефикасан је начин интеракције са вашим посетиоцима. Коментари могу повећати гледаност и изградити заједницу и оданост. Значајни коментари додају вредност посту. Руковање коментарима на вашој веб локацији није лак посао и не треба их узимати олако. Неки коментари су негативни и неприкладни. Многи коментари нису уопште релевантни за тему. Неки посетиоци коментаришу само како би привукли гледаоце на своје веб странице. Они ће укључивати линкове, повратне адресе и УРЛ веб локације у простору за коментаре и преусмеравати саобраћај даље од ваше веб странице и ка сопственом. Осим тога, за велике веб странице са широком читаношћу, модерирање коментара може постати посао са пуним радним временом. Многе веб странице почињу да затварају део коментара због нежељене поште и временске посвећености да буду у току са умереношћу. Популар Сциенце била је једна од првих веб локација која је искључила коментаре читалаца. Од почетка 2014. године, многе новине су престале прихватати коментаре на својим веб локацијама. Сљедеће странице су затвориле одјељке са коментарима:


 • Рецоде
 • Реутерс
 • Миц
 • Седмица
 • Блоомберг
 • ЦНН

Ове веб странице су уместо тога пребациле дискусију на канале друштвених медија. Везе за коментарисање на друштвеним каналима и детаљи аутора постављени су на истакнутом веб месту тако да се читаоци подстичу да уђу у расправу на друштвеним каналима. Већина читалаца је ионако већ коментирала коментаре на друштвеним мрежама. А веб странице виде на друштвеним медијима као арену у којој ће се све расправе одвијати у будућности. Предност друштвених медија је што се саморегулирају. Уклањање коментара са веб локација и започињање разговора на друштвеним каналима има предност у томе што спречава полемику на веб локацији и омогућава јој да се одвија на оф-сите форуму. Правни проблеми у вези са садржајем у коментару такође се могу превазићи на овај начин. А помоћу Фацебоока, Твиттера и других форума који служе као платформа за дискусију, прелазак на ове форуме је уредан начин руковања коментарима.

Како зауставити коментаре са странице подешавања

Сада коментаре на својој веб локацији можете потпуно искључити једноставним проверавањем опција на страници Подешавања. Или можете смањити број коментара, филтрирати их и задржати само релевантне коментаре. Постоје различите методе помоћу којих то можете учинити. Већина њих се може постићи једноставним одласком у Поставке > Страница за дискусију и потврђивање или уклањање потврдних оквира. Поставке дискусије Са странице за дискусије коментаре можете регулисати:

 1. Не потврђује поље за омогућавање коментара: Ово ће коментаре у потпуности зауставити.
 2. Поништите одабир поља за омогућавање повратних позива и пинг-бакова: Ово ће зауставити обавештења о везама са других блогова.
 3. Захтевање од корисника да се региструје: Можете то учинити тако да ће се корисници морати регистровати да би могли коментарисати. Ово сада неће зауставити коментаре да дођу, али ће одвратити многе кориснике. Може умањити количину коментара и потенцијално уклонити нежељену пошту.
 4. Одобрење или модерирање коментара: Ово ће садржавати коментаре у реду док они не буду објављени. Ако је ова опција потврђена, морате погледати ботове и смеће их пре него што се појаве на вашем посту. Такође, пошиљатељи нежељене поште који заобиђу све остале баријере могу се ухватити у реду за модерирање.
 5. ИП адресе или корисничка имена, адреса е-поште или УРЛ адреса могу се наћи на црној листи: Сваки посетилац који се делимично подудара са списком такође ће бити блокиран.
 6. Одобрење аутора коментара: Аутори коментара могу бити одобрени тако да су њихови каснији коментари лако дозвољени. Ово смањује време које проводите у модерирању коментара.
 7. Затвори коментаре на старије чланке: Могли бисте затворити коментаре на старије чланке. То се може учинити ако потврдите оквир и попуните број дана након којих ће коментари бити заустављени. Већина нежељених поште циља на старије постове, а затварање коментара након неког времена смањит ће нежељене коментаре.
 8. Ограничавајући линкови: Такође можете да ограничите број веза које могу да прате коментар. Спамери обично воле да оставе што више веза, а то би могло да их мало стегне.
 9. Пратите коментаре: Још један корак ка смањењу коментара је њихово праћење. Можете да будете обавештени о коментарима путем е-поште. Једном када то учините, не морате стално провјеравати позадину за коментаре. Ово ће вам помоћи да задржите коментаре на вашем радару и можете по њима да поступите брзо.
 10. Мало кода: Позната злонамерна ИП адреса може се блокирати додавањем неколико линија кода у .хтаццесс. Код за његово постизање дат је у даљем тексту,
  наредити дозволити, занијекати
  одбити од кк.ккк.ккк.ккк
  допустити од свих

  Замените „кк.ккк.ккк.ккк“ стварном ИП адресом и можете да додате онолико колико желите. Али водите рачуна о томе пре него што измените било шта у овој датотеци. Мала грешка може вам онемогућити приступ вашој веб локацији. Тако да би то требали покушати само они корисници који су сигурни да раде са кодом и то након резервне копије датотеке.

Рјешења трећих страна

Друга алтернатива је употреба система трећих страна попут Дискуса и Ливефиреа. Ово може мало успорити ваш ВордПресс, а оригинални аутори коментара можда неће желети да се региструју код трећих страна. Мале веб странице не морају да гледају ову опцију. То ће бити корисно за веће веб странице које примају мноштво нежељене поште.

Додаци

Трећа опција за заустављање или контролу коментара је употреба додатака. Постоји много додатака који ефикасно могу да контролишу коментаре, а о њима се говори неколико.

Онемогући коментаре

Онемогући коментаре је додатак који ће вам помоћи ако уопште не желите коментаре на вашој веб локацији. Једним кликом може се онемогућити коментари за целу веб локацију, укључујући и мултиситес. Онемогући коментаре Ако желите, можете и да онемогућите коментаре према врсти поста. Такође можете подесити да се подешавање коментара не може надјачати за било који појединачни пост. Сви елементи који се односе на коментаре могу се уклонити из надзорне плоче, виџета и административног менија. Најбоље је користити овај додатак само ако желите потпуно уклонити коментаре на вашој мрежи.

ВП Бруисер

ВП Бруисер се раније звао збогом цаптцха јер уклања потребу за непромишљеним писмима и бројкама. У позадини делује ефикасно и у потпуности уклања све нежељене поруке. Хвата их чак и пре него што уђу у ваш систем. Дакле, не постоји потражња за ресурсима вашег сервера и ваша веб локација није успорена. ВПБруисер Сви подаци за пријаву остају код вас, јер нема потребе да се повезујете са било којим спољним ресурсима. Нема спољних АПИ-ја. Можете одабрати оно што желите заштитити – обрасце, коментаре, странице за пријаву, странице за пријаву или странице лозинке. Штити од грубе силе и нежељених ботова. Можете ручно да додате беле листе поузданих ИП адреса и аутоматски блокирате злонамерне. Број знакова у пољу за коментаре може бити ограничен. Снага бруталности може се аутоматски открити и блокирати. Додатак се може пребацити у режим тестирања када желите да испробате нешто. Статистике, извештаји, мапе и графикони који се односе на нежељену пошту могу се генерисати. Додатак је компатибилан са вишеструким мрежама и додатцима за кеширање.

Акисмет

Акисмет долази унапред инсталиран у ВордПрессу. Да бисте га активирали, морате да набавите АПИ кључ. Ово је бесплатно за личне блогере, али ћете морати да платите малу накнаду за АПл кључ ако сте посао. Акисмет Акисмет скенира све коментаре и филтрира оне који изгледају као нежељене поште. Најгора врста нежељене поште је блокирана одмах. УРЛ-ови се приказују у телу коментара, тако да их можете лако ухватити.

Контролирање коментара

Било би добро пробати коментаре преусмерити на канале друштвених медија. Ако желите да зауставите или контролишете коментаре, прво покушајте то да урадите са странице Подешавања, не посежући за додацима. Додаци су само секундарни избор и треће решење је погодно само ако сте велика веб локација која је прекривена коментарима.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me