Могући разлози за закључавање вашег ВП-администратора

Може се изненада догодити да једног дана откријете да не можете приступити вашој ВордПресс веб локацији. Можда нема очигледног разлога. Да, иако ће вас ово јако узнемирити, нема правог разлога за панику. Могуће је идентификовати основни узрок проблема и решити га.


Можда постоји неколико разлога због којих сте искључени из административног панела ваше веб локације.

 • Погрешка приликом успостављања везе са базом података
 • Бели екран смрти
 • Нетачан проблем са лозинком

Погледајмо свако од ових и могућа решења за исто.

Сва три проблема можете покушати да решите, али прво морате да осигурате да имате резервну копију свих датотека. У случају да нешто пође по злу, сат ћете моћи вратити!

Погрешка приликом успостављања везе са базом података

Ова порука ће се појавити када постоји могућа корупција у бази података или су вјеродајнице за пријаву у вашу базу података можда погрешне и мало је вјероватно сценариј гдје је хостинг услуга искључена.

Прво проверите поруку о грешци. Ако гласи: „Једна или више таблица базе података нису доступне. Можда ће требати поправити базу података “, тада је све што је потребно једноставно поправљање базе података. Постоје два начина за поправак ваше ВП базе података.

Пронађите своју вп-цонфиг.пхп датотеку и додајте следеће додавање на крај.

дефине (‘ВП_АЛЛОВ_РЕПАИР’, истина);

Сада идите на ввв.иоурсите.цом/вп-админ/маинт/репаир.пхп и пратите поступак поправке. Ово би требало да функционише, али ако не успе, можете да поправите базу података и путем вашег пхпМиАдмин модула. Ако желите додатно објашњење, погледајте чланак о решавању корупције у бази података ВордПресс-а.

С друге стране, ако се на вашој веб локацији приказује „Грешка у успостављању везе са базом података“, требало би да идентификујете вп-цонфиг датотеку, отворите је и проверите да ли има промена. Ова датотека садржи детаље везе ваше базе података. Могуће су проблеми са вјеродајницама вашег корисничког имена и лозинке које је потребно исправити. Сазнајте о овим акредитивима и осигурајте да су тачне.

Ако се грешка настави и након овога, проблем је највероватније у хост серверу. Морате да проверите да ли је МиСКЛ сервер брз. Ако знате да и други корисници истих услуга веб хостинга имају проблем, тада можете бити прилично сигурни да је то проблем МиСКЛ сервера. Ако постоји грешка у резултатима тестцоннецтион.пхп или док се повезујете на свој пхпМиАдмин, обратите се свом серверу домаћина да бисте га исправили.

Бели екран смрти

Као што име сугерира, све што видите када покушавате да се пријавите је необуздани празни бели екран који ВордПресс заједница такође назива „ВордПресс Вхите Сцреен Оф Деатх“. Један од разлога за то може једноставно бити тај што на серверу нема довољно простора. То се често може догодити када се хостинг дели. Брисање предмеморије прегледника или додатка за предмеморирање (ако му можете приступити) може помоћи.

Понекад се ВордПресс датотеке или база података могу оштетити због злонамерног софтвера или других таквих проблема, а у том случају се могу решити само на крају сервера. Иначе сервер можда има застоје, планиране или непланиране.

ДЕ_БУГ у ВордПресс-у може такође помоћи да се утврди узрок грешке. Узрок је често лоше кодирање у самој теми или у додацима који се користе. Ако је недавно било додавања или модификација додатка, промена може да се поништи да би се видело да ли је приступ обновљен. Али ако још увек имате бели екран пред собом, биће неопходно запослити клијента за пренос датотека да бисте унели потребне промене.

Додаци који су тренутни и које програмер активно подржава, као и компатибилни са најновијим верзијама ВордПресс-а неће узроковати проблем. Често су кривци застарели додаци.

Да бисте били сигурни да је додатак узрок проблема:

 1. Можете да одете у фасциклу вп-садржаја на вашем серверу веб локације, пронађете фасциклу додатака и преименујете је.
 2. Сви додаци ће бити деактивирани и ако сада можете да приступите вашој ВордПресс контролној табли, сигурно знате да је проблем са било којим једним или више додатака.
 3. Можете утврдити проблем за уклањање проблема тако што ћете активирати додатке један по један и проверити да ли се бели екран поново појављује. Затим можете да избришете проблематичан додатак.

Ако након свега тога још увек зурите у празан екран, можете поновити поступак са додацима на теме и проверити да ли раде сасвим у реду..

Понекад се бели екран може појавити када радите на теми фунцтион.пхп датотеци или било којој другој ВордПресс пхп датотеци. У овом случају, погрешно кодирање је највероватнији разлог за празан екран. Тада ћете морати да приступите ВордПресс-у помоћу ФТП-а и исправите неисправно кодирање.

Да би избегли овај одређени проблем, неки препоручују употребу дечијих тема током промене ПХП теме. Такође је најбоље да сачувате живу, радну верзију оригиналног ПХП-а у било којој меморији треће стране пре него што покушате да унесете било какве промене. Не би било губитка оригиналног кода у случају повишења.

За детаљније проучавање узрока белог екрана смрти, препоручио бих вам да прочитате чланак Цореи МцКрилл о Ливници тема..

Нетачан проблем са лозинком

Понекад, упркос коришћењу праве комбинације корисничког имена и лозинке, не можете добити приступ ВордПресс контролној табли. Чак ни ваш покушај да уђете помоћу опције „заборављена лозинка“ не успева јер можда нећете добити е-пошту са тачном лозинком. То се може догодити ако је неки хакер успео да прекрши вашу веб локацију.

Најједноставније решење за то би било са вашег хостинг рачуна. Користите пхпМиАдмин, отворите базу података и идентификујте кориснике. Једном када то учините, можете променити акредитиве за лозинку и спремни сте! СитеГроунд је пружио прилично обиман туториал о истој, па ће тако и сваки добар хостинг услуга.

Последње мисли

Надам се да се овај водич показао користан у маневрисању ваших ВордПресс веб локација из помало шкакљивих ситуација. И на крају, хтео бих да додам упркос расту ВордПресс-а као система за управљање садржајем и развоју одличног хардвера, увек постоји шанса да нешто пође по злу. Зато будите сигурни да правите резервне копије ваших веб локација у правилним интервалима.

Такође бисте требали знати да ниједан од ових проблема можда не мучи вашу веб локацију. Ако је то случај и даље сте закључани, обратите се свом веб домаћину.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map