Een (zeer) gedetailleerde gids over hoe u een autoriteit wordt in uw niche

TL; DR: Om een ​​autoriteit in uw niche te worden, moet u zich vestigen als leider op een bepaald onderwerp. De dingen die de ene persoon een autoriteit over de andere maken, zijn onder meer het vertrouwen van lezers winnen en deskundige inbreng bieden aan anderen.


Er zijn veel factoren die een rol spelen bij het bepalen of jij en je website een autoriteit zijn in de ogen van Google en in de ogen van online bezoekers. Autoriteit opbouwen in uw niche is geen gemakkelijke taak. Het kost tijd, doorzettingsvermogen en vastberadenheid.

Veel experts zijn van mening dat traditionele SEO nu dood is. De tijd dat u gewoon een zoekwoord kiest, gebruikt en verkeer naar uw site trekt, is allang voorbij. Ja, die strategieën moeten nog steeds worden gebruikt, maar alleen als onderdeel van een groter, algemeen pakket aan promotie-inspanningen om uw naam als auteur en uw site herkenbaar te maken voor uw doelgroep.

De oplossing? Word een autoriteit in uw nichegebied.

Ken uw niche

De eerste stap is om te weten welk onderwerp je behandelt. Je wilt:

 • Kies een niche die niet zo breed is dat het onmogelijk is om je hoofdonderwerp te definiëren.
 • Definieer uw niche zodat deze niet zo smal is dat u niet genoeg onderwerpen heeft om over te schrijven.
 • Kies een gebied dat je van binnen en van buiten kent.
 • De beste niche is er een waar je een unieke stem of kennis te bieden hebt die niemand anders heeft.

Als u eenmaal uw niche kent, moet u ook de doelgroep definiëren die geïnteresseerd zou zijn in de onderwerpen die u wilt behandelen. Een goede plaats om te beginnen is het definiëren van gebruikerspersona’s voor uw publiek.

Autoriteit verkrijgen

# 1: Wat maakt iemand een expert over anderen?

john oxfordJohn Oxford

Wat is die ‘it’-factor die iemand tot een autoriteit in zijn niche maakt?.

John S. Oxford, CFMP, is de directeur Corporate Communicatie en Externe Zaken van Renasant Bank. Hij staat bekend als een autoriteit op het gebied van marketing van financiële diensten. Hij zei dit over wat iemand gezaghebbend maakt over een onderwerp:

Een grote sociale aanhang is ideaal, maar het kan ook een mediabron zijn, een branchebron en iemand waar men op dat gebied naar toe gaat voor advies wanneer een groot publiek het nodig heeft. Sommige autoriteiten hebben grote YouTube-volgers [terwijl] anderen misschien gewoon naar conferenties gaan en het uitpakken als ze spreken. Het hangt echt af van de niche.

Bedenk hoe u uzelf kunt brandmerken.

Ben jij de succescoach met een slagingspercentage van 99% bij klanten?

Ben je alleen gespecialiseerd in studenten? Wat maakt jou uniek van elke andere succescoach die er is?

Dit zijn de dingen die u moet uitzoeken voor welke niche u uw autoriteit wilt uitoefenen.

Bruce MendelsohnBruce Mendelsohn

Bruce Mendelsohn is een Top 100 Branding Expert om te volgen op Twitter en beheert de site The Hired Pen.

Bruce wijst erop dat veel mensen zichzelf als experts beschouwen in een zeer gespecialiseerde niche. Ze promoten zichzelf behoorlijk agressief met deze zelfbenoemde status. Maar zoals Bruce zegt: “Alleen omdat ze beweren een expert te zijn, maakt dat niet zo.”

Online zichtbaarheid is een belangrijk onderdeel om als expert te worden beschouwd. Maar het aantal volgers kan misleiden: mensen ‘kopen’ volgers van clickfarms om hun aantal te verbeteren. Sommigen gebruiken clickbait-tactieken om hun zichtbaarheid te vergroten. Naarmate de algemene bevolking meer vertrouwd raakt met sociale media, kunnen ze steeds meer onderscheiden kwaliteit van aantal stuks. Legitieme online experts houden zich vast aan één onderwerp – neem bijvoorbeeld @stevenacook. Hij is een expert in Turkije. Zijn berichten – alles over Turkije. Hij heeft een onderwerp en daar blijft hij bij.

# 2: Autoriteit worden kost tijd

Bruce maakt een uitstekend punt dat het aantal volgers dat een persoon op sociale media heeft, kan misleiden.

U kunt betalen om volgers te kopen, maar als ze geen deel uitmaken van uw demografische doelgroep, zullen ze ook niet geïnteresseerd zijn in wat u te zeggen heeft of wat u moet verkopen.

Een echte autoriteit worden in uw vakgebied zal niet gebeuren zonder enige inspanning van uw kant. Consistente inspanningen gedurende een lange periode beginnen vruchten af ​​te werpen bij anderen, gezien de waarde die u aan het gesprek toevoegt. Een goed voorbeeld hiervan is onze eigen oprichter hier bij WHSR, Jerry Low. Jerry heeft vele jaren ervaring opgedaan op het gebied van webhosting en het opstarten van websites. Hij heeft artikelen geschreven, nuttig advies gegeven aan anderen en zijn advies is slim en on-point.

Als u bijvoorbeeld meer wilt weten over een webhostingbedrijf, heeft Jerry talloze recensies geschreven, zoals de InMotion Hosting Review, en biedt hij ook een gedetailleerde gids met alles wat u moet weten over het kiezen van een websitehostingbedrijf.

Beginners leren alles van de verschillende soorten webhosting tot de basis van het kiezen van de beste webhost.

# 3 Beginnende stappen

Er zijn enkele basisstappen die de meeste mensen nemen om een ​​autoriteit in hun niche te worden. U kunt deze in een specifieke volgorde doen of u kunt ze in elke volgorde doen die voor u het meest logisch is. De sleutel is om je naam bekend te maken en je autoriteit over het onderwerp te vestigen.

 • Start een blog: de eerste stap is het bouwen van een blog of website waar u kunt beginnen met het delen van uw expertise. Op deze blog kun je artikelen, video’s of een combinatie van beide aanbieden.
 • Houd een e-maillijst bij: hoewel dit niet de enige manier is om bezoekers van uw site te bereiken, is een e-maillijst nog steeds een goed idee, omdat u hiermee in contact kunt blijven met degenen die uw site bezoeken en hen bereiken met aanvullende informatie die u daar mogelijk niet aanbiedt.
 • Schrijf een eBook. Als je genoeg weet om een ​​boek te vullen, dan moet je het een en ander weten. Zorg ervoor dat de informatie uniek, diepgaand en goed gepresenteerd is.
 • Maak een online cursus: Een manier om een ​​publiek op te bouwen, is door hen op verschillende manieren informatie te bieden. Met een online cursus kunt u dieper ingaan op uw onderwerp en vragen van uw studenten beantwoorden.
 • Hang uit op forums en blogs: gebruik goede manieren. Ga niet naar de site van uw concurrent en plaats geen link naar uw website. Ga echter naar forums en andere blogs met een vergelijkbaar publiek, maar die geen directe concurrentie zijn en waar mogelijk waarde toevoegen. Uw link is meestal toegestaan ​​als onderdeel van uw gebruikersnaam of onderaan uw bericht in de voettekst, maar controleer de servicevoorwaarden van de site om zeker te zijn.
 • Ga naar sociale media: als u nog niet aanwezig bent op sociale media, is dit het moment om er een te krijgen. Stel pagina’s in op de pagina’s die voor u het meest logisch zijn. De onderstaande tabel zou u moeten helpen beslissen welke sociale mediasites uw demografische doelgroep het meest zullen aantrekken.

Doelgroepen op sociale media

PlatformSizeDemographic Beste tijd om te posten
Facebook 1,71 miljard maandelijkse actieve gebruikersVolwassenen van alle leeftijdenHoogste post-engagement op donderdag en vrijdag
Twitter 317 miljoen actieve maandelijkse gebruikersOngeveer 22,2% van de Twitter-gebruikers was tussen de 25 en 34 jaar daarna
grootste segment in het assortiment van 35 tot 44 jaar oud.
Voor maximale B2B-retweets post M-F tussen 12.00 en 17.00 uur
Pinterest 100 miljoen actieve maandelijkse gebruikersVrouwen domineren op Pinterest met ongeveer 44% van de vrouwen op internet
ook op deze social media site.
Kan variëren afhankelijk van de niche, maar als vuistregel ‘s avonds
elke dag.
LinkedIn 106 miljoen actieve maandelijkse gebruikersOndernemers en professionals Gebruikspercentages hoger voor 30-49 jaar
jarigen volgens Pew.
Dinsdag, woensdag en donderdag 12.00 uur en 17.00-18.00 uur
Instagram 500 miljoen actieve maandelijkse gebruikers (groeiend!)Jonge demografie. 55% van die 18-29 maakt gebruik van het platform.Maandag tot en met donderdag op elk moment behalve voor 15:00 uur.

“Mijn advies is om elke keer dat je communiceert met een publiek wat waarde toe te voegen aan het gebied van je expertise. Probeer iets anders of origineels te zeggen en als je dat niet kunt, vermaak je dan tenminste. ” – John Oxford

Wat komt eerst, de autoriteit of de Google Rank?

Chris Garrett heeft een interessante kijk op waarom het worden van een autoriteit ook helpt bij het opbouwen van uw Google-autoriteit.

Sterker nog, hij denkt dat mensen het concept vaak achterstevoren krijgen, in de overtuiging dat ze een betere paginarang moeten krijgen en hun autoriteit op Google moeten opbouwen. Als een website of persoon echter wordt gezien als autoriteit in de branche, zal Google dit waarschijnlijk opmerken.

Garrett voegt eraan toe dat degenen die bekende autoriteiten zijn, soms met risicovoller online gedrag kunnen wegkomen dan degenen die niet als autoriteiten worden erkend. Op dit moment houdt Google rekening met hoe bekend en vertrouwd u en uw site over het algemeen zijn.

Waar kijkt Google naar om te bepalen of u al dan niet een vertrouwde autoriteit moet zijn?

# 1 Wie anders vertrouwt je

Een ding waar Google en andere zoekmachines naar zullen kijken (want als je alleen voor verkeer op Google vertrouwt, zul je op een gegeven moment een crisis tegenkomen als ze hun algoritmen veranderen) is wat andere autoriteiten en vertrouwde sites naar je linken.

Probeer ervoor te zorgen dat grote spelers in uw branche teruglinken naar u en andere vertrouwde bloggers. Daarnaast zijn er enkele sites die Google hoog scoort, zoals scholen (.edu), organisaties (.org), overheid (.gov), enzovoort. Zorg ervoor dat zoveel mogelijk zeer verifieerbare en vertrouwde sites naar u linken en uw autoriteitsrang zal natuurlijk stijgen.

Hoewel het moeilijk is om te bepalen wat alle Google-factoren zijn, zijn deze gebieden een goede plek om te beginnen met het opbouwen van vertrouwen, wat u op zijn beurt kan helpen autoriteit op te bouwen in uw niche.

# 2 Negatieve links

Aan de andere kant van deze medaille staan ​​links die je echt niet terug wilt laten verwijzen naar je website. Stel dat u een beginner bent en dat het een goed idee is om een ​​pakket backlinks te kopen. Dit zijn geen links van hoge kwaliteit en kunnen in feite ertoe leiden dat uw ranking tankt.

Matt Cutts, bij Google, heeft vrij duidelijk gemaakt dat ze tegen het kopen en verkopen van links zijn. Ze zijn waarschijnlijk op de hoogte van sites die dergelijke backlinks verkopen en waar die backlinks vandaan komen. Begin te verschijnen als links op die sites en Google zal je straffen.

Met andere woorden, probeer geen snelkoppelingen te maken. Ze werken gewoon niet. Je moet tijd en moeite steken in het maken van geweldige inhoud en de links zo natuurlijk mogelijk laten plaatsvinden. Niet dat u vanaf daar niet naar de gerenommeerde sites en backlinks moet streven, maar betaal er niet voor en wees voorzichtig met wie u uw site associeert.

screenshot google-algoritmeBron: Inside Search

Het maakt niet uit op welke manier je het snijdt, backlinks doen er nog steeds toe en zullen dat waarschijnlijk altijd doen. De kwaliteit van die backlinks kan echter nog belangrijker zijn.

Je weg hacken om een ​​autoriteit te worden

Kun je jezelf hacken om een ​​autoriteit te worden? Ja en nee. Er zijn niet echt ‘snelkoppelingen’, maar er zijn enkele dingen die u kunt doen om u op weg te helpen.

# 1. Dat virale moment vinden

Bruce Mendelsohn vertelde hoe hij een autoriteit werd op sociale media. Hij kreeg een beetje bekendheid als gevolg van een tweet die hij plaatste met uitzicht op de site van de eerste explosie op de Boston Marathon 2013.

Ik tweette het ongeveer 15 minuten na de explosie en ik was een van de weinige mensen die dat deed. Ik deed het omdat er chaos was aan de finish en als communicator wist ik dat mensen moesten weten wat er aan de hand was, ”vertelde hij.

Voordat Mendelsohn die foto tweette, had hij ongeveer 215 volgers. Hij heeft nu tien keer dat aantal en de foto is nog steeds viraal. Hij voegde eraan toe: ‘Ik ben verbaasd over hoe vaak het NOG STEEDS wordt geliket en geretweet. Dat is de blijvende kracht van sociale media-invloed. ‘Sinds die foto heeft Mendelsohn de steun van Boston getweet naar de slachtoffers en getuigen van vele door de mens veroorzaakte en natuurrampen (Charlie Hebdo, Bataclan, enz.). Hij heeft daardoor veel volgers gekregen, maar het is niet het enige waar hij over post.Wat kun je leren van de ervaring van Bruce? Wees je bewust van wat trending is en wat je aan die discussie kunt toevoegen. Neem de tijd om foto’s, video’s en live feeds te delen met uw sociale media van verschillende evenementen. Hoewel het misschien een gelukkiger evenement is dan de Boston Marathon Bombing, kun je nog steeds momenten vinden die mogelijk viraal gaan. ”Wat er echt toe doet, is de duur van de invloed. We hebben de snelle opkomst en ondergang van mensen op sociale media gezien; de ene dag zijn ze een beroemdheid, de volgende herinnert niemand zich wie ze zijn of wat ze hebben gedaan om bekendheid (of schande) te verwerven. ‘ – Bruce Mendelsohn

# 2. Maak contact met andere beïnvloeders

John Oxford sprak ook met mij over het belang van contact met andere influencers in jouw branche. Het is duidelijk dat ze niet in uw exacte niche hoeven te zijn, maar als u blogt over de beste golf tee die u kunt gebruiken, dan wilt u contact maken met degenen die worden gezien als experts op het gebied van golfswing, de beste club om te gebruiken, enz..

Vind anderen in uw omgeving en post ze opnieuw, werk met hen samen of modelleer uzelf voor hun succes. [Maak jezelf geloofwaardig.] Als je wat energie hebt, samen met goede communicatieve vaardigheden, dan gebeurt het hacken meestal op een organische manier.

Er zijn veel manieren om verbinding te maken met andere autoriteiten, waaronder:

 • Op populaire blogs in uw branche of bedrijfstakken met een vergelijkbare doelgroep. Zorg ervoor dat je iets aan het gesprek toevoegt en pas op dat je niet alleen de blogcommentaar van anderen spamt.
 • Op sociale media door hun inhoud opnieuw te plaatsen.
 • Via e-mail. Neem gewoon contact op met de experts en deel interessante informatie of laat hen weten dat u dacht dat hun artikelen over X, Y of Z briljant waren, dus schreef u een artikel over een gerelateerd onderwerp en wilde u de link met hen delen. Soms zullen ze het delen, als het relevant is voor hun publiek.
 • Plaats inhoud op forums en schakel een link in op uw handtekeningregel.
 • Deel op videosites.
 • Woon conferenties bij en maak verbindingen in uw branche waarmee u ook online verbinding kunt maken. Als ze ze echter persoonlijk hebben ontmoet, zullen ze eerder met u communiceren op sociale media.

John Oxford voegde toe: “Ik zou ook willen voorstellen, wacht niet om ontdekt te worden, maar duw je een weg naar het gesprek. Maar je moet geloofwaardig zijn … ‘

Gina Baladaty heeft 44 extra manieren gedeeld om een ​​autoriteit in uw niche te worden die u mogelijk nuttig vindt.

Zet nu de eerste stap

Zoals eerder vermeld, is het niet iets dat van de ene op de andere dag waarschijnlijk een autoriteit in een specifieke niche wordt, en als dat zo is, zal Google het waarschijnlijk afkeuren.

Maak een plan voor hoe u uw gezagspositie gaat bepalen.

Werk vervolgens elke dag een beetje aan dat plan, ook al heb je maar 15 minuten over. Als je maar een paar dingen per dag doet om je publiek en je autoriteit met dat publiek op te bouwen, zul je verbaasd staan ​​over wat je in een jaar kunt bereiken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map