LSI-zoekwoorden kunnen uw inhoud sneller helpen rangschikken

Een verouderde mythe is dat als u de inhoud van uw website hoog in zoekmachines wilt plaatsen, u er zo vaak mogelijk zoekwoorden in moet opnemen – wat bekend staat als keyword stuffing.


Hier is de kicker: als u deze manier om inhoud in het spel te rangschikken, niet alleen onnatuurlijk en ongemakkelijk voor de lezers zal laten klinken, kunnen zoekmachines uw site markeren voor overoptimalisatie en zelfs bestraffen, wat een ontzetting zou zijn voor uw inspanningen om inhoud te creëren.

Hier is een voorbeeld van met zoekwoorden gevulde inhoud:

“Onze spa-services in San Diego maken gebruik van de kennis en expertise van toonaangevende professionals om u de beste spa-services in San Diego te bieden. Met spa-professionals uit San Diego die gespecialiseerd zijn in… ”

Denk er eens over na, zou je het leuk vinden om zoiets te lezen, of iets dat je natuurlijker aanspreekt? Google en andere zoekmachines willen hun gebruikers met de laatste belonen, dus het is altijd het beste om alleen inhoud met een natuurlijk gevoel te schrijven.

Voer LSI-trefwoorden (Latent Semantic Index) in – de onbenutte goudklompjes die zich richten op de praktische kant van inhoud waar lezers en zoekmachines de voorkeur aan geven.

Wat zijn LSI-sleutelwoorden?

Als u zoekt naar een universele definitie van LSI-zoekwoorden (ook wel long-tail-zoekwoorden genoemd), vindt u overal antwoorden. Maar in eenvoudige woorden, latente semantische indexering houdt in dat u synoniemen en meervoudsvormen voor uw belangrijkste zoekwoorden identificeert.

Het perspectief is dat door vergelijkbare woorden te vinden voor uw primaire zoekwoorden, u een natuurlijk element aan uw inhoud kunt toevoegen. Het vermogen van zoekmachines om een ​​analogie te vinden tussen de belangrijkste zoekwoorden en LSI-zoekwoorden helpt ook bij het behouden van de natuurlijke relevantie (dat is waar semantiek in LSI naar verwijst: ‘met betrekking tot’ verschillende betekenissen van de belangrijkste woorden of symbolen).

Zoekmachines gebruiken LSI-sleutelwoorden om te bepalen waar uw inhoud over gaat. Als uw primaire zoekwoorden bijvoorbeeld ‘Apple-smartphone’ zijn, wilt u niet dat zoekmachines uw inhoud linken aan termen als ‘Samsung-smartphone’ of ‘LG-smartphone’.

Met LSI-zoekwoorden onderzoeken zoekmachines uw inhoud en proberen ze andere termen te ontdekken die verband houden met uw primaire zoekwoorden. Daarom, als je ‘Apple smartphone’ gerelateerde termen in je content hebt zoals ‘iPhone’, ‘iOS’, ‘earpods’, etc. dan zullen zoekmachines je content indexeren voor de term ‘Apple smartphone’.

Dus door specifieker te zijn met zoekwoorden die verband houden met uw primaire zoekwoorden, kunt u zoekmachines begeleiden terwijl uw inhoud natuurlijk blijft. Als gevolg hiervan kunt u ervoor zorgen dat ze uw inhoud rangschikken op basis van de belangrijkste zoekwoorden zonder het vullen van zoekwoorden of het overoptimaliseren van uw website. Ook minimaliseer je de kans dat je door zoekmachines wordt gestraft met deze aanpak.

lsi grafiekvoorbeeldenAfbeelding tegoed – Gerald Benoit, Ph.D. Collega Professor

Voordelen van het gebruik van LSI-zoekwoorden in uw inhoud

Er zijn verschillende voordelen van het uitbreiden van uw artikelen, blogposts, lange-vormige handleidingen, whitepapers, enz. Met LSI-sleutelwoorden, waaronder de volgende:

# 1 Verbeter je ranglijst

Zoals eerder vermeld, zoeken zoekmachines naar LSI-trefwoorden terwijl ze de inhoud van een website indexeren. In het bijzonder gebruiken ze deze zoekwoorden als maatstaf om de kwaliteit van inhoud te bepalen, dus inhoud die met mate primaire zoekwoorden bevat en de LSI-variaties ervan, heeft de beste kansen om hoog te scoren in zoekmachines.

# 2 Blijf veilig voor algoritmische of handmatige sancties

Het gebruik van LSI-sleutelwoorden in uw inhoud zal ervoor zorgen dat deze niet als spam wordt gemarkeerd vanwege het gebruik van trefwoordvulling. De reden is dat u de belangrijkste zoekwoorden in uw tekst niet meerdere keren hoeft te herhalen (wat het onnatuurlijk maakt), maar in plaats daarvan verwante werelden gebruikt voor de belangrijkste zoekwoorden om ruimte te geven aan uw inhoud en zoekresultaten op te leveren voor specifieke zoekopdrachten.

# 3 Verhoog de interesse van de lezer

Internetlezers hebben een goede reden nodig om bij uw inhoud te blijven. Meestal hebben ze haast en bladeren ze door de meeste inhoud die ze tegenkomen, maar LSI-zoekwoorden kunnen helpen hun aandacht te trekken. Deze zoekwoorden geven u de mogelijkheid om het hoofdsleutelwoord op verschillende manieren te herformuleren om inhoud te creëren. Dit kan helpen om de betrokkenheid van lezers te vergroten.

# 4 Meer zoekwoorden om te targeten

Geen overbodige zoekwoordzinnen of dwingende primaire zoekopdrachten in uw inhoud – u kunt zoveel LSI-sleutelzinnen gebruiken als u maar wilt om uw inhoud uniek en relevant te maken voor uw niche / branche. Wees gewoon creatief en u zult een voorsprong kunnen krijgen op uw concurrenten en op de hoogte blijven van eventuele rankinguitdagingen die zich kunnen voordoen.

LSI-zoekwoorden ontdekken

Dus, hoe kom je erachter wat de beste LSI-zoekwoorden zijn om in je inhoud te gebruiken? Mogelijk krijgt u wat hulp van een standaardwoordenboek, maar de volgende tools maken het uiterst eenvoudig om LSI-sleutelzinnen te ontdekken die gerelateerd zijn aan uw hoofdzoekwoord:

# 1 Google-zoeksuggesties & Resultaten

Dit is de handigste methode om LSI-trefwoorden te ontdekken voor uw primaire zoekwoord. Het enige wat u hoeft te doen is ‘google.com’ openen in uw webbrowser en uw primaire zoekwoorden in de zoekbalk schrijven, zonder op enter te drukken. De zoekmachine presenteert automatisch aanvullende zoekopdrachten die als LSI-sleutelwoorden kunnen dienen.

Dus uw primaire zoekwoorden zijn bijvoorbeeld ‘beste taarten’ – voer ze in de zoekbalk in en druk niet op enter. Google geeft u een lijst met LSI-suggesties zoals ‘beste taarten ooit’ en ‘beste taartenrecepten’.

1

Met Google Zoeken kunt u ook LSI-woorden voor elk afzonderlijk woord ontdekken. Als u op Enter drukt, krijgt u een lijst met resultaten te zien die mogelijk equivalent zijn aan individuele woorden die uw primaire zoekwoorden vormen. Als we het vorige voorbeeld nemen, levert het zoeken naar ‘beste taarten’ de volgende resultaten op:

LSI-termen: Best = top en Cake = Bakkerijen

Houd er rekening mee dat de methode om individuele LSI-termen te ontdekken niet altijd de verwachte resultaten oplevert. Mogelijk kunt u geen equivalenten voor uw primaire zoekwoorden vinden als ze geen LSI-zoekwoordkoppelingen hebben.

# 2 Google gerelateerde zoekopdrachten

Google en andere zoekmachines hebben een plaats onderaan de pagina met zoekresultaten waar ze andere zoekopdrachten suggereren die de gebruiker mogelijk wil uitvoeren. Deze locatie toont LSI-zinnen voor het exacte zoekwoord dat u zocht. Deze termen zijn ook een indicatie dat mensen ze in hun inhoud hebben gebruikt en dat zoekmachines bekend zijn met hun gebruik:

Voor het zoekwoord ‘beste taarten’ krijgt u de volgende termen in gerelateerde zoekopdrachten:

3 (2)

Elke keer dat u op een trefwoord zoekt, geeft Google u ten minste 8 LSI-sleutelzinnen onder het gedeelte met gerelateerde zoekopdrachten. Deze LSI-zoekwoorden kunnen worden gebruikt in combinatie met LSI-termen die u uit andere bronnen ontdekt wanneer u inhoud schrijft voor uw primaire zoekwoord, namelijk ‘beste taarten’.

# 3 Google-zoekwoordplanner

Met Google Zoekwoordplanner kunt u ‘zoeken naar ideeën voor zoekwoorden en advertentiegroepen’, waarmee u in feite een lijst met LSI-zoekwoorden krijgt die u in uw inhoud kunt gebruiken. Om de zoekwoordplanner te gebruiken, maakt u een nieuw Google-account aan of gebruikt u een bestaand account om in te loggen op de volgende URL:

https://adwords.google.com/KeywordPlanner

3

Nadat u zich heeft aangemeld, vraagt ​​de zoekwoordplanner ‘wat wilt u hierna doen’. Selecteer de eerste optie ‘zoeken naar nieuwe zoekwoord- en advertentiegroepideeën’ en voer uw zoekwoorden in (ons voorbeeld is het beste gebak) onder de zoekbalk ‘uw product of dienst’ en klik op ‘ideeën opdoen’.

Selecteer het tweede tabblad ‘zoekwoordideeën’ om een ​​lijst met relevante zoekwoorden te zien. De tool geeft LSI-zoekwoorden weer samen met hun maandelijkse concurrentie en gemiddelde kosten per klik.

Er zullen verschillende zoekwoorden zijn die weinig concurrentie hebben als het gaat om maandelijkse zoekopdrachten – dit zijn de zoekwoorden die u in uw inhoud wilt opnemen, omdat ze uw tekst een grotere kans geven om goed te scoren in zoekmachines.

# 4 Betaalde tools

Tools zoals Market Sumari en Long-Tail Pro lijken qua functionaliteit op Google-zoekwoordplanner, maar geven u meer LSI-trefwoorden voor uw primaire zoekwoord. De gebruiker moet echter een maandelijks abonnementsgeld betalen om toegang te krijgen tot de volledige reeks functies die deze tools bieden.

U kunt een gratis proefperiode nemen (die het aantal zoekwoorden dat u kunt doorzoeken en de resultaten beperkt) om een ​​idee te krijgen van de dingen voordat u met de abonnementsoptie gaat. WordPress-gebruikers kunnen ook profiteren van LSI-plug-ins zoals SEOPressor. Dergelijke plug-ins vallen onder de categorie ‘premium plug-in’ en kosten $ 30 tot $ 50 voor levenslang gebruik. Hun LSI-suggesties zijn echter mogelijk niet zo gedetailleerd als webgebaseerde tools die exclusief zijn voor het ontdekken van LSI-sleutelzinnen.

Belangrijke tip

Voordat u begint met het bombarderen van LSI-zoekwoorden in uw inhoud, is het een goed idee om dingen georganiseerd te krijgen. Maak een lijst van alle zoekwoorden die voor een onderwerp kunnen worden gebruikt en begin ze te groeperen. Kies degene die mensen waarschijnlijk in zoekmachines zouden typen wanneer ze naar uw onderwerp zoeken.

Kies drie tot vijf die bij elkaar passen en blijf kleine groepen van drie tot vijf zoekwoorden maken totdat alle nieuwe zoekwoorden die u ontdekt in groepen zijn ondergebracht. Neem die sleutelzinnen dan op in de inhoud van uw websitepagina’s.

En alsjeblieft! Forceer geen zoekwoorden omdat u inhoud probeert te optimaliseren. Als u de groepering correct heeft uitgevoerd, zou het gemakkelijk moeten zijn om die zoekwoorden in uw inhoud te passen. Het zal je misschien zelfs verbazen dat sommige ervan al in je tekst voorkomen.

LSI-zoekwoorden & Inhoud titels

LSI-zoekwoorden kunnen ook de inhoudsonderwerpen verbreden die u op uw website plaatst. U kunt deze zoekwoorden gebruiken om op de volgende manieren nieuwe inhoudsthema’s te ontdekken:

Google-zoeksuggesties

Net als bij het ontdekken van LSI-trefwoorden om in uw inhoud op te nemen, zijn Google-zoeksuggesties een geweldige manier om inhoudsonderwerpen met LSI-termen te ontdekken. In dit geval kunt u een generiek woord voor of na uw belangrijkste zoekwoorden toevoegen om een ​​lijst met suggesties te zien die als titel voor uw tekst kunnen worden gebruikt.

5

Als u bijvoorbeeld het woord ‘in’ achter het primaire zoekwoord ‘beste cakes’ plaatst, krijgt u deze suggesties;

Alle suggesties zijn potentiële inhoudsthema’s die kunnen worden gebruikt om unieke inhoud op uw website te creëren.

Google Alerts

Met Google Alerts kunt u een waarschuwing instellen voor uw belangrijkste zoekwoord. Hiermee wordt u telkens geïnformeerd wanneer nieuwe inhoud op internet wordt geplaatst en in Google wordt geïndexeerd met betrekking tot uw primaire zoekwoorden. De inhoud komt rechtstreeks in uw inbox via e-mail.

7

Als u bijvoorbeeld waarschuwingen instelt voor ‘beste taarten’, krijgt u titelsuggesties op het tabblad ‘Waarschuwingsvoorbeeld’ die onlangs zijn gepubliceerd en geïndexeerd in Google, terwijl toekomstige inhoud voor dit zoekwoord naar u wordt gemaild. U kunt de inhoud nauwkeurig onderzoeken om te zoeken naar nieuwe thema’s en LSI-sleutelwoorden in uw niche / branche.

Voer de volgende URL in om een ​​waarschuwing te maken:

https://www.google.com/alerts

Voer uw primaire zoekwoord in het zoekvak in en klik op ‘melding maken’. Maar vergeet niet om de e-mail te selecteren waarnaar u nieuwe inhoud wilt laten bezorgen en hoe vaak u deze wilt laten bezorgen: u kunt ze configureren onder de instellingen voor showopties.

Laatste gedachten

Door naast uw primaire zoekwoorden ook LSI-zoekwoorden te gebruiken, kunt u het vullen van zoekwoorden vermijden en voldoen aan het algoritme en de richtlijnen van zoekmachines. Je hebt ook meer flexibiliteit in je inhoud en uiteindelijk zorg je voor een betere en natuurlijkere ervaring voor zowel je sitebezoekers als de zoekmachine-bots.

Verwacht dat deze zoekwoorden meer zoekverkeer naar uw website leiden en uw rang in SERPS verhogen. Het is niet nodig om zoekmachines op de eerste plaats te zetten, mensen op de tweede plaats, of andersom … Maak uw inhoud waardevol voor beide door LSI-termen te gebruiken.

Kent u LSI-zoekwoorden? hoe denk jij erover? Voel je vrij om reacties achter te laten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map