Penguin 2.0 Roundups, studies en verliezersanalyse

Invoering


De update van Google Penguin 2.0 is officieel uitgebracht op 22 mei 2013 (of 23 mei, afhankelijk van uw locatie). In minder dan drie dagen krijgen we al duizenden artikelen en zogenaamde goeroe-tips op internet. Helaas zijn de meeste van deze artikelen niets anders dan geluiden. Ik heb de afgelopen twee dagen online gezocht en gelezen en enkele van de beste bronnen met betrekking tot dit onderwerp uitgefilterd. Als je net als ik bent, die graag meer wilt weten over Google Penguin 2.0, dan is hier een overzichtspost die je nuttig zult vinden.

Google Penguin 2.0 van kracht

De experts die de zoekgegevens uit de eerste hand volgen, lijken verschillende meningen te hebben over de impact van Google Penguin 2.0.

Algoroo: Massive Turbulence

Algoroo Signal - Dejan SEO

Zoals je kunt zien in de bovenstaande grafiek, neemt Algoroo enorme turbulentie op bij duizenden SERP’s. In een recente blogpost zei Dan Petrovic van Dejan SEO

Matt Cutts had het niet mis, de laatste algoritmeverandering was groot. Algoroo was gisteren buiten de schaal, we hebben niet eens een meter die zo hoog gaat in onze roo metrische widget.

Zoekstatistieken: niet zo groot als verwacht

Aan de andere kant geven de gegevens die zijn opgehaald bij Search Metrics anders aan. Marcus Tober, oprichter van Search Metrics, zei:

Dit was niet de update die ik verwachtte. Ik dacht dat deze Googles Penguin-update een grotere impact zou hebben gehad, vergelijkbaar met Panda 1. Maar dat is niet gebeurd. Mijn eerste analyse toont aan dat veel dunne sites, sites met dunne links en vooral niet-vertrouwde links met het probleem worden geconfronteerd. Bovendien zijn sommige kleine bedrijfssites geraakt omdat ze SEO niet serieus genoeg hebben genomen. Google bevestigde zelf dat de impact niet zo groot zou zijn als velen dachten – misschien is dit gewoon de rust voor de storm en komt de grote update echt in de toekomst. We zullen zien. Ik blijf u op de hoogte houden van onze resultaten.

MozCast-temperaturen: vergelijkbaar met Panda # 20

Korte termijn MozCast-gegevens

En bij SEO Moz was het opgevangen signaal enigszins gematigd (zie grafiek hierboven, bron). Zoals je kunt zien, is de impact van Penguin 2.0 minder groot dan de vorige grote updates (namelijk Panda en Penguin 1.0) in relatieve.

De vijf Google Penguin 2.0-artikelen die u nu moet lezen

# 1. Search Engine Land Roundups op 23 mei

Zoals gewoonlijk raakte ik eerst Search Engine Land wanneer ik nieuws en updates uit de sector zoek. Het Penguin 2.0-artikel van Matt McGee was het eerste dat opdook. Het artikel vat samen wat er rondom gebeurt en citeerde de lijst met zoekstatistieken van 25 topverliezers in deze ronde van Google-updates.

En dit was op 23 mei, minder dan 24 uur geleden bereikte Penguin 2.0 de kust.

> Lees dit artikel hier.

# 2. Search Metrics Loser Analysis 

De volgende stop zou de Loser Analysis van Search Metrics zijn, waar Marcus Tober diep in de data dook en de top 25 verliezerslijst publiceerde.

Er waren acht pornosites en vier gamesites in de lijst. Onder de anderen op de lijst (verrassing) zijn grote merken en populaire sociale netwerken zoals Dish.com, het Leger des Heils, Educational Testing Service (ETS) en Daily Dot.

Analyse van zoekstatistieken

Zoals eerder vermeld, zei Tober dat de update kleiner was dan hij had verwacht en dat de impact in Duitsland veel groter was dan in de VS (zoals vermeld door SEL). Hier is de blogpost in de Duitse taal voor meer informatie.

> Lees hier zijn artikel.

# 3. Google Phantom-update, mei 2013

Hier is een artikel dat je moet lezen Penguin vóór de Penguin-update. (Wat?)

Voor het geval u dit niet weet, zijn sommigen van ons begin mei getuige van een plotselinge daling van het zoekverkeer. Het is net als wat we hadden in de eerste Penguin-update van vorig jaar, het verkeer begon begin 2012 te dalen en Google stuurde een aantal ronde-link-spamwaarschuwingen voordat Penguin eind april eindelijk toesloeg.

In dit artikel heeft de auteur deze ‘phantom’ -update die op 9 mei is uitgebracht, van naderbij bekeken, en ik denk dat dit waarschijnlijk een bètapinguïn in het wild is, en hij heeft deze observaties gemaakt:

 1. Sites met autoriteit, maar die de koppelingsrichtlijnen van Google schonden, werden getroffen.
 2. Crosslinking van zustersites en sites met riskante linkprofielen werd zwaar getroffen.
 3. De auteur stelde een vraag: hoe werkt Panda update-factor in Penguin 2.0? Slaat Google je extra hard met Penguin als je eerder door Panda werd geraakt?

Wat mij het meest interesseert, is de beste observatie van de auteur – zoals ik in mijn vorige casestudy al zei, werden sites met een hoge autoriteit niet erg beïnvloed door Penguin 1.0. Maar nu zien we een heleboel grote merken worden gehamerd en worden vermeld als topverliezers in Penguin 2.0. Is er geen ontsnapping aan de kracht van Penguin?

> Lees dit artikel hier.

# 4. Studeer op Home24.de

Link Search Tools-studie op Home24.de is een van de weinige Penguin 2.0-analyses die het lezen waard zijn. Home24.de, een Duitse meubelwebsite met een merknaam die zwaar werd beschadigd in Penguin 2.0 Update en bijna 60% van de zichtbaarheid van de zoekactie verloor. Het bedrijf is een groot merk in Duitsland en houdt zich bezig met verschillende vormen van adverteren zowel online als offline (tv-advertenties).

Volgens de studie waren de gebruikelijke verdachten (zoals links op de hele site, betaalde blogposts, te veel gebruikte zoekwoorden voor geld, enz.) De belangrijkste oorzaken van de straf. De auteur wees ook op een interessante observatie uit dit voorbeeld: het lijkt erop dat Google 301-omleiding op een andere manier behandelt in Penguin 2.0. Vroeger passeerden 301 alleen link-juice, maar niet de penalty; de theorie lijkt niet van toepassing op de waargenomen site. Als we aannemen dat 301-omleidingen nu anders werken op Google, is een groot deel van het SEO-spel veranderd.

In een notendop, dit is een zeer gedetailleerde analyse, maar u zult de overdreven demonstratie van de zoekfunctie van het bedrijf moeten verdragen.

> Lees dit artikel hier.

# 5. Discussie bij Webmaster World

Last but not least, ga naar de discussiethread op Webmaster World. En zoals gewoonlijk ligt er goud begraven in de berichten. Concreet vond ik de discussie tussen Fathom en Whitey interessant (diep begraven ergens op pagina 4 en 5, zie figuur).

> Volg hier deze discussiethread.

Wat moet je nu doen

Google Google Google

Dus de langverwachte Penguin 2.0-update is eindelijk uit, wat nu? Wat moet je doen naast online lezen??

Persoonlijk ga ik het weekend vrij nemen voordat ik aan mijn eigen analyse begin. Er zal zeker genoeg zijn om te bestuderen en te verwerken, maar er is geen haast in (althans op dit moment). Van wat ik zie, veranderen de resultaten nog steeds en er zijn nog steeds behoorlijk wat stromen in de SERP. Dus waarom zou u het stof niet laten bezinken voordat we er echt zweet in gieten??

Als Penguin je pijn heeft gedaan en je analyse onmiddellijk wilt starten, is mijn eerste suggestie om naar de grote spelers te kijken. Zijn de belangrijkste merken in uw branche gefilterd of bestraft in deze update? Ga naar hun linkprofiel en kijk wat er gebeurt. Kijk in het bijzonder naar 301’s, linksnelheid, zoekwoordverhouding voor geld en de verhouding tussen vertrouwde en niet-vertrouwde links. Dat zijn de negatieve signalen die we in de toekomst als referentie kunnen gebruiken. We wisten dat Google de knop aandraait en minder tolerantie geeft voor linkspam; wat we nu willen weten, is hoe strak de knop zit en hoeveel ruimte er nog over is.

Vervolgens zou ik sites bekijken die veel hebben gewonnen op de eerste pagina. Ik zou in het bijzonder nader willen kijken op spam-sites die uit het niets verschijnen. Welke links krijgen die sites? en wat zijn de linkverhouding en ankertekstverhouding die ze hebben.

Vermijd overmatig lezen online – ja, je hebt me gehoord, terwijl dit bericht gaat over het geven van aanwijzingen om meer online te lezen, raad ik je niet aan om te veel online te lezen (in tegenspraak, hè?).

Als je nieuws of artikelen vindt die de moeite waard zijn om te lezen en waarvan je denkt dat ik het hier in dit artikel moet opnemen, laat dan hier een reactie achter.

Ik hoop dat mijn artikel nuttig voor je is. Bedankt voor het lezen en een fijn weekend voor de boeg!

Proost, Jerry Low

Afbeeldingsbron: Lego-kunstwerk van Sean Kenney

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map