SEO 101 voor eerste keer bloggers

Het starten van een blog is opwindend, maar nog spannender is dat mensen je inhoud daadwerkelijk lezen en erop reageren. Om dat mogelijk te maken, moeten mensen je inhoud daadwerkelijk vinden – en of je het nu leuk vindt of niet, SEO maakt daar een groot deel van uit.


SEO – een afkorting van Search Engine Optimization – goed gedaan is als het equivalent van vandaag van een premium Gouden Gids-vermelding … maar zonder de werkelijk toegewezen kosten.

Er zijn heel veel regels en best practices, die allemaal gericht zijn op het verbeteren van de inhoud die u genereert, wat op zijn beurt de positie van uw zoekmachine verhoogt – of, in eenvoudige bewoordingen, helpt uw ​​inhoud en site hoger in de zoekresultaten weer te geven.

Hoe hoger uw positie, maar hoe groter de kans dat iemand uw site bezoekt, vooral omdat ongeveer 75% van de internetgebruikers nooit voorbij pagina één van de zoekresultaten bladert.

Hoe zoekmachines in een notendop werken

Kortom, een zoekmachine is gewoon een ander type computersoftware (min of meer) die webpagina’s indexeert in een database op basis van een snelle scan van de inhoud van elke pagina. Zie het als snel lezen voor een specifiek onderwerp – je scant snel materiaal na materiaal, op zoek naar specifieke woorden om naar je toe te springen. Dit is als een zoekmachine – alleen een zoekmachine leest digitale snelheden… en evolueert natuurlijk voortdurend in zijn mogelijkheden.

Zoekmachines doen het echter niet alleen; ze brengen hun maatjes binnen om te helpen en sturen spinnen om het web te kruipen. Die spinnen consolideren vervolgens hun bevindingen en presenteren deze aan de zoekmachine om uw site, pagina’s en informatie te rangschikken en samen te vatten – naast alle andere toepasselijke of relevante sites.

hoe seo werkt

Zoekmachines werken af ​​van complexe algoritmen die constant veranderen – daarom veranderen de regels van SEO ook constant; bijhouden. Er is niet per se een ‘hoe-toe’-handleiding die altijd bij de SEO-rekening past, maar er zijn enkele regels die consistent zijn gebleven bij de wijziging, evenals nieuwe regels en tips die naast het nieuwe algoritme zijn ontstaan.

SEO gaat over up-to-date blijven en best practices toepassen om de concurrentie voor te blijven.

Wat dit betekent voor bloggers?

Laten we om te beginnen erkennen dat zoekmachines zoals Google (die momenteel 67,5% van de zoekmarkt bezitten volgens comScore-analyse) ongelooflijk belangrijk zijn in ons bedrijf omdat het bezoekers naar onze blogs brengt.

Het belang van Google versterken is enorm veel onderzoek, waaronder een Forrester Research-onderzoek uit 2006 waaruit bleek dat 93 procent van al het internetverkeer afkomstig is van zoekmachines. Maar – van die 93 procent zal slechts ongeveer 75 procent ooit voorbij pagina één scrollen – wat betekent dat het landen van uw inhoud en uw blog op de eerste pagina van de zoekresultaten absoluut noodzakelijk is voor uw succes.

Dit is waar SEO binnenkomt.

SEO uitgelegd

Dus we hebben het wat en het waarom – laten we het hebben over het hoe.

Zoekmachines verwerken onpeilbare hoeveelheden gegevens – en hoewel ze de gegevens zelf goed kunnen verwerken, zorgt SEO ervoor dat ze uw inhoud correct beoordelen en dienovereenkomstig indexeren. Maar naast het helpen van zoekmachines om eenvoudig te beoordelen wat u doet, helpt SEO ook de zoekmachines om de kwaliteit van uw inhoud en uw algehele relevantie voor het onderwerp te beoordelen.

Wat is SEO eigenlijk??

Wat is SEO?

Bij @ahrefs houden we van de definitie van @ ViperChill:

“[Het is] deels reverse-engineering algoritmen en deels reverse-engineering van de menselijke natuur. Het gaat erom logica en ‘lef’ te gebruiken om te doen wat volgens u belangrijk is, en vervolgens te vertrouwen op gegevens om uzelf te corrigeren. ‘

– Tim Soulo (@timsoulo) 18 juni 2019

Door SEO-technieken te gebruiken, kunt u de zoekmachine in wezen de klifnotities naar uw site geven, waarbij de belangrijke stukjes informatie worden benadrukt die u op hun beurt een betere plek in de resultatenlijst van die zoekmachine geven..

Er zijn honderden stukjes voor het algoritme van zoekmachines – en natuurlijk bieden zoekmachines zoals Google geen handleiding; dat zou mensen alleen maar helpen om het internet aan te sluiten met onzin en misleide praktijken. Dat gezegd hebbende, zijn SEO-specialisten constant bezig om het systeem te decoderen en praktijken te vinden die wel werken om de ranking van de zoekresultaten in de inhoud te verbeteren. Sommige zijn complexer dan andere en sommige bestaan ​​al een tijdje, terwijl andere nieuwer zijn in het rulebook.

Hoe dan ook, ze evolueren allemaal.

Basisoptimalisaties voor zoekmachines

SEO is meer dan alleen een wetenschappelijk onderwerp. Mark Jackson, CEO van Vizion Interactive, schreef ooit:

Creatief worden met SEO is bedenken hoe een marketingprogramma sociaal, grafisch ontwerp, linkbuilding, contentgeneratie en PR kan omvatten om een ​​gemeenschappelijk doel te bereiken. Creatief worden met SEO gaat ook over het herwerken van het ontwerp / de code van een website zodat de bruikbaarheid en toegankelijkheid verbeteren, terwijl de merkrichtlijnen worden gehandhaafd en wordt voldaan aan de “look and feel” -vereisten, maar de SEO wordt verbeterd.

Elke dag moeten we creatief worden in het bepalen hoe we zoekwoorden het beste kunnen targeten door te bepalen welke methode voor het genereren van inhoud ons de beste kans geeft om aanwezig te zijn in de zoekmachines en – belangrijker nog – ons publiek te betrekken.

Dat gezegd hebbende, we hebben onderweg echter weinig basisrichtlijnen.

Paginatitels

seo stripsEen SEO-strip

Elke pagina heeft een titel en de spiders van zoekmachines geven er gewicht aan in uw “samenvatting”. Gebruik geschikte en relevante zoekwoorden in uw paginatitels – doe dit, op voorwaarde dat de titel relevant is voor de inhoud op de daadwerkelijke pagina, een SEO-plus is.

Sleutelwoorden

Zoekwoorden zijn een originele SEO-tactiek die vandaag de dag nog steeds belangrijk is, maar niet met dezelfde prioriteit als in eerdere algoritmen. Dat gezegd hebbende, ze vormen nog steeds een belangrijk onderdeel van een algehele SEO-strategie. Trefwoorden – of sleutelzinnen – zijn een enkel woord of een combinatie van woorden die relevant zijn voor uw inhoudsonderwerp. Als u bijvoorbeeld schrijft over het trainen van puppy’s, kan ‘trainingpuppy’s’ een belangrijk sleutelwoord zijn voor uw blog. Neem als best practice dat zoekwoord minimaal op in de titel en inhoud van de post. Pas op dat u uw stuk niet oververzadigt – het is niet alleen vervelend voor lezers; het is ook een minpunt bij de zoekmachines.

Links

Zoekmachines plaatsen consequent extra gewicht op verwijzende links van geloofwaardige websites (aangezien het gaat om het bepalen van de zoekresultaten). Het belangrijkste woord is geloofwaardig.

Overweeg om een ​​gast op een andere blog of site te plaatsen, inclusief een verwijzende link naar je eigen site. Het plaatsen van relevante tips of informatie op communityforums of sociale netwerksites, zoals LinkedIn, zijn ook manieren om verkeer naar uw blog te leiden vanaf legitieme, geloofwaardige sites. Weet dat directionele links als een tactiek over kwaliteit gaan, niet over kwantiteit – dus het krijgen van 50 verwijzende links van omleidingspagina’s of kleine sites met heel weinig verkeer of geschiedenis zal je geen goed doen. Sporadische links van geloofwaardige websites die deel uitmaken van een bericht dat relevante, waardevolle informatie biedt, zullen uw ranking positief beïnvloeden.

Anker tekst

De spiders van zoekmachines houden ook rekening met de links op uw daadwerkelijke pagina’s om de relevantie en toepasbaarheid op de zoekterm te bepalen. Overweeg opnieuw zoekwoorden * en gebruik ze in uw voordeel. Het linken van de tekst “klik hier” is bijvoorbeeld oké, maar zal je niet helpen in de SEO-arena. Overweeg in plaats daarvan contextuele tekst te linken, zoals ‘Leer puppy’s te trainen’ die niet alleen een trefwoord, maar ook context bieden voor het onderwerp.

* Opmerking: gebruik in dezelfde tijd niet dezelfde zoekwoorden of trefzinnen in uw ankertekst om sancties tegen zoekmachines te voorkomen. 

Inhoud Versheid

Een ander belangrijk stuk van de SEO-puzzel is de versheid van uw bloginhoud. Door uw bestaande inhoud regelmatig te plaatsen (en bij te werken), wordt uw blog erkend als een waardevollere, gerenommeerde bron. Sites met grote hiaten in activiteit en berichten worden daarentegen vaak als minder waardevol beschouwd – en hebben waarschijnlijk minder bezoekers en terugkerende bezoekers om het te bewijzen.

Wees consistent, wees nuttig en wees boeiend.

Analytics

Er zijn tal van gratis analyseprogramma’s, maar Google Analytics is een van de meest populaire. Installeer het op uw site voor waardevol inzicht in uw verkeer en bezoekers – en ook voor informatie die uw zoekrangschikking kan verbeteren. Een van de tools in het analysepakket laat zien waarnaar mensen die via zoekmachines naar uw site kwamen, zochten – en wat hen naar uw site heeft geleid. Herhaalde termen kunnen uitstekende ideeën voor zoekwoorden zijn. U krijgt ook informatie over verwijzende sites die ideeën kunnen geven over waar u een gast kunt posten of op forums en sites waarmee u een reeds geïnteresseerd en relevant publiek kunt bereiken en benutten..

Verder gaan

De basis lezen is nog maar het begin. Je zult veel moeten leren en nog veel meer moeten doen – van linkbuilding tot contentontwikkeling, on-site optimalisatie, site-architectuur en meer – om succesvol te zijn met SEO.

Verderop, hier is een lijst met aanbevolen lezingen, forums, infographics en blogs om in te duiken en te volgen. Veel plezier!

Lezingen voor beginners

 • MOZ’s SEO Basics – Een zeer uitgebreide SEO-gids voor de nieuwkomers.
 • Viper Chill WordPress SEO-gids – Een must read voor WordPress-beginners.

Blogs en sites om te volgen

 • SEO By The Sea – Studies over zoekmachinepatronen en andere geweldige tips.
 • SEO-artikelen over Search Engine Watch – Nieuws uit de branche, updates en de nieuwste onderzoeken.
 • Search Engine Land – De oudste blog / nieuwssite voor zoekmachines.
 • Portent Blog – SEO en internetmarketing in het algemeen.
 • Blind Five Year Old – Internetmarketingblog door AJ Kohn.

SEO uitbesteden

 • Hoe u een betrouwbaar SEO-bureau kiest – Als u uitbesteedt en op zoek bent naar een bureau.

Forums

 • Webmaster World / Google Section – Hier bracht ik het grootste deel van mijn tijd door in mijn begintijd.
 • Black Hat World – Grootste forums waar hardcore / black hat SEO’s rondhangen.

Infographic

 • Technische SEO 101 – Een goede infographic die alle belangrijke factoren voor het rangschikken van zoekmachines omvat.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me